|
![]() |
#5401 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ako nisu bili vezani, naravno da se jastuci nisu aktivirali, kao što se neće u nijednom vozilu aktivirat ako pojasevi nisu zakopčani. Jer i ovako, na mislim 22 osobe koje spase jastuci, jednu ubiju. Da se jastuci aktiviraju i dok osobe nisu vezane pojasom, bilo bi obrnuto. Pa i ja bi htio biti vlasnik, al samo ako se jastuci nisu aktivirali. Frend je polupao gotovo novog bmw tricu, naravno jastuci su se svi aktivirali. Izvana je rješio sve, al unutra još uvijek ima trakom zaljepljene poklopce di su jastuci. Jer nit mu se isplati popravljat, nit može prodat, tj. može, al za te pare nemože kupit ni jednako starog golfa, kad ih već spominjete stalno. Insignia, jako ljep auto, više sprijeda nego straga. No vjerojatno nikada neće biti ono što opel želi, jer je to samo opel. Isto tako što je propao VW Phaeton, jer je bio VW.
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 31.01.2013. u 10:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5402 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Meni jednostavno nije jasno to hejtanje, ne mora nužno bit protiv vw. Kak se netko može toliko identificirat s nekom robnom markom, te kak neko drugi može bit toliko ogorčen protiv nje? Hebate, ljudi mrze vw ko da im je Ferdo Piech osobno palio polja i domove. ![]() I cijelo vrijeme čitam stvari; možeš bolje i jeftinije proć. Zašto je nekome bitno što netko drugi kupuje i daje svoje novce za to? Što ljude tjera da flejmaju i trolaju a u 99,9 % slučajeva nisu vozili/koristili neku marku? Jel cijena bmw-a previsoka il je taman po mjeri? Jel se može kupit auto iste kvadrature, snage, udobnosti za manje novaca? Može. Al nitko nema potrebu hejtat, flejmat, trolat protiv npr trice. Burko je hejter golfa, sam to prizna, al kupio bi passata. Mda, passat se radi od drugačijih dijelova od golfa te unutra idu drugačiji motori te je kvaliteta neupitno veća. Mošsimislit. Uzeo bi i škodu. E to je već razlika, skroz drugi koncern i dijelovi. Cmon...Spominje da su ljudi postali hejteri golfa radi vlasnika dotičnih. Veli i da ljubitelj golfa neće nikad reć nešto dobro za neku drugu marku. Ja hebeno ne vjerujem. Pa ak je neko seljo, što tebe tjera da budeš veći seljo od njega? Zaboga ljudi, to je stvar, ne kužim zašto to postaje osobna vendeta? EDIT Buljo, Inisgnia? Prekrasan auto. Samo ne znam dal si slušao iskustva ljudi koji ih voze. Ja jesam, više komada te jednog majstora u opel servisu. Mogu ti samo reć da se ne bi usrećio. Dal su to dječje bolesti, moguće, al malo previše pizdarija sam čuo o njoj.
Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 31.01.2013. u 10:22. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5403 | |||
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ja ću ti reći. Za alternativu bih uvijek izabrao hondu. Ali gle čuda: honde su isto precijenjene u odnosu na druge aute, skuplje su i od mazde i od toyote i od kie i fiata iste klase. Citiraj:
Što se tiče cijene rabljenog, prije dvije godine sam prodao golfa 3 gti "20 jahre" za 35000 kuna. Auto je tad bio star 15 godina. Za koliko bih prodao kiu iz 1996? Bili to motori sa bosch pumpom ili pumpa-brizgaljka, rijetko koji, ali uistinu rijetko koji pokazuje znakove potrošenosti nakon 300 000 jer svaki tdi motor ima podmazivanje i direktno pod klip pa karike znaju izdržati debelo iznad 500 000. Volio bih argument što to odlazi na tim motorima tako često jer sam vozio tdi 110 sa bosch pumpom 60-70 000 i tdi pumpa-duse 130 ks dobrih 100 000 km. Oba su bila u intervalu od 100-300 000 i nisam imao problema. Jedna lasta ne čini proljeće, ali tvoja izjava jednostavno traži konkretan primjer. Citiraj:
Bilo kako bilo, ipak je istina da golf diže najviše prašine za sobom čemu svjedoče i zadnje 2-3 stranice. Ili ga mrze ili vole, ali je činjenica da hyundai/kia i sl. nikad neće imati tu titulu. Pozdrav svima! |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5404 |
NITKOV
|
E pa tu se varaš. Dakle sve originalno, remen, španeri i šta ja znam šta sve ide, mjenjano u servisu. Ak su tam zajebali, jebga onda. Sad mi majstor veli da je možda starost uzrok, pošto je prošlo 6 godina. Malo mi blesavo pošto je auto prešao 56 k u tom razdoblju, a interval je 100 k. Dal starost smije utjecat na to, ne znam. Po mom, ne bi trebalo. ![]() Ma i inače, kaj ti vrijedi podatak da npr toyota ima recimo samo 30 kvarova na 1000 ak si ti jedan od tih 30 vlasnika. Jebga, šit hepens.
