|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
Sto se usporedbe tice,ne usporedjujem ja E6400 i E6600,nego E6300 i E6400,E6400 je totalno neisplativa investicija. Usporedio sam 2 razlicite jezgre s razlogom,svi su govorili se Conroe slabije clocka,sto nije istina,obje jezgre,ponavljam,idu na slicne max 100% stabilne taktove,i opet ponavljam,nije bitno koliki je tvornicki takt.Kad bi tako gledali,od A64 3800+ bi se ocekivalo puno vise od A64 3000+,a idu isto...zasto?Zato sto je to limit jezgre,a o tome se prica kada se misli na overclockabilnost. Uglavnom,limit Allendale-a i Conroe-a je identican,gledamo prosjek a ne one rijetke primjerke koji idu preko 4Ghz. Mjesas i FSB s procesorom,FSB je stvar ploce... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
3600 limit jezgre? hmm...moguce... i nije mi bila namjera da mjesam fsb i takt proca...tak mi je jednostavnije reci...ajde je malo nezgodno... ajd sad donekle shvacam tvoje misljenje, jer mi isprve nije bio bas cisto jasan onaj gornji post |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Na vodu ide nesto sitno vise...ali ne dovoljno da opravda investiciju u vodeno hladjenje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
ma, neznam kolko bi voda bila isplativa u ovom slucaju ![]() zar mu tolko smetaju radne temperature preko 50-55 stupnjeva? (tolko nije ni uspio doseci moj e6300 na 3.4 Ghz (485x7 dok sam ga mucio u testiranjima) )... OT...jako smo zaspamali topic...masni ce poludit... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
Bilo bi *normalno* kada bi u samo jedan thread postali rezultate PI 1M,znate vec u koji ![]() Ovdje sve ostalo,po mogucnosti neki dual 32M ili jos bolje Orthos,stabilnost... |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
sad moram i ja reć ,kad ste već ispod 15 sekundi. Pa izmjerite lijepo i neke druge benchmarke gdje je conroe zanemarivi ili cak losiji od X2. That's real life ![]()
__________________ |
![]() |
#39 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Junior Member
|
ne ciljam na ništa. jedino primjetih da se ne mjeri ništa osim super pi.Walverine, do nepepoznatljivosti moze gazit ipak samo jednojezgrene procesore.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
OK BvunoKA ![]() ajd odvrti sciencemark 2,0 pa da vidimo za koliko će te jedan E6300 ili E6600 nagazit Ako pređeš 1400 dobar si, jer oni imaju preko 2000 http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=14736 No dosta OT-a s moje strane fino ti otvori thread i odaberi koje testove želiš da vrte i siguran sam da će ti ispunit želju
![]() |
#44 | |
Junior Member
|
Evo ne trebam otvarat nista, već tjednima ima tu npr 3D renderiranje i BLENDER. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=42723 Osim toga ako se u everestu mjeri memory bandwith, mogu i svi drugi testovi iz everesta. NIje upitno da je conroe trenutno najjači procesor, al nije u svemu jači ko u super pi.A malo mi je glupo da se samo vrti super pi. Meni bi osobno bilo zanimljivo vidjeti postotak razlike u brzini u odnosu na cijenu, moja su ploca i proc zajednbo kostali 1550 kn. Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() od everesta sam davno odustao...eventualno sciencemark 2.0 i takve stvari |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Junior Member
|
Nije bitno ako si ti odustao , mozda neke druge zanima . Kaj se tice science marka, imam osjecaj da je to gotovo. Web stranica im je već mjesec dana ovakva : http://www.sciencemark.org/ A program zadnji je bio prilagodjen procesorima 2 generacije starijim.Evo blender ti je najobicniji 3D rendering koji koristi 2 jezgre full, kak i treba.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Junior Member
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Junior Member
|
Super pi ti nije baš nešto, iznad 16 sec je. kaj to zato kaj nije pravi conroe sa fuul cache ili kaj te koči? MOzes mozda na toj frekvi postat 4 sata prime 95 na obje core, moze i 2h ak je dugo čekat 4h.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Premium
|
Citiraj:
Velis super PI i nije nesto...pa cuj za duplo jeftiniji proc od E6600 2 sekunde razlike me nimalo ne rajca...tak da... imam sad dosta obaveza, ovo sam ovako malo nabacio reze kak to ide...necu sad pokusavat iscjedit svaki mhz iz njega jer nemam volje ni potrebe prime kad budem imao vremena |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 08.09.2006. u 11:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
A mogao si i napone staviti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
temperature? bi profitirao možda od vode? ili jednostavno ne ide stabilno više preko x ghz? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|