|
![]() |
#6422 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
evo i ja da se javim. kupio si 200mm formulin disk. tako da nema bas nekih razlika u dizajnu ![]() ![]() što se samo odzračivanja tiče, stvarno nije problem, ide bez problema ![]() ovaj vikend/tjedan mi je komatozan, tako da sam danas samo distancu na jarunu napravio, ali kad mi malo ovi ispiti splasnu, moram na sljeme isprobat modifikacije ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6423 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Je, ali vozio sam danas zadnji dio 57-ice na samo jednom šarafu na lulici. To ne bih htio ponoviti nikako... BTW, fulka na spustu - samo traži da se brže voziš, stvarno se osjeti razlika kad ti ne odbaci kotač jer nisi uspio preletiti neki korjen. Ali i dalje sam penzić što se spusta tiče ![]()
![]() |
#6424 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
To treba namazati onim plavim đubrom prije šarafanja, da ne popušta. Kad sam vidio koliko mogu brže ići s boljom vilicom, malo sam se prisrao. Mogu misliti kako je tek sa fulkom. Bolje da si penzić, nego da ostavljaš kosti po stazi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6426 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]() Što se tiče nove vilje, to je istina. Ja kada sam prešao sa Dart-a na Recona sam shvatio da mi kočnice više nisu dostatne i išao ih mijenjati, jer sam bio valjda duplo brži. A sad na fulki si opet - još brži i tolerira puno više pogrešaka. Sad sam ljen dizati guzicu sa sica. Danas sam se prvi puta penjao na Sljeme sa Focusom (jučer kad si me vidio, to sam išao u Maksimir sa burazom i frendom). Ide isto kao i HT, ne boba ništa previše, no da je bajk sporiji od HT-a, to je. No, rekreativac će puno više dobiti sa to malo hoda iza, nego što će izgubiti. Više mi boba kad tjeram normalno na ravnome, nego dok se penjem. Na trećoj šajbi sa se naganjao i po onom pokazivaću na shocku, nije se milimetar valjda pomaknuo. Na nizbrdici je razlika isto velika, no velik dio toga otpada što mi je rama sad taman (više nemam 22"), mogu prebacivati težinu lagano, a preko korijenja se više ne koči kad se ide brzo. Shock mi je trenutno na 160psi (ja sam ~83kg težak), tak mi ga je barem momak napunio kad sam bio kod njega. Iako je sag oko 25-30%, danas mi je ostalo skoro 1cm na shocku neiskorišteno nakon Sljemena. Čak i kad sam skakao po kvartu malo, nisam ga niti približno uspio bottomirat. Imam par stvari koje moram učiniti - skratiti stirer, srediti tu lulicu, kupiti nove sajle za shiftere te eventualno nabaciti servis Reconu i shocku. Već sam ga navozao preko 100h od zadnjeg servisa, a velika većina toga je bilo Sljeme. Bolje spriječiti nego lječiti.
![]() |
![]() |
#6427 |
Premium
|
Da se spriječi popuštanje šarafa se namažu onom nekom plavom pastom (pa ne trebaš dodatno stezati, pa ne pukne glava ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6428 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
murina misli na loctite... sad mu vise nece puno pomoci kad je saraf pukao. nazalost mislim da su ti opcije busenje sa manjim borerom, ili zavarit na drugi vijak. ovo prvo bi trebalo bit lakse ako nista navoja ne viri van lulice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6429 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6430 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Sad je lagano vrijeme da si kupim pumpu za shock i vilicu.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6431 | |
sto da napisem ?!
|
Citiraj:
nije to loctite... ima bas tih pasta za kupiti koje se "speku" nakon nekog vremena. tako da vibracije itd. ne mogu popustiti saraf. (imaju bakra u sebi dosta). ali, dobra je ideja sa navarivanjem ako imalo viri ! opet, ako bi ga prosvirao sa tanjim borerom pitaj boga sto bi dobio i moguce je da sjebes navoj u zvijezdi (ako sam dobro skuzio da je tu puklo). u biti, dalo bi se nesto... ali previse fusanja. ovako zapikas na jednom mjestu i odsarafis normalno ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6432 |
Moderator
|
Nije u zvijezdi. Šaraf gdje se lulica stišće za stirer (ima ih 2, meni jedan pukao), a ne šaraf na zvijezdi. Da je na zvijezdi, izbio bi je van i stavio novu ![]()
![]() |
#6433 |
sto da napisem ?!
|
aj, pofotkaj ! mozda ti mogu pomoci ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6434 |
Moderator
|
Riješili lakše nego što sam mislio da će biti. Uzeli manji borer, polagano po sredini bušili i kad smo skoro došli do kraja da probušimo ostatak šarafa u lulici, odšarafio se uz pomoć borera i izašao van. Velim, a nismo ga niti do kraja probušili ![]() Stavio novi šaraf i zašarafio lulicu. Radi ko beba ![]() ![]()
![]() |
#6436 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
+1 u principu mi je svejedno kad i gdje samo da je poslije 12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6437 |
sto da napisem ?!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6439 |
sto da napisem ?!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6441 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
sutra oko 10-11 ovdje pa se dogovorimo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6442 |
sto da napisem ?!
|
auuuhhh... sudeci prema sadasnjoj schljiwowitzi vani bit ce mrmazi sutra ! bit cu tu oko 11 pa cu/ cemo vidjet za dalje ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6444 |
Premium
|
Di ste junaci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6445 |
sto da napisem ?!
|
nije strasno jutros ! bilo je gore sinoc... ja sam za pokret, moze i odmah ![]() najbolje oko 11, pol 12 ako se svi zainteresirani probude do tad ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6448 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#6449 |
Premium
|
apdejt: Ide i dDario, s tim da ja prije idem do njega promjeniti gume. Treba se malo prilagoditi godišnjem dobu ![]() ![]() Ja krećem, valjda nam neće trebati više od pola sata za sredit gume. Vas 2 se javite na mob Zadnje izmijenjeno od: murina. 10.10.2010. u 11:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6450 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Sutra, PON, 16h start s usponom na Leusteku (stracara). RUTA: 57ica - desno od stupova zicare - 55 - singletrack - serpentine Tko hoce voziti nesto novo - doslovce zanimljivu kombinaciju svega i svacega neka mi se pridruzi. Dvaput sam odvozio stazu (jednom solo), ovo bi bilo treci puta i ne bi trebalo biti problema s pronalazenjem puta...nadam se ![]() @De5tr0 ...ovo ti je dobra prilika da upregnes novu vilju ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|