Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.06.2010., 12:56   #4861
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Tamo su stvarno nenormalni, ne možeš se zaustavit niti napit se vode....milijuni...a ogromni....da se dogovore mogli bi te odnijeti mladima, skupa sa biciklom

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
http://www.youtube.com/watch?v=T6LVC59sO4U

predobar video/film

trazim ga po netu al ne mogu nigdje nac

Ako nađeš pm-aj

Zadnje izmijenjeno od: murina. 18.06.2010. u 14:45.
murina je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2010., 20:01   #4862
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
danas se ja pridruzio NIK-u u voznji jer sam htio i sam ici na dotrščinu, a pošto nisam nikada bio tam prikrpo sam se njemu

Mislio sam da je ta dotrščina nešto slićno maximiru al sam se gadno zahebo i umro sam skoro na svakoj uzbrdici tak da me je nik vecinom ceko

sada cu uploadat rutu, sam da skuzim kak

EDIT:

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=yfohapmpvffaicqm

ispravljen link
EDIT2:

Evo da i ja malo opsirnije to napisem

Mislim da cu i ja isto zaobic maximir i doc se tu vozikat jer ima stvarno dobrih staza a i da se lijepo spustati niz njih. moram jos malo nabijati kondiciju jer se nikada nisam penjo uz brdo pa se mozda zaletim i sutra isto tam da vidim i druge dijelove šume, a možda ko i nik nabacim malo vise krugova

Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 19.06.2010. u 12:54.
zgmmax je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.06.2010., 20:08   #4863
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Danas smo se zgmmax i ja provozali Dotrscinom (oboje prvi puta), on je bio ogranicen vremenom pa je napravio samo jedan krug, meni vrag nije dao mira pa sam odvozio jos dvije runde (3 sveukupno) , tako da sam napravio zbilja lijep trening.

Sto reci, meni je Dotrscina otkrice i za ubuduce ako necu imati vremena za Sljeme vozim samo Dotrscinu, Maksic me vise ne zanima. Za trenkanje dusu dalo...k tome na Dotrscini sam za 10ak min.

Krenuli smo s parkinga pa lijevo singletrackom do potoka i onda onim makadamom koji prolazi s lijeve strane rasadnika (a desno od potoka) sve do spoja sa 59icom i dalje sve do ceste da vidimo gdje to izlazi - odnosno u koju ulicu treba uci kad se spusta sa Sljemena.
Eh, onda se trebalo popeti nazad

Ulica je Draskovec, samo dvije dalje od mjesta s kojeg se izadje pri spustu u Markusevec sto je mrak - slijedeci puta - tuda, garant .
Spust odmah desno - ne uz sami potok, nego malo vislje, jako lijepo i brzo, kombinacija nesto sireg sumskog puta i single tracka u donjem dijelu.

Drugi run - uspon istim makadamom pa spust lijevom stranom da vidim sto ima tamo - e to je 59ica, koja ako se spusta, prolazi s lijeve strane rasadnika...ihhh koja grehota, popesti se da bi se spustio setackom poplocanom stazom.

Treci run - ovaj puta ulazim skroz lijevo od sume uz rampu, dalji uspon kao i prvi puta ali spust malo drukcijom kombinacijom skrecem vise prema desno pa tako zavrsavam na single tracku koji prati potok, staza je jako neravna i krivudava i nekoliko puta sijece suho korito potoka - od tri spusta ovaj je bio najbolji i najzanimljiviji, i s najvise blata

Da se tu iskombinirati jos toga, sad cu ja tu cesce navratiti i ima da apsolviram sve stazice na Dotrscini he, he.

[edit]
Dok ja natipkam report zgmmax me preduhitri

p.s. i ja sam ocekivao nesto kao Maksic pa nisam ponio kacigu ni vodu - gadna pogeska.
Preporuka je ne odmarati u sumi jer krvopije hrle u rojevima

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 18.06.2010. u 20:27.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2010., 23:00   #4864
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Treci run - ovaj puta ulazim skroz lijevo od sume uz rampu, dalji uspon kao i prvi puta ali spust malo drukcijom kombinacijom skrecem vise prema desno pa tako zavrsavam na single tracku koji prati potok, staza je jako neravna i krivudava i nekoliko puta sijece suho korito potoka - od tri spusta ovaj je bio najbolji i najzanimljiviji, i s najvise blata
Jeli ovo? http://www.gpsies.com/map.do?fileId=xzmngzfeevwetpbb

Ovo sam odvozio 3 puta (u stvari sad sam vidio da mi je to od prvi put, kad sam promašio i izašao na pola Dotrščine ugl. samo se nastavi stazom do dna, lijevo od rampe gdje sam ja izletio)

Ovaj uspon na ruti je dobar. Prestrmo za penjanje na biciklu (bar meni) ali si gurajući za par minuta na vrhu. Markirana je

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Drugi run - uspon istim makadamom pa spust lijevom stranom da vidim sto ima tamo - e to je 59ica, koja ako se spusta, prolazi s lijeve strane rasadnika...ihhh koja grehota, popesti se da bi se spustio setackom poplocanom stazom.
Smrdila mi je ta od početka
Kakva bi bila za uspon, može li se kraj ploča?

EDIT: Jeli dobar voltage kroz kanale

Zadnje izmijenjeno od: murina. 18.06.2010. u 23:20.
Staro 18.06.2010., 23:08   #4865
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
kvart- jarun- bundek- trg- kvart.
u biti je bilo... birtija- birtija itd.

provozikao sam se, nagutao se mušica i spreman sam za spavanac
Željac je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2010., 01:47   #4866
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

@Murina

Vjerojatno je to taj spust (postoji tamo vise varijanti a po tracku se to bas i ne vidi, ali vjerujem da je to ta ruta)

Kud si ti to izasao na Fruscinje?
Moram se tuda provozati pa da procjenim dal je bolje preko Draskovca ili ovim tvojim putom.

Ma ta 59ica je bezveze IMHO bolje je uspinjati se makadamom koji sam spomenuo.

Ide Voltage svugdje, ali mislim da danas pada Fuel EX8 a voltage ide na bubanj.

[edit]
Bio danas u Rog jomi i nemaju ni jednog Fuela sklopljenog - koji ducan!
K tome 19.5" nema (prodani), dolazi 1.7, 18.5" ima i sklopit ce ga u ponedjeljak za kad sam dogovorio probnu voznju (ajd bar nesto).
Prvo im je debelo kasnila isporuka bicikala, kad su napokon dosli skoknuo sam do ducana i isprobao dvije meni interesantne velicine...sad kad hocu potrositi novce nemam na sto...tak ionak je lose vrijeme i bolje da nema jer bi mi tesko palo da je novi bike u garazi a vani lijeva.

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 19.06.2010. u 11:20.
Staro 19.06.2010., 11:24   #4867
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Preko Draškovca je normalni uspon i mislim da je najbolji, kad se ide sa Sljemena.
Markuševečka-Fruščinje-označena pl. staza, uspon je nekih 300 metara ali jako strmo. Zgodan je ako se želiš brzo popeti na vrh ali gurajući. Da se i on uzeti u obzir nakon Sljemena, pogotovo ako ti se ne da više pedalat uzbrdo.

Znao sam da ćeš se odlučit na novi bajk poslije dotrščine. I prijatelj je kupio fulku nakon prvog puta

Jesi naletio na onaj kanal u koji se spustiš sa jedno 4 metra visine? meni je prvi put skoro kičmu slomio

EDIT: @zgmmax krivi si link stavio, ovo je pravi: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=yfohapmpvffaicqm

EDIT2: @Nik, svi su takvi dućani, kao da ne žele prodati i rade ti uslugu kad ti nabavljaju bajk. I Kiendl sport i Rog-Joma i DSG... treba ih zvati svaki dan, posjećivati svaki drugi da bi na kraju saznao da će ti MOŽDA doć taj model za mjesec ipo dana... Najjače što sam čuo: "Nema taj model, proda se čim dođe." Pa naruči ih pet P.zda mu materina!!

EDIT3: @Nik: http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=32&t=37429

Zadnje izmijenjeno od: murina. 19.06.2010. u 12:10.
Staro 19.06.2010., 12:57   #4868
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Citiraj:
Autor murina Pregled postova

EDIT: @zgmmax krivi si link stavio, ovo je pravi: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=yfohapmpvffaicqm
ispravio sam link u postu. fala

bi i ja dans u rog jomi iso sam malo slinit za fulkama. i bio neki "ljubazan" prodavac. pitam ga di imate ruksake sa mjehom, a on tam pored odjece i dalje nastavi tipkat po kompu nekaj. nije mi se ni dalo pitat ga nekaj o ex-u ili remedy-u
Staro 19.06.2010., 16:25   #4869
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
zasto bi netko nakon dotrscine kupovao fulku? pa barem je tamo sve fino

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2010., 16:29   #4870
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Ma nije to razlog, samo je tako ispalo, pa sam ga zezao da se boji kanala
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.06.2010., 17:14   #4871
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
zasto bi netko nakon dotrscine kupovao fulku? pa barem je tamo sve fino
Zbog onih stepenica na kraju

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2010., 19:58   #4872
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

@Murina

Skuzio sam da mi treba novi bajk cim sam malo stasao i poceo napadati Sljeme...samo je bilo pitanje koliko cu se moci isprsiti i dal da to napravim ove ili iduce sezone.

Inace Voltage ide frendu po prijateljskoj cijeni tak da je prodan...samo ne ide iz garaze prije nego uvezem novi stroj.
Staro 19.06.2010., 20:16   #4873
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

ma krivo sam se izrazio, jasno da je fulka za sljeme. Dotrščinu se može i sa dječjim bmx-om odvozit

Ovo vrijeme je stvarno u k. više. Prognoza mi kaže večeras lagana kiša, pa ozbiljna kiša do ponedjeljka, pa u utorak popodne lagana, pa srijeda oblačno, pa opet u četvrtak kiša...
Staro 20.06.2010., 09:35   #4874
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Nik kad kupiš fulku možeš se ganjati sa Buljom niz Sljeme. Jedino kaj ga moraš došlepat do gore
MIK je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2010., 10:10   #4875
olly
Premium
Moj komp

olly's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
ako ima neko iz splita i okolice za voznju nek se javi slobodno.

i imam pitanje. koliko dodje skracena lula za volan jer mi je volan malo predaleko previse su mi ruke ispruzene u voznji?
olly je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2010., 12:15   #4876
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
Nik kad kupiš fulku možeš se ganjati sa Buljom niz Sljeme. Jedino kaj ga moraš došlepat do gore
Idem ja po cesti gore bez problema, al lakše ide dolje

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///

žmnpp
Staro 20.06.2010., 12:18   #4877
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Idem ja po cesti gore bez problema, al lakše ide dolje
lejmer.

Staro 20.06.2010., 12:20   #4878
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Ti padaš stalno, tiho budi

Ak ću ja ić s vama onda ćete za bizbrdo trebat štitnike

žmnpp
Staro 20.06.2010., 12:23   #4879
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Ja te nisam vidio nizbrdo nikad, al ak si brži od renesisa, onda tek priznam

Jedva su me nagovorili da kacigu nosim
Staro 20.06.2010., 12:49   #4880
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Bio sam danas na Sljemenu ali bez bajka (treba odrzavati i hodacku kondiciju), po Bikci do Puntijarke, i dosta se kise izlilo staza je ful natopljena i nije bas za bicikliranje.

Inace, fulka kad dodje vrlo brzo ce se provozati po Sloveniji, samo mi jos fali thule nosac, ali budem i njega utrzio, kaj sad .

btw...slijedeci spust sa Sljemena ide s vrha, 18-icom do Njivica, lijevo prema Markusevcu, i secer na kraju - sjuriti se Dotrscinom.

Svi vi koji stalno pilite stazu do Pilane, trebate probati ovu rutu koja je cca 3x duza pa da vidite kak to izgleda...odnosno da vidite kak samara raslinje pri spustu .
Mogu ja glumit vodica ak treba, nije bad.
Staro 20.06.2010., 13:41   #4881
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Može Nik, tebe još nisam u personi upozno ak se ne varam. Predstojeći tjedan petak subotu sam relativno slobodan pa bi se mogli dogovorit opet nas par komada. Dwarf je već reko da će ić
Staro 20.06.2010., 13:52   #4882
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Može Nik, tebe još nisam u personi upozno ak se ne varam. Predstojeći tjedan petak subotu sam relativno slobodan pa bi se mogli dogovorit opet nas par komada. Dwarf je već reko da će ić
Nik je ko od stijene odvaljen, 2m+ ima

a kondicije da bi se mogo sa bikeom popet na mount everest

mogo bi i ja sa vama onda petak ili subotu napokon ak me ponovo nekaj nebu sprijecilo, a i nik je reko da ste vi kakti sporiji malo nego kada ide murina, vuco ili renesis

a meni pase takav tempo jer ja crknem na prvoj uzbrdici
Staro 20.06.2010., 14:24   #4883
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Nadam se da će vrijeme poslužit, ja se s frendom mislim dopeljat s vama. Samo ćemo morat s bicima u vlak, a neznam kakva je situacija po tom pitanju. Jer da neznam koliko kondicije imam, a baš i nemam, izgubili bi previše vremena. Sad najvjerojatnije subota, ako vi ostali idete.

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2010., 14:29   #4884
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Tak je, sporiji sam, ja nisam odvaljen od stijene, ja jesam stijena

Mogu lojstek odpedalat uz par stajanja, pa bi to bilo idealno, da mogu s nekim pričat do gore

Bajk u vlak možeš, platiš ekstra kartu za njega
Staro 20.06.2010., 14:38   #4885
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

ma ja sam umro odmah na dotrscini jer cim smsli u sumu neso je zraka

nisam odpeljo neku postenu dionicu uzbrdo nikada

a planiram ove godine napraviti neki pothvat kod mene na moru

isao bi od brtonigle do motovuna po dolini mirne pa bi mi dobro doslo malo konde sto se tice brijega jer po ravnom vozim bez beda
Staro 20.06.2010., 15:08   #4886
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Tak je, sporiji sam, ja nisam odvaljen od stijene, ja jesam stijena

Mogu lojstek odpedalat uz par stajanja, pa bi to bilo idealno, da mogu s nekim pričat do gore

Bajk u vlak možeš, platiš ekstra kartu za njega
Da, ali to je 15kn po njihovom cijeniku u jednom smjeru. I tu kartu naplaćuje kondor, pa sad kakve sam sreće. Ali frend je dao prijednlog da razmontiramo bike i više to nije bicikl A budemo vidjeli kakva je situacija, jer sam vidio ekipe koja ide od sesveta do glavnog i kondor im ništa ne naplati...

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2010., 15:12   #4887
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Tko nemre pedalirat moze gurat uzbrdo...ionako je to priblizno isti tempo...nizbrdo su svi brzi

Meni taman pase pet/sub paaa mozda i ned.
Petak mi je neradni pa treba samo odabrati bolji dan. Bas sam skicnuo prognozu i nije bajna ali valjda ce se dati nesto iskombinirati.

Nisam jos upoznao "mladju" PC ekspert bikersku ekipu, pa je vec i red da napravimo koji sljemenski spust.

[edit]
Zna li netko kakve su flat pedale DMR V-8 i V-12 (te su mi skupe!), da li ih netko mozda iama/0? (po testovima su dobre)
S Fuelom dolaze Crankbros Candy C koje me ne interesiraju...radije bi da ih nema i da je bajk jeftiniji 500kn
...tako da moram odmah kupiti i neke flat pedale, ako ima netko kakvu preporuku (dobavljive u ZGu), neka slobodno puca.

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 20.06.2010. u 15:24.
Staro 20.06.2010., 15:22   #4888
kule323
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2009
Pozdrav

Oprostite na amaterskim terminima,frend mi je pričo o nekim gumenim oblogama koje se naljepe na unutrašnju stranu vanjske gume protiv bušenja guma dal neko zna pravi naziv te stvarčice i di je ima za kupit u Zagrebu.

Najme dosadilo mi mijenjat zračnice, uspio sam ih probušit 7 kom u zadnjih mjesec dana neznam kako ali ove godine imam peh kaj se toga tiče.
kule323 je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2010., 15:25   #4889
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Nik, zašto ne SPD?
Staro 20.06.2010., 15:41   #4890
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor kule323 Pregled postova
Pozdrav

Oprostite na amaterskim terminima,frend mi je pričo o nekim gumenim oblogama koje se naljepe na unutrašnju stranu vanjske gume protiv bušenja guma dal neko zna pravi naziv te stvarčice i di je ima za kupit u Zagrebu.
Najme dosadilo mi mijenjat zračnice, uspio sam ih probušit 7 kom u zadnjih mjesec dana neznam kako ali ove godine imam peh kaj se toga tiče.
A to je kao ona traka protiv bušenja. Mislim da je toga bilo u Keindlu, ali sad preko novog weba nemrem vraga naći.

BTW, zašto si ne zakrpaš zračnicu ? Kupiš za 25kn onaj kit koji ima 5-6 zakrpa valjda, a rezervnu zračnicu za do doma si uzmeš u torbu ili zaljepiš za sic štangu sa selotejpom.

P.S. Jesu li to ubodi od trnja/stakla ili snakebite-ovi ? Snakebite je očigledam kad imaš onak dvije crtice gdje pušta, što bi reklo da imaš prenizak tlak u gumama. A od trnja/stakla sitne rupe lagano zakrpaš.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno