Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.09.2006., 14:57   #31
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
ma Bubba, da te nisam upoznao, rekao bih ti da pričaš pizdarije...

a ovako, pišeš i dalje pizdarije... samo što su mi sad simpatične...

jer znam da si jedan dobar dečko.: goood :
Suit yourself. Ponekad se pitam zasto uopce otvarate threadove kada ih niste kadri voditi. No dobro, PcE sindrom je TM, pa bi ga, valjda, bilo steta ne koristiti kad se vec moze.

Evo nesto za zabavu...

http://www.lowendmac.com/sable/06/0706.html
http://www.lowendmac.com/sable/06/0724.html
http://video.google.com/videoplay?do...3379583&q=8088

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2006., 14:59   #32
Rijecanin
Premium

Rijecanin's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
E Bubba, jesi ga zabrijao... Mislim kužim ja tebe, ali tema rasprave (ok, malo proširena) nije "Što je PC mogao biti" nego "Što je PC danas",kao što rekoh, prošireno, jer smo malo zabrazdili...

Činjenično stanje "glupog usera"; dakle mene, Gabrea, Jedvaja i ostale ekipe koji briju da su uber pametni i da im treba mrcina jer tu i tamo otvore Photoshop i posvijetle fotku s lošeg digitalca; je da su zapeli na Windozama. To što to đubrence stenje na Celeronu 2GHz i 512 Rama stenje kad uz Firefox mora pržiti DVD.... ili nedo bog da ne može prepoznati lagrebani CD, ajme majko, odmah se sve smrznuti mora; i nije nešto na što možemo utjecati...

Nego da se vratim na temu, isprobao sam prelazak s Venica 3000+ na X2 3800 i meni je to isti qrac, razliku ne vidim i jednako tako mislim da je ne bi niti primjetio kod prelaska na Conroe. "Glupi user" stuff tipa Net, divix, torrent, word, posvijetljivanje fotki s ne tako lošeg digitalca u photoshopu, i igranje Americas Army-a (Direct X 8 trenutno). Evo nakon godinu dana stock rada Venice (E3) će za koji dan dobiti nogom u dupe i poskočiti kojih 500tinjak Mhz gore, više igranjua nego neke potrebe radi.

Obožavam kad mi ekipa počne pejstati linkove na kojekakve članke s prednostima novih tehnologija; ajme spasit će me Triple VorteX uBer SSE 748 standard koji u specijalnom Đubran F7 simulatoru daje bolje 18% rezultate nego siroti procesor kojeg imam danas. Kad netko zarađuje na kompu, nema frke, 10% ubrzanja renderiranja primjerice mu i te kako znači, vrijeme je novac, ali koliko je takvih na PCEkspert forumu, mislim negdje ono 0,7% ni promila više.

Ok, hardware se kupuje srcem, i ako nekoga veseli, ma samo naprijed, ja sam prvi koji ću spič.kati pare na điđe jer me vesele (a ima nas još takvih ovdje). Nekoga vesele nove felge ili srebrni čepići za zaključavanje vrata u Golfu od 200 USD (da da, znam pacijenta koji ih je kupio) a nekoga High tech procesor, jedino mi je čudno zašto je to problem priznati. Rečenica "Nisam dugo potrošio nešto para pa sam skucao 3 kile kuna u 6400 i novu ploču" i nije neki bauk, ali ne tu su uglavnom opravdanja, tipa... "E stari moj jednostavno me gušio onaj moj stari A64 3500, nisam mogao dočekati da mi zazipa fajl od 200MB, sad se, otkad to traje 9 sekundi kraće, osjećam kao novi čovjek ": bonker2 ...

Dakle, ako se kupuje nova kanta jer staru polako gazi vrijeme (Recimo XP1700, ili P4 2.0) ok, nema frke, nije Conroe toliko skuplji da se nemre, ali mijenjati proc tipa A64 3000+ i više za Conroe je čisti kretenizam : suicide (što se omjera uloženo/dobiveno tiče). Ako razlozi kupnje leže u "baš bi si kupio novu điđu da se njome igram, a i nisam čak 3 mjeseca spićk.ao niš u komp", ma samo naprijed, za ne toliko previše novaca se dobiva odlična igračka... gnjavite je, stišćite, i navlačite do mile volje ako vas veseli (obratite pažnju na sličnost sa istim radnjama s testisima dok blejite u ekran pri laganoj dokolici): nuts :

BTW. Inače se bavim industrijskim programiranjem i ogromna većina korisnika pojma neka koliko ogromno može biti, za PC svijet jadnih i patetičnih, 256Kb memorije...
Rijecanin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.09.2006., 15:00   #33
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor NITROS Pregled postova
6300 nije conroe vec allendale
razlika je u?hm da sve nam je jasno sjedni 1.
sad da tebi pojasnim...cache=tranzistor(dada buba ce me sad cudnog ledat)
tranzistor = grijanje, 2xveci broj tranzistora= veca temperatura conroe-a...
allendale je ista jezgra ko od conroe-a ALI bez 2 mb kesa...zato su i hladniji...

@tema
ajmo ovako: zasto desktop segment tako brzo "raste"? zasto->eto zasto: tata tata kupi mi novi kompjutor da mogu igrat nove naslove...

ok serveri...ogromne protocnosti,brzine itd...al gle ipak server treba posluzit hrpu klijenata...dakle s te strane je opravdano...ali imati server doma...zasto?ovo sto buba govori je istina...al cuj danas nije vise sve funkcionalsnost...vec izgled to je ono zalsno!bahacenje ja imam vece brze jace...pocelo od kad covijek zna za sebe...nije prestalo dan danas(i mi smo evoluirali?) na tome i zaraduju te firme... kao sto ej pocela tema ici tim vodama...nepotrebno je...al cuj sad je kasno...da je to tako islo od samog pocetka bi bilo drugacije...ako ne drugacije...puno brze...

gabre trazis odg na pitanje sto je bolje...dal se isplati davat lovu itd?!pa cuj samo sebi za gust...zato cu ga ja kupit...da vidim kak ide i to je to...vratim ga na stock i do slj generacije, realno gledano 90%(ako ne i vise usera) NE koristi 2. jezgru...sto ce im onda?dovoljno dobar odg?

mc_fish je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2006., 17:03   #34
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Cool

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
I zapravo ti je, ako izuzmemo igranje, apsolutno svejedno sto je u masini, jelda?
Pa recimo...

Više/manje mi je nebitno tehnološki gledano a ionako za word i sl gluposti nećeš ni vidjeti razliku između npr PIII od 500 i P4 od 3500MHz...
Čak ni sa današnjim (ajde jučerašnjim) softom koji je mainstream tipa...

Citiraj:
I zasto onda radis presing sam na sebe, kad zbog cinjenice da vec imas 64 bitni procesor koji nema penala s radom u 32 bitnim aplikacijama, forsiras koristenje pripadajuceg softvera?
Pa ne radim presing sam na sebe ja kupujem nove stvari da mogu igrati nove igre, i usput imam garanciju pa se ako nešto crkne nemoram zaj** sa popravcima po servisima ili traženjem po second hand shopovima...

Iskreno mene baš briga za 64bita bilo u hardwareu ili softwareu, kao takve, jednostavno stvar je u tome da je to sada trend i da kad već imam neki proc npr koji može vriti 64 bita jednostavno je stvar principa da mi je krivo što nema softa da upotri***im neke njegove opcije...

Bar ne softa od vrste koja mi treba...

Citiraj:
Super. Vas 99% je zadovoljno jer nemate razloga biti suprotno, a ovih 1% iz potrebe uziva. Gdje je problem?
Pa nema uopće problema ko kaže da ih ima?

Citiraj:
Pricas pizdarije.
A čuj to je tvoje mišljenje i imaš pravo na njega ali moje je eto takvo a reći ću ti i zašto tako mislim, vidiš problem je u masovnosti i tržištu ideja...

Da bi imao neku dobru inovativnu ideju u nekom poslu imaš dva načina da je dobiješ - genijalni pojedinac (koji točno zna što radi) i gomila budala (koja napikava i slučajno neki od njih prizvede istu) i tako je i sa softom...

Problem je u tome što se ganjalni pojednici ne nalaze na svakom koraku a i oni koji "imaju žicu" za neto često propadaju jer se opredijele za neku drugu djelatnost silom prilika npr financijski nedostatak da upiše neki studij pa ide na drugi jeftiniji i sl...

Ali da se vratim softu...
Pravi napredak će biti u pisanju koda za 64bita kad će se PUNO ljudi time baviti jer će onda imati i veći protok ideja i pokušaja/pogrešaka i naravno tržište za prodaju istih tako da će im se isplatiti...

Da si ti vlasnik/firma/kompanija za razvoj što bi ti radije pisao danas? "Optimizirano" za Win32 32bita i prodavao ga za 100$ komad i imao potencijalno tržište od 100 000 000 kupaca ili za npr neki Unix/Linux sistem soft koji košta 10 000$ ali ima 100 potencijalnih kupaca...

Tu naravno uskaču GPL i Freeware koderi, entuzijsti koji lake usvajaju nove ideje i rade na tome više na bazi hobija ali nemože se samo na osnovi entuzijasta temeljiti razvoj neke industrije jer jednostavno nema dovljno takvih da bi takva indusrija opsatala ili uopće postala industrija...
Da PC nisu to što jesu i tolko masovni, pa čak i šrot još bi vrtili ENIACE ili nešto slično usporedivo... Pa i sam znaš kad je i zašto počeo sadašnji bum i kolko je i kakvih računala bilo prije 80-ih...

I zato će kompvi bit uistinu 64bitni kad će se MASE programera okrenuti razvoju za MASE 64bitnih kompova i usera koji ih trebaju... Onda će se razvijati praktički SAMO za 64bita u industriji i kompvi će uistinu bit 64bitni a entuzijasti će i dalje radit i one 8 bitne i one 128bitne...

Ali da ne razvlačimo to dalje uživaj mi bubba... : goood :
Staro 07.09.2006., 17:44   #35
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Više/manje mi je nebitno tehnološki gledano a ionako za word i sl gluposti nećeš ni vidjeti razliku između npr PIII od 500 i P4 od 3500MHz...
Čak ni sa današnjim (ajde jučerašnjim) softom koji je mainstream tipa...
Onda se nema potrebe zamarati cinjenicama od 64bitnim procesorima i slicnome?

Citiraj:
Pa ne radim presing sam na sebe ja kupujem nove stvari da mogu igrati nove igre, i usput imam garanciju pa se ako nešto crkne nemoram zaj** sa popravcima po servisima ili traženjem po second hand shopovima...
Znaci, ipak se igras...

Citiraj:
Iskreno mene baš briga za 64bita bilo u hardwareu ili softwareu, kao takve, jednostavno stvar je u tome da je to sada trend i da kad već imam neki proc npr koji može vriti 64 bita jednostavno je stvar principa da mi je krivo što nema softa da upotri***im neke njegove opcije...
Jesi se ti malo posvadjao sam sa sobom? Prvo ti je svejedno, pa te nije briga, ali ti je ipak krivo, pa malo nije? U svakom slucaju, to "vrcenje 64 bita" tebi ocito znaci tako malo da ti, eto, uopce ne mora biti krivo sto "vrtis samo 32 bita".

Citiraj:
Pa nema uopće problema ko kaže da ih ima?
Izgleda da ima, jer i ekonomski krivo percipiras stvari.

Citiraj:
A čuj to je tvoje mišljenje i imaš pravo na njega
To je cinjenica.

Citiraj:
ali moje je eto takvo a reći ću ti i zašto tako mislim,
To sto ti *mislis* ima jako malo veze s onime sto zapravo *jest*.

Citiraj:
Da bi imao neku dobru inovativnu ideju u nekom poslu imaš dva načina da je dobiješ - genijalni pojedinac (koji točno zna što radi) i gomila budala (koja napikava i slučajno neki od njih prizvede istu) i tako je i sa softom...

Problem je u tome što se ganjalni pojednici ne nalaze na svakom koraku a i oni koji "imaju žicu" za neto često propadaju jer se opredijele za neku drugu djelatnost silom prilika npr financijski nedostatak da upiše neki studij pa ide na drugi jeftiniji i sl...
Sto je ovo, citat iz "Moje sudbine", "Arene" ili "Teena"?

Citiraj:
Ali da se vratim softu...
Pravi napredak će biti u pisanju koda za 64bita kad će se PUNO ljudi time baviti jer će onda imati i veći protok ideja i pokušaja/pogrešaka i naravno tržište za prodaju istih tako da će im se isplatiti...
Opet pricas pizdarije, ali nema veze.

Citiraj:
Da si ti vlasnik/firma/kompanija za razvoj što bi ti radije pisao danas? "Optimizirano" za Win32 32bita i prodavao ga za 100$ komad i imao potencijalno tržište od 100 000 000 kupaca ili za npr neki Unix/Linux sistem soft koji košta 10 000$ ali ima 100 potencijalnih kupaca...
Banaliziras stvari do granice ridikula, no kada vec hoces tako, ovo drugo, naravno. Protupitanje: bi li radije prodao milijun racunala za dolar ili jedno za milijun dolara?

Citiraj:
Tu naravno uskaču GPL i Freeware koderi, entuzijsti koji lake usvajaju nove ideje i rade na tome više na bazi hobija ali nemože se samo na osnovi entuzijasta temeljiti razvoj neke industrije jer jednostavno nema dovljno takvih da bi takva indusrija opsatala ili uopće postala industrija...
Industrija, hvala Bogu, opstoji vec dugo vremena, bez ikakvih "freeware kodera" i slicnih budalastina.

Citiraj:
Da PC nisu to što jesu i tolko masovni, pa čak i šrot još bi vrtili ENIACE ili nešto slično usporedivo... Pa i sam znaš kad je i zašto počeo sadašnji bum i kolko je i kakvih računala bilo prije 80-ih...
Bum cega? Loseg hardvera, jos goreg softvera?

Citiraj:
I zato će kompvi bit uistinu 64bitni kad će se MASE programera okrenuti razvoju za MASE 64bitnih kompova i usera koji ih trebaju... Onda će se razvijati praktički SAMO za 64bita u industriji i kompvi će uistinu bit 64bitni a entuzijasti će i dalje radit i one 8 bitne i one 128bitne...
O cemu ti to, milo moje veselo? Tebi su se neke stvari gadno pomijesale; znas, postoji svijet (i to veci nego sto mozes zamisliti) iza tvog Pentijuma... 128 bitni procesori? Mase programera? "64 bitni kompovi"? Oh Lord...

Ono sto mene zapravo zanima u citavoj prici je samo jedna sitnica. Jesi li ti uopce svjestan sto to tocno cini neki procesor "64 bitnim" i kakav je to super specijalni "64 bitni kod", koji je zatomljen, neiskoristen i ceka se PC gral da ga otkrije?

Programer
Staro 07.09.2006., 17:47   #36
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Talking

Citiraj:
Autor Rijecanin Pregled postova
Činjenično stanje "glupog usera"; dakle mene, Gabrea, Jedvaja i ostale ekipe koji briju da su uber pametni i da im treba mrcina jer tu i tamo otvore Photoshop i posvijetle fotku s lošeg digitalca; je da su zapeli na Windozama. To što to đubrence stenje na Celeronu 2GHz i 512 Rama stenje kad uz Firefox mora pržiti DVD.... ili nedo bog da ne može prepoznati lagrebani CD, ajme majko, odmah se sve smrznuti mora; i nije nešto na što možemo utjecati...
Heheehehe ja sam ipak malo napredniji od posjetljavvanja u Photoshopu...
Znam čak i izrezat dio slike i pejstat je u novu...

Gle fakat je - ja bi odma bacio winblowse da mi netrebaju za igranje, jednako kao njima znam se ja i linuxom služit, možda čak i više njega znam ispod haube nego što sam išao gledati nove winse - samo da nema tih je!"#"!$#" igara...

Mislim ja mogu ripati filmove s DVD-a pod linuxom, plejati ih, rekodirati, mogu pisati tekstove, crtati nešto, prinati slike, obrađivati fotografije (dobro GIMP nije baš Photoshop ali da se i s njim živjeti i 99,99% vremena mi za ono što sa slikama radim ni netreba ništa osim resize/resample, save for web i cut/crope alata čak niti svjetlina) ali kad kod se dođe do u biti besmislene aktivnosti za ubijanje vremena zvane računalne igre - cmr... ništa, nada zero pints...
Ako se izuzme par velikih ID naslova i tu i tamo neki od ostalih muke isusove se prolaze ako treba pokrenuti išta a da to nebude preko neke emulacije i ako isto nedaj bože traži d3d katastrofa... Dual boot sam dugo vrtio i sad povremeno isntaliram lin kad me obuzme ali je nažalost problem što meni nema logike vrtit dual boot...
Samo pi** iz toga ono čekiraš mejlu jednom pa u drugom pa zaboraviš odgovorit pa se rebootaj da ideš pogledati ako npr forsiraš jednoga... Ma bull crap sve zajedno...

Citiraj:
Dakle, ako se kupuje nova kanta jer staru polako gazi vrijeme (Recimo XP1700, ili P4 2.0) ok, nema frke, nije Conroe toliko skuplji da se nemre, ali mijenjati proc tipa A64 3000+ i više za Conroe je čisti kretenizam : suicide (što se omjera uloženo/dobiveno tiče). Ako razlozi kupnje leže u "baš bi si kupio novu điđu da se njome igram, a i nisam čak 3 mjeseca spićk.ao niš u komp", ma samo naprijed, za ne toliko previše novaca se dobiva odlična igračka... gnjavite je, stišćite, i navlačite do mile volje ako vas veseli (obratite pažnju na sličnost sa istim radnjama s testisima dok blejite u ekran pri laganoj dokolici): nuts :
E upravo to samo to što ljudi pokušavaju naći bilo koji razlog da predoče kako su MORALI/MORAJU prijeći sa A64 X2 na npr Conroe... ISUSE...

Citiraj:
BTW. Inače se bavim industrijskim programiranjem i ogromna većina korisnika pojma neka koliko ogromno može biti, za PC svijet jadnih i patetičnih, 256Kb memorije...
O daaa a kad se tek sjetim komodorca...
Staro 07.09.2006., 18:03   #37
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Citiraj:
Onda se nema potrebe zamarati cinjenicama od 64bitnim procesorima i slicnome?
Pa zapravo i ne previše...

Citiraj:
Znaci, ipak se igras...
Pa naravno nisam li to odma rekao?

Citiraj:
Jesi se ti malo posvadjao sam sa sobom? Prvo ti je svejedno, pa te nije briga, ali ti je ipak krivo, pa malo nije? U svakom slucaju, to "vrcenje 64 bita" tebi ocito znaci tako malo da ti, eto, uopce ne mora biti krivo sto "vrtis samo 32 bita".
Krivo me shvaćaš, meni ne smeta to - previše, smeta me samo - načelno...
Shvaćaš?

Kao npr kad me smeta što neko za susjednim stolom u bircu pjeva Cecu i nabija kriglom po stolu ali me ne smeta na način da ću ga sad ić tići zbog toga... U tome je stvar...

Ono malo ti je krivo ali ne misliš puno o tome ako neko to baš ne spomene...

Citiraj:
Izgleda da ima, jer i ekonomski krivo percipiras stvari.
Nebih baš rekao...

Citiraj:
To sto ti *mislis* ima jako malo veze s onime sto zapravo *jest*.
opet tvoje mišljenje na koje imaš pravo iskreno zaboli me nešto što ti misliš o meni nadrastao sam potrebu da se sviđam svemu i svakome tamo negdje u osnovnoj školi...

Onda sam naime shvatio da što god radio u životu neko će se već naći ko će te smatrati idiotom prema tome...

Citiraj:
Sto je ovo, citat iz "Moje sudbine", "Arene" ili "Teena"?
Zaboravio si još neke časopise... Ne nije jednostavno činjenica...

Citiraj:
Banaliziras stvari do granice ridikula, no kada vec hoces tako, ovo drugo, naravno. Protupitanje: bi li radije prodao milijun racunala za dolar ili jedno za milijun dolara?
Sorry ali nij dobar primjer jer čista logika kaže da nešto što je materjalno dakle treba ga sasataviti od neke sirovine znači uštedu ako se napravi jedno naprama milujun, ali eto što ti misliš što je lakše prodati 100 kompova po milijun dolara ili milijun kompova po 100 dolara?

I sad ti napraviš neki program ili komp za tržište od 100 korisnka i njih 20 odustane i ti si zaglavio sa 20 komada smća na lageru jer to ćeš teko nekome uvalit ako ne nađeš neku glupu vladu zemlje trećeg svijeta koja će to kupit iz razloga da se kur** kako je svojem resarch institutu kupila 3 uper PC-a...

Ako ti odustane 20 partnera za tržište od milijun korisnika - nikom ništa...

Citiraj:
Industrija, hvala Bogu, opstoji vec dugo vremena, bez ikakvih "freeware kodera" i slicnih budalastina.
Industrija postoji ali to nije industrija onih uređaja o kojima je na ovom forumu općenito riječ i ti to znaš, a industrijsko programiranje i roboti i sl napravice ne spadaju amo...
A što se severa tiče oni su isto komercijali produkt PC svijeta, jer da nema brda John Doe-a sa PC-ima nebi bilo ni www-a ni potreb za serverima itd...

Tj nije da nebi bilo uopće ali bi bila JAAAKO ograničena...

Citiraj:
Bum cega? Loseg hardvera, jos goreg softvera?
Bum toga da i još ponečega...

Citiraj:
O cemu ti to, milo moje veselo? Tebi su se neke stvari gadno pomijesale; znas, postoji svijet (i to veci nego sto mozes zamisliti) iza tvog Pentijuma... 128 bitni procesori? Mase programera? "64 bitni kompovi"? Oh Lord...
Ono sto mene zapravo zanima u citavoj prici je samo jedna sitnica. Jesi li ti uopce svjestan sto to tocno cini neki procesor "64 bitnim" i kakav je to super specijalni "64 bitni kod", koji je zatomljen, neiskoristen i ceka se PC gral da ga otkrije?
Otprilike ali nije bitno što je zatomljeno stvar je jednostavno da je šteta ne imati i to iskorišteno kad ionako plaćaš...

Kao kad ideš potrošiti zadnjih 200mb da popuniš mjesečnu pretplatu da skineš neki album, netreba ti, ne želiš ga u biti, ali kad već imaš priliku...
Staro 07.09.2006., 19:14   #38
Imitator
Banned

Imitator's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Evo da se uključim, nakon što sam pročitao sve vaše postove....

Nisam imao proc "u ruci" da bi napisao puste brojke, koje ionako ne znaće baš previše (uzmimo recimo optimizaciju igara za određene kartice...itd)...

Sve što sam dosad vidio o dotičnom, kaže da "Intel opet jaše"......Meni ima dosta smisla da je Intel izdao proc koji "gazi" većinu proceva koji se nalaze na tržištu (zar ste mislili da će intel mirno sjediti i gledati kako mu AMD uzima tržište??)

Što se tiće cijena.....hhmmm.....trenutno je skup......to neznači da će i ostati na tim cijenama, a znate kako to ide.....onaj tko hoće prvi u kvartu vikat kroz prozor "Ja imam mrcinu"....itd

Mislim da je ovakva rasprava totalno nepotrebna, jer ipak nitko nikoga ne tjera da kupi najnoviju tehnologiju i da je masno plati.......izbor je na nama!

Pozdrav!
Imitator je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2006., 19:20   #39
NITROS
Premium
Moj komp

NITROS's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor mc_fish Pregled postova
razlika je u?hm da sve nam je jasno sjedni 1.
sad da tebi pojasnim...cache=tranzistor(dada buba ce me sad cudnog ledat)
tranzistor = grijanje, 2xveci broj tranzistora= veca temperatura conroe-a...
allendale je ista jezgra ko od conroe-a ALI bez 2 mb kesa...zato su i hladniji...
i jeftiniji, ali tema je conroe, pa sam mislio da govorimo o procesorima koji imaju conroe jezgru znaci E6600 ->

Ljudi htio bih vidjeti kako se snalazi jedan conroe na taktovima 2ghz sa nekim athlonom npr. 4400 ili opteronom. Jer tu svi imaju 3.6 ili 3.5 pa to usporeduju sa 3800 i takvim athlonima, mislim ne zelim ja opovrgnuti da je conroe odlican procesor jer nemogu i potpuno ste u pravu da je conroe odlican procesor, ali necete ga vidjeti u desktop racunalima koliko amd procesore.
NITROS je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2006., 20:13   #40
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
molim Lock na temu.
odustajem od svih daljnih komentara. i pokušaja da dođem do korisnih podataka.

jer je Bubba ipak jedan nezasitan momak koji svakom loncu nađe poklopac.

no offense Bubba.
Gabre je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.09.2006., 21:02   #41
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Talking

Kao što rekoh ne sekiraj se o Conroe-u još barem godinu dana nema šanse da ćeš imati s procem problema, bar ne sa ičim što uopće ima smisla zvati igrom za PC ako neko napravi praktički ps2 hardware emulator kojeg ugrađuje u exe igre i onda to zove PC (port) igra... No comment...

A takve slučajeve teško da će i 2 conroa izgurat a ne jedan...

Šparaj fino za grafu... : hello2 :
Staro 07.09.2006., 21:44   #42
zole052
Premium
Moj komp

zole052's Avatar

Datum registracije: May 2006
e sada pa nije bas da nikome netrebaju takvi procesori... ja se recimo mukom mucim na a64 3000+ na poslu a nist posebno ne radim... projektiram strojarske instalacije i crtam ih u auto cad-u pa kada mi neki arhitekt posalje nove podloge od malo veceg hotela na par katova... ajmeeeeeee
zole052 je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2006., 21:55   #43
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Citiraj:
Autor zole052 Pregled postova
e sada pa nije bas da nikome netrebaju takvi procesori... ja se recimo mukom mucim na a64 3000+ na poslu a nist posebno ne radim... projektiram strojarske instalacije i crtam ih u auto cad-u pa kada mi neki arhitekt posalje nove podloge od malo veceg hotela na par katova... ajmeeeeeee
Ne ne kažem ja da NIKO ne profitira od bržeg proca samo kažem da nije to na gamerskom stroju ono što je usko grlo i neće tako skoro ni bit...
Staro 07.09.2006., 22:07   #44
zole052
Premium
Moj komp

zole052's Avatar

Datum registracije: May 2006
NIKO kaze: to svakako... bas je zalosno sto toliko kostaju te graficke, nema tata para za igrati se... sto je najzalosnije ni jedan moji frend nema jacu od moje "jadne" gf6600 a svi se vole igrati zato uvijek ima dobrih starih igra koje su bile prezahtjevne kada su izasle pa ih nisam igrao
zole052 je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2006., 22:08   #45
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Citiraj:
Autor NITROS Pregled postova
i jeftiniji, ali tema je conroe, pa sam mislio da govorimo o procesorima koji imaju conroe jezgru znaci E6600 ->
pa jezgra je na svim e6xxx ista sam je cache drugaciji

mc_fish je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2006., 23:22   #46
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Pa zapravo i ne previše...
Eto vidis...

Citiraj:
Pa naravno nisam li to odma rekao?
Jesi, ali ne eksplicitno. Uz igranje spomenuo si i pregrst drugih, normalnih stvari koje covjek moze raditi na racunalu.

Citiraj:
Krivo me shvaćaš, meni ne smeta to - previše, smeta me samo - načelno...
Shvaćaš?
Nazalost, davno sam prestao psiholoski profilirati ljude preko Interneta, pa mi zapravo i nije jasno. Smeta te, ali te ne smeta? Hm...

Citiraj:
Kao npr kad me smeta što neko za susjednim stolom u bircu pjeva Cecu i nabija kriglom po stolu ali me ne smeta na način da ću ga sad ić tići zbog toga... U tome je stvar...
Dakle, smeta te. Razlika je u reperkusiji, sto nema direktan utjecaj na cinjenicu da te zapravo - smeta.

Citiraj:
Nebih baš rekao...
Ja bih, po svemu sudeci.

Citiraj:
opet tvoje mišljenje na koje imaš pravo
Tvoji problemi nadilaze neshvatjanje osnova IT poslovanja? Ne, ja *ne* mislim, nego iznosim suhoparne cinjenice, svidjele se tebi one ili ne. Kao sto rekoh, postoji svijet izvan PC-a, Windowsa i Kvejka...

Citiraj:
iskreno zaboli me nešto što ti misliš o meni nadrastao sam potrebu da se sviđam svemu i svakome tamo negdje u osnovnoj školi...
Odakle ti osjecaj da sam stvorio misljenje o tebi, bilo kakvo?

Citiraj:
Onda sam naime shvatio da što god radio u životu neko će se već naći ko će te smatrati idiotom prema tome...
Ne znanje te ne cini idiotom. Ustrajanje u tom istom neznanju je nesto sasvim drugo...

Citiraj:
Zaboravio si još neke časopise...
Na ove sam predplacen, pa eto... Za Chicku nemam dovoljno djeparca, ih.

Citiraj:
Ne nije jednostavno činjenica...
Ne, nije, ali dobro. Primjera imas koliko hoces, pogotovo u onom tvojem "freeware" sektoru.

Citiraj:
Sorry ali nij dobar primjer jer čista logika kaže da nešto što je materjalno dakle treba ga sasataviti od neke sirovine znači uštedu ako se napravi jedno naprama milujun, ali eto što ti misliš što je lakše prodati 100 kompova po milijun dolara ili milijun kompova po 100 dolara?
Joj, ne laprdaj. Odgovori mi jednostavno na pitanje, bez prevelike filozofije. *Imas* jedno racunalo od milijun dolara i milijun racunala po cijeni jednog dolara. Sto ti se vise isplati prodati, uzimajuci u obzir sve popratne potrepstine?

Citiraj:
I sad ti napraviš neki program ili komp za tržište od 100 korisnka i njih 20 odustane i ti si zaglavio sa 20 komada smća na lageru jer to ćeš teko nekome uvalit ako ne nađeš neku glupu vladu zemlje trećeg svijeta koja će to kupit iz razloga da se kur** kako je svojem resarch institutu kupila 3 uper PC-a...
Ocito jako malo znas o poslovanju takvog tipa.

Citiraj:
Industrija postoji
I onda, zasto ustrajes u tome da to nije tako? Nisi mi bas jasan...

Citiraj:
Otprilike
Nisam bas siguran. No s obzirom da je "otprilike" jako sirok pojam, dr. Filipovic je lijecnik. Otprilike. isatty(3), zvucim ko ona zenska s NoveTV sto stalno ponavlja "navodno"... : hitthewa

Citiraj:
ali nije bitno što je zatomljeno stvar je jednostavno da je šteta ne imati i to iskorišteno kad ionako plaćaš...
Ti si ko onaj cica iz T-Cum reklame: "Sto i platim, to i potrosim"? No, zar ti netko brani koristiti 64 bitni softver?

Uostalom, kao sto ti rekoh, buduci da me bas nisi uvjerio da ti je ni priblizno jasno s kojim pojmovima baratas, do iskoristavanja "64 bita" imas tako dalek put da bi prosjecan korisnik s Pentiumom trebao gorke suze liti koliko je ovaj "neiskoristen".

Citiraj:
Kao kad ideš potrošiti zadnjih 200mb da popuniš mjesečnu pretplatu da skineš neki album, netreba ti, ne želiš ga u biti, ali kad već imaš priliku...
Aha, to su one smeta mi - ne smeta mi fore? Kao, neces album, ali ga zapravo hoces, ali... Uff, boli glava.

Programer
Staro 07.09.2006., 23:26   #47
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
molim Lock na temu.
Nepotrebno, dragi Gabre. Cemu?

Citiraj:
odustajem od svih daljnih komentara.
Zato sto nema nemas nista za reci, osim par smajlica i pravljenja sebe jako pametnim? yedwy i ja uredno diskutiramo na normalni nacin, dok ti na par quotova bjezis podvijenog repa. Moj Gabre...

Citiraj:
i pokušaja da dođem do korisnih podataka.
Smatras raspravu beskorisnom zato sto nemas sto dodati na nju?

Citiraj:
jer je Bubba ipak jedan nezasitan momak koji svakom loncu nađe poklopac.
Uh, nemoj tako, srce mi cepas, Gabre.

Citiraj:
no offense Bubba.
Gdje, tko, sto, kako, zasto? Kakav offense? Doduse, malko vrijedja, ali cisto na povrsinskoj razini, sto na tako sarlatanski nacin izbjegavas daljnju komunikaciju, ali hej, to govori vise o tebi nego o meni.

Programer
Staro 08.09.2006., 00:32   #48
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Talking

Citiraj:
Jesi, ali ne eksplicitno. Uz igranje spomenuo si i pregrst drugih, normalnih stvari koje covjek moze raditi na racunalu.
Da imaš pravo nisam dovoljno ekspicitno za sve ostalo (ajde video kodiranje isto ima koristi od proca) nema ni blizu potree za uber procom a kamoli za 64bita...

Zapravo sve ostalo sam sasvim prihvatljivo radio još 98 na 486DX100 sa 20mb rama...

Čak i web stranice sam na njoj radio i 3d studio max animacije (istina jednostavne za bannere onda je bilo to hip)...

Citiraj:
Nazalost, davno sam prestao psiholoski profilirati ljude preko Interneta, pa mi zapravo i nije jasno. Smeta te, ali te ne smeta? Hm...
Dakle, smeta te. Razlika je u reperkusiji, sto nema direktan utjecaj na cinjenicu da te zapravo - smeta.
Smeta me to što imam nešto što prodaju kao feature a zapravo ga većina nas nemože iskoristiti, ali smeta me kako rekoh - načelno nije to neka smetnja da se nebi mogao pomiriti s tim i ne prai mi bezsane noći...

Ali da pokušavam di je moguće iskorisiti tih par feature-a pokušavam... KAd ih već imam...

MAda ionako sam na A64 prešao zbog PCI-e inače nebi ni prodavao svoj vjerni Tbred...

Da sam recimo ima s478 nortya sigurno nebi išao na novi proc nego bi tražio s478 PCI-e ploču...

Racimo nemogućnost da gejmam pod linuxom me smeta da bacim windowse kvragu što bi inače možda napravio (iz principa) ali eto nemogu bez gejmanja to je ko droga...

Citiraj:
Tvoji problemi nadilaze neshvatjanje osnova IT poslovanja? Ne, ja *ne* mislim, nego iznosim suhoparne cinjenice, svidjele se tebi one ili ne. Kao sto rekoh, postoji svijet izvan PC-a, Windowsa i Kvejka...
Znam...

Citiraj:
Odakle ti osjecaj da sam stvorio misljenje o tebi, bilo kakvo?
Nemoguće je ne imati mišljenje o nečemu ko kaže da nema mišljenje je nelogičan čak i da ništa o nekome/nečemu neznaš opet imaš neki stav o tome pa taman i taj da te baš briga...

Eto npr mene baš briga za arhitekturu čipova koje koristim ili kapacitet kojdenzatora matične i sl...

Samo ono što mogu pametno upotri***it za svoju korist zabavu to me zanima a inače moji interesi su u drugom području, ja nisam iz ovih voda i niti nemam namjeru bit...

Citiraj:
Ne znanje te ne cini idiotom. Ustrajanje u tom istom neznanju je nesto sasvim drugo...
Da ima tu nešto...

Citiraj:
Na ove sam predplacen, pa eto... Za Chicku nemam dovoljno djeparca, ih.
A čuj ima se ima...

Ali ja ipak više volim Lancet ili Drug pročitat ili BMJ...

Citiraj:
Joj, ne laprdaj. Odgovori mi jednostavno na pitanje, bez prevelike filozofije. *Imas* jedno racunalo od milijun dolara i milijun racunala po cijeni jednog dolara. Sto ti se vise isplati prodati, uzimajuci u obzir sve popratne potrepstine?
Ovo prvo razumije se...

Citiraj:
Ocito jako malo znas o poslovanju takvog tipa.
Nisam manager IT firme pa tvoja tvrdnja apsolutno stoji ali logika je logika mada s druge strane ekonomija često nije logična...

Citiraj:
I onda, zasto ustrajes u tome da to nije tako? Nisi mi bas jasan...
Da ali ta indusrtija baš ne kači puno conroe ili ne raspravu...

S druge strane odavno smo uglavnom svi prestali o conroeu mislit...

Citiraj:
Nisam bas siguran. No s obzirom da je "otprilike" jako sirok pojam, dr. Filipovic je lijecnik. Otprilike. isatty(3), zvucim ko ona zenska s NoveTV sto stalno ponavlja "navodno"... : hitthewa
Dobro znam principjelno koje su razlike, detaljno nemogu o tome reći, nisam inžinjer niti čak tehničar a niti mi se ne čita to pa da tražim po netu...

Citiraj:
Uostalom, kao sto ti rekoh, buduci da me bas nisi uvjerio da ti je ni priblizno jasno s kojim pojmovima baratas, do iskoristavanja "64 bita" imas tako dalek put da bi prosjecan korisnik s Pentiumom trebao gorke suze liti koliko je ovaj "neiskoristen".
Ma razumijem ja tebe Bubba znam na što muisliš ai ti ne kužiš problem je što je nčin na koji se sve to uopće konipira nepogodan za iskorištavanje na način an koji ti misliš...

Gle oni linkovi... To je fakat zanimljivo s neke geek perspektive ali nemožeš očekivati da će svaki lajbek (npr ja ) ić lemit i prilagođavat matičnu da npr gore ugradi TV-out ili VIVO sklop...

E sad ako oćeš VIVO onda ti treba takva kartuča za koju gle čuda imaš drivere samo za Windowse i ako imaš sreće mac a ti npr vrtiš doma SuSe x64 i sve radi mrak mrak (i ajmo reć na 64bita da se ne udaljavmo, zanemrati ću sad razinu optizacije neznam kakva je i dal je ima uopće ali bar dodatne instrukcije valja koriste XviD i ffd) i ovaj nema ni d od drivera... Kinezima na pamet ne pada to pisat... E sad ili uzet windose al tu nema verzije kodeka koja radi sa x64 jer nema x64 programa, a nema ih jer nema os uopće podršku za to - ajde izašli su ovi x64 Pro ali mada ih isprobavam baš i nisam našao nešto pametno na 64bita na njima vrtit, ali ajde bar starforce izgleda ne radi na njima...

E sad ti ostaje lupat glavom u zid jer imaš karticu na indowsima sa 32 bita koja radi krasno ali nemaš koristi od x64 stvari ili linux di imaš ali nemaš drivere jer krelci neće napisati iste...

I zato mislim da će ipak biti bolje kad će velike firme za masovnu produkciju to radit jer onda će valjda bit njima u interesu to napravit i os i aplikacije, prvo će bit one jače tipa photoshop i sl koje ovise o brzini procesiranja a kasnije i ostale uostalom tako jei sa 32 bita bilo...

Citiraj:
Aha, to su one smeta mi - ne smeta mi fore? Kao, neces album, ali ga zapravo hoces, ali... Uff, boli glava.
Aha kažu mi često da sam naporan a tek kad mi je dosadno jer sam dao u pon ispit za uvje pa sad ubijam vrijeme i uživam u besposličarenju...

E da htjedoh te pitati jel možeš onaj stari format biosa koji je išao na PII ploče fleshati na svome? Možda ću si slagati za starog jednu "pisaću mašinu" ai moram napucat od frenda neku groblje ploču za koju nema biosa ni za ljek pa ako je grilam možda će mi trebati recovery... Morat ću probati sa nekim "kompatibilnim"...
Staro 08.09.2006., 07:11   #49
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
treba cekat dok ne dodu 8-jezgreni. kad cu ja kupovat novi proc, tak ce i bit.
Staro 08.09.2006., 09:05   #50
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Nepotrebno, dragi Gabre. Cemu?

Zato sto nema nemas nista za reci, osim par smajlica i pravljenja sebe jako pametnim? yedwy i ja uredno diskutiramo na normalni nacin, dok ti na par quotova bjezis podvijenog repa. Moj Gabre...

a ti govoriš nešto pametno? pa čovječe melješ o nekakvoj povijesti, pa o nekim prodajama računala, a to nema apsolutno nikakve veze sa threadom. Bolje rečeno, praviš se pametan ko i uvijek.

Smatras raspravu beskorisnom zato sto nemas sto dodati na nju?

A što da dodam na hrpu gluposti?

Uh, nemoj tako, srce mi cepas, Gabre.

Čvrst si ti momak, preživjet ćeš.

Gdje, tko, sto, kako, zasto? Kakav offense? Doduse, malko vrijedja, ali cisto na povrsinskoj razini, sto na tako sarlatanski nacin izbjegavas daljnju komunikaciju, ali hej, to govori vise o tebi nego o meni.
ok, nema frke, ja kažem što mislim, i ne skrivam se iza milion dugih postova da bih nekome nešto rekao kroz nekakva pod***avanja i stvaranja osjećaja -ja sam najpametniji ovdje, vi drugi nemate pojma, i na svako pitanje ću odgovoriti kontra pitanjem- i zato evo ti smajlić
Staro 08.09.2006., 15:42   #51
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Zijev...
Sve ovisi o zeljama i potrebama pojedinca... Ako si npr. gamer i zelis igrati Oblivion onda ces kupiti konfiguraciju koja ga barem moze pokrenuti ili ga neces igrati...
Ako si programer poslovnih aplikacija koji izraduje aplikacije za 50-tak klijenata iz EU koji su Microsoft partneri onda si i ti Microsoft partner i radis aplikacije za njihove winblowse i Pentijumcice... Ako ti oni kazu da za godinu dana prelaze na 64-bitnu ver. Viste i da zele da je tvoja aplikacija 64-bitna onda ti tako i napravis bez obzira na zanemerive dobitke u perfomansama tvoje aplikacije a koji zahtjevaju implementaciju npr. 64-bitnih pointera i raznorazna petljanja po par godina mukotrpno razvijanom kodu...Ako oni zele da imaju te i te proracune po tim i tim standardima i takvo i takvo graficko sucelje onda ti to napravis u skladu s zahtjevima...
Volio bi nadobudne programercice da pri sljedecem posjetu Rijeci svrate u xxxx firmu (necu je reklamirati ali mogu na pm) i objasne kako na njihovom pda-u isprogramirati tako zahtjevne cad aplikacije i istestirati njihovu ucinkovitost s obzirom na racunala nasih klijenata... A klijenti su takvi...pokupovali nove dvojezgrene pentijumcice i odmah bi htjeli duplo brze perfomanse i duplo "bogatiji" program koji izgleda graficki impreivnije no ikad ali da im uz to i radi na P3 kod njihovih partnera...

Zadnje izmijenjeno od: E.T.. 08.09.2006. u 15:54.
E.T. je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2006., 16:19   #52
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Jeste zabrijaliiiiiiii.... Opće mi se ni ne čita,a taman vidio po nazivu da bi mogao biti fora topic...

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2006., 16:38   #53
ikocuba
dedicide
Moj komp

ikocuba's Avatar

Stvarno gledam i ne vjerujem kamo je ovo otišlo: nono :
Staro 08.09.2006., 20:26   #54
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

e pa vjeruješ mi da ni ja ne vjerujem, a samo sam htio čuti mišljenja i brojke onih ljudi koji posjeduju Conroe nove procesore.

a onda ulete 2-3 pametna sa hrpom gluposti koje ovdje pišu bez ikakve veze sa temom.
Staro 08.09.2006., 21:29   #55
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Ma uđe nekom bubba u uho i ***iga...

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2006., 00:15   #56
ikocuba
dedicide
Moj komp

ikocuba's Avatar

Tema je OK. treba samo nekoliko postova obrisati
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja