|
|||||||||||
|
|
#65221 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Naši lokalci svoje bembare i mečke servisiraju kod lika koji se zove Dalibor. Tip je vrlo profesionalan i pažljiv. Svi ga hvale. Čini mi se da je nekada radio u oba ovlaštena i pozna materiju kao i potencijalne probleme kod svih modela koje servisira.
|
|
|
#65222 |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Po vlastitom iskustvu, najbolje je da imaš nekog svog u Tomiću. Išao sam po dogovoru za opoziv, ali čovjek koji radi u Tomiću je bio na nekom sastanku, nije mogao osobno preuzeti auto. Zovu sat vremena kasnije da u okviru opoziva mogu pokriti dijelove i posao, ali da je preporuka čišćenje usisa orahovom ljuskom i da se to posebno plaća. Mislim da je cifra bila oko 200€. Zovu 5 minuta kasnije, više nemaju ni dijelove, čekaju isporuku, kašnjenje, rat, bla bla. Zovem čovjeka koji je me je spojio s njihovim radnikom, objasnim situaciju. 3h kasnije zovu da mogu doći po auto. Odjednom su dijelovi postali dostupni i čišćenje usisa je pod njihovim troškom. Dođem po auto, na ogledalu visi "report" brzog pregleda (pločice, tekućine, gume, dijagnostika). Čak nije bilo viška dijelova na sjedalu ![]() Uglavnom, ja svojeg servisiram kod čovjeka koji mi ga je prodao. Dečki znaju što rade i imaju opremu za sve, tako da su svi servisi evidentirani/pohranjeni u sustavu auta, a uz digitalni trag čuvam svu povijest na papiru. Uredno sve za mene i za sljedećeg vlasnika ![]()
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#65223 | |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
.
|
|
|
|
#65224 | |
|
Premium
|
Citiraj:
I ja bi V6 (u 916 obliku) da imam para za njega, ovako mi je TS više nego dobar ![]() |
|
|
|
|
|
|
#65225 | |
|
Bazinga
|
Citiraj:
Kako god, imam papirnati trag ![]()
|
|
|
|
#65226 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Danas mi u susret išlo nešto novo i čudno. Tražim već sat vremena što bi moglo biti i našao Novi kinez na struju. Navodno su rasturili na NCAP-u i vjerojatno će uskoro doći i do Europe, ako već nije. Navodno zasad najbolje što su napravili.
|
|
|
#65227 | ||||
|
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Gledam po webu, mislim da je ovo, slicni GTA (OZ) kotaci jucer vidjeni, samo nisam siguran kako se zove i dal je to, sto sam trazio. Budem jos prolistao po diskovima. Jako suptilan nos, moras prici da bi vidio. Kinez od 1v@na nije mi jasno, kad su isli na univerzalnu prepoznatljivost face, ala Speedster/Buba... zasto nisu jednako ostali zaigrani i odozada? Odozada, bas neprepoznatljiv. . |
||||
|
|
|
|
|
#65228 | ||||||
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Jest. Citiraj:
![]() Bez familije veće od 2 glave, financije dopuštaju da se svaki mjesec ostave neki novci sa strane. Citiraj:
https://stanceworks.com/2019/12/the-...ered-bmw-2002/ Moja varijanta bi bila nešto skromnija izvana, ali S14 motor s težinom auta ispod tone, uj ![]() E9 je lepi za vidjeti, ugodan za voziti, ali mi je previše "lelujav" i nije za moj tip vožnje. Možda za nekih 20ak godina kad se malo usporim ![]() Citiraj:
Ili prerada diferencijala u M3 - siguran sam da bih mogao odraditi dobar posao, ali sama nabavka dijelova na slobodnom tržištu je praktički nemoguća. Kad bih sve uspio skupiti, na kraju bi me koštalo zanemarivo manje uz puno više potrošenog vremena. Tak da, razum još uvijek vlada. Predoči si M539_restorations bez sponzora, tak nekak. S tim da mi je osobno uvijek u interesu odraditi deep-dive za svaki dio s kojim se susrećem prvi put. Ne samo internetska pamet, već adekvatna literatura, informacije, sitnice. Ak se da otvoriti, otvorim. Ak se da popraviti, popravim. Tek ako ni to ne ide, onda kupovina novog. Citiraj:
Morao bih biti lud dati 40k€ za 964/930 na kojem ništa nije revidirano, to ne vrijedi tih para. Takav auto bi, dok ga mehanički ne dovedem u adekvatno stanje, za svoje pojmove, bio dvije godine u garaži na dizalici. Manje me zabrinjava što bih i kako kad za neke veće poslove motor odmah mora van. Snašao bih se, napravio nosače, kolijevke ili koješta. Više me zabrinjavaju nedostupni dijelovi. U tom polju BMW briljira: online katalog dostupan svakom selji, pretraga po broju šasije, grupirani dijelovi u katalogu. Citiraj:
Živi bili pa vidjeli. Nije da sam vezan za BMW kao marku, ali auti koji mi se sviđaju su rijetki. Igrom slučaja je najviše među njima bavarskog proizvođača. Citiraj:
7ice su "finije" za voziti u usporedbi s, primjerice, maybachom/S-klasom, ali da imam jednu, vozila bi žena dok me masažna stražnja klupa uljuljkava u san. ![]() Koljena bi mi bila slaba na jedan V8 E38 s ručnim mjenjačem, kamo sreće da je swappani S62 motor iz M5 E39 unutra. Bilo popularno nekoć, kad se M5 E39 mogao nabaviti za 10k€. ![]()
|
|
|
|
#65229 |
|
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
@De5tr0yer, kako danas kotira Z3M Coupe, ali taj coupe uopce? Jel taj model neshvacen medju BMW fanovima? Samo jednog sam u Zagrebu vidio, od lika koji je imao butik u Jurisicevoj. Da, mislim da ga je i Kosutic kratko vozio. .. |
|
|
|
|
|
#65230 |
|
Premium
|
Destro, boga ti, fini lajnap! Uživaj i za nas! ![]()
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#65232 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
|
|
|
|
|
#65233 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Godzilla dobila facelifting https://www.topgear.com/car-news/fir...24-nissan-gt-r EDIT: evo jedne iz rubrike 'Otkrivamo toplu vodu' BMW predviđa kraj velikih displaya u kabinama
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 14.01.2023. u 10:07. |
|
|
|
|
|
#65234 | |
|
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
|
|
|
|
#65235 |
|
Freelancer
|
Bio je nesto jeftiniji (tipa 10%) nego Tomic tj. dao je veci popust na Rad (materijal je po istim siframa tkao da tu bude malo/nimalo popusta) Da, BMW ovlasteni su vec dugo (20+ godina) a od unazad X godina i Suzuki.
|
|
|
#65236 | |
|
Freelancer
|
Citiraj:
?
|
|
|
|
#65237 | ||
|
Avocado
|
Citiraj:
Modeli sa S54 motorizacijom su traženi i jednostavno preskupi. Da mi netko ponudi Z3M S54 u istom tehničkom stanju kao moj M3, mijenjao bih ključeve odmah, iako mi izgledom Z3 općenito nije naj. Z3M ima primitivniji stražnji kraj (tip suspenzije kao i na E30) i puno je zabavniji te prirodniji za voziti pri limitu. Stražnji kraj lako predvidiv, iz tvornice dolazi s mehaničkom šperom - izvanredan paket za zabaviti se bez da se mora voziti iznad ograničenja brzine. Hvala, ja ću puno za sebe i malo za vas ![]() Citiraj:
![]() -- Zbogom jednomasenom, drago mi je da sam isprobao jer bih si inače postavljao uvijek pitanje "a što da imam i jednomaseni". Uz jednomaseni sam ugradio i short shifter te tvrđe lagere motora i getribe (vibratechnics). Short shifter je letio van nakon 2 mjeseca jer je prenosio nesnosnu buku uzrokovanu jednomasenim u kabinu, a svakom promjenom brzine sam imao osjećaj da trgam vilice selektora i sinkrone u getribi - nije dolazilo do grebanja/grindanja, ali nisam mogao podnijeti osjećaj. Jednomaseni je ostao godinu i pol u autu. Nakon što sam ubacio i airbox, bilo je jasno da jednomaseni mora van. Rezonancija poznata iz čistih track toolova je bila previše. Jedino kad je razina buke bila normalna je bilo kad motor vrti 3000o/min - tak se ovaj auto ne vozi. ![]() Novo ulje nutra i sad se čeka još izmjena ulja, veći hladnjak ulja i manje slinavo vrijeme. Ali jučer je probna vožnja pala i to je to. Približavam se kraju velikim preventivnim popravcima i željenim modifikacijama. Bilo je lijepo iskusiti sve te modifikacije i odabrati ono što mi odgovara. Sad još onaj otužni crni na fotki čeka nova prednja ramena i prebacivanje registracije s dailya na njega. Trenutno na zimuljama. ![]() Wolverine, kaj kažeš na zaštitnu plastiku podvozja? ![]()
|
|
|
|
#65238 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Malo jesu. Za te novce dobiješ onakav M3 i M5 komplet kao kod kolege ![]() Bit će korejska priča i ovdje, sve mi se čini. Polako krenuti s jeftinim autima i polako hvatati korak za zapadom, a kad jednom uhvate, onda cijena ide gore da više skoro i ne bude razlike. GWM ima joint venture s BMW-om i to bi ih moglo jako dići. Gledam u reveiwu ekrane koje ovo malo sranje ima, isti su kao u seriji 1. Voice command baš spomene u reviewu, isti je glas kao u BMW-u. Svaki sljedeći auto će im biti sve bolji i bolji. Win Kinezima jer će izaći na svjetsko tržište i win BMW-u jer može testirati tehnologiju na masama
|
|
|
#65239 | |
|
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() Dvomaseni radi prekovremene na čađari i niskim okretajima, na visokim realno nema nikakvog smisla.
|
|
|
|
#65240 | |
|
Avocado
|
Citiraj:
Kad se priča s majstorima koji su radili na desecima trackday preinaka kažu svi, poznati problem kod svih BMW getriba koje su napravljene isključivo za dvomaseni zamašnjak. Chatter od getribe i potisnog lagera izrazito rezonira zbog jednomasenog. Odabirom amortizirane lamele i odgovarajuće potisne košare se buka može nešto smanjiti, ali je problem što takvi konstrukti nemaju samopodešavajuću košaru (SAC - self adjusting clutch), a originalni BMW geber-nemer nisu adekvatni za takav setup jer nema kompenzacije puta potisne košare - nakon što se lamela potroši, dolazi do još većih "tolerancija" uslijed razmaka potisne košare i lamele. Tek onda počinje fešta, a ne pada mi napamet mijenjati kuplung svake dvije godine. ![]() Sa SAC kuplungom, to se može do neke mjere smanjiti ako se balansira radilica s cijelim sklopom kvačila (zamašnjak, potisna košara i lamela). Da stvar bude gora, znale su pucati i same radilice zbog novonastalih vibracija pri visokim okretajima. Takve informacije potječu iz doba debelo prije nego se po internetu pisalo. Jedan od prominentnijih motora/modela s tim problemom, E34 M5, S38B38, jedni od prvih modela koji su "dobili" dvomaseni. Getriba je promijenjena sa Getrag 280 na 420 - serija 420 je razvijana isključivo s dvomasenom aplikacijom. Kad se na taj motor stavio jednomaseni, zbog prilično teške radilice, klipova i klipnjača, znalo je doći do pucanja radilice pod opterećenjem. Pošto kažeš nema smisla, jesi li ugradio jednomaseni u BMW, gdje se uobičajeno koristi dvomaseni, koji tip lamele i potisne košare si koristio, koja getriba i koji motor? Nakon toga mogu provjeriti ima li smisla. Pristup detaljima u tom pogledu imam. Ovdje se može razaznati rezonancija pogotovo na 5000o/min, obavezno slušalice ili bolji zvučnici jer na mobu ne zvuči nikako. https://youtu.be/Bwooi68zDJA?t=120 Kako god, to je prožvakana tema kod mene, jednomaseni u E46 M3 za cestovnu upotrebu je bio flop.
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 15.01.2023. u 17:48. |
|
|
|
|
|
|
#65242 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Zajebancija, ali nađe se tu i tamo pokoji da ne curi ako su održavani. Recimo meni nitko nije vjerovao da moj E36 nigdje ne curi/slini. Ali to je bilo zato što sam izmijenio gotovo sve dihtunge jer kad sam ga uzeo puštao je ulje ko sito ![]()
|
|
|
|
#65243 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Zanimljivo https://electrek.co/2023/01/11/foota...crash-pile-up/ Hoce li biti povlacenja modea? Prica li se sta? ![]() |
|
|
|
|
|
#65246 | |
|
Pod naletima kopita zla
|
Zato: Citiraj:
Kako je Obama razapeo Toyotu kada je bilo onih par slučajeva kada su same dodavale gas pa su radili opozive pa valjda bi bio red i za ovo. Random naglo kočenje.Tko je odgovoran u ovom i sličnim slučajevima? Ne znam kako ih nije USA sudsto pokopalo do sada. Valjda budu uskoro ako ne podmažu gdje treba. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 16.01.2023. u 10:59. |
|
|
|
|
|
|
#65247 |
|
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
To se nekad s radarom dogadjalo, otkad su ga ukinuli jako rijetko. Vozac je uvijek odgovoran, osim ako se ne vozi Mercedesovim DrivePilotom do 60 km/h na odabranim dijelovima autoputa u Njemačkoj ![]()
|
|
|
#65248 |
|
Pod naletima kopita zla
|
Nije mi baš normalno da je vozač odgovoran niti bi osobno prihvatio takav rizik da odgovaram za tehnologiju za koju netko tvrdi da je ok i sugurna, a nije. IMHO to je kvar tj. greška i ukoliko je vozilo pod jamstvom proizvođač mora odgovarati. |
|
|
|
|
|
#65249 |
|
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Što god da se desilo, svi ostali su imali dovoljno prostora i vremena da stanu i izbjegnu sudar. U slučaju Toyote je bio problem s tepihom, koji je zapeo za papučicu gasa. I nikome nije palo na pamet prebaciti u "N", stisnuti kočnicu ili ugasiti auto. Ne mogu proizvođači uvijek odgovarati za neznanje vozača.
|
|
|
#65250 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Nego, o ovome nisam ranije ništa čuo. Bit će zanimljivo vidit kako će se sve to rasplest. https://tockanai.hr/biznis/westgate-...-vozila-65137/
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|