Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.02.2004., 23:33   #31
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by K82
... Mene fascinira to sto AMD uvijek ima neke nove ideje kao recimo sada sa integriranim memorijskim kontrolerom, hyper transport sabirnici itd. ...
Inace, sve je to imala Digitalova 64-bitna Alpha prije cca deset godina. Nije da pljujem po AMD-64 procu, nego samo napominjem da su to tehnologije koje su dobivene kupovinom licenci, ne toliko istrazivanjem.
Staro 03.02.2004., 23:38   #32
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by gpremec
Inace, sve je to imala Digitalova 64-bitna Alpha prije cca deset godina. Nije da pljujem po AMD-64 procu, nego samo napominjem da su to tehnologije koje su dobivene kupovinom licenci, ne toliko istrazivanjem.
da ali fora je u tome sto je to treba i napraviti i implementirati.
Oglas

Oglas
Staro 03.02.2004., 23:59   #33
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Originally posted by K82
da ali fora je u tome sto je to treba i napraviti i implementirati.
Stima, ali korak prije toga je doci do tih licenca. Ne prodaju se, ne iznajmljuju se, znaci, trebalo je kupiti firmu/firme koje su radile na razvoju Alphe. Dugo je vremena Compaq bio vlasnik vecine patenata i licenci vezanih uz Alphu (ipak su oni kupili Digitala), pa je tek propascu Compaqa (sto je pocelo prije dvije godine) pocela rasprodaja odjela koji su imali patente i licence. Kako je uvijek pitanje kome ce se sto prodati, i tko ce za koga sto kupovati (cista politika, nema veze s tehnologijama). Cak stovis, po nekim informacijama AMD je prvo razvio x86-64 proc koji je bio voda (sporiji i od samog Durona), a tek onda su se uspjeli docepati prava na neke Alphine patente/licence.
Sto se Intela tice, njima nije uspjelo pribaviti gotovo nista od Alphe, iako postoji teorija (teorija zavjere) po kojoj je HP ipak preuzeo od Compaqa dobar dio price oko Aplhe, te da je Intel takodjer dosao do istih patenata/licenci preko HPa. Nije nemoguce da i Intel kroz godinu dana izbaci x86-64 proc koji bi bio opasan konkurent Opteronu.

Sve ovo sto svi mi ovdje razglabamo su cisto nasa misljenja bez ikakvih realnih podataka. Najbolje je to Jozha srocio:
Citiraj:
Originally posted by Jozha
Intel ima najdužu batinu i može lupat kako po kome oče kad mu se oče i kako mu se sprdne. Pa kaj mislite da nebi oni mogli napravit proc koji bi bil 10 puta jači od ovih sranja kaj mi danas kupujemo? Narafski da bi mogli ali ne isplati im se. Hrane nas taman da ne umremo a kad vide da smo na izmaku onda ti bace friški kolačić da preživimo još par mjeseci. Mi smo pikzibneri koji sam gutaju njesra sa vrha i tu se nemremo pomoč ama baš ništa, jer uvijek bu postojala zadnja kokoš u redu kljucanja.
Razmisljao sam o prelasku na Ahlon-64, ali jedini chipseti koji mi se cine i realno upotrebljivima (a ne da imam tipa P4 i PC133 RAM) zahtjevaju bezobrazno skupu memoriju. Niti mi se prelazak na Prescotta ne isplati (da je 10% brzi, ajde, ali ovako...).
Staro 04.02.2004., 11:22   #34
Jozha
Banned
Moj komp

Jozha's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by gpremec
Razmisljao sam o prelasku na Ahlon-64, ali jedini chipseti koji mi se cine i realno upotrebljivima (a ne da imam tipa P4 i PC133 RAM) zahtjevaju bezobrazno skupu memoriju. Niti mi se prelazak na Prescotta ne isplati (da je 10% brzi, ajde, ali ovako...).
Bjaži od te skupoće. Ja prelazim na dual tulca.Jel netko prodaje ploču možda?
Jozha je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2004., 15:07   #35
dpajur
PC Ekspert

dpajur's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
hm, prescot na default taktu i default voltazi na 3.2GHz ima radnu temperaturu od 80C. neznam tko bi bio sretan s necim takvim.

