Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.06.2003., 12:44   #31
Devlin
Premium

Datum registracije: May 2003
hladjenje zraka kada izadje iz kucista ovisi o temperaturi zraka u ambientu pa ako je ona visoka sporije se hladi. a i sam sam rekao da se bas ne sjecam najbolje fizike. a to sto si rekao o radiatoru sam i mislio pod tim da se vodeno hladi zrakom.
Devlin je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2003., 12:48   #32
Devlin
Premium

moze biti istina ono sto je Rak rekao o ulju za bicikle da je bolje jer je gusce(u najmanju ruku ga je lakse staviti) no posto nemam ulja za bicikl ja koristim ono za sivacu. No mozda nabavim pa probam
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.06.2003., 16:44   #33
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by Devlin
moze biti istina ono sto je Rak rekao o ulju za bicikle da je bolje jer je gusce(u najmanju ruku ga je lakse staviti) no posto nemam ulja za bicikl ja koristim ono za sivacu. No mozda nabavim pa probam
ja sam jednom u nedostatku boljeg (4 sata ujutro ) koristio maslinovo domace (vjerovatno nerafinirano).....i nije lose
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2003., 19:37   #34
CyberLord
Premium

CyberLord's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by greg SE
ja sam jednom u nedostatku boljeg (4 sata ujutro ) koristio maslinovo domace (vjerovatno nerafinirano).....i nije lose
Maslinovo je skupo - bolje koristi biljno/suncokretovo
Staro 15.06.2003., 20:15   #35
STRMX
Premium

STRMX's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Originally posted by CyberLord
i to cepinsko ono je jeftino
Staro 15.06.2003., 20:21   #36
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Dajte mi recite, kak spojite vent na 5V, 12V???
Veky je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2003., 20:25   #37
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by CyberLord
ma to dobijemo od kumova iz kastela kad got dodju a posto stara ima zabranu koristenja maslinovog ulja u kuhanju jer se nikome nesvidja onda ga jedino za coolere mogu koristiti
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2003., 14:30   #38
Devlin
Premium

ako te zanima da spojis vent na 5V spoji ga na crvenu i crnu iz napajanja za diskove ili disketu ako zelis 7 na zutu i crvenu (ili crvenu i zutu) a za 12V zutu i crnu. Pazi d ti se ne dodirnu zice jer ces napraviti kuršlus i mozes skuriti napajanje i komponente
Staro 16.06.2003., 14:32   #39
Devlin
Premium

Jel netko probao koristiti kolomast? mozda bi to funkcioniralo?!:confused:
Staro 17.06.2003., 21:48   #40
vlak
Registered User

Datum registracije: Jun 2003
Jebale vas rasprave o temperaturama! Ako ti se ne smrzava nemaš kaj mijenjat i doviđenja.
vlak je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.06.2003., 23:26   #41
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by vlak
Jebale vas rasprave o temperaturama! Ako ti se ne smrzava nemaš kaj mijenjat i doviđenja.
kak te moze smetati neka rasprava a imas cak 1 post na forumu

oladi malo...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2003., 23:32   #42
numa
I feel devilish today ...

numa's Avatar

Citiraj:
Bokte... a ja sam mislio da sam ja nestrpljiv :-).

Prvi post pa flame... kuda ide ovaj forum ?!
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD
numa je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2003., 00:54   #43
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Citiraj:
Originally posted by Devlin
Pazi d ti se ne dodirnu zice jer ces napraviti kuršlus i mozes skuriti napajanje i komponente
zakljuci sta se meni dogodilo
Staro 18.06.2003., 08:13   #44
widowmaker
m e m b e r
Moj komp

widowmaker's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
ne znam da li se koristi i za ventilatore , ali znam da je jako učinkovita grafitna mast
Staro 18.06.2003., 10:57   #45
Trash
Premium

Trash's Avatar

Datum registracije: Apr 2002
Citiraj:
Jako dobro. Ovakve visoke temperature, a ti se brines o smrzavanju

Odi malo van izmedju 14-17 sati, cuo sam da je u to vrijeme toplo pa nema smrzavanja
Staro 18.06.2003., 11:07   #46
dario-RUS
I Love AMD and nVida

dario-RUS's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Originally posted by Trash
Jako dobro. Ovakve visoke temperature, a ti se brines o smrzavanju

Odi malo van izmedju 14-17 sati, cuo sam da je u to vrijeme toplo pa nema smrzavanja
Svi se žalimo da nemamo klimu, a čini se da nekima nije ni potrebna

Edit: ovo je bio komentar na VLAKA!!!!
Ati nešto
1x 36Gb WD Raptor, 2x750Gb Samsung (raid 0)
dario-RUS je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2003., 14:15   #47
vlak
Registered User

Pa tko kaže da me smeta

Niš mi ne smeta nego sam puko kad sam vidio postove o maslinovom i suncokretovom ulju. Imao sam sličnih problema s pregrijavanjem dok nisam stavio Titana i maknuo poklopac s kućišta. Sad je temp. 35-48 i radi k'o beba. Da, procesor je Duron 700 na asus a7pro. Eto toliko, oprostite ako sam nekoga uvrijedio.
vlak je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2003., 14:37   #48
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: Pa tko kaže da me smeta

Citiraj:
Niš mi ne smeta nego sam puko kad sam vidio postove o maslinovom i suncokretovom ulju. Imao sam sličnih problema s pregrijavanjem dok nisam stavio Titana i maknuo poklopac s kućišta. Sad je temp. 35-48 i radi k'o beba. Da, procesor je Duron 700 na asus a7pro. Eto toliko, oprostite ako sam nekoga uvrijedio.
Oprosti ti ali durona na 700 i nije neki problem ohladiti. Toliko je bio moj athlon na 1,2 s vulcano 2 hladnjakom...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2003., 11:24   #49
SKI
Member

SKI's Avatar

Tebi je Duon na 700 mhz na temp. od 35-48 i radi ko beba a moj je Duron 750 @ 930 Mhz i temperatura ne prelazi zimi 44 nakon par sati igranja neke pucačine, dok sada (po ovoj žegi) ne prelazi 51, sa Titanom TTC-D5T koji se jedva čuje kojeg sam platia 50 kn.
SKI je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2003., 17:20   #50
Mlaen
Registered User

Mlaen's Avatar

Ako sam dobro skužio, podmazivanjem venta uljem (za bicikle, mašine, pečenje, pohanje, prženje ) moglo bi doći do značajnog smanjenja buke. Hoćete reći da bi se utišao jedan TT 7+ ili ovaj Dr. kojeg ja imam?
GIGABYTE 7VAX rev. 1.1
GIGABYTE ATI Radeon 9000PRO 64 DDR
HDD Maxtor 40GB@7200 RPM
2 X 8cm Titan
CDRW LG 40/12/40
DVD-ROM Toshiba
Task 300W
Windows XP PRO
Mlaen je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2003., 18:41   #51
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Mlaen
Ako sam dobro skužio, podmazivanjem venta uljem (za bicikle, mašine, pečenje, pohanje, prženje ) moglo bi doći do značajnog smanjenja buke. Hoćete reći da bi se utišao jedan TT 7+ ili ovaj Dr. kojeg ja imam?
Smanjiti buku koja nastaje protokom zraka zbog venta koji se okreće na nekakvih 3000-5000 rpm -NE. Ali smanjiti buku koja je nastala vremenom zbog toga što je ulje "izlapilo", osovina venta malo šeta u osmicu i masa sličnih stvari DA.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2003., 21:46   #52
Mlaen
Registered User

Mlaen's Avatar

A tak već da. Moje je sve relativno novo, maženo i paženo pa ne vidim slične probleme u bližoj budućnosti. Osim prirodne buke.
GIGABYTE 7VAX rev. 1.1
GIGABYTE ATI Radeon 9000PRO 64 DDR
HDD Maxtor 40GB@7200 RPM
2 X 8cm Titan
CDRW LG 40/12/40
DVD-ROM Toshiba
Task 300W
Windows XP PRO
Mlaen je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2003., 14:00   #53
QFlash
Registered User

U svakom slučaju kanite se Volcana 8 , smeče od coolera.Je da hladi približno kao Devetka i ima Ball ležajeve ali upravo oni brzo odu . Što je bilo djelomično zbog loše masti ili čega več staviše.Ujutro po zimi kad ga upališ - rooooontrrttartatatarrttaa, a niji tiši ni zagrijan.
QFlash je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2003., 12:37   #54
Blade
Registered User

Blade's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
Red face

Haha društvo, nije to ništa, ja imam AMD Athlon xp 2500+, Barton jezgra, matična ASUS A7N8X i cooler Thermaltake Volcano 11-Xaer edition, i cpu mi se pregrijava, radi, radi...bzzzzzzzzzt! Gotovo, pregrije se i matična mi ugasi komp!!! Mislio sam da je problem u hlađenju pa sam stavio još 3 dodatna venta u kučište, ali ne pomaže!!! Čak sam skinuo obadvije bočne stranice kučišta i opet se pregrijava Kažu: "Flashaj BIOS!" Učinih tako pa ku***, ne pomaže!!!

Zadnje izmijenjeno od: Blade. 28.07.2003. u 22:05.
Blade je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2003., 13:35   #55
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Originally posted by MadBoY
veeeeeeeeeeliki ventilator da puše u dio gdje je procesor.
Sa tim veeeeeeeeeelikim ventilatorom uspiijem spustiti temp. za samo 2 stupnja (na 38C idle, 42 load).
Dakle potvđujem da nema prevelike koristi od dodatnog zraka jer je on prevruć ( danas je temperatura zraka bila blizu 40).
momci, ajde da vam i ja malo posolim pamet.
Kao prvo, stavis da cooler puse prema van i dodatni vent (koji je iznad proca) da vuce taj zrak i puse ga van. ako imas volje napravis cijev(od kartona, ne slusaj svrtana, nebu se nis zapalilo) od jednog do drugog venta da se zrak ne razbjezi i zaljepis selotejpom rupe iznad kopce na cooleru jer on bezveze trosi snagu na povlacenje "normalnog" zraka, a ne onog sa proca. NE treba ti vent za upuhivanje zraka ukoliko imas otvoreno kuciste ili dovoljno veliku rupu negdje na kucistu (npr tamo gdje si htio stavit drugi vent) (naravno, ne pricam o dodatnim ventovima za hdd i slicno). Ukoliko netko misli bacit komentar na sve ovo, nemojte se trudit. Ucio me dipl. ing. strojarstva za 17-18 godina iskustva u strujanju zraka. Specijalnost filteri za zrak.
Moj recept ce ti poprilicno smanjit utjecaj temp. okolnog zraka (iako ne i u potpunosti, ali dovoljno).
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2003., 14:24   #56
Mrvica
samo kad bih znao

Mrvica's Avatar

Citiraj:
Originally posted by elven

Ukoliko netko misli bacit komentar na sve ovo, nemojte se trudit. Ucio me dipl. ing. strojarstva za 17-18 godina iskustva u strujanju zraka.

Ili ti nisi dobro slusao dipl.ing. strojarstva, ili slabe vajde od njegovog 17-18 god iskustva!
Staro 28.07.2003., 14:39   #57
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Mrvica
Ili ti nisi dobro slusao dipl.ing. strojarstva, ili slabe vajde od njegovog 17-18 god iskustva!
Ma da?! Ajde me onda prosvijetli sa malo detaljnijim komentarom momak. Negdje sam dobro cuo/procitao: na dobro argumentiran i objasnjen (u ovom slucaju) post se mora odgovoriti (da bi ga pobio) jednako tako dobro argumentiranim i objasnjenim postom inace je taj post sranje.
Staro 28.07.2003., 15:46   #58
Mrvica
samo kad bih znao

Mrvica's Avatar

Citiraj:
Originally posted by elven
Ma da?! Ajde me onda prosvijetli sa malo detaljnijim komentarom momak. Negdje sam dobro cuo/procitao: na dobro argumentiran i objasnjen (u ovom slucaju) post se mora odgovoriti (da bi ga pobio) jednako tako dobro argumentiranim i objasnjenim postom inace je taj post sranje.

HEHEHE prije neg si ti poceo "solit pamet" i ucit od .... to je sve isprobano i mogu ti samo rec da su najbolji rezultati sa ZATVORENIM kucistem i dobro rasporedjenim ventilatorima u kucistu koji ce upuhivat i ispuhivat zrak!!
Staro 28.07.2003., 16:00   #59
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

aha......

ma najbolja stvar je da amd spakiras u pilnicu,garazu,skrinju za zamrzavanje ....mislim u ove ljetne mjesece.....da im treba hladno mjesto osim petsto ventilatora i trahtura!!!
moj junior je bil feeest pametan i slozil si je vuglec u garazi koja je 80 % u zemlji i veli da ga uopce ne tepeju temperature...cak i kad oc-a...
dok je njegov komp bil u potkrovlju to je vise licilo na upaljeni sparhet nego na komp....bilo kaj da pipnes,mam se speces!! da ne pricam o rusenjima i restartima iz "cista"mira

sig na dijeti..,bolje on nege JA......
mitzek je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2003., 16:16   #60
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Mrvica
HEHEHE prije neg si ti poceo "solit pamet" i ucit od .... to je sve isprobano i mogu ti samo rec da su najbolji rezultati sa ZATVORENIM kucistem i dobro rasporedjenim ventilatorima u kucistu koji ce upuhivat i ispuhivat zrak!!
posto si me sad vec poceo blago (mos mislit) iritirat moram ti fakat rec si glup. nemoj se uvrijedit, ali mora da je to. dva tvoja posta zaredom su mi dosta. prvi simptom: pobijanje tudjih postova bez argumenata. simptom drugi: ne citanje postova na koje se bunis. Nemoj molim te ovo preosobno shvatit, jer je dio moje quasi ljutnje prema tebi zapravo usmjeren prema svima koji forsiraju ventilatore koji upuhuju zrak. Pa sta vi casni PhDevi mislite da ako stavite rupu, otvor (bilo promjera 8cm, bilo cijela bocna strana) da zrak nece ulazit. NEWS FLASH!!! Nemozes stvorit vakuum u svom kucistu sa tako primitivnom metodom kao sto je jedan ventilator i zatvoreno kuciste (ili jos bolje, otvoreno, ali bez ventilatora). Jos jedna vrijedna informacija: koliko zraka izadje (koliko ga ispuse tvoj ventilator) toliko ce zraka uc. Ako pitas cemu onda uopce ostavljati rupu (bocnu ili 8cm), odgovor je very simple: da olaksas zraku da udje, a ne da se sam snalazi kako moze kroz sitne rupice. Ako je sve to vec isprobano, kako to da nisi shvatio da su rezultati isti sa mojom metodom i tvojim ZATVORENIM (cemu velika slova? pa ti si taj koji ne cita detaljno postove) kucistem + vent viska.

Sorry na ovakvom tonu, vidio sam tvoj na kraju, ali nisi prvi, ni zadnji, koji ce mi tvrdit da je potreban prednji ventilator.

Moralka storije jos jednom: ukoliko ostavite bocnu stranu praznu ili dovoljno veliki otvor za zrak, vent koji upuhuje vam nije potreban. A i mali "pipe" izmedju venta s proca i onog koji ispuhuje zrak je vise nego dobrodosao.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno