|
![]() |
#31 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Evo stigao "tata žile" ![]() On je zaslužan što moj sistem diše punim plučima ![]() Ja sam stavio Proc-1.35V naravno ukoliko je na defaultu 2.66 onda mu netreba toliko pa če i 1.25V biti dosta ali ako clocka proc i memu naravno sve zavisi koliki je FSB i koliko želi podiči takt CPU-a.Nisam baš pozorno pratio ali sad sam skužio da on samo memoriju želi na default postavkama |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#35 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa nebi trebalo, jedino ako ga gazis u 70-80c konstantno onda nakon nekoga vremena trazi sve vise i vise soka.... Probaj staviti FSB na 375mhz i multi na 8x bez dizanja voltaza pa izvrti orthosa nekih 6h (u privh pola sata ce ti doci do max temperature)... Obavezno isprobaj par djelitelja meme kako bi nasao pribliznu vrijednost do 1000mhz jer ti dizanjem takta FSB-a vise ono 3.0(System Memory Multiplier - SPD) nece valjati (uglavnome pisat ce ti u zagradi sa strane na koliko bi trebao ram raditi mhz-a)...
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Banned
|
Kada sve namjestiš po savjetima vjerojatno onda nešto "fali" nije dobro jer neprolaze postavke koje si namjestio i komp se vrača na default postavke tako radi dosta ploča jer ako si dobro čitao napisao sam o čemu se radi i kod mene je tako na Abit i Gigabyte MBO koje sam imao/imam. Nije to baš tako jednostavno kako se čini i treba dosta experimentirati da bi sve proradilo kako treba i prošlo određena testiranja. Pobaj malo pročitati sljedeče i možda če ti biti jasnije neke stvari ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88200 |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Koliko sam ja skužio,njemu se iz drugog puta upali,ali ne vrati postavke na default? |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Banned
|
Onda dobro radi jer tako si i htjeo glede memorije "da radi na default postavkama" jesi li dizao takt procesora ili si samo memoriju podesio??? Meni se sustav pali od prve ali kad sam podešavao postavke svaki put ako neštonije bilo uštimano prvo se palio-gasio-palio i vračao na default, a ukoliko nije dizao winse ili sl. išao sam na ccmos i podešavao nanovo(bilo je i toga) ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
samo sam memoriju podesavo, proc radi normalno al cudno kad radi na 800mhz sve je ok a kad je na 1000 onda se pravi blesav, al ak nece pcu nis bit onda nek ovak ostane, ovak i onak jednom dnevno palim pc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za ovo uključivanje > isključivanje > uključivanje je vjerojatno krivac neki memorijski množitelj koji ne odgovara procesoru ili samom chipsetu. Probaj do 1000 MHz doći nekim drugim putem. Npr., ako si sad FSB stavio na 333 MHz i memorijski množitelj na 3 što rezultira memorijom na ~1000 MHz, probaj staviti na 375 MHz x 2.66. Proc će raditi malo brže što mu ne smeta, a memorija će opet biti na 1000 MHz.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
http://img185.imageshack.us/img185/7360/komp.jpg kada bi mijenjao multiplier od memorije stalno bi se pc gasio i bili bi neki problemi i morao sam vracati bios na default... e onda sam odlucio spustiti multiplier od procesora a podici fsb tako da se procesor neclocka ali da se poveca frekvencija memorije...i sad memorija je kupljena na 1000mhz, sada radi na 1066 procesor radi i dalje kakav je i kupljen i tako sve zelim al mene zanima to sto pise rated fsb 1776.1mhz a na kutiji od procesora pise 1333mhz isto tako treba uzeti u obzir da je temparatura 30... jel to sad sve uredu ili treba nesto opet mjenjati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Prvo pročitaj tutorial za overclock. Nema veze ako ne misliš clockat, mnoge stvari će ti biti puno jasnije. Voltage procesora stavi na default, voltage memorije stavi na +0.3 (default je 1.8 pa se dobije 1.8+0.3=2.1). Vrati množitelj procesora na defaultni (ovako nabrzinu dijeljenjm i množenjem zaključujem da je defaultni 8). Stavi djelitelj memorije na 3 i sad bi sve trebalo raditi onako kako ti želiš. Ili sve ostavi kako je sada. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ono sto sam ja otkrio da je razlog ovom bizarnom ponasanju G.Skill memorije je gasenje 220V voda. Zasto je tako? Mozda neki PMF-ovac koji se bavi teorijom kaosa moze puhnuti dasak razuma u ovo... Kod mene je na produzni spojena kanta i dvije pumpe za vodeno. Tako kada na prekidacu od produznog utrnem struju da zagasim pumpe, ostane i kanta bez napajanja. Ujutro palim sustav, eto problema. No ako preko noci ostavim napajanje pod naponom i ujutro palim kantu, sve radi bez problema! RAM se odmah budi?!?! Kasnije sustav radi bez problema. Kako najcesce nakon paljenja kante odmah skoknem do kuhinje kuhati kavu, ovaj prob niti ne primjetim. Zasto samo na G.Skillu, pojma nemam... I jos nesto, vecina postavki za RAM u BIOSu je stavljena na neku brojcanu vrijednost, tek su rijetke na AUTO. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
@generic pa hvala Bogu da cu ostavit sve sada a i rekao sam da kad diram djelitelja memorije da se onda pc rusi tako da neam sta dirat njega... zatim ja sam pitao jel sve uredu sto se tice frekvencije fsba jer je veca za nekih 500mhz nego sto pise na procesoru da bi trebala bit i to me zanimalo a nisi mi odgovorio... @amepsi to je mozda do kondenzatora u ispravljacu koji inace peglaju napon al ga oni peglaju samo kad su puni, a kad palis prvi puta moraju se i oni napunit tak da prvi poluval nije popeglan nego tek oni drugi kad se kond napuni, ja mislim... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|