Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.11.2007., 19:07   #31
ggagi
LiveandLetDie

ggagi's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Dovoljno da ti blokira portove iznad 49152 do 65535
ggagi je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2007., 19:10   #32
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor snejk Pregled postova
Ne znam kakav je to firewall, i što točno radi (vidim podizbornik attack detection i access control), ali pretpostavljam da nije to ono što mu blokira port koji želi.
Firewall ko firewall, il ga se ugasi ili ne pušta portove bez dodatnog podešavanja. Isti problem sam sa zyxelom doma imao. Dok njegov firewall nisam namjestio portovi nisu bili otvoreni. Daklem pretpostavljam da ti nisi u pravu
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.11.2007., 19:13   #33
snejk
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Može bit, ali kakav ti je to firewall sa ON-OFF opcijama? Nemam dotični uređaj pa ne bi znao previše o tome kako i što radi, i da li je po defaultu uključen. BTW. ako definiraš port forward, on prolazi kroz firewall? Ili ne? Mislim da bi ipak trebao.
snejk je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2007., 19:26   #34
ggagi
LiveandLetDie

ggagi's Avatar

Citiraj:
Može bit, ali kakav ti je to firewall sa ON-OFF opcijama? Nemam dotični uređaj pa ne bi znao previše o tome kako i što radi, i da li je po defaultu uključen. BTW. ako definiraš port forward, on prolazi kroz firewall? Ili ne? Mislim da bi ipak trebao.
To je k.... od Firewall-a, ali dovoljno da za***ava
A zašto ima samo on/off, jer hardwerski firewall-i koji imaju više od on/off opcije koštaju malo više para
Staro 25.11.2007., 19:28   #35
snejk
Premium
Moj komp

Pa vjerujem da ima malo više od ON-OFF, jer uređaj koji ti dođe doma za 1kn ne može bit HW firewall da ga j...
Staro 25.11.2007., 19:29   #36
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Kužiš, ono, isto ko i sve drugo. Moš ga ugasit, jel, pa bi tome ovo on-off služilo.
I ne, portforward kroz nat jedno, kroz firewall drugo, ono, kao dvije stavke.
Za razliku od firewall-a originalna zamisao nat-a nije sigurnost, to mu više dođe kao neka posljeidica, dok je to firewallu primarna (jedina) zadaća. Kapiš?
Drugi je par rukava kakav je to firewall ugrađen u te kombo modeme/routere, ali za kućnog korisnika dovoljan.
I da, ovaj moj u Zyxelu ima malo više od on-off funkcije , ono što ima ovaj u se555 nebi znao, nijesam ga imao prilike mrcvarit...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2007., 19:31   #37
ggagi
LiveandLetDie

ggagi's Avatar

Pa i nije HW firewall
Neznam zašto uopće pišemo o tom, neka čovjek proba isključiti firewall na routeru pa da vidimo da li je to bio problem, ako nije idemo dalje
Staro 25.11.2007., 19:36   #38
snejk
Premium
Moj komp

Znam ja što je NAT, a što je firewall. Inače u tim routerima koji se dobivaju uz naš svemogući ADSL nisam naišao na firewall (nisam se ni ponadao da hoću jer takav uređaj ne može bit hw firewall). Kako ovaj siemens ima taj firewall, pretpostavljam da je to više neka šminka nego firewall, al ajde...malo smo skrenuli s teme, jer ne znamo ima li OP uključen ili isključen "firewall"
Staro 09.12.2007., 13:24   #39
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Kak provjeriti da li je dobro složeno? Videl sam da si u prvom postu napisal da ti je bilo zeleno, a sad je crveno. Di to treba?

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2007., 13:28   #40
Vejita
Hurr durr
Moj komp

Vejita's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Recimo s utorrentom na options/speed guide i tamo testiras ili azureus na tools/NAT/firewall test.

' alt='' border=0>
Vejita je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.12.2007., 15:00   #41
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Meni je isto tak. Sve je složeno dobro, ali ne radi.

Matijac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno