|
![]() |
#5761 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ma samo treba mjenjac zadnji postimat, i gotovo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5762 | |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() Otici cu u DSG, moram sam vidjet kad gospon renato radi. Jedino on smije prckat po bajku ![]() Ma podmazao sam ga 15km od doma i nista, reko bi da je jos gore. I to sam ga podmazao s onim pravim mazalom za to ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5763 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
to nece mast rijesiti niti to treba od nje ocekivati. postimavanje je high i low, odnosno polozaj mjenjaca u najnizem i najvisem stupnju prijenosa. to radis na H i L saraficima na samoj masinici. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5765 |
sto da napisem ?!
|
http://bicycletutor.com/images/bike/rear-derailer.jpg mislim da je uz sliku moj prijasnji post potupno jasan ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5766 |
Ex-Gastarbajter
|
ili pravac youtube i naci kako ustimati (ne podmazati) zadnji mjenjac, ili daj nekome tko zna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5768 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5769 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Dosta, dodje 599kn U uzem izboru je bio taj ruksak i od deuter-a Bike I model. koji cini mi se u intersportu (onaj sportski ducan u mercatoru u Vukovarskoj) dodje 300kn, ali nema hydropack ukljucen, a on dodje 3l 180kn. Deuter je veci za 2L, ali izgled i sve ostalo mi je na strani Nomada Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 09.08.2010. u 16:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5770 |
Ex-Gastarbajter
|
mogu obavjestiti svekoliko pucanstvo da sam unistio i prednji i zadnji nobby nic za nesto manje od pola godine. gad demn. zadnja je oke, samo je potrošena, jedva da ima ripne po sredini, a bocne su male. ali prednja se raspala. srednje ripne potrošene, a bočne popucale i istrošile se. a i zid mi je pukao na jednom mjestu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5771 | |
upgrading...
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5772 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Jos su dobro i izdrzali ![]() A cek, jesi poderao one "jače", sa onom boljom smjesom? Jer ja sam u Janeziji kupio 2 Nobby Nica, jedan je kostao 20 Eura i to mi je nekako prejeftino bilo pa pretpostavljam da je to sa lošijom smjesom. Ali guma drži svetski, preporod ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5773 |
Ex-Gastarbajter
|
poderao sam evo verziju, ona je oko 40€+ komad ![]() ![]() iako iza imam evo, double defense verziju i zid uopce nije ostecen, puno bolje se drzi. frend je cak razmisljao probat tubeless vozit s tim, jer po specsima, double defense je između obične i tubeless verzije. Imam i dalje onog starog alberta 2.25, piknut još jednog 2.25 novog za naprijed i vozi misko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5774 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
zz! dali bih dobio ista da zadnji disk zamjenim s 160mm na 180mm, trenutni mi je pri kraju pa da znam koji da kupim! prednji je 180mm |
![]() |
![]() |
![]() |
#5775 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
U pravilu veci rotor znaci vise kocione sile. Ako vozis XC mislim da nemas potrebe za vecim. U Downhillu i Freerideu se koriste veci, jer se koci kratko i silovito, pa je zato i potrebna velika sila.
![]() |
#5776 |
Džabe si krečio!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5777 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5778 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Inace taj Deuterov ruksak dodje oko 450kn (toliko je i u EU), tako da je po cijeni od 300kn po meni odabir br. 1. Inace, svabe su u ovom poslu vec preko 100g. i prvi su razvili ruksak za brdski biciklizam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5779 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5780 |
sto da napisem ?!
|
ouuu yeahhhh ! sutra po volan i gripove druge ! gripove iz razloga sto mi se ovi klizu, u smislu da se pomiču- vozaju po volanu. nije lijep osjecaj ![]() poslikam mrcinu onda ![]() nisam dugo ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5781 |
Moderator
|
Dečki, ima koga u Zagrebu za neku vožnjicu popodne ? Na moru je bilo lijepo, ali zbog Korčule nije Reign 2 došao u kuću, pa ono - nastavljam s onim što imam ![]()
![]() |
#5782 |
sto da napisem ?!
