|
|||||||||||
|
|
#5551 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prije dok sam dole imao sve čepove, lulu i cijev, bez grijaćeg kabela, leda je znalo biti preko visine tacne. Cijela kuća je zujala od klime, onda to pucanje leda, kao da uzmeš palicu i udaraš po cijevima. Najgore rezonira oko nekih 3 do 3,2 kW gdje dosta često radi nakon defrosta, a dalje prema 4 kW je sve veća frekvencija pa se i manje prenosi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#5552 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Da da, Mitsu FT35 na viksi kod staraca ima taj grijač tvornički ugrađen. Leda u ovih 2-3 godine rada nisam vidio, sve suho ko barut ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#5553 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Trebam ugradit klimu u vikendicu. Imam par dilema i trebam savjet, vidim da se dosta vas kuži u klime. Imam dvije etaže, svaka je cca 25-30m2 i dosta niski strop (cca 210-215cm). Etaže su spojene stepenicama i klimu bi postavio na gornju etažu iznad prozora (taman kod otvora za stepenice. Ideja je da se gornja etaža lakše hladi, ali po potrebi da usmjerim krilca na stepenice prema dole, pa da svježina dopre i dole. Gledam ponudu iz Elipsa i Friga. Budžet nije velik, 800-900€ s ovlaštenom montažom radi garancije. Gledam klime od 5 god garancije, to je uvjet, i mjerkam 5kw klimu i da ima opciju i grijanja (za dogrijavanje jesen i proljeće, za zimu imam drugu opciju grijanja, ne trebam za to klimu). Nešto tipa toga: https://frigo.hr/klima-uredaj-vivax-...proizvod-6150/ Svaki savjet dobrodošao. |
|
|
|
|
|
#5554 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Za hladjenje ce biti ok, ali za grijanje nije VIVAX "marka" koju trebas gledati.
|
|
|
#5555 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#5556 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Nazalost nema u toj cijeni (ni blizu) nista vrijedno spomena za grijanje.
|
|
|
#5557 |
|
Premium
|
Uzet ću tu Vivax onda jer mi je hlađenje daleko prioritetnije od grijanja. Sad smo na viksi i grijemo se na drva, radim na kompu u kratkim rukavima. Nije mi problem grijanje, već sam eventualno mislio onaj period kasna jesen kad padne na 15-ak stupnjeva temperatura, pa je još pretoplo za naložit peć. Nebitno, ionako imam i zidne električne grijalice za taj period. A pitanje dal neću prodat tu kuću u nekom periodu od 5-7 god. |
|
|
|
|
|
#5558 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Nisam siguran koliko bi ti klima s gornje etaze uopce dogrijala donju etazu. Vjerojatno marginalno, ako uopce i toliko. Klima ce ti ugrijati gornji prostor na 25 i gasit ce se jer je dostigla temperaturu. Za hladjenje bi to trebalo ok funkcionirati. Uvijek je problem ta razlika izmedju termostata klime i visine prostora koju hladis/grijes. Ljeti ce ti donji prostor mozda biti malo hladniji jer sav topli zrak ide gore i klima se trudi ohladiti primarno gornji kat, a zimi ces pregrijati gornji kat da bi malo vise ugrijao donji kat.
|
|
|
|
#5559 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5560 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Onda gledaš da klima može koristiti daljinac kao termostat. Od kada sam to počeo koristiti na mojoj Midea preporodio sam se. Inače se brzo isključivala, prestajala sa grijanjem, puhala mlako itd jer ne klima očitavala da je u prostoriji 30C. Al svakako tebi toplii zrak ostaje gore tako da je grijanje donje etaže fizikalno upitno Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#5564 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Hisense klima 5,5kw, uključena 24 sata na 22 stupnja. Grije kat 40 kvadrata. S tim da kad smo doma naložimo peć na drva, a ostatak ona grije. Nisam primjetio da se je smrzla vanjska jedinica. ![]()
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|