|
![]() |
#5762 |
R.I.P Mitzek
Datum registracije: Feb 2006
|
[QUOTE=Newbie Pro]Sam čekam dan kad će Jelc reći "danas sam jeo kajganu". Ali ništa od toga ![]() heh jedem kajganu sa rastopljenim sirom!prava bomba kalorija od koje bi neki povracali al meni treba malo kila!u zadnje vrijeme tesko poradujem na kilazi!: sweating
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5763 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pa jeo sam neki dan...na masti malog pu-ajceka sam popržio špek, hitio gore samo malu glavicu luka+dva narezana mlada (mladi luk mi je mrak sa jajima)...strajbao jajca (4) i hitio gore. Ubio se ko svinja. ![]() Junior-pa kaj nisi starom obunario server? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5764 |
R.I.P Mitzek
|
obunario sta?? naso bi dvije drvene letvice i tri spagice a to nije jestivo! deda je reko da prsut nije dovoljno suh i da neda dok ne bude savrsen a onda cu samo to jest!"vi zagorci ni neznate kaj je pravi prsut,cim se malo nadimi cijelog ga ogulite a to nije to"..njegove su rijeci otprilike...a kajgana mi je bas dobro legla...
![]() |
#5765 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Pa nebumo ga valjda gledali kak visi bez-veze....a nije više ni vrijeme isto kao prije 50 godina...treba meso pojest da se ne pokvari kad zatopli ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5766 |
R.I.P Mitzek
|
bas i nije bez veze!iz pouzdanog izvora mogu rec da je njegov prsut jedan od boljih koje sam jeo!i jedem i jest cu!morat ces pitat starog da organizira neku degustaciju ti vs.on!sam ce vam trebat gro pive da ne dehidrirate!
![]() |
#5767 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
najdraži doručak...popržit špek sa zelenom paprikom, zalit jajima i onda na kraju bacit na to par šnita sira : nuts :
![]() |
![]() |
#5768 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() A ono za vrijeme se nisam zezao-sad je fakat umjetnost nekaj normalno posušiti kad je svaki dan drugačije vrijeme... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5769 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5770 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 25.05.2006. u 15:45. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5771 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Ja sam bio neki dan kod Rendule i vidio kako to majstori rade: Friško isčupana biljka se objesi NAOPAČKE dok se ne posuši. Vrhovi i eventualno malo gornjeg dijela su za osobnu upotrebu. Ostatkom se velikodušno počaste frendovi. ![]() Eto.... AMD-jac, kaj si sve potrpao unutra? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5773 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Za večeru ću se počastiti kornetom od čokolade ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5775 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5776 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=4898 Tjesto možete napraviti i doma: 1/2 kg glatkog brašna 1 margarin (250 gr) 3 majušne žlićice soli ( one metalne iz birca za kavu) 1 paketić praška za pecivo Topla voda Izmješajte sav sadržaj bez vode. Onak da brašno bude u sitnim finim mrvicama. Podljevati sa toplom vodom dok tjesto ne postane mekano i prestane se ljepiti za prste. Bit će onak masno. Napravite 6 do 8 kuglica veličine breskve i ostaviti da odstoje oko pola sata. Izvaljati ih na brašnu na veličinu tanjura i pecite na suho u teflonskoj tavici. Tavica mora biti jako vruća kao i za palačinke. Peči kakvih 15 do 20 sec s jedne i toliko s druge strane. Nesmiju se prepeči jer postanu hrskave, a onda se nedaju rolati. Najbolje kad vidite da se počnu dizati mjehurići okrenuti na drugu stranu. E da malo ih probušite s vilicom da se ne naprave veliki mjehuri. I jedan mali receptić za Athu: Lovački ćevapi 400 g srnetine (but ili vrat) 120 g mesa od zeca (but ili plećka) 80 g luka 10 g češnjaka 80 g pršuta 10 g soli 2 g papra 4 g celera Preljev: 1-2 dcl crnog vina malo soka od češnjaka sjeckani peršin Priprema Meso operite, rasijecite na komadiće 3 x 3 cm i sameljite u stroju. Mljeveno meso miješajte rukom 15-20 minuta uz dodavanje začina. Češnjak istucite čekićem da u njemu ne bude žilica. Smjesu treba ostaviti da odstoji nekoliko sati, a zatim pravite valjčiće, ćevape, rukom ili strojem pomoću lijevka koji se natakne na stroj za mljevenje mesa, pa se okretanjem ručice stroja meso protiskuje kroz lijevak i oblikuje kobasica promjera oko 2 cm od koje se režu ćevapi u dužini od oko 5 cm. Ćevapi se peku na običnom roštilju namazanom slaninom ili uljem, po prilici 4-7 minuta, a na električnom roštilju oko 10 minuta. Za vrijeme pečenja dovoljno ih je okrenuti dva puta. Kada su gotovi, posipaju se paprom, a prema želji mogu se posipati i kosanim zelenim peršinom. Neki ćevabdžije popapre meso kada ga miješaju. Bolje je popapriti ćevape kada su pečeni ili staviti papar uz ćevape, jer svi ljudi ne vole papar. Uz ćevape se daje kao prilog mladi ili isjeckan luk. Mogu se poslužiti i sa svježim rajčicama, zelenom salatom ili pečenim zelenim paprikama, kao i sa senfom. Preliju se kuhanim crnim vinom. Vino skuhajte zajedno s malo papra, soka od češnjaka i sjeckanoga zelenog peršina, pa njime prelijte ćevape kada ih stavite na pliticu. Napomena: Ako se ćevapi raspadaju, smjesi dodajte malo mljevene govedine (200 g na 1 kg).
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 26.05.2006. u 13:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5777 |
Super Moderators
|
Još malo na temu, novih 20-ak recepata za hazija ![]() http://www.gurmanoteka.com/showRecipeList.php?kat_id=9 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5779 | |
Moderator
|
Citiraj:
Hazi u vrhnju Namirnice za 6 osoba: zečji hrbat i 2 zečja buta, 20 dag mesnate dimljene slanine, svežnjić povrća za juhu, 3 glavice luka, 1/2 lovorova lista, 8 dag svinjske masti, 3 dag brašna, 1/2 l krepke goveđe juhe, 1/4 l kiselog vrhnja, nekoliko kapara, žličica senfa, 15 dag šampi-njona, malo octa, 2 žumanjka, papar, sol Priprema: Zečji hrbat i butove očistiti od tankih kožica i tetiva te ih narezati. Uzduž mesnih niti obilno ih nabosti ohlađenim rezancima slanine, prethodno posoljenim i popaprenim. Natrljati solju i paprom. Dno tave pokriti kožicama i odrescima slanine te povrćem za juhu, narezanim na kockice. Dodati narezane šampinjone i nasjeckani luk, malo peršina i lovor. Na sve to staviti komade zeca, preliti vrućom masnoćom i s malo tople vode. Pržiti zatim da dobije lijepu boju i da omekša. Povremeno okretati i zalijevati. Zgotovljeno meso izvaditi. Podlogu posuti brašnom pa sve dobro propržiti i doliti juhu. Kad zavri, dodati, neprekidno miješajući, nekoliko narezanih kapara, žličicu senfa, malo octa i vrhnje pomiješano sa žumanjcima. U vrućem umaku propirjati komade zeca.
![]() |
![]() |
#5780 |
Super Moderators
|
Danas je trebala biti nekakva ništkoristi riba...ali smo našli na placu superfriški but pu-ajcekovine, šteta bi bilo da se suši u zamrzivaču ![]() Pa će tako danas pasti pohanci i pire-krumpač. Ostatak vrhnja koje neće ići u pire ide u salatu od krastavaca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5781 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Niškoristi riba? c c c... Prije pola sata: pastrva koja je još prije 4 sata plivala u Gackoj ![]() Slurrrp... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5782 |
Super Moderators
|
Ja sam trebao danas dobiti nekakvu masnu škarpinu kojoj kožu moraš papagajkama gulit....a pod kožom je masna ko da su je hranili skupa sa pajcekima...: suicide Od riječne ribe najviše volim soma uvaljanog u kukuruzno brašno. Meso je fino a nema puno sitnih kostiju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5783 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() Hvala puno ![]()
![]() |
![]() |
#5784 |
Super Moderators
|
Danas-rižoto sa šampinjonima, bukovačama i dinastanim kockicama dobrog starog pu-ajceka. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5787 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
stara radi pa danas pizza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5790 |
Moderator
|
Klasika: Goveđa juhica sa govedinom i hrenom Gavelino picek sa mlincima Jagode sa šlagom
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|