Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.07.2010., 21:55   #5581
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
svi zainteresirani mogu druge godine s nama
To volim čuti

EDIT: šparat će se za nove dijelove, čini se meni, cijelu zimu
Staro 27.07.2010., 08:50   #5582
Daedalus
Sir Paški
Moj komp

Daedalus's Avatar

Datum registracije: May 2007
Relativna sam neznalica oko bicikala i dugo nisam imao biciklu ali me opet vuče da je kupim i da se vozim po gradu i po prirodi pa bi mi trebao vaš savjet za kupnju. Večinu vremena vozio bih po cesti ali naravno djelomično i off-road. Kao nekakav izbor nameće mi se hardtail mountain bike. Mogu izdvojiti do 2500 kuna ali ne bih trošio više nego što je potrebno s obzirom na moju vožnju.
Našao sam i sam par modela, ali možete i vi dati prijedlog...
Fuji Odesa 1.0
Author Outset
Fuji Sunfire
Kona Lana'i
Daedalus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.07.2010., 09:37   #5583
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Daedalus Pregled postova
Relativna sam neznalica oko bicikala i dugo nisam imao biciklu ali me opet vuče da je kupim i da se vozim po gradu i po prirodi pa bi mi trebao vaš savjet za kupnju. Večinu vremena vozio bih po cesti ali naravno djelomično i off-road. Kao nekakav izbor nameće mi se hardtail mountain bike. Mogu izdvojiti do 2500 kuna ali ne bih trošio više nego što je potrebno s obzirom na moju vožnju.
Našao sam i sam par modela, ali možete i vi dati prijedlog...
Fuji Odesa 1.0
Author Outset
Fuji Sunfire
Kona Lana'i
Ak ce off road biti samo po makadamu i mozda po nekim puteljcima onda bi preporucio da pogledas neke trekking bicikle.

Recimo
Focus Marakas

A od ovih koji su navedeni najbolja je kona jer ima bolju opremu od ovih drugih
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2010., 11:31   #5584
Daedalus
Sir Paški
Moj komp

Daedalus's Avatar

Datum registracije: May 2007
Dobar ali bih prije uzeo Konu. Među biciklama koje sam odabrao ima više razlika, a najviše mjenjačima. Jedan kolega mi govori da ni ne gledam bicikle ispod 24 brzine. Takvi bicikli su uglavnom 2000+ kuna. Da li je to stvarno bitno jer moja prošla je imala 21 i meni je čak to bilo previše?
Dalje, Odesa ima twist shifter... Jednom davno mi je netko rekao da to ništa ne valja pa me zanima koliko tu ima istine? Outset ima revoshift, za kojeg mogu reći da ne znam ništa o njemu pa me isto zanima par mišljenja. Lana'i i Sunfire imaju mjenjač na kakvog sam navikao samo što imaju 24 brzine.
Daedalus je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2010., 11:49   #5585
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Ako mogu biti slobodan i preporučiti ti druga 3 bajka sa cijenom od 2.5k kn:

Za haro sam zapeo jer na velikom broju svojih bicikala za istu cijenu kao konkurencija nude od mrvicu više do podosta više.

Pa tako za 2600kn dobivaš Escape "osnovni" model koji ti je odlična osnova za daljnju nadogradnju.

Rama je meni bila odlična, a tu ipak dobivaš i 100mm vilicu te je bajkić pogodan za lagani crosscountry.

Ako je XC stvarno rijetkost na koju se misliš odlučiti, imaju u dsgu u dva modela flightlinea, od kojih je prvi bolji i za 100kn više od drugog dobiješ ipak jednu više brzinu i bolju vilicu.

Gripshiftove ne volim, stvar je u navici i tome kako ti paše. Meni primjerice triggeri od shimana nikako ne sjedaju (palac-kažiprst mjenjanje brzina) dok je SRAM odličan (samo palcem mijenjam brzine).

Tebi očito nije bitno koliko ima brzina bicikl, nezahtjevan si vozač. Kod bicikala sa 3 prednja zupčanika razlika u 7-8-9 brzina je lagano premostiva, ali ako ikad skineš vanjski zupčanik onda će ti faliti pri spustu i na ravnici.

Također nije rijetkost da 7 i 8 brzinske kazete nemaju onaj "najlakši" zupčanik za prvu brzinu pa će ti i penjanje biti veći problem.
Staro 27.07.2010., 13:06   #5586
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
U Intersportu je trenutno -20% na Nakamuru i Genesis, pa se tako moze naci Nakamura Cliff Lite za 2319kn

Mjenjaci prednji/zadnji + shifteri - sve Deore
Vilja - SUNTOUR XCM H-LO 100MM
Kocnice - TEKTRO 837AL
Pogon - neznam koji ali vjerojatno Truvativ Isoflow (taj je bio na proslogodisnjem modelu)
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2010., 18:48   #5587
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Super mi je zadnja slika Renesis! Lijep izlet.

Di je ekipa koja je krenila prema moru?

Ja sam do sad samo jednom bio do plaže s bajkom. Jedno jedino kupanje i jedna jedina vožnja.. bit će bolje.

Inače, Split je kaos za bicikliste u odnosu na Zagreb
murina je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2010., 19:07   #5588
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Di je ekipa koja je krenila prema moru?
ima finih krčmi tamo oko slunja, gračaca i tako....
sigurno su tamo

ja sam svojeg bebeka danas malo održavao. potrosio sam pakne skoro , uspio sam nekako pomaknut zadnji kotac. u smislu da mi je ocito popustio quick release, i tako su diskovu urlali da je strava za slusat bilo
podesavanje shiftera, podmazivanja i tako...
prednji kotač mi se malo baca (volim ga na zadnjem furat), ali su onda obruči extra shit kad sam ih od toga uspio sjebat....

uglavnom, idem se vozat da ne serem previse. krug oko jaruna sam drzao tempo od 25-30+kmh, malo sam napumpao gume pa idem vidjet kolika je razlika (info, prije bile 2,4. sad su 2,8)
Željac je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2010., 19:56   #5589
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor Željac Pregled postova
uglavnom, idem se vozat da ne serem previse. krug oko jaruna sam drzao tempo od 25-30+kmh, malo sam napumpao gume pa idem vidjet kolika je razlika (info, prije bile 2,4. sad su 2,8)
Oko Jaruna za održavanje konde ide 1.8 i prosjek 25-30 po travi di se može

Ja danas isprobao rebu i na frendovom bajku i isto krcka, dakle headset je eliminiran iz problema.

Elvis kaže da su kočnice, al nije ni to, druge su kočnice na frendovom bajku.

Jedino što mi preostaje i što ću sljedeći tjedan napraviti je skok do proteajaske da oni vide što je...

Nemojte nikad kupovat polovno ako ne možete probat prije kupnje, moj iskreni savjet.

Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 27.07.2010. u 21:25. Razlog: nije vuco neg je elvis
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2010., 21:21   #5590
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

nego, da pitam !

planiram u skoro vrijeme čvaknut novi volan, pa me zanima koja je (ili kolika je) razlika izmedu 68cm ili 71cm sirokog volana ?!
dal se ta mala razlika toliko puno osjeti ?
najvise me vise zanimaju pozitivne i negativne strane 680 i 710 volana....
fafala !
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.07.2010., 21:46   #5591
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
ako ne vozis neke opasne spusteve, i 680 je vec presiroko. Mislim, stvar je navike, ali lakse je sa uzim volanom.

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2010., 21:58   #5592
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Ja ću reć protiv renesisa: lakše mi je voziti sa širim volanom, koliko god on tupio da to nije tak, meni je na usponu nikakva razlika, ali na spustu ogromna, pri zavojima i tako to.

Mana su samo vrlo uski singletrackovi i prolazak između auta u gradu.

710 on the ride, morao sam kupiti širi volan jer je 610 bilo jednostavno premalo. Ako želiš dođi probati 710 kod mene pa odluči željac.
Staro 27.07.2010., 22:36   #5593
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Oce ko moj od 780 mm?

Renesis, spominjao si da ste snimali sa helmet camerom, daj napisi koja je bila.
Sorry sto stalno pilam

@Murina, daj se na Marjan, tamo mozes gustat.

