|
![]() |
#6331 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Moja je sa 100 došla ali mi je prijatelj (opaki bajker, pobjeđivao i na nekim natjecanjima) rekao da je na svom starom voltageu imao neko vrijeme i 170mm ![]() Na scottovoj stranici je prije pisalo da je voltage - Dirt/Street 80%, a FR 20% Sad su to makli kad su izbacili onaj Voltage FR, pa je obični voltage Dirt/Street 100% Sad ide prvo jedan Albert naprijed (najmanje 2,25), pa kočnice, pa pogon, pa..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6332 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
murina u sta ces ti pretvoriti tog voltagea ![]() di se nalazite za grmu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6334 |
Premium
|
kad?ak ste u pol16 nikako ne stignem ajde pukni broj moba na pm pa ti se javim ak cu dolazit |
![]() |
![]() |
![]() |
#6335 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Dođi kad želiš, ako ništa drugo pričekat ćeš da napravimo krug po grmi dokraja i ja se spustim po tebe, to je 10ak minuta od vrha grme do mjesta sastanka. Sad je pol 4 pa nisam još javio, jelte? ![]() ![]() Budem stavio kad krenem post. Svi me mogu dobiti 0-24 na 091 72 73 973 ![]() EDIT: kreće se za 20 min, za 40 smo na grmi, joinajte se slobodno!
![]() |
#6336 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
ja prodajem one svoje stare mx-4 jos u super stanju. sve ostalo na pm. spreman za grmu ! ![]() bio sam i jucer sam, bilo je dosta blata. osvanula je nova staza na njoj. super staza za chill ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6338 |
sto da napisem ?!
|
vratio se sa grme... bilo je lijepo. odvozili 3 kruga. jedino... distro si je sjebao bajk (kako samo fišer i ja culi) tako da... hocemo slike mi ostali ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6339 |
Avocado
|
Jep, skočio na jednom dropu i potegnula mašinica žbice i dropout mi je (opet) puknuo. Sad baš računam, moram mijenjati prednju i stražnju mašinicu, dropout, vilju na servis i novi kotač složiti. To ispadne cca 800kn sigurno ![]() S druge strane konačno ću si jači kotač složiti straga ![]() EDIT: dakle tražim, prednju pullup mašinicu deore klase nagore (sramx5), stražnju isto tako deorext/sramx5/7, pošteni obruč za AM/FR, bottombracket sa ISIS osovinom... Pitanje za nekog tko zna više: mogu li ja sad na svoju ramu staviti stražnji kotač sa jačom osovinom i što preporučate? Ili da ostanem na ovoj deore 535 nabi sa QR?
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 02.10.2010. u 17:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6340 | |
Moderator
|
Citiraj:
Nitko nije rekao da se nećeš moći voziti, no malo se ipak gubi stabilnost ![]() Buraz i ja danas odvozli 10-tku na Sljemenu. Na jednom djelu se sa 9tke pređe na 10tku i ta staza je duža od 9, no ima i penjanja opet, tako da je bilo gore-dole. No za XC dušu dalo. Sljedeći puta obećao da ćemo ići na Hunjku i Goršćicu, tamo ima blata i previše ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6341 |
Premium
|
O čvrstoči i pucanju rame sam govorio. Zadovoljan sam, naravno da je promjena ali već sam se naviknuo. Uzbrdo je malo teže ali mi nije bilo strašno danas, vidit ću kad krenem na sljeme za pravu ocjenu. I šta se tiče stabilnosti, ok mi je. Malo me vrat boli ali valjda je radi promjene položaja. Ovaj Destrov drop (ili šta li je već) sam i ja užasno izveo. Izbacilo me ko zeca u zrak, pa sam se usrao i trzajem usporio, pa sam pao vertikalno bez neke brzine. Izbilo mi sajlu iz onog nosača na vilici. Sabio sam je 13,5 cm (ostao trag). Osjetno brže se mogu spuštat, i morat ću se malo skulirat, ne želim padove nikakve.. edit: post mi izgleda ko zadaćnica nekog prvašića ![]() Zadnje izmijenjeno od: murina. 02.10.2010. u 19:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6342 |
sto da napisem ?!
|
ja sam takoder osjetio razliku sa 100 na 120. sljeme i leustek me poprilicno izj*** ali se to zanemari tokom spusta ![]() ![]() izgleda da cu sutra opet na grmu ![]() prijatelj mi se ocito sali da to moze odvoziti sa starim (mozda treking) galantom. nema suspenzija, v-brake itd. pa cu ga morati upoznati sa blagodatima sume dropova i razbijanja ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6343 | ||
Avocado
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6344 |
Premium
|
Ma ono sve treba preskočit, a ne dropati ![]() Ima opakih skokova na grmi, baš izazivaju da skačeš sve više i dalje. Da budem iskren, mene je malo frka da se ne precjenim. Sad sam se sjetio da sam pošteno opalio zadnjim kotačem o rub radi prekratkog skoka. Samo me zakočilo, mislio sam da je i moj kotač gotov : Nije stvar u lockoutu nego o geometriji. Ili lockout može zakočiti na manje hoda ![]() Zadnje izmijenjeno od: murina. 02.10.2010. u 20:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6345 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
nece ti lockout pomoc ako je vilica toliko visa, jednostavno je drukcije vozit. zato su vilice sa podesivim hodom zahvalne...ja lockout koristim samo na cesti, i to ne uvijek... decki pazite sto radite s tim biciklima, nije vilica jedini uvjet za vozit brze ![]() ![]() slijedeci zadatak, izvoziti pilanu sa cim manje hoda ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6346 |
Premium
|
Za vježbu mekoće i tehnike sam prošao gume bez gripa, suntour xcm i darta ![]() Bolja vilica definitivno dopušta bržu vožnju i tako sve postaje opasnije, zato treba oprez dupli i ne riskirati previše. Ja sam stalno pod kontrolom, jedino mogu sjebat nešto na bajku. Ima li ko pumpu za vilicu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6348 |
Avocado
|
57-Gipsova-1. stup zicare ili varijanta od zadnji put.
...supatnici dobrodosli ![]() |
nece ti lockout pomoc ako je vilica toliko visa, jednostavno je drukcije vozit. zato su vilice sa podesivim hodom zahvalne...ja lockout koristim samo na cesti, i to ne uvijek...
|
Sljeme sutra 9h...
- spust ---> 57-Gipsova-1. stup zicare ili varijanta od zadnji put. ...supatnici dobrodosli ![]() |
nece ti lockout pomoc ako je vilica toliko visa, jednostavno je drukcije vozit. zato su vilice sa podesivim hodom zahvalne...ja lockout koristim samo na cesti, i to ne uvijek...
|
![]() |
#6349 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Imam problem sa pogonom,naime.. Pedale imaju hoda lijevo-desno 1cm kad se mrdaju, i to tako vec duze vremena(mislim,ne idu "dalje" sa rasklimavanjem). Bicikl je jednom vec bio u garanciji na popravku,i zamjenjen je lezaj unutra, ali sad opet. E sad, da li moze biti jos nesto da je otislo ili opet taj lezaj? Inace, s bajkom ne divljam,to je ajmo rec dosta normalna voznja (tu i tamo malo skocim ![]() PS,ev slika bajka(kad sam ga ulickao ![]() ![]() http://img37.imageshack.us/img37/5206/15082010202.jpg
![]() |
#6350 |
Ex-Gastarbajter
|
Lockout podrazumijeva samo zakljucavanje vilice da neradi. u grubo. za spuštanje vilice je potrebno imati ili ETA (kod marza), ili u-turn kod RS-a, i kod foxa kako se to već zove... ako ti vilicu zakljucas na 150mm, nisi napravio ništa nego kontra efekt... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6351 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6352 | |
Premium
|
Citiraj:
Malo mi čudno setup bajk izgleda, koliko si visok? pod čudno mislim normalna vožnja + tu i tamo koji skok, a spušteno sjedalo, singlespeed i nekako predugačka lulica. Nije mi jasan položaj na bajku. Nisam ni ja neki stručnjak, pa je možda objašnjenje skroz logično ![]() Ko se vozi danas i gdje? Čisto da imam opcije ![]() Destroyeru, znači vilica se može lockati i u nižem položaju? Nisam imao pojma, jeli je to siluje nekako? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6353 |
Premium
|
ja cu vjerojatno do grme tokom dana ali ne znam jos kad.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6354 |
Premium
|
Izgleda da sam jučer ubio vilicu na onom mjestu gdje je Destro uredio zadnji kotač i dropout. Nakon tog mog slobodnog pada je pljucnilo ulje na lijevoj nozi (gore na stanchion). Sutra idem sa dečkom od kojeg sam kupio vilicu na servis, pa ću vidit koliko je ozbiljno. Znam da sam je ja sredio jer sam je i prije grme dosta silovao i bila je suha ko barut. Izgleda da je prevelik pritisak zraka i gadan udar ubio. U uputstvima sam našao ovo: Oil “ring” on stanchions ------------Oil seals are contaminated ----------Replace all seals Baš sam baksuz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6355 |
Ex-Gastarbajter
|
curi cijelo vrijeme ili je samo to bilo malo i vise nije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6356 |
sto da napisem ?!
|
ja se ponovio za pedale. spd naravski vp components. jos si moram uzet cipele i voila ![]() (mijenjao za stare kocnice) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6357 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Danas sam cistio lanac i zupcanike pa sam usput i posliko kazetu http://yfrog.com/n003102010036hj dal je spremna za zamijenu? i dal netko ima ona ravnalo za mjerit lanac? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6358 |
sto da napisem ?!
|
spremna je za zamjenu ! aj, poslikaj i lanac... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6359 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
servisiranje bicikla
vidim ima tu i avanturista, svaka čast. e sad vjerujem da vam se prilikom tog svog silnog spuštanja i penjanja tu i tamo polomi nešto, da kad padnete ili nešto slično, pa me zanima sljedeće, gdje to tada popravljate, ko vam to servisira?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6360 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Svi hvale Bizark-a, Anina 30 to je tam na drvinju E da, onda moram i lanac mjenjat, pogon ce izdrzat jos. Koja je razlika izmedju svih tih kazeta i lanca? Jel u tezini ili u cvrstoci? SAda imam lanac SRAM PC-951. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|