|
![]() |
#31 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Doduse, jos nisam cuo za takav slucaj.. no to ne znaci da ih nema. Ja mislio da tvoj proc kod tvog frenda na drugoj ploci radi na 2200MHz...
![]() |
![]() |
#32 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam dosad naletio na jedan-dva takva proca...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
A ja mislio da sam ja peh kad mojem treba 1.725V za 2200MHz ![]() ![]()
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
eh zato moj ide na 213 fsb sa default voltažom, a veču voltažu mu nisam ni probaval davat. ima jedan susjed 2400+, njemu fsb nejde više od 9mhz od defaulta, a kad je kupil kmp bil je smanjen mnozitelj i umjesto na 2000 proc mu je radil na 900mhz.
![]() |
#38 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ako i je tako, prije ce bit do maticne, kombinacija matična-memorija, nego do procesora. Citiraj:
__________________ |
![]() |
#39 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Strichek Moderator
|
Pitanje za sve, ako se radi o NF2 čipsetu jel netko dignuo voltažu za 0,1V? To je minimalna razlika u tempraturi a može pomoć.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Junior Member
|
MOze pomoc. Evo kod mene pise u sigu da radi na 2170 na 1,65, to cu sad ispravit. U biti i radi tako, ali nakon 3 sata kodiranja u xvid, bio je jedan "blue screen of death". pomoglo je kad sam stavio na 1,7V, tad mi je to bilo najbrze napravit jel mi se zurilo pa sam to iz Win napravio. Sad radi na 2160 i i ne treba mu taj napon. Da budem iskren, nekak mi je za 10 Mhz bedasto dizat napon ![]() Citiraj:
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 18.03.2006. u 13:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
|
ja sam to (matičnu, proc i hladnjak) kupil od frenda i kad ga je on kupoval je doso negdje oko 400kn samo taj komad bakra. a ze vent neznam. još računaj da 12cm vent od napajanja je jako blizu ovom od procesora pa i on pomaže. svi ventilatori u kučištu su stavljeni na 7V tak da se ne čuju jako a opet dobro hlade.
![]() |
#49 | |
Junior Member
|
Milslio sam na napon proca, chipset napon ne treba dizat na toj ploči do 223 MHZ. Nisam nikad mjerio neovisno kolko utjece chipset napon na temp.. Al znam kad je napon chipseta na 1,8V i proca na 1,75 sa ovim coolerom koji imam temo je 66C kod primea 3 sata. a kod defaulta i svega 30 MHZ manje je 58C Neisplativo je. Naravno dalo bi se to ohladit jace sa npr glacialtech IGLOO 2510 PRO al onda i buči ![]() Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Moj mobilac trenutacno radi oko 2400mhz(221*11) na 1,65V...temp u Idleu je 41 st. Jel ima ikakve veze voltaza na NB-u? dali bi se rijesio taj problem kad bi on podigo voltazu? uvjek me buni taj NB..nitko njega ne spominje ![]() Da...moracu i ja novi bios na epoxa. Zadnje izmijenjeno od: rsamec. 19.03.2006. u 11:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Strichek Moderator
|
Proča podržava FSB 200, e sad ako ideš puno iznad da ne bi bilo problema stvar je slična kao sa procevima, probaj dič za 0,1V (razlika u temperaturi je zanemariva) a možda pomogne.
![]() |
#52 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
Kao prvo cooler sa slike nije komad bakra nego je aluminijski sa bakrenom jezgrom. To je spire-ov cooler Falcon Rock 2 (cini mi se). Vent je takodjer aluminijski i sve skupa kosta ispod 80ak kuna. Neznam dali ce ga se jos uspijet naci jos gdje. a prica da samo pasivni dio kosta 400-tinjak kuna je cisto prodavanje magle. jer nikad nije kostal vise od 120kn.
![]() |
#53 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
a jeu l' SVIIIIIIII brojevi i slova isti?? naime, obratiti paznju na stepp, nominalnu voltazu, otkud je (jel s ruba wafera ili iz sredine), koji je tjedan...itd. rsamec: probaj dici malo pa vidi jel ide jos... da dukyy je tocno napisao, odlican cooler za svoju cjenu, infocor (www.e-ponuda.com) 58kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
|
Dukyy nemoj sad radit sranja tu. Ak mi pogledas u sig vidjet ces da imam TermalRight SLK-800 a vjeruj mi on je kostal oko 400kn edit: ona slika prikazuje samo ventilator o kojem razgovaramo
![]() |
#55 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Samo da dodam, Facelessone je u pravu, njegova baza je prije dosla 400kn a danas se moze nabaviti samo polovna. Thermalright je imal najbolje baze za soc. A... A ovaj falcon rock je mislim dosel oko 50kn, al takodjer ga je danas tesko naci. Vent i nije nes tih, al za te novce nema boljega + jos ako se ispolira baza, onda je strasan cooler
![]() |
#56 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
Soryy. Nije namjera radit sranja. Ja sam govorio za cooler sa slike. Jer imam isti takav. Sto se tice baze istina je da bi mogla bit mnogo bolja, ali za 50 kn. :-) A za termalrigt znam da su baze u tom cjenovnom rangu.
![]() |
#57 |
Junior Member
|
Fuke, jel oce sad na 400?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
She`s back...
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
nforce 2 cooling patch, navodno nekaj dela sa USB-om kad ti je komp u idlu...pa snizava temp...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|