|
upomoćććććć !!! arghhhh mijenjao sam volan i lulicu. sve bi to bilo super krasno da se na kraju nisu pojavili problemi.... dakle, volan se tesko okrece. centralni dio je jos ok, ali do kraja je tesko i volan stane na mjestu kad ga se tako ostavi. poludio sam vise. sto kako i gdje... u ku**** ! ljut sam na njega ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5783 |
Moderator
|
Zvijezdu (šaraf na vrhu cijevi od vilice/iznad lulice) ne smiješ jako zategnuti. Treba ići toliko da se normalno okreće volan, a opet da vilica nema lufta u headsetu.
![]() |
#5784 |
sto da napisem ?!
|
skuzio sam nakon dosta mozganja. :P slozeno i sve radi savrseno. premda sam pokusao izvuci vilicu van, ali nije islo... spacer je zahrdao kao i steering tube, bili su spojeni ![]() tako da me strah sto je sa steererom izmedu lezajeva ![]() pouka iz svega... zeljac dragi, ne peri bajk svaki put.... a, ja i zatezanje smo dva razlicita svijeta. ![]() smotam imbus kljuc, provrtim saraf (navoj sjeban) na kocnicama (za centriranje itd.) ![]() ![]() na novim lock gripovima odvalim glavu... ima toga... je*** ga ! smijem piti samo iz onih bočica sa čarly style čepom, jer kad zatezem cep opet prevrtim navoj... bolest ![]() ![]() ![]() ali, nisam imao srece nigdje kad sam trazio volan. protea nema vise onog husafelta kojeg sam ciljao, bizmark nema nista osim onih po 400+ kn itd. tako da sam zavrsio u markecu, gdje sam uzeo big stika. za sad sam zadovoljan, razlika je poprilicna ! gripovi takoder, ali sam vec iskusio cari ciscenja bijelih hrapavih gripova.... blahhh eo malo slikica, nismo dugo gledali. sljedece pucam na hidrauliku pa na vilicu. mislim da cu uspjet rijesit hidrauliku jos ovu sezonu, ali viljic bi se onda prebacila za sljedecu... premda me kopa da cijeli bajk mijenjam ![]() ![]() http://img839.imageshack.us/i/56504881.jpg/ http://img693.imageshack.us/i/p1020995m.jpg/ http://img571.imageshack.us/i/p1020996m.jpg/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5785 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Zanimljiv poremečaj, ovo sa navojima ![]() Djeva i ja smo jučer zanimljiviju St vožnju odpedalirali. 32km ali sve osim Marjana su prepreke i drkanje: auti - parkirani, jureći - ljudi, nebi se makli čudo jedno!...kaos. http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ycuionxqaaecblpj Krenili oko 17:30 lagano uz more sa kupanjem na par plaža, kava na Bene i oko 20h uspon na vrh Marjana gledat komete, ilitiga Suze Sv. Lovre ![]() EDIT: rutu sam crtao ručno (u 2:30, jedno 20 min mi je trebalo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5786 |
Džabe si krečio!
|
Lijepo ti to izgleda. Zasto bi mijenjao cijeli bajk? Ako ti odgovara geometrija rame, nema smisla. Jedino ako si se nabrijao na fulke ![]() A nasi bajkovi su bili identicni, meni su veca ulaganja isli ovakvim redom SPD -> Hidraulika -> Vilica. I sad se zbilja nemam na sto zalit, posteno biciklo. Samo me živcira ona pucketajuća lulica, gdje si ti ovu kupio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5787 |
sto da napisem ?!
|
polovna drope bike (lulica). navodno acor. premda sumnjam u originanost. ehhh... kad gledam sva potrebna ulaganja da bi dosao na nesto dobro ili odlicno bih mogao uzeti nesto rabljeno sto mi mozda vise odgovara i da samim time ima sve ovo sto bih puknuo jos na ovoga. recimo norčekov sasquatch me privlaci i u original izvedbi ![]() ![]() sad sa kracom lulicom osjetim razliku u radu vilice. (koliko je to moguce...) ali ! osjetim kao da ima lufta izmedu nogu vilice i vanjske stijenke vilice. da se to prvo pomakne pa tek onda vilica ode normalno unutra. narocito pri kocenju prednjom u maloj brzini.... ehhhh... vidjet cu. ako nesto uleti... uletit ce ![]() ![]() ako hoces, dam ti ja ovu svoju sto sam imao. ako nista drugo, ljepsa je od tvoje trenutne ![]() ![]() stoji sa strane bezveze. stavio sam u prodaju to, ali ne vjerujem da ce to otici... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5788 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
za prosjecnog korisnika..znaci govorimo o amaterskom biciklizmu ne treba vam bike iznad 3500-4000kn...Wheeler,Trek;canondale,Author,Scot,Fuji,Gary F. sta god.. i od masinica sad jel Accera,Deore,LX,XT vjeruj mi neces nikada skuziti ako su masinice dobro podesene i u fazi..a isto tako ti i ne trebaju diskovi jel V-brake je sasvim dovoljan..inace vozim vec godinama pa sam isprobao sve sisteme kocenja i mjenjanja brzina osim SRama koji mi je malo preskup(ali cuo sam odlican od x9 pa nadalje)....pozornost posvetite velicini rame kad kupujete bike i o tome se posavjetujte sa nekim tko stvarno razumije omjer vase visine i velicinu rame u ''...znaci nije isto ako si visok 175 i uzmes 23'' ramu mislim da to bas nece ici ![]() Sta se tice diskova ako vec uzimate uzmite uljne sisteme(deore LX sasvim dovoljan sa integriranim mjenjacima na bremzama)nesto su skuplji al oni na sajlu ne valjaju nista...s time da morate znati da u slucaju udarca u disk dolazi do problema , lako puca ili se savija...iznaci teren sa puno granja,blata nebi preporucio ![]() isto tako treba i mjenjati plocice koje se prilicno deru.. Sta se tice prvih suspenija ako nema slide lock vjerovatno je smece ![]() e jos nesto za sve korisnike iPhona postoji odlicna aplikacija koja se zove ALL SPORTSGPS(koristim jel nisam dignuo iphone na 4.o os) ---radi na 3.0 i nadalje..ili EASY TRAILS 4.0 aplikacija vam mjeri apsolutno sve..izaberete MBT i pokrenete dobit cete zapis o trajanju rute,vremenu odmora, prosjecna brzina i max speed, nadmorska visna, ostvarenom padu na ruti i climbingu..isto tako mozete i dobiti mapu u nekoliko formata,,hybrid,road,topografsku i nesto nalik na googlemaps te to sve kasnije uplodate na svoj profil di imate sve svoje rute..kojima se divite.mrak svar... ekipa pozz ![]()
![]() |
#5789 |
sto da napisem ?!
|
e, je*** ga ! onda to nije voznja. bez blata, sume i padine ne ide. ![]() po meni se isplati dati neku pinkicu, ali sve ono isfuravanje u grame itd. jos uvijek ne razumijem. malo smo poceli previse srat i je***, a slabo voziti ! ajmo, tko je gdje danas vozio ???? ja bio klasika na glavici, samo sam se po cesti spustio na vrapčansku. to mi je bilo brzo i kratko pa sam jos oderao perjavica- borcec- gajnicki vidikovac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5790 |
Moderator
|
Omašio si ceo futbal. Jedino što si dobro rekao je dio oko biranja veličine bicikla ![]() Nemojte uletavati sa oftopikom i pisati neistine te gluposti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|