|
![]() |
#5491 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Baš, ja sam isto bio uvjeren da mi nešto u osovini pogona klika pri svakom jačem pritisku na pedale, međutim, čisto radi provjere išao sam rastaviti i podmazati pedale, i klikanje je nestalo. U svakom slučaju kreni od pedala, daleko lakše i brže za raskopati, a usput nemože ni naškoditi upravo ako i nisu one. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5492 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Ekipa puno puno vam hvala.Pokušati ću s navedenim. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5493 |
|
Ajde, trebam nekoga tko pozna Split dobro, da mi kaže gdje tamo ima trgovina biciklima i biciklističkim dijelovima. Draga mi radi još od zime na Braču, i proljetos sam joj odvezao bajk (Giant Rock) na otok, da se ima sa čime voziti na posao i sa posla. Prije polaska sam provjerio sve, oprao i podmazao lanac, provjerio da u osovinama na kotačima nema lufta, provjerio pogonsku i sve je bilo u redu. Jučer me zove da nešto ne štima sa biciklom, čim vidi i najmanju uzbrdicu sav se počne tresti, i to toliko jako da se osjeti na volanu. Ja ovako iz glave mogu smisliti milion dijelova da ponesem kad budem pedalirao dolje, ali em mi netreba sve čega se mogu sjetit, em može bit nešto sasvim deseto. Ja sumnjam na lanac, jer bike je skoro 4 godine star, poderao je set guma, a lanac i kasete nisu nikako ni mjenjani, ali isto tako mogu biti i pedale, i pogonska osovina, i zupčanici i ležaj na stražnjoj osovini i još puno toga. Dakle, molim preporuku trgovine u Splitu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5494 | |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Ciklo-planet, desno kad se izadje iz Marjanskog tunela. Ajmo rec da je to splitski ciklo centar. ![]() I imas shop Bicikla. Kad ides cestom prema Poljudu na zadnjem krizanju prije samog stadiona treba skrenuti lijevo. Ali glupo je pisati ovako, bolje je da vidis adresu i pogledas na Gmapsu. ![]() Vjerojatno ima jos trgovina, ali ovo su dvije najpoznatije ![]()
![]() |
![]() |
#5495 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Damn, nadao sam se da ću za tjedan i po biti nazad u stanju za jedno sljeme, ali ništa od toga... 3 tjedna nakon lasera u petak ne smijem se fizički naprezati. A do petka ću već 2 tjedna luftat noge ![]() Jebeš takvu rebu... ![]()
![]() |
#5496 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Pozdrav bajkeri! Da se pohvalim, uspio sam slomiti zadnju osovinu, izgubiti 2 kuglice iz ležaja i saviti quick release. Pa me sad zanima koliko bi me ti dijelovi mogli opaliti po novčaniku?
![]() |
#5497 | |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5498 |
|
Ljudovi, imam problem poveliki. Potrebna mi je kaciga, ali ne bilo kakva, nego kaciga za jednu ogromnu glavurdu... Naime, danas sam razgledavao kacige, i jednostavno niti jedna od ovih xl modela mi ne stane na glavu. Jedina u koju sam uspio utrpati ovaj svoj lonac od glave je bila od frenda michelin mx comp, ali njih više nema za kupiti u zg-u. Jel imao itko još takvih problema, pa zna koju marku bih možda mogao pogledati?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5499 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Giant Chill Glove snizene s 250kn na 150kn (Turbo Sport, Zitnjak) http://www.giant-bicycles.com/en-us/...ll/1277/30697/ Ako netko treba, mislim da je ovo dobra prilika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5500 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() Kad sam murini i mijenjao vilice nisam bio skinuo krunu sa vilje, sjećate se? ![]() E ono kratko vrijeme kod murine moja je kruna dobila po nosu. Malo jače i to je uzrok kvrckanja. Eto par fotki http://www.pohrani.com/f/j/12T/4h0CC7tH/dsc00488.jpg http://www.pohrani.com/f/2T/uI/4M63HU65/dsc00490.jpg http://www.pohrani.com/f/1Y/Fu/30RbJVz6/dsc00491.jpg http://www.pohrani.com/f/3b/q6/4lhdu6yw/dsc00492.jpg http://www.pohrani.com/f/3E/10b/4oZAmf3C/dsc00493.jpg http://www.pohrani.com/f/L/c2/uxtDhzI/dsc00494.jpg Ako netko ima informaciju gdje ima kupiti to ili sam osuđen na mijenjanje cijelog headseta?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5501 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
A hoce vas i jednog i drugog bicikli, stalno sarafite i stalno problemi. Pretpostavljam da je to trajan popust do rasprodaje artikla [edit] - iako oni znaju naprasno mijenjati cijene van svake pameti pa se nikada nezna. Kao i uvijek, velikih brojeva nema u izobilju. Zadnje izmijenjeno od: Nik. 20.07.2010. u 11:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5504 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
eee imam pitanje!!! pukla mi guma i kupio sam novu jer mi se neda krpat pa si mislit dali bude drzala ili ne .pa me zanima na koliko smijem napumpat gumu?? sad je na 2.5 bara ali mi se to cini malo,ali strah me vise napumpat! inace imam 130kg i 1.90cm tak da je meni sve premalo ,ali do koliko smijem ![]()
![]() |
#5506 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
danas sam skinuo svetce sa neba ovima koji odrzavaju sumske puteve i sranja... uglavnom, sljencanom cestom prema slapu sopot sam isao (u smjeru vrha sljemena), to mi je dop*** pa sa odlucio otici na gornje vrapce. tj. skrenut desno sa te ceste i spustit se dolje. sve je ok prvih 500m ceste (izuzev sto je potok poplavio na 2 mjesta. kod 2 preljeva), kasnije iza zavoja sam se ugodno iznenadio kad sam zavrsio u sikari. neodrzavani put. zarastao... ja sam 1,90 na biciklu i jedva mi je glava iznad trave. 2 staze se spajaju na tom mjestu i ta jedna zapustena vodi na vrapce. ne da se voziti nikako. vidi se da je drvece iskrceno za put i da je cesta tu vodila (i isao sam dosta godina sa njom dolje). pizde su se na tom mjestu okretale dzipovima i do tuda je posjeceno. do tud su postavljene hranilice i tu je 2 blentavi preljev potoka. dalje... njonjo... poludio sam. vratio se istim putem par kilometara na cestu i bilo mi je jaaaaako zabavno. zablatio sam se, promocile su mi tenisice jer sam se zavaljao u mulj i vodu (na onom izljevenom dijelu) i bas mi je super.... ona skripa i krckanje sto sam imao je pedala.... sve sredeno i ide ko ludo. cekam sljeme i malo zahladivanja jer ovo ne vodi nikuda.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5507 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
![]() |
#5509 |
|
Tako je, unutarnja će držati dok god drži i vanjska. Samo se drži onoga što ti piše na vanjskoj gumi i sve će biti u redu ![]() Samo pazi da ti nije pisalo 45 psi a ne 450, jer to iznosi nekih 31 bar-a, a to je ipak malo previše. Uglavnom do nekih 4,5 bar-a možeš ići slobodno ako se radi o široj gumi tipa 1.7-1.9, ukoliko imaš neke tanje, one se pumpaju na tvrđe. Ja recimo imam trenutno 26x1.25 i pumpam ih na 7bar-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5511 |
Avocado
|
Pogledaj mu debljinu gume opet. ![]() Ja vozim otkad na sljeme idem na manje od 3, inače uvijek po gradu iznad 3.5. Nitko nema nikakvu informaciju za moju krunu? Također razmišljam mijenjati rockshox bar 2.1 koji trenutno imam za fox vanilla R iz 2005 koji ima propedal, pa me zanima dal se to isplati i dal bih osjetio razliku. Opruga je 550x2.29.
![]() |
#5512 |
|
To je sasvim normalan tlak za 26x1.25 slick gumu. Probao sam se vozit na 6, prednji kraj je ok, ali iza kad natrpam punu opremu za more, znači bisage od kojih 30kg, šator i vreću za spavanje, vodu i još neke sitnice, legne guma fino, pa se onda ipak rađe držim onoga što na njoj piše. A nije pretvrda ni kad sam prazan, taman onako, lijepo radi. Imao sam na bajku 26x1.95, one su već na 4 bara bile tvrde skoro kao ove na 7. Da, usput, ako tko traži dobru cestovnu gumu, definitivna preporuka ide na Geax Street Runner. Guma drži cestu poput ljepila, na nizbrdicama postiže odlične brzine, po ravnom lagana za pedaliranje. Preludo mi je to koliko se dobije na brzini sa tanjom gumom, a o nizbrdici da ni ne pričam, na povratku iz Topuskog, na jednoj nizbrdici sam bez pedaliranja navukao 69km/h, već sam se počeo pomalo plašit jer mi se bajk počeo tresti, valjda bi za takve brzine trebalo balansirati gume kao na autu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5515 |
Avocado
|
Jel možeš tu gumu uopće na taj tlak nadrukat na benzinskoj? Ja svoj shock (koji se inače ne smije pumpat tim auto pumpama) probao napumpat na benzi i ni na jednoj nije išlo više od 6 bara unutra, samo na jednoj sam 6 uspio ![]() Bila hića jer sam slučajno ispustio shock igrajući se po čepu ventila.
![]() |
#5516 |
|
Nisam ni pokušavao na benzinskoj, imam onu nagaznu pumpu i u svega par drukova sam bio na tom pritisku ![]() A ovo na benzinskoj su se prokenjali prije 10-ak godina, prije si mogao pumpati kamionske gume koje idu na 8-9 bara bez problema, međuutim bilo je ekipe koja na autima nije znala pumpat gume pa fino puste da se pumpa dok guma ne rokne, i onda se žale radnicima na crpki, itd. Uglavnom zbog takvih su ovi odlučili smanjit tlakove, i sad više sa kamionom nemožeš nigdje napumpat gumu na radni pritisak, a eto nekima je i na biciklu izgleda problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5518 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
zato sam se ja davno oprostio od pumpi i raznih sra*** i kupio si kompresor. pumpam sve sto god pozelim. lopte, gume, lakiram i jos mnogo toga. isplati se. gledam malo ove izotonične napitke. isplatilo bi mi se uzeti brdo toga. pa me zanima gdje uzeti, koje i za koliko kinte ?! i, kako bi poredali proizvodace tih vitamina od najboljeg prema losijem (prema nekom dojmu i iskustvu) ??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5520 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |