|
![]() |
#31 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
A kaj bi to trebalo značiti da ne znaju iskoristiti kako treba? Firmi raste profit, povećali su udjel na svim tržištima, posebno ako je riječ o 4p serverima...nije mi jasno o čemu ti to? I što ti to znači AMD nema svoju tehnologiju? Radi s IBM-om, to je istina, ali to što imaju partnerstvo ne znači da sve uzimaju od IBM-a. Ne znam od kud izvlačih te svoje hipoteze. Treća stvar, kaj ti to znači da AMD nema novu tehnologiju? Da nema novu jezgru? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
A to kaj će dizati samo dizati taktove nije ništa negativno ako uzmemo u obzir da Intel to radi od cca 2000 godine s Pentiumom 4. Pogledaj si malo u attachu kaj AMD radi usput, bez čekanja nove serije procesora. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Pa isto ti je... svejedno prelazio na conroe ili na AM2 svejedno moraš uzet novu ploču. Ali iako je isto ja kažem bolje novi čipset nego novi sck. To šta intel diže taktove je najveća pogreška a conroe je najbolje šta im se moglo dogoditi. -Nova arhitektura i konstrukcija dvojezgrenih proceva koji djele L2 keš memoriju. Manja konsupcija energije, manje zagrijavanje i tako dalje. Šta reć nego ludnica i konačno je opet u igri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
__________________ |
![]() |
#36 | |||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Jedino sto AMD moze spasiti, a sve se cini da idu na to, je _iznimna_ mogucnost baratanja cache koherencijom prenesenom s Alphe. To ce AMD-u omoguciti puno efikasnije baratanje multi core procesorima i jedino ce time moci parirati Intelu ubuduce. No sama cinjenica da je Intel s NetBurstom uspio parirati AMD-u zapravo je najveca samarcina prebjezima iz Fairchild...
Programer Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest. Zadnje izmijenjeno od: Bubba. 09.04.2006. u 16:52. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
A sto je s Intelovim biserima? Pogledaj roadmap za 2005. god ![]() http://www.theinquirer.net/?article=7481
![]() |
#38 | ||||
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Da li to znači da Banias nije Intelov već od neke Izraelske firme u kojoj su inženjeri radili prije nego što su prešli u Intel? Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Point je u tome da AMD već neko vrijeme ne igra na kartu Intela već se ponaša kao npr. IBM. Ne rade pompozne najave, nego efikasno izdaju procesore koji su bolji od onih prethodnih. Za Intel se to nikako ne može reći. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||||||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Kontrapitanje - sto je toliko intrinsicno u K8 arhitekturi da nije ni blizu K7? Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |||||
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Reverse engineering? A čega to? Kupovati tuđe tehnologije i inženjere? Naravno, ako ih možeš dobiti za prihvatljivu lovu. Ali i dalje mi nije jasno čiju je to tehnologiju AMD upotrijebio pri dizajnu K7 odnosno K8. Citiraj:
Citiraj:
Zaboravio si na recimo - osjetno unaprijeđena jedinica za granjanje - nešto dublji integerski pipeline - osjetno unaprijeđeni instrukcijski dekoder - podrška za 64-bitne instrukcije Drugim riječima, da, K7 i K8 jesu slični, ali nisu jednaki. K8 je frizirani K7 na steroidima nakon plastične operacije i ljetovanja na Barbadosu. Citiraj:
Oni nisu imali problema, koliko vidim... http://www.digit-life.com/articles2/cpu/rmma-numa2.html Citiraj:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
S ovim si ga grdo našel : cheers2 Iako opako oftopičarite ![]() Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Nego onak fuullll off topic sta mislite koliki bi bio super pi na 256 uparenih xeona ![]()
![]() |
#44 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
ja bi bio najsretniji da ga moja ploča ne podržava, pa da je se napokon riješim i ubodem ddr2 800 i da radi kako spada, a ovako mi stoji u ladici i skuplja prašinu...
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
![]() http://www.pcstats.com/articleview.c...id=1727&page=3
![]() |
![]() |
#47 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
nikako da se pomirim sa tim, pa se jadam
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|