|
|||||||||||
|
|
#5641 |
|
Nuclear Experiment
Datum registracije: Aug 2009
|
trebam malu pomoć. Na kući imam postavljenu vanjsku jedinicu za klimu od 3.5kwh Na kuću ide kamena vuna od 10cm te je dogovoreno da će montažeri klimu prebaciti metar iznad (znači bez da demontiraju cijevi) na veće nosače. Znači jednostavno rečeno klimu trebaju "samo" preseliti metar iznad/pokraj. Za isto traže 85€ za demontažu + 85€ za montažu + 20€ za veće nosače U sklopu ovog posla dolaze postaviti dodatnu klimu za koju je dogovorena cijena 300€ koja je standard. Molim mišljenje vezan za cijenu seljenja stare jedinice. Hvala
|
|
|
#5642 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A malo izgleda puno, ali je i zeznuto. Pošto trebaju minimalno dvojica, osobno bih pozvao komšiju, razvukao dvoje A ljestve, dasku prebacio preko ljestava i prebacio klimu na dasku. Opcija je i da se objesi na rogove nekim gurtnama, ako je moguće. Ovisno o duljini instalacije, odmaknuo bih je malo dalje od kuće dok se radi fasada ili je odmah prebacio na novu poziciju, ali na deblje navojne šipke s maticama tako da fasada bude ispod nosača dok klima stoji na novim nosačima "u zraku". Kad se fasada završi, pomjeriš matice do fasade i odrežeš višak navojne šipke. Naravno, sve vrijeme treba oprezno sa cijevima, pomalo savijati od većeg prema manjem polumjeru.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#5643 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Ako zakopaš nosače ispod fasade, jednog dana kada krepa klima, koja je vjerojatnost da ćeš naići na klimu koja ima drito iste rupe ko ta stara? Evo reći ću ti, nikakva. ![]() Nedavno smo imali isti problem, stara klima krepala, stavljali novu, ništa nije odgovaralo od rupa. Otpilili stare nosače koji su bili ispod fasade i stavili nove na fasadu. I da, malo previše traže. I mene su tako isto tražili za demontažu stare i montažu nove basnoslovne pare pa sam im se nasmijao u facu i zahvalio. Našao drugog lika koji ju je skinu for free i naplatio samo montažu nove. Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#5644 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Pozdrav svima, došlo je vrijeme da i ja kupim klimu za punicu, pa bih molio informacije i preporuke jer iako sam čitao temu, zadnju klimu sam kupio prije 15 godina i ispao sam van svega. Prioritet je GRIJANJE, a ne hlađenje u okolici Zagreba. Kuća je stara bez toplinske izolacije na zidovima, ali ima noviju stolariju. Grijalo bi se samo prizemlje koje se do sada grijalo sa starim plinskim pećima. Gornji kat je zanemariv, nitko ne živi na njemu. Kvadratura oko 60 m2. Jedna peć na jednom kraju etaže je i dalje aktivna i dalje bi se koristila koliko ide. Druga više nije u funkciji i nju bi trebala zamijeniti klima na drugom kraju etaže. Mogu li očekivati prihvatljivo grijanje s tom klimom da starijoj osobi bude dovoljno ugodno u kontinentalnim uvjetima (ne računam na hodanje u ljetnoj odjeći, već da bude prihvatljivo)? Ako da, što bidste preporučili (klima + firma) da se takvo nešto izvede? Volio bih sve riješiti od strane jedne trgovine, a ne tražiti dodatno majstore i odvojeno na drugom mjestu kupovati klimu. Za primjer big bang, imaju bosch klime na 40% (ako sam dobro shvatio radi ih Midea) i mogućnost ugradnje uz nadoplatu. Može neka preporuka trgovine, modela, kraće objašnjenje što je moguće, a što nije.......ne znam na koliki budžet mogu računati, bitna mi je u startu preporuka da dobijem dojam, pogotovo od ljudi sa iskustvom grijanja na klimu u dijelovima Hrvatske gdje temperature idu ispod 0 da znam na čemu smo. Hvala puno.
|
|
|
#5645 |
|
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Moja preporuka je da uzmes minimalno 2 jedinice, da te toliko ne hebe defrost. A i generalno je 1klima na etazu promasaj. Daikin comfora se meni pokazala ok, midea xtreme saver je isto dobra, ali ju imam samo godinu dana pa ne znam kakva je dugorocno (iako trosi dosta vise od daikina). |
|
|
|
|
|
#5646 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ja sam uzimao u klimakonceptu. Na webu kliknuo klimu i montažu. Stigla klima, zvao montažer i dogovorio s njim termin. Skuhao mu kavu.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|