|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
hladjenje zraka kada izadje iz kucista ovisi o temperaturi zraka u ambientu pa ako je ona visoka sporije se hladi. a i sam sam rekao da se bas ne sjecam najbolje fizike. a to sto si rekao o radiatoru sam i mislio pod tim da se vodeno hladi zrakom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
|
moze biti istina ono sto je Rak rekao o ulju za bicikle da je bolje jer je gusce(u najmanju ruku ga je lakse staviti) no posto nemam ulja za bicikl ja koristim ono za sivacu. No mozda nabavim pa probam |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
|
ako te zanima da spojis vent na 5V spoji ga na crvenu i crnu iz napajanja za diskove ili disketu ako zelis 7 na zutu i crvenu (ili crvenu i zutu) a za 12V zutu i crnu. Pazi d ti se ne dodirnu zice jer ces napraviti kuršlus i mozes skuriti napajanje i komponente |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
Jel netko probao koristiti kolomast? mozda bi to funkcioniralo?!:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2003
|
Jebale vas rasprave o temperaturama! Ako ti se ne smrzava nemaš kaj mijenjat i doviđenja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
..
|
Citiraj:
oladi malo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
I feel devilish today ...
|
Citiraj:
Prvi post pa flame... kuda ide ovaj forum ?! ![]()
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Citiraj:
![]() Odi malo van izmedju 14-17 sati, cuo sam da je u to vrijeme toplo pa nema smrzavanja ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#46 | |
I Love AMD and nVida
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
![]() Edit: ovo je bio komentar na VLAKA!!!!
![]() |
![]() |
#47 |
Registered User
|
Pa tko kaže da me smeta
Niš mi ne smeta nego sam puko kad sam vidio postove o maslinovom i suncokretovom ulju. Imao sam sličnih problema s pregrijavanjem dok nisam stavio Titana i maknuo poklopac s kućišta. Sad je temp. 35-48 i radi k'o beba. Da, procesor je Duron 700 na asus a7pro. Eto toliko, oprostite ako sam nekoga uvrijedio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Pa tko kaže da me smeta
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Member
|
Tebi je Duon na 700 mhz na temp. od 35-48 i radi ko beba a moj je Duron 750 @ 930 Mhz i temperatura ne prelazi zimi 44 nakon par sati igranja neke pucačine, dok sada (po ovoj žegi) ne prelazi 51, sa Titanom TTC-D5T koji se jedva čuje kojeg sam platia 50 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2002
|
Ako sam dobro skužio, podmazivanjem venta uljem (za bicikle, mašine, pečenje, pohanje, prženje ![]()
Palomino 1700+ Dr. Thermal TI - V77N 2 x 256 DDR333 Samsung GIGABYTE 7VAX rev. 1.1 GIGABYTE ATI Radeon 9000PRO 64 DDR HDD Maxtor 40GB@7200 RPM 2 X 8cm Titan CDRW LG 40/12/40 DVD-ROM Toshiba Task 300W Windows XP PRO |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2002
|
A tak već da. Moje je sve relativno novo, maženo i paženo pa ne vidim slične probleme u bližoj budućnosti. Osim prirodne buke. ![]()
Palomino 1700+ Dr. Thermal TI - V77N 2 x 256 DDR333 Samsung GIGABYTE 7VAX rev. 1.1 GIGABYTE ATI Radeon 9000PRO 64 DDR HDD Maxtor 40GB@7200 RPM 2 X 8cm Titan CDRW LG 40/12/40 DVD-ROM Toshiba Task 300W Windows XP PRO |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Registered User
|
U svakom slučaju kanite se Volcana 8 , smeče od coolera.Je da hladi približno kao Devetka i ima Ball ležajeve ali upravo oni brzo odu . Što je bilo djelomično zbog loše masti ili čega več staviše.Ujutro po zimi kad ga upališ - rooooontrrttartatatarrttaa, a niji tiši ni zagrijan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2003
|
![]() Haha društvo, nije to ništa, ja imam AMD Athlon xp 2500+, Barton jezgra, matična ASUS A7N8X i cooler Thermaltake Volcano 11-Xaer edition, i cpu mi se pregrijava, radi, radi...bzzzzzzzzzt! Gotovo, pregrije se i matična mi ugasi komp!!! ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Blade. 28.07.2003. u 22:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Premium
|
Citiraj:
Kao prvo, stavis da cooler puse prema van i dodatni vent (koji je iznad proca) da vuce taj zrak i puse ga van. ako imas volje napravis cijev(od kartona, ne slusaj svrtana, nebu se nis zapalilo) od jednog do drugog venta da se zrak ne razbjezi i zaljepis selotejpom rupe iznad kopce na cooleru jer on bezveze trosi snagu na povlacenje "normalnog" zraka, a ne onog sa proca. NE treba ti vent za upuhivanje zraka ukoliko imas otvoreno kuciste ili dovoljno veliku rupu negdje na kucistu (npr tamo gdje si htio stavit drugi vent) (naravno, ne pricam o dodatnim ventovima za hdd i slicno). Ukoliko netko misli bacit komentar na sve ovo, nemojte se trudit. Ucio me dipl. ing. strojarstva za 17-18 godina iskustva u strujanju zraka. Specijalnost filteri za zrak. Moj recept ce ti poprilicno smanjit utjecaj temp. okolnog zraka (iako ne i u potpunosti, ali dovoljno). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
samo kad bih znao
|
Citiraj:
Ili ti nisi dobro slusao dipl.ing. strojarstva, ili slabe vajde od njegovog 17-18 god iskustva! ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
samo kad bih znao
|
Citiraj:
HEHEHE prije neg si ti poceo "solit pamet" i ucit od .... to je sve isprobano i mogu ti samo rec da su najbolji rezultati sa ZATVORENIM kucistem i dobro rasporedjenim ventilatorima u kucistu koji ce upuhivat i ispuhivat zrak!! ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Prigorec po defaultu
|
aha......
![]() ![]() moj junior je bil feeest pametan i slozil si je vuglec u garazi koja je 80 % u zemlji i veli da ga uopce ne tepeju temperature...cak i kad oc-a... dok je njegov komp bil u potkrovlju to je vise licilo na upaljeni sparhet nego na komp....bilo kaj da pipnes,mam se speces!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Premium
|
Citiraj:
Sorry na ovakvom tonu, vidio sam tvoj ![]() Moralka storije jos jednom: ukoliko ostavite bocnu stranu praznu ili dovoljno veliki otvor za zrak, vent koji upuhuje vam nije potreban. A i mali "pipe" izmedju venta s proca i onog koji ispuhuje zrak je vise nego dobrodosao. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|