mislim, on radi super na tih 80C, al zato ce ti se ostale komponente u kucistu raskuhat. i nedaj boze da ti se neki kabel naslanja na heatsink, odma bu se rastopio

e sad, ima sajtova vani tipa hardocp koji kazu - ovo se mora hladit vodom, nemojte ni pomisljat to zracno hladit.. mm.. pa majk.. ak imam u vodenom hladjenju procesor, chipset na maticnoj i graficku, i zamijenim northwooda za prescotta, vise mi nista nece radit.. ode voda preko prescotta, zagrije se na jedno 70C, dodje do chipseta - opaaa krk! sve krepa. ili eventualno ak chipset prezivi, dodje fino vodica sa 75C na graficku... ohaa radeon.. krk!

ne samo da ti treba vodeno, neg ti treba uz postojece vodeno nova pumpa, novi rezervar i novi radijator za hladit samo procesor. i onda imas kuciste velicine omanjeg zetovog autobusa, koje ispuhuje vise topline nego nuklearka krsko.

e da.. onda uzmes tak finog 3.2E preskota, dignes voltazu na 1.45v, dignes fsb na 300, fino radi on na 4.2GHz, al ispusta 200W topine.. mm.. mosfeti na maticnoj se vjerojatno rastale, no recimo i da to prezivi, taj procesor ce radit jedino u sibiru na otvorenom.

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3
EK Supreme HF
EK 5870FC v2
Laing DDC 3.25 + EK DDC Top v2
EK Multioption 250
mCubed T-Balancer XL
Build Log
dpajur je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2004., 15:27   #36
Jozha
Banned
Moj komp

Jozha's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Kume ti kupi preskota a ja ču kobasice pa dolazim na roštilj!
Jozha je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2004., 15:42   #37
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
Intel dere amd dosta u kodiranju jer je tu bitna sirova snaga frekvencija, sudeci po AMD-ovim taktovima to ce i dalje ostati tako.

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2004., 16:00   #38
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
he,.cujte..

Citiraj:
Originally posted by dpajur
hm, prescot na default taktu i default voltazi na 3.2GHz ima radnu temperaturu od 80C. neznam tko bi bio sretan s necim takvim.

mislim, on radi super na tih 80C, al zato ce ti se ostale komponente u kucistu raskuhat. i nedaj boze da ti se neki kabel naslanja na heatsink, odma bu se rastopio

e sad, ima sajtova vani tipa hardocp koji kazu - ovo se mora hladit vodom, nemojte ni pomisljat to zracno hladit.. mm.. pa majk.. ak imam u vodenom hladjenju procesor, chipset na maticnoj i graficku, i zamijenim northwooda za prescotta, vise mi nista nece radit.. ode voda preko prescotta, zagrije se na jedno 70C, dodje do chipseta - opaaa krk! sve krepa. ili eventualno ak chipset prezivi, dodje fino vodica sa 75C na graficku... ohaa radeon.. krk!

ne samo da ti treba vodeno, neg ti treba uz postojece vodeno nova pumpa, novi rezervar i novi radijator za hladit samo procesor. i onda imas kuciste velicine omanjeg zetovog autobusa, koje ispuhuje vise topline nego nuklearka krsko.

e da.. onda uzmes tak finog 3.2E preskota, dignes voltazu na 1.45v, dignes fsb na 300, fino radi on na 4.2GHz, al ispusta 200W topine.. mm.. mosfeti na maticnoj se vjerojatno rastale, no recimo i da to prezivi, taj procesor ce radit jedino u sibiru na otvorenom.
nekaj se i pripoveda da je Intel kupil dionice onih Danaca kaj delaju Prometheiu(frigidigi za proc cc -37c) pa ono ,da se popravi prodaja ...naprave Prescotta !!!

sig na dijeti..,bolje on nege JA......
mitzek je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2004., 17:06   #39
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Baš me zanima kakav će hladnjak biti u BOX verziji...
Sky je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2004., 17:15   #40
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Dobro...kaj je tak teško uključiti FW i zbenchati kvejkonju???:confused:
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.02.2004., 18:55   #41
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Evo da vidimo sada i hladnjak koji dolazi sa novim Prescottom, izvadit ćemo ga iz kutije...

daj mujo dođi daj ruku, i ti haso šta samo stojiš i gledaš...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2004., 19:45   #42
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by BrunoZG
Intel dere amd dosta u kodiranju jer je tu bitna sirova snaga frekvencija, sudeci po AMD-ovim taktovima to ce i dalje ostati tako.
Da ali ne tako više kao prije....Baci oko na onaj thread gdje sam postao baš te rezultate.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2004., 20:51   #43
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Citiraj:
Originally posted by dpajur

Tocno to sam si i ja razmisljal - nema sanse da jedna vodenjaca prezivi sve te nuklearne reaktore... ma ocaj. nemrem docekat da prescott sample dodje, da ga zbencham, zmjerim tempe i napisem clanak. I onda kad pocnem citat mejlove od Intela, mmmmmmmmmm.
Staro 04.02.2004., 21:03   #44
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Vijest s Gamera:
''Zbog puuuuno veće razgranatosti cjevovoda i puno veće latencije cachea, Prescott je unatoč boljoj arhitekturi i duplo većem cacheu nešto malo SPORIJI od Northwooda!!! U čemu je nada? Prvo, 13 SSE3 instrukcija će imati koristi u budućnosti, mada ništa revolucionarno neće donijeti. I najbitnije, Prescott će omogućiti 5Ghz!!! I tu leži cijeli zec...''
Staro 04.02.2004., 21:15   #45
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Originally posted by BladeRunner
Vijest s Gamera:
''Zbog puuuuno veće razgranatosti cjevovoda i puno veće latencije cachea, Prescott je unatoč boljoj arhitekturi i duplo većem cacheu nešto malo SPORIJI od Northwooda!!! U čemu je nada? Prvo, 13 SSE3 instrukcija će imati koristi u budućnosti, mada ništa revolucionarno neće donijeti. I najbitnije, Prescott će omogućiti 5Ghz!!! I tu leži cijeli zec...''
Zanimljivo.
Inače ljudi , ak je to tak ka gore piše , kad možemo očekivati prvi tetrahercni proc?
Negde sam videl da su napravili tetrabajtni hard , a evo LINK da bacite pogleda na to.

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2004., 21:21   #46
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Citiraj:
Originally posted by BrunoZG
A jeste se raspisali o tome, pa to je samo nova variajacija umirujuceg 32 bitnog procesora, da intel nije tak jak kak je i da zbog cinjenice da industriji jos nije stalo da predjemo na 64 bita , a to je neminovno, preskot bi vec bio proslost prije nego je postao i sadasnjost

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
2x512 Supertalent CL2
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert

Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 04.02.2004. u 21:35.
Staro 04.02.2004., 21:28   #47
cyberphere
Premium

cyberphere's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Originally posted by IceFisherman
Zanimljivo.
Inače ljudi , ak je to tak ka gore piše , kad možemo očekivati prvi tetrahercni proc?
Negde sam videl da su napravili tetrabajtni hard , a evo LINK da bacite pogleda na to.
To nije terabajtni hard neko 4 harda od 250 GB međusobno spojenih pa se dobije 1TB
Staro 04.02.2004., 21:32   #48
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Please delete..umjesto edita sam postal novu poruku, mogli ste bas i ostavit opciju da svako moze obrisat svoju poruku ak je zadnja u nizu

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
2x512 Supertalent CL2
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert

Staro 04.02.2004., 21:37   #49
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Originally posted by cyberphere
To nije terabajtni hard neko 4 harda od 250 GB međusobno spojenih pa se dobije 1TB
Zna , to sam tek sad videl kad sam malo bolje pogledal , my mistake

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2004., 09:32   #50
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

evo, da se i ja malo ukljucim u raspravu. Po meni je najveci dobitak u postenim chipsetima, a ne u procesorima.

Meni se zivo je* koliko fps-a imam u cs-u, sve dok je vise od 100

Ne, ozbiljno, glavna razlika koju sam primijetio naspram Tulca 1.3 i ove moje konfe je da mogu drkat po floppyu, citat mail, surfat, gledat divx i przit cd-e istovremeno, dok to nisam mogao na BX-u ili 815.

Da je intel nastavio putem P3 i razvio ICH5 za P3 sa pripadajucim northbridgeom, brijem da bi svi mi puno ljepse zivjeli (sa puno vise love u padze).

my 2 cents..
shimpa je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2004., 10:02   #51
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by shimpa
evo, da se i ja malo ukljucim u raspravu. Po meni je najveci dobitak u postenim chipsetima, a ne u procesorima.
Reće Bog i zašuti, a smjerni vjernici zapisaše u knjigu i svaki dan ponavljaše.

Valjalo bi napisati informatičku Bibliju. Ovo bi bio red u prvom poglavlju.

:clap: :clap: :clap:
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge