|
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Nisam. Obzirom da se grije kao svinja(vise nego ijedan Maxtor kojeg sam imao) morao sam u kuciste ubacit vent da hladi diskove. A tad se vec ne cuje toliko sam disk. U biti se osjete dosta velike vibracije zbog dva hard-mounted diska. Budem probao smanjit AAM. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nevjerujem moj samsung se NECUJE HLADAN je i NEVIBRIRA nekuzim koju si seriju ti onda dobio ? ? ? eto probaj aam smanjiti ali ja kazem samsunga kako sam dobio tako sam ga pukno u komp i zaboravio na njega...
![]() |
#34 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Nebi vjerovao kolko se cuje serija do serije. Nemozes vjerovat. isti model diska. Jedan tih, hladan i ne vibrira. Drugi je potpuno drugaciji. Jing i jang. Ja sam poludio sa jednim, nakraju sam ga zamjenio. Pricao sam to bio masnom i gabretu. nevjerojatno. Jedan se cuje ko da imas optiku na 52x, a drugog nemos cut. ISTI DISK ! Isto mjesto proizvodnje. Ko zna u cem je fora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium
|
Citiraj:
Bez venta je toplana, kad kazem topliji od maxtora, onda je valjda sve jasno ![]() Nije da je strasno glasan, to ne mogu rec, dok ga ne stavim u gace i ne smanjim AAM ne mogu tocno ocijenit buku. Ali da se grije, grije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
Grdno sam se prevario. Jucer prodao WD, ostavio samo Samsunga. Buka nije da se popolovila, nego /3. ![]() Izgleda da je jeftino kuciste bilo glavni krivac za ovu buku, jer su oba diska zajedno stvarala velike vibracije. Medjutim, sad se Sami u idle-u uopce ne cuje, doduse seek mu se cuje, ali jos nisam uposlio Hitachi Feature Tool. ![]() ![]() Sad kad ima 80mm vent koji pirka po Samiju, nije vise ni vruc. Naprotiv, hladan je. ![]() 100% zadovoljan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Guest
|
Tko zna, mozda samo jako dobro cujes. Ja recimo nemrem biti pokraj televizora jer cujem onaj visokofrekventni zvuk toliko jako da me izludjuje :P |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
Da, znam taj zvuk, ni ja ne mogu bit blizu TV-a. U biti je i stari Samsung CRT pistao, jedan od glavnih razloga zasto sam ga zamijenio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
|
Jucer uradio stisavanje part 2. Samsung ubacio u kombinaciju spuzve i gaća izmedju dva optikanera, AAM stavio na 165(jedva da se cuje seek!), a izbacio vent koji je inace hladio Samsunga. U biti sad samo dva 80mm AC venta na 1500rpm izbacuju zrak iz kucista, a sav taj zrak ulazi na otvor izmedju optikanera di je Samsung, tako da je Sami na 26C ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
JDM
|
Citiraj:
Bez uvrede cijenim trud i drag si mi i to, ali to _nemože_ .... : evil : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Premium
|
Citiraj:
Da, ubise me sad ova dva na 1500rpm, jedini su izvor buke u kompu. 92mm GlacialTech na procu je vec na 7V i cca 800rpm, na grafi je 72mm stock cooler sa A64 na 5V, napajanje najtisi Chief koji postoji(Delta sa prorezom za vent). Sad me u biti ogranicava kuciste, nemrem ubacit 12cm vent. Ali vec sam ja skuzio mod. ![]() Ici ce sprijeda 12cm Xilence na 5 ili 7V. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
JDM
|
xsilence nece startat na 5v... Oce vrtit, al nece krenut. Makar na 7v je dosta tih ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
JDM
|
ROFLMAOLOL za ovo sa rukom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Guest
|
Mozda da kurblu uzmes ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bolje ne stavljaj ulje, moji se još više čuju nakon podmazivanja! Poludio sam! ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#53 |
Premium
|
Ne, moj se ne cuje. Isprobano kad su svi ostali ventovi pogaseni, radilo je jedino napajanje i taj GT. Cak i disk je bio ugasen(stand-by mode). Vent se bukvalno uopce ne cuje na 7V. Na 12V se zbilja cuje, ali mi 12V nije potrebno za A64 na 2160MHz i 1,25V. Sad kontam ubacit sprijeda samo jedan 80mm vent da pirka po disku a straga izbacit ova dva, zatvorit njihove otvore i na taj nacin natjerat napajanje da izbacuj sav zrak. Nesto mi se cini da ce napajanje bit vruce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
|
Nisam se mogo smirit dok nisam iskljucio dvije 80mm galamdzije straga a sprijeda ispred diska ubacio jedan 80mm na 1200rpm. Sad je komp toliko tih da sam morao smanjit AAM na min. Temperature blago porasle, jbga nemam sad osim ovog sto upuhuje nista sto izbacuje zrak, osim napajanja ![]() To je to narode...stisah i ja komp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ne, gubitak je nezamjetljiv... barem meni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
ah znam kak je to utišavanje,kad jednom počneš nemoš stat ![]() ![]() ![]()
![]() |
#59 |
Premium
|
Samsung ima izuzetno tih idle. A kad se upali AAM onda se vise ni seek ne cuje. sad sam sprijeda vent ubacio izmedju dva komada spuzve ![]() sad su mi sljdeci ventovi u kucistu: -sprijeda 80mm Antec na 1200rpm, ubacen izmedju dva komada spuzve, hladi i disk; -92mm GlacialTech na freezeru na 7V, ima jako dobre lezajeve; -72mm vent od A64 stock coolera na grafi(nakalemnjen na bazu coolera koja je pozamasna) na 5V u 2D, u 3D na nekih 7-9V, podeseno u RT; -12cm vent na Chief-u Delti, najtisa verzija sa prorezanim otvorom za vent. Disk je inace u gacama, AAM na MIN. Kuciste zatvoreno sa svih strana. Sumnjam da moze tise. Jedino da komponente hladim pasivno. Onak grafa mi je trn u oku. Za vrijeme igara se cuje : lol2 : @Fleks, citas li ovo? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|