Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.07.2010., 21:13   #5251
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Imam nude photo na internetu, moderno
Lijepo sam vam rekao, polako! Ja sam prvi put kad sam išao više proučavao stazu, nego uživao jurnjavu
Kad sad promislim, nismo trebali na 20-ku (koja je zajebana jer je prekrivena lišćem) jer je mislim četvorici od nas 7 ovo bilo prvo Sljeme. Stvarno sreća da je Iceman imao ff jer ga je vjerojatno spasila od teže ozljede. Nadam se da bajku nije ništa, osim "standardnih ogrebotina od korištenja"

Bilo je odlično danas, izmorili se junački, znoj u potocima...mislim da se povečao broj potencijalnih Sljemenaraca za ubuduće. BK PCE

P.S. bez probivenih zračnica

Moram i ja jednu sliju stavit jer mi se baš čini dobra:
http://slike.hr/slike/0/03072010179_743a3.jpg

Zadnje izmijenjeno od: murina. 03.07.2010. u 21:28.
murina je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2010., 02:52   #5252
marauder16
upgrading...
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
postaviš se malo više iza i samo ti stisni prednju jedino cega se moras brinut je da će ti zablokirat prednji kotač. ali sa kvalitetnom gumom se i to rijesi... na glavu zapravo i nije tako lako odletit radi kocnice...
o ne znam, ja kad previse kocim dosta cesto volim letit naprijed makar istina, puno to ovisi kako se postavis na biciklu

@zgmmax: ma v-brake je super, samo ih treba podesit i koce one gume su glavni faktor hoces li stati ili ne
Oglas

Oglas
Staro 04.07.2010., 10:33   #5253
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
postaviš se malo više iza i samo ti stisni prednju jedino cega se moras brinut je da će ti zablokirat prednji kotač. ali sa kvalitetnom gumom se i to rijesi... na glavu zapravo i nije tako lako odletit radi kocnice...
Citiraj:
Autor marauder16 Pregled postova
@zgmmax: ma v-brake je super, samo ih treba podesit i koce one gume su glavni faktor hoces li stati ili ne
Postavljam se ja iza i pazim al ima situacija kada ne mozes drzat kocinicu vise jer te ruke bole od stiskanja

v-brake tuda kuda smo mi isli cini mi se da bas i ne djeluje jer se moras sporije voziti, a staza je pre*ebena.

kod prvoga pada me je zeznula prednja guma jer je sam proklizala u desnom zavoju, malo sam se vise nagnuo i odjednom sam na prsima bio.

to je vec 2-3 put da ja padam zbog prednje gume, ocito nema gripa kada se negne malo vise i na prasnjavoj i sljuncanoj podlozi.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2010., 10:47   #5254
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
kod prvoga pada me je zeznula prednja guma jer je sam proklizala u desnom zavoju, malo sam se vise nagnuo i odjednom sam na prsima bio.

to je vec 2-3 put da ja padam zbog prednje gume, ocito nema gripa kada se negne malo vise i na prasnjavoj i sljuncanoj podlozi.
Toga sam se ja uvijek cimao, jučer sam forsirao alberta da vidim koliko može izdržat. Svaki zavoj sam maksimalno forsirao, i po lišću i granju i kamenju i moram reć da me guma iščupa svaki put. Za cijenu nove od cca 120kn prezadovoljan sam.
Staro 04.07.2010., 11:04   #5255
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

marauder je prošao tu stazu sa cca 50kmh po mokrom, sa vbrakeom Ispraksirat ćeš se, samo idi gore kad god možeš, ja sam skužio po sebi da svaki put dobiješ iskustvo više. I Dotrščina je dobra za istrenirat se iako je čišća i preglednija staza.
Nekad je bolje pustit kočnice i probat se dovest u bolju situaciju za kočenje, nego stisnuti u nadi da će te usporit a ono zajeb - em ideš sve brže, em nema kontrole.
Probaj promjenit pakne (čini mi se da je @Nik bio stavio na Voltagea neke dobre, pa ga pitaj) i prilagodi sebi nagib ručica, možda ti ne odgovara, pa ne možeš dozirati precizno.
Dobar bajk imaš, skužit ćeš nakon nekoliko puta da si neke greške možda napravio radi neiskustva. Sjećam se da je meni Renesis rekao prije nekih 2 mjeseca - potroši te pakne koje imaš i onda ćeš već znati što tražiš od kočnica - bio je potpuno u pravu.

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Postavljam se ja iza i pazim al ima situacija kada ne mozes drzat kocinicu vise jer te ruke bole od stiskanja
Trebam ti ja dati da probaš ove moje, pa da vidiš šta je napor. Grče mi se prsti u snu od kad imam bajk

Kad se opet ide?

P.S. Table Top su brutalne kad je suho! Brze ko metak, samo se bojim da ću ih prebrzo potrošit ali za to i služe

Zadnje izmijenjeno od: murina. 04.07.2010. u 11:10.
Staro 04.07.2010., 11:10   #5256
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Kad se opet ide?

P.S. Table Top su brutalne kad je suho! Brze ko metak, samo se bojim da ću ih prebrzo potrošit ali za to i služe
Ja još ne znam kad sam slobodan, subotu sigurno, možda čak i od četvrtka, ovisno o ispitu

Brze jesu, al svejedno si me kočio kad si bio ispred
Staro 04.07.2010., 11:33   #5257
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Imaš više Sljemena u nogama, a i nije mi radila dobro zadnja kočnica pa nisam htio riskirati. Brži si od mene sigurno ali stić ću ja tebe, neboj se Šalim se, nije mi to cilj, želim što elegantnije prolaziti sve prepreke i zavoje. Doć će s tim i brzina i što je još važnije kontrola. Isto kao i na skijama/snowboardu, ko se grči neće daleko
Staro 04.07.2010., 11:42   #5258
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Imaš više Sljemena u nogama, a i nije mi radila dobro zadnja kočnica pa nisam htio riskirati. Brži si od mene sigurno ali stić ću ja tebe, neboj se Šalim se, nije mi to cilj, želim što elegantnije prolaziti sve prepreke i zavoje. Doć će s tim i brzina i što je još važnije kontrola. Isto kao i na skijama/snowboardu, ko se grči neće daleko
Ma joj, meni je predobro kad nas ima za spust a ne da se jedva dogovaramo. Ovo je odlično Nije bitno kolko smo brzi, pa i sam vidiš kolko smo čekali jučer pri spustu, ukupno sigurno pola sata.

Uživancija je na prvom mjestu.

Čini se da će trebat naglašavat svakome tko je njubek na sljemenu da ne pokušava ić brzo kao mi starješine, viš što se jučer dogodilo. Frajer je tolko bubnuo kacigom u drvo da sam ja čuo a bio sam 25metara od njega. Zvučalo je ko da se bicikl prelomio na drvetu, a zapravo je glavom rokno...
Staro 04.07.2010., 11:56   #5259
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
po ne znam koji put govorim. treba voziti u skladu s mogucnostima i znanjem. nemoze se ocekivati da ces odjednom voziti ko netko tko je bio vec gore...

kad se spušta, ako se krene zbivat neko sranje. PUSTIT kočnice. po mogućnosti usmjerit bicikl ravno (na većini mjesta se moze izletiti van staze u šumu sigurno) i onda kad je bicikl u pravocrtnom kretanju, probat stat

ako vidis da pocne bike bjezat, stiskanjem prednje kocnice si automatski potpises pad. malo je kontra instinkta, ali s vremenom se navikne.

tijekom spusta, trebalo bi biti negdje malo iza sredine bikea, cim veci nagib, to se više daje iza. treba biti svjestan da tim postupkom prednji kotač nema toliko pritiska na površinu i prije ce zablokirat. prilikom dolaska u zavoj treba se vratit vise naprijed (idealno bi bilo na sredinu), jer ako se ostane previše iza lakse se odleti.

sve to ce doci s vremenom i praksom. samo ne treba siliti, treba se osjecati ugodno na spustu, i vidjeti da kontroliras biciklom.

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2010., 12:21   #5260
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Odlično je kad nas je što više. Baš je bilo super jučer upozoravat pješake - Ide još 6 .... ima još 5...... još 4 idu......itd i urlanje kroz šumu KOČIIII!!!!!

Renesis, ja bi isto to rekao na ovaj način: Bicikl je na padini nagnut prema dolje, položaj tijela bi trebao biti što horizontalniji, znači pružene ruke (nikako ne skroz jer onda i najmanja grba izbija volan iz ruku) i savinut u koljenima. U zvojima "nagazit" na pedale svom snagom - Dat se malo naprijed, tj ispravit se iz ovog gore položaja i onda svojom masom nabit bike u podlogu (jače na vanjsku nogu). Ovo vrijedi samo ako voziš na nogama i imaš spušten sic da imaš prostora za gibat se. Ako sjediš onda stvarno ne znam kako to izvest.

Zadnja felga mi se poprilično iskrivila. Mogu li joj učiniti što nažao ako je nastavim forsirati?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.07.2010., 12:25   #5261
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Odlično je kad nas je što više. Baš je bilo super jučer upozoravat pješake - Ide još 6 .... ima još 5...... još 4 idu......itd i urlanje kroz šumu KOČIIII!!!!!

Ovo vrijedi samo ako voziš na nogama i imaš spušten sic da imaš prostora za gibat se. Ako sjediš onda stvarno ne znam kako to izvest.
Ahahaha, kako su babe psovale na dijelu od vrha do lugarnice e

Tko sjedi na bajku pri spustu on se vozi po asfaltu.
Staro 04.07.2010., 13:04   #5262
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
a, jel imate neku formulu po kojoj bi se dao izracunati idealan polozaj tijela ???
ako uzmemo u obzir prosjecni nagib (pad) staze...

psmtr... vozi i rokaj

Željac je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2010., 13:10   #5263
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Ahahaha, kako su babe psovale na dijelu od vrha do lugarnice e
Ovo znači da ste bili nepristojni na spustu momci, a to nije dobro za bicikliste na Sljemenu jer mi tu nemamo prava glasa. Idete njihovim stazama (i to poprilično vikendom fino popunjenim) i još se naganjate pored planinara. Čim se vidi planinar, koči se i usporava do brzine hoda, pozdravlja, a ako su se stvarno bacili pored od straha i ispričava.

Još samo fali da bude kao prošle godine kad su biciklisti skoro dobili zabranu. Nemojte to raditi.
Staro 04.07.2010., 13:14   #5264
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Ovo znači da ste bili nepristojni na spustu momci, a to nije dobro za bicikliste na Sljemenu jer mi tu nemamo prava glasa. Idete njihovim stazama (i to poprilično vikendom fino popunjenim) i još se naganjate pored planinara. Čim se vidi planinar, koči se i usporava do brzine hoda, pozdravlja, a ako su se stvarno bacili pored od straha i ispričava.

Još samo fali da bude kao prošle godine kad su biciklisti skoro dobili zabranu. Nemojte to raditi.
Nisi bil znama, nemaš pojma

Išli smo skroz polako i pozdravljali, al svejedno stare babe gunđale. Osim toga, onaj dio od vrha do lugarnice je dosta brdovit, tak da nikak nismo mogli ić prebrzo
Staro 04.07.2010., 13:30   #5265
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Nisi bil znama, nemaš pojma
Išli smo skroz polako i pozdravljali, al svejedno stare babe gunđale. Osim toga, onaj dio od vrha do lugarnice je dosta brdovit, tak da nikak nismo mogli ić prebrzo
A ja ti samo velim, da ta baba koja gunđa (bio ti u pravu ili ne) ti može stat na kraj vožnji po planinarskim putevima. A onda ti (i svima nama ostalima) ostaje samo makadam koji nije odveć napet.
Staro 04.07.2010., 13:34   #5266
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Ma svi ostali planinari, pogotovo oni u skupinama su bili super raspoloženi, samo par baba sa mokrim steznicima se žalilo, valjda nisu mogle više pa ono...

Ja lijepo usporio pozdravio i svaki put rekao da iza mene ide još xy ljudi i to je to.

No dobro, dvije su samo nešto gunđale od dvadesetak ljudi koje smo sreli na tom gornjem dijelu
Staro 04.07.2010., 21:45   #5267
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Citiraj:
Autor Željac Pregled postova
A gluposti

@Vuco, bili smo pristojni, kao i uvijek. Sa dosta njih smo i pričali, a te babe su nam klicale ne zbog ljutnje, nego su nas poticale! (ako ja i destroyer mislimo na iste, ako ne, onda ne znam)

Danas Dotrščina, stavite 3d naočale:
http://slike.hr/slike/5/5_67f1d.jpg
Staro 05.07.2010., 15:10   #5268
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Jesu tu nestali postovi ili je moj komp nešto zaboravio?
Staro 05.07.2010., 17:40   #5269
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Jesu tu nestali postovi ili je moj komp nešto zaboravio?
Jesu. Iako je ovo svaštara i sama tema bicikli koja je poprilično slobodna za pisati, chat među članovima neka se preseli na MSN ili slično.
Staro 05.07.2010., 17:42   #5270
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

ja sam danas otpeljao svoju vilicu na servis, a bogme i bike ce drugi tjedan, sprema se za alpe

nego, ima mozda netko negdje viska onaj kljucic za rebound?

Abit IS7-E + TR NB-1

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Staro 05.07.2010., 22:17   #5271
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

vratih se sa voznjice po zapadnim bregima.
ostao sam bez vode negdje na polovici i sad se mamlaz kod kuce nazburao vodurine i nije mi bas sjelo (bljuje mi se tocnije).
ima li neki pokoji koristan i pametan (zdravstveni) savjet oko voznje. sad sam naucio da je žeđ bolja nego bljuvanje. ima li ista drugo ???
Staro 05.07.2010., 22:56   #5272
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ja odvezem 20 km u komadu, popijem pola bocice (Jamnica Pro Sport), pa jos 10 km i onda popijem do kraja i opet u komadu odvalim 10-15-20 km. I onda kad dodjem doma popijem jos casu-dvi vode ili soka.
Ne znam da li je to pametno, jer ipak na toliku kilometrazu to i nije puno tekucine, ali dosad nisam imao problema. Na ovakav nacin sam proslo ljeto odvalio 2500 km, na poprilicno teskom bikeu sa 2.35 gumama i ne bas ugodnom geometrijom, a isto radim i ovo ljeto kako bi usao u sto bolju formu kad krenem trenirat downhill.

E sad koliko ti odvaljujes, kakav bike imas i u kakvoj si formi ne znam...

EDIT: Nije da bike toliko utjece koliko trebas popit ali ajd

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2010., 00:00   #5273
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

mtb, takoder 2,35gume.
recimo 2l tekucine za sljeme (klasicni uspon) mi je taman prema malo.
znojim se ko konj i uvijek sam zedan (bez obzira na rad i napor).
Staro 06.07.2010., 00:26   #5274
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Nije tebi problem žeđ, nego to što si se natankao naknadno sa 10 litara vode. Pij koliko ti treba, jer nismo svi isti oko toga. Pij toliko da ne budeš žedan. Kad voziš bajk, možeš piti svakih pola sata, ako si na usponu - kad imaš ravnicu i slično.

Mogu na Sljeme bez trunke vode, no čemu ? Napunim si bidon tek prije tunela (ima ona pipa ako se skrene sa Gračanske lijevo) ili u kafiću kod tunela. Onda ima pri kraju Lojsteka onaj izvor i na vrhu ima opet kafić.

Ja sam si danas napokon servisirao vilicu kako spada. Stavio masti na prašnike i sad radi još mekše nego prije. Nije kao opružna vilica ili dobro podešen dual air sustav, ali radi mekanije preko malih prepreka nego prije .

Sutra ćemo na Sljeme valjda, već mi je malo zafalilo, ali malo mi je dosadno ići solo, ali ajde, MP3 spasi stvar na usponu. Ako ima netko zainteresiran oko 4-5 popodne, slobodno se javite
Staro 06.07.2010., 08:56   #5275
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

vodu (izotonik) bi trebalo bit otprilike svakih 20ak minuta, i treba pit stalno. kad se osjeti žeđ već je kasno, tijelo je dehidriralo.

Abit IS7-E + TR NB-1

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Staro 06.07.2010., 11:08   #5276
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Ja sam za jedno sljeme u subotu, kako sad stvari stoje morat ću još jedan ispitić u petak sredit.

U srijedu je sad konačno, dobivam rebu dual air, pa bi bilo zgodno da mi netko objasni kako se poštelava takva vilica, ili još bolje ak mi moreš ti Vuco uživo to
Staro 06.07.2010., 11:21   #5277
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

lako se stela, ispuses obje komore, napuses pozitivnu, napuses negativnu rebound malo sporije od najbrzega, kompresiju postimas da ti pruza platformu za pedalirat, sve preko toga da pusti.

pozitivan zrak ti je tvrdoća, negativan zrak ti je reaktivnost. ugrubo receno.

eh sad, pogodit ono sto se tebi sviđa, to je vec SF

Abit IS7-E + TR NB-1

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Staro 06.07.2010., 13:45   #5278
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Upravo to. Usto, ako prejako napumpaš negativnu, pojest će ti hod. Neki voze na negativnoj 10psi-a više, jer vole da im upija i najmanje neravnine. Neki voze jednako, neki pak vole tvrđi setup pa voze negativnu manje od pozitivne 10-15psi.

Ren, koliko si ti čekao pakne sa Discobrakes ?
Staro 06.07.2010., 13:58   #5279
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Guliš diska, a? Moj ne koči uopće.

Mislim da je kod njega bilo od pon. do pet. (ako se dobro sjećam)
Staro 06.07.2010., 15:07   #5280
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

doslo je bilo kroz par dana, sada druga posiljka vec od 24.6 dolazi, zovem postu strah me da nisu zagubili negdje

Abit IS7-E + TR NB-1

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge