|
![]() |
#6511 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6512 | |
Registered User
|
Citiraj:
Kod većih modela dobiješ prostor i 3 reda sjedala dok za manje ne nalazim svrhu postojanja (osim ako nemaju prave terenske sposobnosti). |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6513 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Al ste vi zabrijali... Netko će kupit SUV zato što može, zato što mu se sviđa ili zato što mu treba. Tak se možemo i pitat zašto itko kupuje npr nekog ferrarija ili pagani. Em troši, em je skup em nije praktičan za svakodnevni život. Svaka roba ima svog kupca. Ak troši svoje novce, a ne moje, tak me zabole za što će i koliko će iskeširat.
![]() |
#6516 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
Za mene su SUV-i obični kockasti kamioni za koje je netko rekao da su cool, i onda po sistemu "kud svi tud i mali Mujo" su postali in i trendy. Isto kao i bijela boja u jednom trenu, ili mat crni wrapovi... Kad su spušteni ili s pogonom samo na prednje, itd - samo dodatno razrađen kretenizam. Vrhunac - vozila poput X5M ili ML AMG - nit mogu off-road, nit su ugodna, a u zavojima se ubiješ. Ali zato u usporedbi s odgovarajućim sedanima - teži, sporiji, tvrđi i više troše. No tak je to, kako moj frend kaže - svijet čine 5% pametnih, 5% totalnih budala ali koji imaju zdrave životinjske instinkte, te 90% onih koji nemaju ni mozak ni instinkte.
![]() |
![]() |
#6517 |
Registered User
|
Vrhunac gluposti su ipak kompaktni SUV modeli, a još ako imaju samo prednji pogon dobiješ nešto što zaslužuje prodaju manju od prodaje jugića preko bare. A onda HR nadogradnja tipa lik 30+ živi kod mame i tate i uzme tako nešto na kredu od 7 godina i anuitet u visini pola plaće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6518 | |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Zato ja vozim Clia i živim u kući iz WW I koju namjeravam srušiti na susjedovu ![]()
![]() |
![]() |
#6519 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ima ljudi kojima su SUVovi idealno rjesnje i imaju oni svoje mjesto pod suncem. Dal ce bit velki ili mali, ovisi o dubini dzepa. To kaj se najcesce koriste kao vozilo za razvoz klinaca po vrticima i skolama je druga prica ali nekim ljudima su takvi auti jako dobrodosli. Moj frend ima X5, vec drugi i posto ima firmu koja radi cement, njemu je taj auto jedina prava solucija jer cesto ide na teren u sred niceg a opet se vozi po normalnoj cesti puno bolje nego da je u terencu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6520 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ne znam što fali jednom Nissan X-Trailu ili Pathfinderu osim toga što nema BMW, Mercedes ili Porsche značku? Uz sve na listi doplata, možda se i cjenovno približi nekom od ovih, ali na listi doplata kod X5 nema terenskih mogućnosti ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6521 |
Registered User
|
Bez obzira na neke eventualne prednosti, u prosjeku korištenja tih auta, isplativosti i ostalog SUV = Silly Useless Vehicle. ![]() A da ne spominjem vrh (sportske pokušaje) tipa BMW X6, Infiniti FX... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6522 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Nema usporedbe izmedu Nissana i X5. Bar ne X-Traila i sl. Murano vec da. Terenci koliko su bolji na terenu, tolko su gori na normalnoj cesti. SUVovi se obicno najcesce voze na normalnoj cesti i onda su logican izbor. Vozi se 100km do gradilista i onda jos 10 po makadamu ili sl. Ili neko ide svaki vikend na ribolov u vikendicu itd. Pathfinder je ogroman auto, dosta veci od x5 i muka po gradu. X-Trail je jos iz 90tih, kamionski mjenjac, straznja klupa ko klackalica i traktorski motor. Da imas firmu koja prodaje svoje proizvode u najbogatije zemlje na svijetu i posluje sa jako bogatim ljudima sigurno ih nebi vozio okolo u X-Trailu. To je tak jasno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6523 | ||
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() Koliko blesavoća napisano, glava me zabolila instantno.... Editirao si, pa da replyam na to. Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6525 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Imam u familiji sličan primjer. Čovjek radi na plinovodima pa su situacije od makadama pa do "blato do grla". Imao je Terracana, Patrola...pa sad vozi Captivu. Terracan je izlazio iz svega, ali doslovno svega. Patrol je bio najudobniji (vozilo nas se 7 od Paga do Zagreba i nisam ni osjetio put), a navodno mu ni Captiva zasad nije nigdje ozbiljnije zapela, a nije baš kategorija ista kao ova prethodna dva.
![]() |
#6526 |
gadget freak
|
Pa šta da ti drugo kažem. Ili se nisi vozio u xtrailu, ili ti je kasno pa piskaraš gluposti... Xtrail je prilično mlad model, sa prilično suvremenim dci motorima, i za jednog terenca solidno udoban. Terenske sposobnosti su mu jedno 10x veće od ovih suv cirkusarija za pokazivanje 'moj je veći' na cesti, a cijena u pola manja. Moderni terenci su sasvim u redu što se tiče voznih osobina na normalnoj cesti. Ne pričamo danas o uaz-ima, nivama ili puchu g iz 70ih. Pathfinder je cijelih 3cm duži od x5, ako se ne varam, a to je strašno bitna činjenica, jel vozilo veliko 4.86 il 4.89 ![]() Da ti dalje raščlanjujem gluposti, ili je dovoljno?
![]() |
#6528 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() A da opet ne spominjem ostale napisane nebuloze.... SUV klasa je izmišljena kao igračka za bogate i na tome je ostala, tu je svaka rasprava bespredmetna. Ko želi plaćati abnormalne cijene guma, servisa, i ako mu se sviđa imati kampkućicu a ne auto neka plaća i kupuje, bmk, ali blesavo je ići to opravdavati 'potrebama' ili 'kritikama klijenata na račun toga što se vozi' ![]()
![]() |
![]() |
#6530 |
gadget freak
|
![]() |
#6534 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Mogli bi tako nastaviti do sutra, zasto uzeti ono kad za manje novaca dobijes ovo. Nije bitno sto vozis nego kako vozis. Ako netko ima SUV, jer ga zeli i ima novaca za odrzavanje i vozi ga normalno a ne kao umisljeni kreten, onda ne vidim razliku izmedju tog vozaca i onog koji vozi Duster ili Sandero. Neka ljudi voze sto hoce i kuda hoce, ako im se svidja imati Nissan Patrol i voziti ga samo po gradu, neka ljudi voze.
![]() |
#6535 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() Btw, trenutno vozim starog (2003 2) Clia, jer nemam novaca za voziti išta drugo. Nije toliki problem kupiti, nego voziti i održavati. Ja kupim cijeli set guma i felgi, a stari kupi 2 gume na Altei ![]() Baš me zanima kakav je osjećaj kad te opiša clio 1,2 8v sa 160km/h. Naravno, vozim max 140 (na satu, zapravo 134) km/h, a više ide samo za obilaženje ili zalijetanje uzbrdo na dalmatini ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6536 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
U tome i je bit svega napisanoga da nije bitno što se i kako vozi dok god to možeš pristojno održavati, a da sebi i svojoj obitelji nenanosiš nepravdu, onemogučujići im pristojan život radi vožnje auta koji nije primjeren zaradi. I sam vozim Xsaru(2000g 1.4 da mi je i manj auto bilo bi mi dosta tipa Clio,206,C3,Ibiza) i jasno mi je o ćemu se ovdje piše/prića mogu bolje ali ćemu kad mi nije potrebno da moram brojati krznaše za kruh i mlijeko ![]() Za 1god. prešao sam 6.500km ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6537 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Ti misliš da se ostali vozači na cesti opterećuju s time kad se ti siliš i obilaziš ih s drlogom? Mene kad takvi obiđu sa divljim brzinama jedino šta ja pomislim: 'vidi budale', a ne: 'vau, kako ide ovaj njegov clio, da barem ja tako nešto vozim'. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6538 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Mi smo tu totalno drugačija ekipa od SUV-ovaca jbg nama je to neshvatljivo. Oni također ne shvačaju kak mi nemamo novaca da si kupimo takav neki auto. Ja svaki mjesec radi posla napravim 3000 km. Ja i s potrošnjom od 6,2 moram pazit šta ću pojest na poslu i dal ću kavu popit. Bome će mi ovo poskupljenje benzina za 60 lipa odbit 9 kava ovaj mjesec. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6539 | ||
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
![]() |