|
![]() |
#31 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() Samo neka mi ljude sto manje ili jos bolje uopce ne predlazu ta dobra rjesenja koja ukljucuju ovaj poluproizvod. Ili sam pehista, pa sam naletio na sesti defektni, or what. ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Ja bi reko da nisi naletio, jer ni ja nisam bolje srece.Jest da je jedan ali brate mili itekako vrijedan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Razgovor oko switcheva, kakav LOL. Pa sta mozda se da ono reflashati pa mu podesis firm i eto, reconfigured just for you ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
edit! odusto sam od ove opcije Canyona i sl. uzet cu LINKSYS WRT54GC, ***************'ga. za 500kn sta nudi nije ni puno. sad u biti sve piknem u njega i onda spojim njega i ADSL modem i onda ce sljakat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
|
Citiraj:
btw, v5 se može flešati bez kabla i procedura je prilično jednostavna: http://www.bitsum.com/openwiking/owb...?WRT54G5%5FCFE i da, u dućanu nećeš naći ništa osim v5/v6 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Dok je nama nas :)
Datum registracije: Apr 2005
|
A jer WRT54 automatski sluzi kao switch ai nao AP, pa će mu jednostavnije biti nego da sad kod t-čkoma produzuje ugovor. @Mailman, evo do sada nisam znao da se moze flashat bez kabla ![]() Tnx ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Premium
|
Citiraj:
a koliko ja znam verzija WRT54G je s***************ana, ne ova GC. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Uzmi WRT54GL, s njim ne možeš pogriješiti. Ovo sve drugo zavisi od revizije do revizije, pa ti traži koja je dobra.
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() G, GC, GS v5 i novije imaju vxworks... http://www.linksysinfo.org/ pa čitaj... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Premium
|
Citiraj:
sve cu ja to procitat. sam da prodju ispiti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
to ti nije good idea!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Inace postoje i layer 3 switchevi koji su jos inteligentniji od layer 2 jer objedinjuju funkcije routanja.
The complexity for minimum component costs has increased at a rate of roughly a factor of two per year ... Certainly over the short term this rate can be expected to continue, if not to increase. Over the longer term, the rate of increase is a bit more uncertain, although there is no reason to believe it will not remain nearly constant for at least 10 years. That means by 1975, the number of components per integrated circuit for minimum cost will be 65,000. I believe that such a large circuit can be built on a single wafer. - Gordon Moore |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
edit: jos da si reko koji je 1 layer ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
imam problem složit konfiguraciju sličnu ovoj na slici... Desktop koji je spojen s adsl modem/routerom (nije wireless) i notebook koji je bežično spojen s tim desktop računalom. Htio bih surfati bežično na notebook-u, ali mi ne uspijeva. Naime, nb ne pretvara name u numeričke adrese (DNS problem)! ADSL modem/router je cijelo vrijeme na net-u i ima lan adresu 192.168.1.1 Na tom subnetu desktop ima adresu 192.168.1.2. odn, ipconfig ispisuje: Ethernet adapter ADSL LAN Connection: Connection-specific DNS Suffix . : IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1 Za tu sam konekciju napravio Internet Connection Sharing (ICS) za Wireless Network Connection, koji ima TCP/IP postavke: Ethernet adapter Wireless Network Connection: Connection-specific DNS Suffix . : IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : Na notebook-u mi wireless ima slijedeće postavke: Ethernet adapter Wireless Network Connection: Connection-specific DNS Suffix . : IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.2 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1 Notebook mi uredno ping-a desktop i gateway ip adrese (192.168.0.1, 192.168.1.1), te bilo koju drugu adresu na net-u, ali samo u numeričkom obliku. Ako pokušam pingati name address, onda dobivam poruku: Ping request could not find host …. U sve postavke (obe desktop konekcije i u notebook konekciju) ubacio sam adresu t-com DNS servera 195.29.150.3 ali mi to na notebook-u ne pomaže… Gdje griješim? Btw, evo i kompletni ipconfig /all za oba računala: desktop računalo: Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : meedio Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown IP Routing Enabled. . . . . . . . : Yes WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : Yes Ethernet adapter ADSL LAN Connection: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : SMC EZ Card 10/100 PCI (SMC1211TX) Physical Address. . . . . . . . . : 00-... Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 195.29.150.3 Ethernet adapter Bluetooth Connection: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth PAN Network Adapter Physical Address. . . . . . . . . : 00-... Ethernet adapter Wireless Network Connection: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : ASUS USB 2.0 Wireless Network Adapter Physical Address. . . . . . . . . : 00-... Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : DNS Servers . . . . . . . . . . . : 195.29.150.3 a ovo je od notebooka: Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : Viliam-z60 Primary Dns Suffix . . . . . . . : ice.hr Node Type . . . . . . . . . . . . : Mixed IP Routing Enabled. . . . . . . . : No WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No DNS Suffix Search List. . . . . . : ice.hr Ethernet adapter Wireless Network Connection: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless 2915ABG Network Connection Physical Address. . . . . . . . . : 00-... Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.2 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 195.29.150.3 Ethernet adapter Local Area Connection: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet Physical Address. . . . . . . . . : 00-... Ethernet adapter Bluetooth Network: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth LAN Access Server Driver Physical Address. . . . . . . . . : 00-... pozdrav, viliam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Laughing Man
|
Koliko vidim imaš problem sa primary dns suffixom na laptopu. Mora biti isti kao i na desktop kompu, tj nebi ga smjelo biti. Primary Dns Suffix . . . . . . . : ice.hr-ovog ice.hr nebi smjelo biti. To mijenjaš ovako: Open System in Control Panel. On the Computer Name tab, click Change. Click More Pod dns suffix obriši ice.hr, ostavi prazno i klikni na OK.
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Registered User
|
hvala na odgovoru! i ja sam o tome razmisljao (iako je to postavio sistemaš u firmi). obrisao sam i restartao nb, ali - nije pomoglo ![]() sad mi to izgleda ovako: Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : Viliam-z60 Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Mixed IP Routing Enabled. . . . . . . . : No WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No ali i dalje ne želi na web... pozdrav, viliam |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Laughing Man
|
Ako je to u firmi onda ti taj isti sistemaš mora i riješit taj problem.
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Registered User
|
hmmm... baš i ne mora, budući da doma koristim nb isključivo za svoje zadovoljstvo, a ne za posao. zato sam i tu, očekujem da tu ima znalaca koji bi mogli zaključiti u čemu je problem. nije moja konfiguracija toliko jedinstvena... viliam p.s.: ups, zaboravih napomenut da takvu situaciju imam kod kuće a ne na poslu... Zadnje izmijenjeno od: viliam. 15.07.2006. u 14:00. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|