|
![]() |
#31 |
LiveandLetDie
Datum registracije: Apr 2007
|
Dovoljno da ti blokira portove iznad 49152 do 65535 |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Može bit, ali kakav ti je to firewall sa ON-OFF opcijama? Nemam dotični uređaj pa ne bi znao previše o tome kako i što radi, i da li je po defaultu uključen. BTW. ako definiraš port forward, on prolazi kroz firewall? Ili ne? Mislim da bi ipak trebao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
LiveandLetDie
|
Citiraj:
A zašto ima samo on/off, jer hardwerski firewall-i koji imaju više od on/off opcije koštaju malo više para |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
I ne, portforward kroz nat jedno, kroz firewall drugo, ono, kao dvije stavke. Za razliku od firewall-a originalna zamisao nat-a nije sigurnost, to mu više dođe kao neka posljeidica, dok je to firewallu primarna (jedina) zadaća. Kapiš? Drugi je par rukava kakav je to firewall ugrađen u te kombo modeme/routere, ali za kućnog korisnika dovoljan. I da, ovaj moj u Zyxelu ima malo više od on-off funkcije ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
LiveandLetDie
|
Pa i nije HW firewall Neznam zašto uopće pišemo o tom, neka čovjek proba isključiti firewall na routeru pa da vidimo da li je to bio problem, ako nije idemo dalje |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Znam ja što je NAT, a što je firewall. Inače u tim routerima koji se dobivaju uz naš svemogući ADSL nisam naišao na firewall (nisam se ni ponadao da hoću jer takav uređaj ne može bit hw firewall). Kako ovaj siemens ima taj firewall, pretpostavljam da je to više neka šminka nego firewall, al ajde...malo smo skrenuli s teme, jer ne znamo ima li OP uključen ili isključen "firewall" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Hurr durr
Datum registracije: Jan 2006
|
Recimo s utorrentom na options/speed guide i tamo testiras ili azureus na tools/NAT/firewall test.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Meni je isto tak. Sve je složeno dobro, ali ne radi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|