![]() |
#5405 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
A posebno govoriti o nekakvom "dizanju prašin", pa Golf je najobičniji konfekcijski produkt.
![]() |
![]() |
#5406 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo je iz ZG auto? Mislim da su RS-ice 16"? Prije bio na nekim schmidticama. Auto odvaljuje. Moj je na 15" RM-icama bio do nedavno. http://www.pohrani.com/f/L/yn/4iQstmkV/imag0810.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5407 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
u firmi u kojoj radim imamo dosta raznolikih vozila... od koreanaca,japanaca, svaba.. francuzi su manje zastupljeni... znaci imamo corolle, civice, astre, i30, a3, golf5/6, focuse, mondeo, alfe, leon, octavie, mazde... dizel-benzin mjesano.. i auto za koji se svi zaposlenici trgaju i zele voziti na dnevnoj bazi je golf 6 2.0 tdi s rabbit opremom.. i ne nisu fanboyevi... jer na raspolaganju su im i accord 2.4, focus gajnc novi od ove godine, cak ni leon 2.0 tdi dsg koji je meni odlican ne moze se mjeriti s udobnoscu kvalitetom i osjecajem za volanom kod golfa... kod servisa, jednako se kvare, dobro aj ne jednako, alfa je na promjenu motora morala ici nakon 30k km, corolla nakon 80k(zaribala masina zbog pumpe ulja), accord mjenjac kenja, civic mjenjac kenja, astre su isto slabe s mjenjacima... ali golfovi se jos najbolje drze.. s izuzetkom jedng g5 gt 1.4 tsi(170ks) koji je svako malo u safe modu i kompresor ode i gorivo ga hebe, i turbina ode.. ali taj motor je pre mali za djikane koji ga voze(siledžije) i pre osjetljiv na nase gorivo(brizgaljke su zastopane po 34 put)... auti prelaze na dnevnoj bazi najmanje 500km, kombinirano: grad- otvorena -autoput eto, to su moja iskustva.. Zadnje izmijenjeno od: thezero. 31.01.2013. u 11:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5408 | |
Premium
|
Citiraj:
Distribucijski remen se mijenja ili na određenom intervalu (60, 80, 95000km) ili u periodu od 5 godina, ovisno što dođe prije. Rijetko koji proizvođač će ti dati 7 godina na izmjenu remena, ali će kilometražu dati i veću. peugeot ide i do 240 000 km, ali unutar 5 godina. A vjerojatno znaš da guma stari i gubi prvotna svojstva, kako autoguma, tako i remen. Tako da je nakon 6 godina ipak krivnja na drugima ramenima, a ne na proizvođačevim. Ja sam na ženinom autu prošle godine mijenjao remen na 22 000 km i 5 godina starosti, a preporučeno je ili 5 godina ili 60 000 km. Živio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5409 |
NITKOV
|
A što reć do, jebga. ![]() U svakom slučaju, to nije jedina stvar s tom mazdom. Masa sitnijih stvari mjenjana, neke čak i nisam pošto je neisplativo. Što ne ide u skladu nepokvarljivog japanca.
![]() |
#5410 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
A o dizanju prašine si ipak u krivu jer su se nagomilale 3-4 stranice za jedno večer i ljudi se skoro zavadiše radi tematike. Bilokoji forum, bilokoja gostiona. Uvijek će najviše burnih i hladnih reakcija biti oko VW-a. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5411 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Ja sam iskreno mislio je to tvoj auto ![]()
![]() |
![]() |
#5412 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Jedno je govoriti o generalnim pojmovima u osnovnim klasama (jer Golf je obična kompakt klasa, vozilo za svakoga i njih 99% služi isključivo za vožnju od točke A do točke B), drugo je što bih htio voziti (da imam para). Citiraj:
Nemam ti ja ništa protiv njega, ništa efikasno. Da mi ga netko pokloni / da kao službeno vozilo, sve pet. Da idem kupovati svoje, ni u ludilu.
![]() |
![]() |
#5413 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5414 | |
NITKOV
|
Citiraj:
Btw, ja sam, recimo, zadovoljan tim autom. Inače je toči, mjenjaj potrošne materijale i vozi. Jebga, izgleda da sam si za ovo zadnje s remenom sam kriv. Al da je to razvikani nepokvarljivi japanac, nije.
![]() |
![]() |
#5416 |
Guest
|
kaj mislite o Fordu F350 ? ![]() |
![]() |
![]() |
#5417 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Može progutati veću protuvrijednost goriva nego što prosječna hrvatska obitelj može zaraditi u mjesec dana ![]() Potrošnja mu je 14 MPG, odnosno 16 L/100 km kombinirano ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5418 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Usporiti preko ležećih i lakše se penjati na trotoar npr ![]() Jer znam ljude koji ih voze,a i sam je vozim. Već si pričao da si stavljao gore original spone i da odlaze kao čačkalice. Ja sam mijenjao na 165k km prednje amortizere i stavio zamjenske spone,sad imam 215k km i nemam problema,da pokucam. Ono što je zicer kod tog auta je hrđa.Sol čini svoje...ekipa sa mora se ne žali previše.
![]() |
#5419 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Ma kakav ford,sve nešto zvecka unutra,guli se koža,prokišnjava...motor da ne pričam,zupčasti voli preskočit,diskovi tresu na velikim brzinama (100+kmh),nedaj bože da moraš naglo stat pri 160/kmh...uostalom,sav se trese pri tim brzinama,imaš osjećaj kao da ideš 300 a ne 160. Izbjegavati,moja preporuka.
![]() |
#5420 |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Svi se automobili kvare,neki malo manje,neki više ali sve je to tu negdje.A u servisu rade tko zna šta sve ne,mogu ti popalit original dijelove i ugradit zamjenske loše kvalitete. Dizanje golfa u nebesa je glupost,em je dizajn unutrašnjosti zaostao(jeftin plastika),em nije ništa posebno ni izvana,em se kvari i nije više ni pouzdan.Ima koliko hoćeš ostalih automobila koji izgledaju iznutra ili izvana puno bolje sa puno više opreme i često sa boljim motorima.A o udobnosti da ne pričam,kao da se voziš u kamionu.Golfova,polova prednost je jedino brand i ime tj. taj ti malo troši i neće se pokvarit,kako da ne... Benzinski motori su najbolji i tu inženjering nije uopće došao do kraja,tj. još uvijek se može bolje kad je u pitanju potrošnja i pouzdanost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5421 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#5422 |
NITKOV
|
Jeftina plastika u golfu? U kojem si zadnjem sjedio? Neudoban auto? Daj ne pričaj svašta... Ima masu tvrđih auta od kojih su neki i od navodno udobnih francuza. Što se forda tiče, ovaj zadnji mondeo bi rado udomio. A od američkih fordova, ovaj novi Atlas concept (budući F150) mi je baš fora. Onak, za vozikat po gradu. ![]() @Flood; kak to da spone ne rikavaju sam tak na laguni, passatu i pežou 206? Isti način vožnje, što se lagune i pežoa tiče, još i brži (šogi je nekad vozio utrke).
![]() |
#5423 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Evo da se i ja javim.. Citiraj:
Možda malo bezveze priča, ali o golfovoj udobnosti sam imao slušati iz prve ruke, kad je vjenčani kum mojih roditelja (inače blizak prijatelj istih) išao kupiti ženi auto, žena ima problema s kičmom već par godina, operacije, ma uglavnom zajebancije. Pošto čovjek si može priuštiti više manje kaj želi (lova do krova), je odlučio uzeti ljude koje se rauzmiju u aute i išao s njima u par salona da razgovaraju o autu koji će odgovarati njegovoj ženi. I tako sam ja jednom išao u zg s njim, išli smo u VW, peugeot i Renault.. I svi, ali baš svi (kad su skužili kak se on razgovara i da im maše lovom pred nosom, ali ima ljude koji ih mogu poklopiti ljepo) nisu hvalili svoje aute, nego su im objasnili realnu situaciju, i rekli (pa čak i neki mladi prodavač u VW) da izbjegavajte golfa radi same udobnosti... Ja sam taj dan išao s njim jer mi trebao prijevoz do zg, pa obilazio s njima... Toliko od mene. P.S. Uzeli smo novu (starci, koju sam ja vozio do prije par mjeseci) Toyotu Corollu Verso 2007. godište, 4d4, full oprema, 100kw, i prosječna potrošnja joj je 6.5l. Prije nekim 3 mjeseca sam s curom uzeo novi Kia Rio 2012 model, 1.2, benzin ![]() ![]() ![]() Toyota identična: http://www.auto-info.hr/slike_galeri...0111325084.jpg Kia identična: http://1.bp.blogspot.com/-HYDuLzGIcB...-2012-side.jpg Krivo mi je kaj nisam uzeo alu u dućanu, ali idu crne crte po sredini auta i alu original kia gore, 16".... Samo pomalo :P Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 31.01.2013. u 13:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5424 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() |
#5425 |
Premium
|
Svaka cast bulji, thoru, iggiju.....toliko se trude...razlazu, argumentiraju......burko je cak napisao da ne misli da je VW los koliko je precijenjen...i sve to uzalud....nemozete vi protiv statistika i das auta..... ![]() ![]() ![]() Fanataik i Radeon molim vas nemojte stati......kidam se od smjeha. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5427 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Argument broj 1.Statistike pokazuju da je golf najprodavaniji auto na kugli zemaljskoj ako ne i šire.... Argument broj 2.Svi se auti kvare. Argument broj 3.Ako ti je skup i jalan si, nemoj ga kupiti..... ![]() Crveni H znak......njami ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5428 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Što je najžalosnije ovdje se vodi rasprava oko yebenog hečbeka sa 100 KS ![]() ![]() Pa ajd da se vode rasprave oko BMWa F10 530 XD, A6, CLS, Insignie Turbo, Passata CC 3.6, i sličnim im autima, ali oko Golfa ![]()
![]() |
#5429 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Zašto bi se vodila rasprava oko tih besnih kola,pa to smo svi pregazili i svima su nam dop... ta luksuzna kerum & sanader vozila,sad je recesija,vozimo se u jeftinijima,kad kažu da izlazimo iz recesije,svi ćemo opet navalit na BMW F10 itd,jbg.,pa ćemo razmjenjivat opet iskustva.
![]() |
#5430 | ||
NITKOV
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Tebi nije jasno da ja uopće NE favoriziram vw, nego se samo ne mogu načudit tome da ljudi imaju potrebu pljuvat po nekom autu kojeg u velikoj većini slučajeva uopće ne voze. Osjećaju neki unutarnji nemir čim ga vide na cesti. I omalovažavaju ljude koji ih voze. Kako se netko usudio kupit kramu iz Wolfsburga pored silne konkurencije koja nudi više, jače i bolje. Naravno, općepoznata činjenica je da ljudi koji kupuju golf to ne čine svojim novcima nego tvojim. Pa si ti u tome oštećena stranka. Uredno se sere po vw dizajnu, al ako kupiš avensisa onda si znalac. A o avensisovom dizajnu, i iznutra i izvana bi se dalo svašta napisat. Ma napisao bi još puno toga, al sudeći po tvom nastupu, mislim da ne bi shvatio. I pošto sam osoba koja se voli nasmijat, daj mi molim te reci što te je to u mojim postovima tako nasmijalo? Možda sam bio pijan dok sam pisao, pa da se i ja nasmijem. LP EDIT Sve mi je postalo jasnije. Koliko godina imaš?
Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 31.01.2013. u 14:24. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|