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2010., 22:44   #5594
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

piknem ja 710 pa ce radit flekserica i žaga ako nista drugo
hahahhahaaaa

i ja imam dojam da je sire puno bolji feeling. takoder i rise veći od 2,5. samo sto je puno veci izbor 680ki

Staro 27.07.2010., 22:46   #5595
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Ja sam na 700, prečudno mi sad kad uhvatim kraći, nestabilniji sam. Također bi preporučio širi (i šire pedale ako ko ima one vulgaris)

BTW Destro, čestitam na novom vidu

Citiraj:
Autor aski Pregled postova
@Murina, daj se na Marjan, tamo mozes gustat.
imam radove oko kuće pa ne mogu još, patim Super je vrijeme bilo za vožnju, nije uopće bilo vruće

Zadnje izmijenjeno od: murina. 27.07.2010. u 22:51.
Staro 27.07.2010., 22:54   #5596
marauder16
upgrading...
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
jos jedan glas za 710mm ne znam vise voziti s uskim volanom, jednostavno mi je upravljanje stabilnije )
Staro 27.07.2010., 23:16   #5597
salvarez
Premium
Moj komp

salvarez's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
@Renesis - super slike, vidim da vam nije bilo uopce loše.

veci od 58cm volan ja više ne vozim. sad sam si stavio i novu lulu 120mm sa 8DEG nagibom i to je to napokon. odlicna geometrija
salvarez je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2010., 23:43   #5598
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

eto, svaki ma svoj faktor Zaleti se do Destroyera i probaj. Možda sa širim volanom budeš trebao i kraću lulu
Staro 28.07.2010., 00:30   #5599
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Citiraj:
Možda sa širim volanom budeš trebao i kraću lulu
vec sam ja o tome razmisljao, pa sam je tako vec i nabavio

probat cu sa sirokim, pa ako ne bude valjalo.... hah, smislit cu nesto
hvala momci !
Staro 28.07.2010., 07:25   #5600
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
helmet cam je bila neka jeftina kineska ali snima u dvd rezi i slika je oke. Kad frend iz editira, pa ce bit negdje.
Sto se tice volana, tu stvarno puno ekipe vozi na jako sirokim volanima, al dobro. Ja i dalje tvrdim da je uzbrdo lakse ako drzis volan uze, a nizbrdo tu nitko nema takav bike da bi ga taj uzi volan bas ogranicavao.

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2010., 08:37   #5601
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
BTW Destro, čestitam na novom vidu
Hvala, hvala

A ne znam kak ti salvarez i renesis možete vozit tak usko, obojica imate široka ramena, meni je to mučno bilo nekako, kao da će mi se ramena uvrnut.

Al je i dalje istina da sam najbrži spust napravio sa 610 volanom, daleko od renesisovih vremena, al ipak da se zna da nije toliko velika razlika.
Staro 28.07.2010., 11:04   #5602
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Focus black hills

Pozdrav, može mišljenje oko ovog bajka?tnx
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2010., 13:29   #5603
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Biciklom na more, kratki osvrt

Dakle evo da se javim svima onima koji su tražili da se javim kad stignemo.
Put je bio čista avantura, i prepun problema, ne meni već CJB-u.
Dakle krenimo:

SUBOTA:
Krenuo sam oko 9:00 preko Gline na Vojnić prema Tušiloviću.
Taj kraj poznajem ko svoj džep, tako da mi vožnja nije bila nešto prezanimljiva, dok nisam odmakao kojih 5-6 kilometara od Gline.
Tu je počela kiša, jaka. Stao stao sam 10 minuta u nadi da će se smanjiti, no pošto je ona odlučila padati nesmiljenom žestinom, navukoh windstopericu i krenuh dalje.
Kao što znate, plan je bio naći se u Tušiloviću sa CJB-om, i još trojicom derana i krenuti do rastoka gdje ćemo kampirati, međutim od početka je sve krenulo malo krivim putem.
Prvo je njih u Zagrebu uhvatio takav pljusak da se uopće nisu mogli vozit jedno pol sata, kad je pljusak prestao, dvojica iz ekipe su bili prebrzi i CJB ih nije mogao pratit, sasvim razumljivo pošto je dečko već do tada imao nekih 100km u nogama.
Došli su tim brzim tempom do Karlovca i tamo su se odlučili razići.
CJB i Tomo (CJB-ev poznanik) su odlučili ostati u karlovcu i malo se odmoriti, dok su ova dvojica odjurili dalje.
Ja sam u međuvremenu stigao do Tušilovića, i tek onda saznao da CJB odmara u KA, i da neće krenuti odmah do Tušilovića, što mi je malo diglo tlak, ali rekoh sam sebi, nema veze, naći ćemo se u Rastokama.
Najviše mi je bilo to što sam bio gladan,planirao sam da ćemo svi stati u Tušiloviću i klopati, te krenuti pravac Rastoke.
Stao sam na nekih 15-20 minuta u Tušiloviću, pojeo vrećicu magnezija, popio tabletu B-complexa te na benzinskoj se natočio vodom i pripremio rehidro miks, popušio jednu cigaretu i krenuo dalje.
Put od Tušilovića do Rastoka se pokazao sve samo ne laganim, cesta je puna optičkih varki, čini ti se da je ravnica, gaziš pedalu ko konj a brzina pada sa 25 na 18, staneš, zavrtiš kotače na prazno jer si zabrijao u glavi da ti neš nevalja sa bajkom, kotači se vrte ko ludi, pogledaš put kojim si došao i skužiš da cijelo vrijeme jašeš uz nekakvu laganu uzbrdicu
Stao sam u jednom selu i kupio nešto hrane, sakrio se pod nadstrešnicu, jedan dio pojeo, i onda ostaoužasnut činjenicom da sa ostatkom hrane nemam kuda, jer u ruksak i bisage više nisam mogao ni šibicu strpati
Na kraju sam kruh jedva nekako strpao u ruksak, a nareske i paradajz sam ostavio u pvc vrećici, i zavezao ju za ruksak, i tak to vozio po kiši
Nekih 5km od Rastoka, u Nikšiću, stajem u nekom restoranu jer su me uzbrdice izmorile, a i u debeloj sam prednosti nad CJB-om i Tomom, koji tek kreću iz Karlovca, popijem dvije kave, i tu me stiže ova ekipa koja je ostavila kolegu CJB-a u KA.
Dečki su samo natočili vodu i krenuli dalje, a upoznali smo se tek u Rastokama, no iskreno zaboravio sam im imena. Oni su odlučili platiti prenoćište, dok sam ja ostao pri tome da dižem šator, i tu smo se nakon kratkog druženja razdvojili.
Konačno sam u Rastokama, stigao negdje oko 15:00, podižem šator, i taman kiša prestaje i pojavljuje se sunce, dovoljno dugo da mi osuši blago vlažnu vreću za spavanje.
CJB i Tomo su stigli tek oko 21:00, umorni kao psi, te smo nakon upoznavanja na brzinu podigli njihove šatore, otišli na pivu i legli spavati snom pravednika

NEDJELJA:
Ustajanje negdje oko 7:30, ja i tomo odlazimo popit kavu, CJB ostaje još spavati
Krećemo oko 9:00, vrijeme oblačno ali bez kiše, prelazimo Slunj, na izlasku iz Slunja srećemo još jednu ekipu poput nas, dečki iz ZG-a krenuli put Splita, ali oni imaju još laganiji tempo, pa ih nakon zajedničkog slikanja i malo priče ostavljamo iza nas.
Polako napredujemo prema plitvicama, CJB nas sa mukom prati, zbog nečega njegova specijalka je najsporija na nizbrdicama, nešto ga koči.
Plitvice..... Mislio sam da će mi pluća ispasti i ostati zakačena za neko drvo
Negdje na 2/3 uspona, stajemo jer se vidi dio slapova, malo se slikamo i krećemo dalje. Idemo polaganim tempom, stižemo u Korenicu, ja navijam da stanemo u Macolu jer mi se strašno jede grah&kobasa.
CJB zbog zdravstvenih problema nesmije jesti grah (što ja nisam znao, i žao mi je zbog toga) te uzma nekakvu puretinu koju plaća skoro 90kn, dok mene grah ispada 38. Moja greška, dečki su platili jedan obrok a mogli smo jesti cijeli dan za tu lovu
Nakon kratkog odmora u Korenici, krećemo dalje, plan je stići do Gračaca i ukampirati se. Siti smo, moral je na nivou, lagano se vozimo, pričamo i uživamo, no nekih 10km nakon polaska BUM, CJB-u puca žbica na zadnjem kotaču.
Srećom, čovjek ima žbice, ključ za skidanje kranca, no kranc je tako jako stegnut da mu se ključ 22 kojim je trebao odvrnuti kranc raširio i postao beskoristan.
Srećom, kraj nas neki lik prodaje iz auta med i sir, i ima kod sebe papagajke i ključ 22, te uz pomoć papagajki i posuđenog ključa na jedvite jade skidamo zupčanike, međutim felga je sad već toliko pomotana da izgleda da joj nema spasa.
Na kraju smo gazili po felgi da ju donekle poravnamo, CJB je potrošio 8 od 10 žbica dok je namontirao sve to natrag, no već je pao mrak i odlučujemo se ukampirati na nekoj livadi. Bura je počela prilično puhati, pa se sklanjamo iza neke živice i tu provodimo noć.

PONEDJELJAK:
CJB se budi negdje oko 5:00 i radi na felgi do nekih 8:30 dok ju konačno nije doveo u vozno stanje. Krećemo dalje, te laganim tempom stižemo do Gračaca. Stajemo u trgovini da se opskrbimo klopom, srećemo ponovo onu trojicu iz ZG-a, te se dogovaramo da se nađemo na nekakvom jezeru pokraj Gračaca, koje je Tomo vidio na GPS-u. Samo što smo krenuli od trgovine, opet BUM, CJB-u opet pukla žbica
Krećemo tražiti to prokleto jezero za koje se nakraju ispostavlja da je nekakvo kumulativno jezero, ali bitno da smo mi potrošili skoro 2h da ga nađemo i ostanemo razočarani.
Ja sam tu postao već nervozan, jer očito je da CJB ima problem sa nabom, i da treba mijenjati komplet nabu i sve žbice, te da mu bajk kao takav nije u voznom stanju.
Pada dogovor. Ja dalje nastavljam sam, palim preko Knina na Drniš, Klis, Split, Brač, jer mi se neda putovati tjedan dana do Splita, što je očigledno da će tako biti zbog problema sa kotačem, CJB čeka bus do Zadra, tamo ima servis koji ima nabu dimenzija koja je njemu potrebna, a Tomo pali sa bajkom do Zadra i tamo će se ukampirati dok CJB ne popravi bajk.

Raspodjeljujemo hranu koju smo kupili u trgovini, te se razdvajamo.
Odmah po izlasku iz Gračaca slijedi uspon, dobar za dušu ostaviti, na trenutke sam pomislio da siđem sa bajka i guram, no onda sam sebi kažem, pa nije vraga da ćeš gurati ko pičkica, i nastavim dalje.
Na vrhu uspona stajem, da odmorim i da se pokenjam u nekom žbunju, popijem malo miksa, poslikam par slika, popušim cigaru i krećem dalje.
E sad dolazi spust.
Ljudi moji, jurio sam na mjestima 70km/h, prestizao kamione nizbrdo, vozači istih trube zamnom u nevjerici a ja vrištim ko kreten od adrenalina, i usput tu i tamo progutam koju bubu
U Knin sam stigao nakon 3h vožnje iz Gračaca, nekih 60km u grubo, sjeo u kafić, zamotao cigaru, pijuckam kavu i razmišljam šta dalje. Iz Splita zadnji trajekt polazi u nekih 23:50, ja sam stigao oko 19:00 u Knin i imam oko 90km do Splita. Dakle, teoretski, da održavam prosječnu brzinu od 20km/h mogao bih ga uloviti, međutim, noge su mi umorne, lijevo koljeno koje mi je inače problematično škljoca opasno i pojavljuju se naznake da bi moglo početi ozbiljno boljeti. Odlučujem nastaviti voziti dokle budem mogao, ili dok ne nađem pogodno mjesto za podignuti šator, te sa tom mišlju ostajem još nekih 1h u tom kafiću gdje punim malo bateriju na mobitelu.
Oko 21:00 montiram rasvjetu na bajk i krećem dalje.
Odmah po izlasku iz Knina prema Drnišu slijedi opako jak uspon, malo više od 1km dug, tu po prvi puta u životu ubacujem u 1. brzinu iz stvarne potrebe, noć je ne vidim koliko brzo idem, ali slutim da sam tek nešto malo brži od pješaka, kad pored mene prolijeće lik na biciklu, od opreme ima samo mjeh za vodu na leđima, jebo me pas ak nije vozio barem nekih 18-19km/h uz taj uspon. Gledam i nevjerujem svojim očima, nisam ga stigao ni pozdraviti a već je nestao iza zavoja
Prenoćište pronalazim u nekom selu, nekih 10km iza Knina, na asfaltu iza neke napuštene škole podižem šator, jedem mesni narezak, spremam bajk u šator te oko 23:30 liježem, navijam sat u 3:30 ujutro, sa željom da krenem oko 4h ujutro prema Splitu.

UTORAK:
Iz znojnog sna me budi mobitel u 3:30, no preumoran sam da se odmah ustanem, pa još drijemam nekih 15 minuta, te se napokon ustajem.
Izlazim van iz šatora, a grupa seoskih jebača (pasa lutalica) me pozdravlja te podvijenih repova odlazi.
Pospremam šator, jedem nekakve čokoladice, montiram svu opremu natrag na bajk i oko 4:30 krećem dalje. Nakon nekih 30 min. vožnje stajem, jer je tako prokleto hladno da su mi zubi počeli cvokotati, svaki izdisaj na usta mi zamagljuje naočale. Oblačim se i nastavljam dalje, u slijedećem selu je nekakva benzinska, ima termometar i sa nevjericom gledam kako pokazuje 4°C, te se pitam putujem li ja na Sibir ili na more
Kako se počinje razdanjivati tako se umor i nedostatak kofeina u krvi sve više nakupljaju, dok konačno u selu Muć ne počinjem drijemati pedalirajući uz nekih blagi uspon. Tu počinjem koriti sam sebe zbog žurenja, i zbog premalo spavanja, no nailazim na nekakav kafić, tu stajem, pijem 3 crne dugačke kave, palim cigaru, i odmah vidim dalje
Uz bolove u lijevom koljenu i desnoj preponi nastavljam dalje, te pred završni uspon prema Klisu stajem da skinem višak odjeće, pošto je sad već sunce debelo vani i postaje vruće, te zovem CJB-a da vidim do kud je dogurao.
Žalosno, ali on je još uvijek u Gračacu, pošto mi je ekipa prodala dezinformacije o vremenima polaska busova, te slijedeći bus ima tek u 3 popodne, tako da je primoran čekati.
Uspio je sastaviti nekako kotač, ali se čuo sa Tomom, koji mu je savjetovao da ipak pričeka bus jer je cesta preko Velebita loša, te se boji da nebi opet pukla žbica negdje na pola puta.
Dolazi uspon prema Klisu, najgori mogući uspon, valjda je 1000 kamiona prošlo pokraj mene, i svima sam se morao sklanjati i stajati jer su vozili široke terete, a cesta je ne baš široka. Na momente mi je dolazilo da stanem sa biciklom na sred ceste pa da vidim jesu li toliki frajeri da me krenu gaziti, koliko su me gurali sa ceste
No sve sam to zaboravio kad sam se krenuo spušati prema Splitu
Opet čisti adrenalin, brzina ozmeđu 50 i 65km/h pretigao sam sve te maderfakere što su me gurali sa ceste i pozdravio ih srednjakom, uletio sam u neki tunel u kojem nije bio asfalt već one rimske kocke, tu sam se pozdravio sa životom kad mi je bajk krenuo skakutati pri nekih 55km/h a ja ne vidim metar ispred sebe.
Voziti bajkom kroz Split je prestrašno, stalno se moraš prestrojavati a majstori se ganjaju kao da ih đavo goni
Dolazim u Luku, tu sam trebao sjesti na katamaran direkt do Milne, međutim gamad iz Jadrolinije ne prima bicikle na katamaran, a privatni prijevoznici ne voze utorkom, nego srijedom.
Nema mi druge nego na trajekt, do Supetra, pa pedaliranje preko Brača do Milne. Na trajektu sam odrijemao nekih 30min što me prilično oporavilo, u Supetru sam pojeo 2 piroške sa sirom te krenuo pravac Milne.

Brač je prekrasan za vožnju biciklom po cesti, prepun uspona i nizbrdica, stvarno sam uživao u vožnji i čak mi je drago što nisam išao katamaranom, definitino preporuka za vožnju.
U Milni je već pola stanovništva znalo da dolazim biciklom iz Siska, pa me je dočekalo puno pozdravljanja, rukovanja te prepričavanja doživljaja sa puta.

I tako, stigoh do kraja puta
Šta reći, volje mi u nijednom trenutku nije nedostajalo, jedino kondicije jest, ali zato sam se odmarao kad god bih osjetio da nemogu dalje, jer uostalom i plan je bio ne žuriti, te doći u nekih 4 dana do cilja, što sam i napravio.
Jedini zajeb mi je bio količina prtljage koju sam nosio, sigurno sam imao nekih 50kg tereta, ali sada znam šta mi treba za povratak, pa samo to i nosim, ostatak ću zapakirati, i poslati poštom kući, tako da će mi biti puno lakše u povratku.

Upravo sam se čuo sa CJB-om, popravio je specku, on i Tomo su na Ugljanu, ne nekoj Mletačkoj tvrđavi na vrhu, i uglavnom uživaju i lagano se spuštaju prema Dubrovniku, te vas pozdravljaju

EDIT:
Slike za sada nećete gledati, dok se ne vratim doma, jer nemam kabovinje da ih pobacam sa mobitela na komp a i imam samo jedan manji dio slika kod sebe. To će najvjerovatnije sve CJB odraditi kad se vrati sa ekspedicije, jer ćemo si međusobno share-ati slike da ih imamo za uspomenu

Zadnje izmijenjeno od: D-I-A-B-L-O. 28.07.2010. u 13:40.
D-I-A-B-L-O je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2010., 14:10   #5604
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

jebenica !
od uvijek sam htio tako zapaliti prema moru.
genijalno !

uzivaj i odmaraj (zasluzeno)

EDIT:
jel imas mozda ciklo kompjutor ?!
koliko kilometara si napravio ???
Staro 28.07.2010., 14:21   #5605
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Fino...cestitam na poduhvatu.
Dobar report, s gustom sam ga procitao .

Kad god vidim bicikliste na putu prema moru uvijek se zapitam zasto tegle toliko (nepotrebnih) stvari...ono, nakrcani su do ibera.
Slicno je i s planinarima.
Osobno sam za minimalizam, nema potrebe tegliti nepotreban teret, bilo bajkom, ili cipelcugom.

[edit]
i mene zanima uk. kilometraza?
Staro 28.07.2010., 14:50   #5606
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Ukupno 421 km i 23:36 vožnje.
Daleko ispod prosjeka, znam, ali jako puno smo se kretali pješice zbog problema sa koleginim kotačem, ili sam vozikao brzinom pješaka, njemu uz bok.
Staro 28.07.2010., 14:57   #5607
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Ma pusti vrijeme i nekakve rezultate...bitna je avantura i dozivljaji po putu.
Da ste dosli u jednom danu do cilja, ne bi bilo zanimljivo
Staro 28.07.2010., 15:24   #5608
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Svaka cast D-I-A-B-L-O

isto ko i kak je NIk napiso, sa gustom sam ga procito i nasmijo se na djelove sa musicama i kamiondjijama
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2010., 15:28   #5609
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Lijepo što si sa nama podijelio putovanjce

Moram priznat da ja nisam čovjek koji bi po cesti išao na more. Radije bih bajk u vlak i do nekog otoka, brač i korčula su navodno predobri za bajkiranje, te se tamo iživio minimalno tjedan dana. Pogotovo ako se ode i npr od otoka do otoka, neće nedostajati adrenalina sigurno
Staro 28.07.2010., 18:38   #5610
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
sto se tice slika, slozit ce ovi moji galeriju pa vam dam link, ima toga dosta pa mi se neda uploadat sve
Vidio slike, osvanio link na newsima:
http://groups.google.com/group/hr.re...85dcfd1486369#

Sto da kazem...[duboki uzdah] odmah sam dobio volju za voznjom....samo sto mi je bajk vec drugi dan na 1. servisu u Rog jomi...bit ce danas gotov pa cu iz servisa pravac Dotrscina
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno