Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.09.2007., 22:56   #31
Red_Baron
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2002
Zvučnici (z3) su mi dosad bili spojeni na integriranu zvučnu (ploča je neka intelova za conroe). Sad sam ih stavio na staru creative zvučnu (Live! 1024 player) i zvuk je značajno glasniji i na prvi "pogled" puno kvalitetniji. za par dana javin final verdict o zvučnicima
Red_Baron je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2007., 23:51   #32
Igsy
user na kvadrat

Igsy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Imam z3 (crna e verzija) i sada su na integriranoj zvucnoj iz 2005., dali bi uz CREATIVE LABS AUDIGY SE, bulk (175kn u HGspota) zvucnu karticu osijetio kvalitetniji zvuk?

Who's Your Daddy?
Igsy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.09.2007., 09:41   #33
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Koja je tocno integrirka? Ako je iz 2005, onda je odgovor da. Novije zvucne poput ALC888 ili AD1988 su vec znatno bolje od starijih integrirki, ako ces mozda radit neki upgrade pile, radije maloo pricekaj i ostani na integrirci, IMHO.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 10:04   #34
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor BladeRunner Pregled postova
Meni je Z2300 loš skroz mada buči ko veliki...
sateliti su preslabi za woofer...bass je onaj glupi što tuče u uho a ne u prsa.. i previše se širi...
nebi ih kupio...
Ja nedavno kupio Z2300, glasni su, dosta dobro zvuce, ali da mi je ova pamet prije kupnje nebi ih kupio. Nisam cuo ove Z3 i Z4, ali Z2300 je preneisplativ.
Momir je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 10:22   #35
Red_Baron
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Igsy Pregled postova
Imam z3 (crna e verzija) i sada su na integriranoj zvucnoj iz 2005., dali bi uz CREATIVE LABS AUDIGY SE, bulk (175kn u HGspota) zvucnu karticu osijetio kvalitetniji zvuk?

Teško da će ti siguran odgovor na to itko dat. Moj savjet ti je da se strpiš, pratiš oglase i kad naiđe kupi neku polovnu zvučnu za 50kn.
Staro 30.09.2007., 10:27   #36
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Igsy Pregled postova
zasto ne ? ako imas , uzmi . razlika se cuje , odosno ja sam imao logitech x-230 na takvoj SE i nakon malo podesaanja , itekako je ispred integrusa starijeg datuma . ali danas imam vec poprilicno dobrih integriranih rjesenja(iako ovom izjavom riskiram da me netko do audiofila popljuje),ali sad ovo sto imam na trenutnoj ploci je vrlo dobro i zvukom sam itekako zadovoljan.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 10:30   #37
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Router Pregled postova
(iako ovom izjavom riskiram da me netko do audiofila popljuje),ali sad ovo sto imam na trenutnoj ploci je vrlo dobro i zvukom sam itekako zadovoljan.
Ne boj se, audiofili ne slušaju glazbu preko PC-a
Staro 01.10.2007., 20:02   #38
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Evo kupio ih. Ljudi se grabaju ko blesavi za njih

Zvuk je vrlo dobar, bio bi još bolji s nekom pristojnom zvučnom. Dizajn izvrstan, kao i matrijali. Woofer mi se najviše svidja, baš je po veličini onak, taman. Glasan je dosta, držim ga na najtišem. Sve u svemu, odlično za te pare!
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2007., 16:22   #39
Mephsto
Premium
Moj komp

Mephsto's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Od 2 soma, pa nadalje kupiš takve zvučnike da niti jedan logitech zvučnik sljedećih 5 godina neće moći niti parirati po kvaliteti!
Kod nas su logitech i creative zvučnici na vrhu svijeta sam zato što se oni prodaju u trgovinama!
Oni jesu dobri za prosječnog korisnika kojem paše da može malo povisiti bas ili visoke, odslušati mp3 i odigrati cod i pogledati koji dvd filmek, ali to je sve što se od njih može dobiti.
HiFi i normalan zvuk proizvode zvučnici, a ne komad plastike u kutiji od otpadnog drva i sl.
Mephsto je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2007., 19:53   #40
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Mephsto Pregled postova
Od 2 soma, pa nadalje kupiš takve zvučnike da niti jedan logitech zvučnik sljedećih 5 godina neće moći niti parirati po kvaliteti!
Kod nas su logitech i creative zvučnici na vrhu svijeta sam zato što se oni prodaju u trgovinama!
Oni jesu dobri za prosječnog korisnika kojem paše da može malo povisiti bas ili visoke, odslušati mp3 i odigrati cod i pogledati koji dvd filmek, ali to je sve što se od njih može dobiti.
HiFi i normalan zvuk proizvode zvučnici, a ne komad plastike u kutiji od otpadnog drva i sl.
Da, svi to znamo. Koliko para toliko muzike, ali mislim da su ljudi govorili o PC zvučnicima, a ne Hi-Fi zvučnicima i stvarno nema potrebe pisati takve postove. Koliko je tema već ovako zagađeno jer ljudi stalno petljaju Hi-Fi i PC zvučnike.

Zaboga, shvatite već jednom, NIKAD, ali ama baš NIKAD NEMOŽETE uspoređivati PC zvuk i Hi-Fi i ako ljudi govore o PC zvučnicima, NEMA POTREBE NI SMISLA petljati Hi-Fi u raspravu!

Za pare koje daš za njih, Logiji su super većini ljudi, ali ljudi koji vole Hi-Fi NIKAD neće biti zadovoljni BILO KOJIM PC zvučnicima i to je normalno i netreba zaspamati temu!!!

I za tvoju informaciju, MDF od kojeg se rade kutije i za Hi-Fi zvučnike UPRAVO JESU OTPADNA DRVENA PRAŠINA I PREŠANI KARTON i ona obavlja svoj posao odlično i to što je ustvari nusproizvod obrade drva nema nikakve veze!!!

Sorry ostalima što sam se napilao, ali već mi je puna kapa ovakvih odgovora. Vjerojatno ću dobit ban ili nešto za ovo ali morao sam odgovoriti.

@Mephsto: NHF, ali ne podnosim kad ljudi po stoti put otkrivaju toplu vodu.

Member of [SW]' CoD2 clan. Join us!

Moji DIY projekti i sl.: http://vidosprojects.freei.me/
Vido je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.10.2007., 21:17   #41
Costa
Moderator

Costa's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
@Mephsto: najprije čitaj o čemu se radi u temi, a zatim odgovaraj. Spemanje je nepoželjno na forumu.
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2007., 22:36   #42
Red_Baron
Premium
Moj komp

Moj zaključak o pitanju iz naslova threada:
Ne isplati ako je važna kvaliteta zvuka, a isplati za one koji hoće glasan zvuk.
Komp zvučnici objektivno proizvode bezveze zvuk, pa makar ih mi i puno platili. Npr., ne vidin razliku u kvaliteti zvuka između mojih z3 i prijateljevih creative thx.
Staro 04.10.2007., 22:47   #43
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
@Vido: sto ban, sve si ispravno rekao

Meni se ne isplati dati 2000kn za komp zvucnike. Koji ce mi q te male kutijice i sub od kojeg ce mi se zeludac okretat.

A pitanja su stvarno na mjestu.
Zelim slusat kvalitetan zvuk. Sto da kupim?
Zelim pit neki fini sok, koji da uzmem a da mi se svidja?
Hocu okrecit stan u meni lijepu boju, koja bi to bila?

Preporuka autoru topica - uzmi slusalice neke malo bolje i uzivaj u glazbi, bolje ce zvucati od tih zvucnika jeftinih koje ne smijes pojacati i cut ces svu glazbu a ne trecinu. Ipak je to studentski dom.
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2007., 23:03   #44
Red_Baron
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor SPLiFF Pregled postova
Zelim slusat kvalitetan zvuk. Sto da kupim?
Zelim pit neki fini sok, koji da uzmem a da mi se svidja?
Hocu okrecit stan u meni lijepu boju, koja bi to bila?
Ha? Ne kužim analogiju.

btw ne da mi se slušalice držat na glavi. U domu ću se krpat s nekakvim lođitehom, a doma ću uživat u hifi
Staro 05.10.2007., 16:24   #45
Mephsto
Premium
Moj komp

Mephsto's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Dečki, prvo VI pročitajte temu, pitanje koje je postavljeno.
Da li se isplati kupovati Hi Fi zvučnike?
Ne mislim nikoga vrijeđati, nego sam samo iznio svoje mišljenje.

A ne solim pamet, niti ne otkrivam toplu vodu, jer skoro svi su ovdje naveli logitech z.... serije a nitko nije naveo konkretan razlog zašto baš taj logitech, a ne cambridge soundworks ili creative, jbl,...?

A znam dobro od čega se radi kutija za malo bolji Hi Fi, a nije medijapan ili prešani karton.

Moja preporuka je uvijek Hi Fi zvučnik, jer ako košta i manje od 500kn, ne znači da je loš.
A uvijek bude bolji od PC zvučnika, zbog izrade, materijala i konstrukcije cijelog zvučnika.

EOD sa moje strane.
Mephsto je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2007., 10:13   #46
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Red_Baron Pregled postova
3. Povezano s ovim prije, živim u jako maloj domskoj sobi tako da jednostavno nemam mjesta za hifi ili lofi sistem (osim za neke male zvučnike koji mogu stajat i na stolu- ako tako što postoji).

I sad: da li mi se uopće isplati uzimat skuplje 2.1 zvučnike (z2300) ili da odustanem od dobrog zvuka i kupim neke jeftine za 300-ak kuna? Nažalost spomenute 2.1 nemam priliku poslušati.

Hvala na svakom savjetu i odgovoru.
Citiraj:
Dečki, prvo VI pročitajte temu, pitanje koje je postavljeno.
Da li se isplati kupovati Hi Fi zvučnike?
Ne mislim nikoga vrijeđati, nego sam samo iznio svoje mišljenje.

A ne solim pamet, niti ne otkrivam toplu vodu, jer skoro svi su ovdje naveli logitech z.... serije a nitko nije naveo konkretan razlog zašto baš taj logitech, a ne cambridge soundworks ili creative, jbl,...?

A znam dobro od čega se radi kutija za malo bolji Hi Fi, a nije medijapan ili prešani karton.

Moja preporuka je uvijek Hi Fi zvučnik, jer ako košta i manje od 500kn, ne znači da je loš.
A uvijek bude bolji od PC zvučnika, zbog izrade, materijala i konstrukcije cijelog zvučnika.

EOD sa moje strane.
Ahem, mislim da je očito da je čovjek mislio na kupnju high-end PC zvučnika, a ne Hi-Fi. To što je naveo da ima doma Hi-Fi, nema veze.

Member of [SW]' CoD2 clan. Join us!

Moji DIY projekti i sl.: http://vidosprojects.freei.me/
Vido je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke