Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 08:28   #6931
cic
Premium

cic's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
1300€ za mobitel s jednom kamerom i ko zna kakvom baterijom u 2025/26, to je već žešći mazohizam. Ali svakom svoje
cic je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 08:46   #6932
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Kamera mi je najnebitnija stvar na mobitelu
Oglas

Oglas
Staro Jučer, 09:04   #6933
AndroiOs
Registered User

AndroiOs's Avatar

Datum registracije: Jan 2018
Citiraj:
Autor cic Pregled postova
1300€ za mobitel s jednom kamerom i ko zna kakvom baterijom u 2025/26, to je već žešći mazohizam. Ali svakom svoje

evooo gaaaa....

jel to tvoj problem sta ce neko dat 1k,2k... za mob? nije

ja recimo isto kameru ne koristim skoro pa nikad i?

kupi si nesto ili nista,to je na tebi
AndroiOs je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:09   #6934
cic
Premium

cic's Avatar

Nije i nisam konkretno mislio na kolegu već općenito, ali je ovo od strane applea doslovno pišanje po ljudima.

Koja je to funkcija tog mobitela da je potrebno dat 1300€ ako nije u pitanju vrhunska kamera?

Vjerujem da isto i obični iPhone 13 odradi.
Staro Jučer, 09:40   #6935
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
pa ima vrhunsku kameru

ja rijetko kad koristim telefoto ili 0.5, s tim da 0.5 i nije neka kvaliteta tak i tak

meni je air brutalan u odnosu na pro modele što se izgleda tiče, jedino baterija i pregrijavanje upitno ali vidim po recama da nije tak strašno
Staro Jučer, 09:52   #6936
AndroiOs
Registered User

AndroiOs's Avatar

Citiraj:
Nije i nisam konkretno mislio na kolegu već općenito, ali je ovo od strane applea doslovno pišanje po ljudima.

Koja je to funkcija tog mobitela da je potrebno dat 1300€ ako nije u pitanju vrhunska kamera?

Vjerujem da isto i obični iPhone 13 odradi.

funkcija? a sta bi trebao radit? kuhat i prat
pa vjerujem da i iphone 8 sve odradi kao on i sta cu ja sad?

imas dizajn drukciji,eto...pljuje se kako ne rade promjene na dizajnu i sad kad naprave ne valja do neki dan se sprdalo sa 60hz sad kad je nestao vise nema govora....
ne razumijem sta te briga? mene taj model ne zanima,necu ga kupit i bok

Zadnje izmijenjeno od: AndroiOs. Jučer u 10:20.
Staro Jučer, 09:55   #6937
cic
Premium

cic's Avatar

Briga me samo da pročitam tvoje odgovore s ovim razmacima od 10 redova jer mi je tak najugodnije čitat
Staro Jučer, 10:20   #6938
AndroiOs
Registered User

AndroiOs's Avatar

okej,dosao si provocirat bezveze
Staro Jučer, 11:35   #6939
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Citiraj:

5.6mm

Mozda ce se neki ovdje uvrjediti, ali iPhone je više fashion uredjaj nego uredjaj koji gura limite industrije. Uvijek su bili konzervativni kad je customizacija i funkcionalost bila u pitanju ali su vise paznje davali na izgledu i uredjaja i OS-a. To je glavni razlog zasto iPhone nema back dugme. To je glavni razlog bendgatea na 6ici. To je glavni razlog vista.. pardon, glass izgleda na racun performansi. Ali su estetci bili najprimamljiviji ( zato je 17pro paradoks). To je "funkcija" Air modela. Placas 1300€ za izgled. Fascinantjno je sta su sve strpali u telefon sa tako malim kućistem. A 99.9% korisnika koristi samo glavnu kameru tako da..

"Briga me samo da pročitam tvoje odgovore s ovim razmacima od 10 redova jer mi je tak najugodnije čitat" T oje problem foruma. Kad postavis post, on od jednog razmaka napravi 3, nekada 4. Doslovno svaki put moram ulazitri u "Napredno" da ispravim.
Staro Jučer, 11:40   #6940
AndroiOs
Registered User

AndroiOs's Avatar

Pa da tako nekako

kinezi se recimo vole hvalit performansama,najvise daju za najmanje para
zato ako ti je do toga kupis tako nesto..srecom ima za svakog ponesto
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Jučer, 14:04   #6941
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Promo Pregled postova
5.6mm

Mozda ce se neki ovdje uvrjediti, ali iPhone je više fashion uredjaj nego uredjaj koji gura limite industrije. Uvijek su bili konzervativni kad je customizacija i funkcionalost bila u pitanju ali su vise paznje davali na izgledu i uredjaja i OS-a. To je glavni razlog zasto iPhone nema back dugme. To je glavni razlog bendgatea na 6ici. To je glavni razlog vista.. pardon, glass izgleda na racun performansi. Ali su estetci bili najprimamljiviji ( zato je 17pro paradoks). To je "funkcija" Air modela. Placas 1300€ za izgled. Fascinantjno je sta su sve strpali u telefon sa tako malim kućistem. A 99.9% korisnika koristi samo glavnu kameru tako da..

"Briga me samo da pročitam tvoje odgovore s ovim razmacima od 10 redova jer mi je tak najugodnije čitat" T oje problem foruma. Kad postavis post, on od jednog razmaka napravi 3, nekada 4. Doslovno svaki put moram ulazitri u "Napredno" da ispravim.
Ovo je ok ako razmišljaš iz perspektive casual korisnika i ne zagrebeš ispod površine.

Ono što Apple ima daleko ispred svih je MDM.
Kad ćeš morat firmu opremiti uređajima i imati ih pod kontrolom, naučiš cijeniti taj ekosustav.

Prešli smo sa Samsunga na Apple i IT-evac nam se pomladio… kosa mu sporije opada i smršavio je poprilično
Veli preporod što se tiče administracije i rješavanja problema

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:17   #6942
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Staro Danas, 08:05   #6943
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Ne bi bilo fer reci da apple nema zanimljivih tehničkih rjesenja ali je Appleu dizajn ispred forme i upotrebljivosti uvijek bio. Oni ce osakatiti svaki uredjaj samo radi dizajna so therefore, fashion kompanija.

Staro Danas, 10:41   #6944
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ovo je ko ono kad vidiš žensku s leđa, pa je čista 10.
A onda se okrene...

Stražnji dio iphonea sam vidio kod vađenja iz kutije i onda svaki idući put kad ga jednom tjedno ili jednom u par tjedana izvadim iz maske i obrišem vlažnom maramicom da skinem smeće s njega.

Tako da...
Psi laju, karavane prolaze.

Boju vidim jedino kroz masku, na rupi gdje je kamera.
Na novima pogotovo želiš imati masku, bikoz aluminij. Već su se pojavili sretnici...

Kupujem 16 kad izađe 20, uvijek sam 3-4 generacije iza aktualnog i ništa mi ne fali. I to vjerojatno idem na 1TB, tako da sam miran idućih 5 godina bez brisanja ičeg, jer sam škrt dat novce za icloud
Ma da, drame ljudi oko stvarno nebitnih stvari.

A ovo za iCloud - a nekoć sam i ja razmišljao tako, pa sam bio samo na "hard kopijama", pa sam prešao na NAS i kao sve uređaje syncao na njega... ali nije to bilo to.

Na kraju uzeo pretplatu na 2 TB iClouda i preporodio se.
Sve mi je u syncu konstantno, bez da išta ikad moram raditi ili provjeravati.
Kompletan mac mi je backupan (što mi je zapravo i najbitnije zbog posla), iPhone, iPad...
Sve slike su mi u syncu između svih uređaja.
Dodao i ženu u family pa imamo lijepo šerane foldere za što god nam treba, imamo i zajedničke family fotoalbume i tako.

Ništa sad da je to neki SF i turbo mega neviđeno, ali stvarno radi kako treba i zaboraviš na to.
Što jest jest - olakšava život za te neke stvari s kojima mi se neda baviti.
Igorr je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 10:47   #6945
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

ja se samo bojim za taj icloud da ne nestane sve, prije sam na 3 diska radio copy paste slika i videa, sad kad to nemam malo sam anksiozan oko 32k slika

a i taj prijenos me jebao s ajfona na windows PC, erori često tokom prijenosa itd, što se toga tiče preporod icloud, ali eto nisam 100% siguran, al niš nije 100% sigurno u životu pa eto
Staro Danas, 10:56   #6946
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Naravno, ništa nije 100%.

Ali prije će se dogoditi da ostaneš bez podataka na svojim backup diskovima nego sa iCloudom (imaju multiple redundancy ).
Jedino ako eto, internet ode u 3pm ili apple ode u 3pm preko noći... ali ono, ako dođe do tako nečeg - vjerojatno ćemo svi skupa imati većih problema od toga da ne možemo doći do backupa svojih fotki
Staro Danas, 10:59   #6947
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

ma znam, ali tu i tamo naletim na redditu kak je netko osto bez svega, pa me oblije znoj

a nema opcija da sa iclouda sve slike skinem odjednom, to bi trebo u stotine malih downloada podjelit da hoću, jedino da se synca s windowsima icloud
Staro Danas, 11:04   #6948
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
IMHO složite si neki dodatni iCloud sync na NAS uređaj po želji, jer nije se jednom desilo da ljudima nestane sve bitno.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro Danas, 11:28   #6949
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
ma znam, ali tu i tamo naletim na redditu kak je netko osto bez svega, pa me oblije znoj

a nema opcija da sa iclouda sve slike skinem odjednom, to bi trebo u stotine malih downloada podjelit da hoću, jedino da se synca s windowsima icloud
Nemam volje sad nešto istraživati pa da te iskoristim ako si već prošvrljao po tome - ostali su bez svega zbog toga što je stvarno apple nešto sjebao ili je bio ipak neki oblik user errora (direktno ili indirektno)?

Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
IMHO složite si neki dodatni iCloud sync na NAS uređaj po želji, jer nije se jednom desilo da ljudima nestane sve bitno.
1. Moj password neće nikad pogodit, jer nema nikakve logike u njemu.
Totalni fucked up random pass koji postoji samo u mojoj glavi, jedino taj i googleov pass znam napamet.
Ostali su isto svi random ali su spremljeni u apple password manageru.

2. apsolutno sve što podržava 2 factor mi je 2 factor

3. nikad ne reci nikad, ali phishing će im jako jako teško proći kod mene. Tko to uspije - skidam mu kapu

I sad nakon tog monologa - radim i dalje automatic backup na synology i za mac i za iPhone
Staro Danas, 11:30   #6950
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Nemam volje sad nešto istraživati pa da te iskoristim ako si već prošvrljao po tome - ostali su bez svega zbog toga što je stvarno apple nešto sjebao ili je bio ipak neki oblik user errora (direktno ili indirektno)?
gle, po njima, do applea je, ali ko zna dal je moguć i user error, neznam kako mi možemo sjebat taj icloud?
Staro Danas, 11:32   #6951
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

OK, ali čim je je cloud u pitanju, to je nečije tuđe računalo/server i vaše slike su u njihovoj kontroli, dok samo mjesečno plaćate mogućnost pristupa tom sadržaju.

Zato velim, ako imate mogućnost, složite se još neki dodatni backup/sync i bar ste mirni po tom pitanju i ipak je u vašim rukama.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
Staro Danas, 11:32   #6952
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
gle, po njima, do applea je, ali ko zna dal je moguć i user error, neznam kako mi možemo sjebat taj icloud?
Iskreno - nemam blage.
Aj baš bacim pogled ovih dana kad uhvatim malo više vremena.
Ful me zanima što je bilo.
Staro Danas, 11:33   #6953
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Iskreno - nemam blage.
Aj baš bacim pogled ovih dana kad uhvatim malo više vremena.
Ful me zanima što je bilo.
https://www.google.com/search?q=i+lo...hrome&ie=UTF-8
Staro Danas, 11:41   #6954
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
OK, ali čim je je cloud u pitanju, to je nečije tuđe računalo/server i vaše slike su u njihovoj kontroli, dok samo mjesečno plaćate mogućnost pristupa tom sadržaju.

Zato velim, ako imate mogućnost, složite se još neki dodatni backup/sync i bar ste mirni po tom pitanju i ipak je u vašim rukama.
Ma sve stoji, ako možeš - ne može štetiti nikako.

Hvala ti na trudu, enableao si me u mojoj potrazi za odgovorima
Staro Danas, 12:07   #6955
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
IMHO složite si neki dodatni iCloud sync na NAS uređaj po želji, jer nije se jednom desilo da ljudima nestane sve bitno.:)

Osim slika, kako sloziti full icloud backup na kucni nas ? Inace imam nextcloud preko mog webservera ali idu samo slike i dokumenti i da bi dobro radilo moram imat vps a ne shared koji nije jeftin pa mozda radije slozim doma. Imas neki link za easy setup za doma?
spawn je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:25   #6956
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Primjera radi, uz kompletni ručni iCloud download koji se smjesti na npr. Synology NAS, možeš iskoristit nativnu Synology Drive aplikaciju (1 - 2), pa sinkronizirati iCloud sadržaj s NAS-om.

QNAP također ima svoja rješenja (1 - 2 - 3 - 4), pa se uz iCloud zapravo sadržaj kompletnog mobilnog uređaja može backupirati.

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. Danas u 12:33.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno