|
![]() |
#32 |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
Gledajte to sa strane proizvodnog procesa, sad su na 28 nm. Kad se prebace na 14 nm (~godina, dvije), moći će duplo više toga nagurati u istu površinu. Tak da APU-ovi idu brzo naprijed, biti će to brzo i više nego iskoristivo. Primjera radi, prije 2 godine je tipična štefica(tm) kupila kompjukter u Pevecu i bila osuđena na intelova ili sl. integrirana rješenja na kojima nije mogla igrati niti simse kako spada, a sada je to daleko drugačije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Osobno, ako ne mogu igrat igru na ultra/v high, ne igram je vec cekam priliku za novu grafu. Toliko truda dizajnera, programera, high end engine-a, a ja gledam u 6 textura zaljepljenih i ne razlikujem zgradu od drva....nah, moje oci su preskupe za jeftine graficke :P Zvucim ko gad, ali svatko ima svoj fetiš. ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Da se dopunim, to bi bilo FX 6300 + HD 7770 za 100 kn više. http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=fx+6300 http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hd+7770 |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Poima nemam, zato sam se ogradil sa samo igranjem.. Ovaj konkretan mozda ni nema ali za slabiji i jeftiniji A10 7600 bi vec nasao dom u nekom mikro HTCPu za filmove, obradu materijala sa fotica, povremeno igranje i sl.. Manji TDP je tu najveca prednost i IGP jaci od Intelovih solucija. Meni se svidaju takvi procevi, ak su budget varijante i ja bi rado udomio jedan u HTCPu kojeg trenutno ni nemam. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nije ni 7600 puno sporiji ni po CPU ni po IGP performansama a daleko je najjeftiniji. Po meni je to procesor koji ima najvise smisla, jos sa 65w TDPa.. Skyrim 1080p medium vrti sa 35 fps, 38 7850k. To je vjerojatno bolja grafika od PS3 npr. Malo Mantlea i otimizacija i moglo bi to bit sasvim OK za tu lovu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Registered User
|
OK, al postoji li razlog/prednost za testirani procesor u usporedbi sa FX 6300 + HD 7770? @Krešo S obzirom na približne cijene, što bi od gore navedenog preporučio za prosječnog office/multimedia/gaming korisnika? ![]() thx ![]() Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 21.01.2014. u 01:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Malo ste omasili ceo fudbal... "Gaming" nije samo BF4 i pucacine na kojima trebas imati 125fpsa da bi bio pr0. Gaming je i Civilization 5, ili neka druga strategija gdje ti 30-40fpsa nece smetati. Nekom nezahtjevnom useru, ovakav procesor omogucava sav svakodnevni rad, povremeno nezahtjevno igranje i sve ostale multimedijalne potrebe. Za manje novaca i manju potrosnju struje. Meni bi tako nesto bilo sasvim dovoljno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Guest
|
I da ne pričam o tome kako (manje ponuda kod naših baraba) ovo fino možeš strpati u neko matx skroz mini kućište i imati komp veličine "zvučnika", a ne klasični tower. Kućište sa integriranim napajanjem od 200 watta recimo, slim ventilator (ili stock iako je blah kao i svi), disk simte, ssd tamte i to je to. Optiku na USB (ili neko slim gofno ako nekome baš treba). |
![]() |
![]() |
#47 |
Registered User
|
Za 1400 kn koliko dođe taj procesor + skuplja memorija, može se uzeti cpu+gpu+jeftinija memorija s boljim omjerom uloženo/dobijeno a priče o potrošnji su precijenjene. Ovi jeftiniji modeli što ih je cccp spomenuo su prihvatljiviji ali 1400 kn za taj model je fail IMO. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Guest
|
Zašto toliko skuplja memorija? Ako misliš raditi gaming mašinu, nećeš ju raditi na temelju ovoga i nećeš prodavati "bubreg" zbog memorije. A ove BF4 priče su glupost neviđena. Smanjena potrošnja precijenjena. Probaj zbuksati u mitx enclosure nešto sa maksimalno jednim ventilatorom (obično top down koji osim CPU hladi apsolutno sve unutra) pa da vidimo koliko je precijenjena. A zbog GPU komponente koja je vrhunska dobiješ i multimedijalnu zvijer koja može žvakati baš sve bez bugova. (Intel :cough: :cough ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
taj trzisni segment i nije toliko zanemariv ![]() Cinjenica je, da se moze sloziti jako sposoban kompjuter/htpc za ne previse novaca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ima ljudi s različitim potrebama i ambicijama. Netko tko ima 20 i kusur godina, studentski posao koji mu služi mjesecima za nabavu gaming hardwarea dok starci pune frižider i osiguravaju krov nad glavom, njemu ovaj APU nije previše napet. Ako si npr. roditelj i želiš složiti PC za klinca koji ide još u školu u kombinaciji sa 20" 720p monitorom i po mogućnosti strpat to u neko slim mATX kučište skučenog PC stola jer nema mjesta u sobi, APU je sasvim fine i u toj rezoluciji će vjerojatno potjerati neke strategije, F1... takvih kupaca je puno. 10-20W ekstra disipacije ili više zbog diskretne grafičke kartice za koju je pitanje doprinosi li ičemu bitnome može značiti razliku između tihog računala i bučnog koje se ljeti pregrijava i throttla što zbog povećane disipacije što zbog opstrukcije protoka zraka u kučištu. Ima studenata na ograničenom budžetu koji cijeli dan nešto modeliraju u 3Du i onda preko noći zavrte OpenCL renderer da sutra imaju konačan rezultat. Njima je APU idealan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja sam djeci prije 2 godine kupio laptop sa najslabijim AMD APU-om ikad (A4-3300M) i vrti im LOTRO i Sims 3 sasvim OK ma max rezoluciji (1600x900) Još da nadodam kao zanimljivost, kaveri procesori imaju konfigurabilan TDP: http://www.phoronix.com/scan.php?pag...veri_tdp&num=1 Zadnje izmijenjeno od: segregator. 26.01.2014. u 16:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
Datum registracije: Sep 2012
|
Kaveri
|
![]() |
![]() |
![]() |