|
![]() |
#3871 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
...danas kuham ovo: ![]() juneći šnicli se dobro rastuku, posole i namažu senfom s jedne strane....onda se u njih stavi komadić hrenovke, zarolaju se i pričvrste čačkalicama... u međuvremenu se zdinsta mrkvia, peršin, celer i sl povrće s puuuno luka... na to se stavi meso i sve se dinsta jaaaaako dugo (oko 2 sata, a moze i vise) dok se ne dobije fini saftić i dok meso ne postane mekano... onda se meso izdvad a saftić se propasira tako da dobije bolju teksturu ![]() a uz to...domaći knedli od kruha, salata...i neko fino vino ![]() ![]()
![]() |
#3872 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Danas se kuha Goveđa juhica i peče se rolšunka u kruhu. Istina da je Uskrs još daleko, ali nemrem toliko zdržat. ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3873 |
Moderator
|
Evo šunkice: ![]() http://img232.imageshack.us/my.php?i...81200576wh.jpg Za prvi put mi je dosta dobro i ispala. ![]()
![]() |
#3874 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Fino izleda...veli mi žena da objesiš recept za to i za onaj raženi kruh koji delaš. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3875 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Danas na jelovniku: Goveđa juha s finim komadom govedine!!! Kuhana govedina i paradajz sos Peceni buncek!!njam Carski odrezak!!(moja preporuka za probat) A za prilog krompir pire!! Danas ce bit gadno!!!! ![]()
![]() |
#3876 |
Moderator
|
Recept za šunkicu.
Dan prije, navečer, stavi se kuhati šunka, rolšunka, rolana svinjska lopatica, može i suha vratina (iako neznam kak bi ispalo jer je ona dosta suha i nema masnoće na sebi). Kuha se lagano nekih pola sata do sat vremena na laganoj vatri. Za ove rolšunke od jedne kile dosta je i pola sata jer su već termički obrađene, dok pravu domaću šunku treba kuhati po računici 1 kg=1 sat. Kad se skuha ostaviti do jutra da se ohladi u vodi u kojoj se je kuhalo. Ujutro se izvadi iz vode malo posuši skine i se ona mrežica. Kruh: E sad ko kako voli, netko voli više kruha netko manje pa da je hrustaviji. Ja radim tak da za jednu rol šunku od 1 kg uzmem pola kile glatkog brašna. 1 kvasac 1 žlica šećera 4 male kavene žlićice soli (one iz birca, full male) 1 dcl ulja oko 5 dcl tekućine ( mlijeko ili voda po želji) Kvasac se diže sa toplim mlijekom (toliko toplim da možete držati prst u njemu) i šećerom i malo glatkog brašna da se napravi gusta kaša. U ostatak brašna staviti sol i kad se počne miksati brašno sa germom i i toplim mlijekom ili vodom staviti ulje. Kad se napravi tjesto, mora biti ni premekano ni pretvrdo, staviti da se diže. Sad mala tajna: Tjesto odtavite u nekakvoj posudi vjerojatno plastičnoj u kojoj ste i miksali, malo ga pobrašnite, odozgora zarežite nožem križ. U sudoper nalijte tople vode i zdjelu sa tijestom stavite u vodu i poklopite sa krpom. Diže se ko ludo. Peče se na nekih 175 stupnjeva oko 45 minuta do sat vremena. Vidite kad se kruh zažari. Dobar tek.
![]() |
#3877 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Mmmm fino zvuci. Hvala!!!
![]() |
#3878 |
Moderator
|
Raženi kruh
Sastojci: 50 dkg raženog brašna 1 svježi kvasac oko 2 dcl vode ili mlijeka (možda malo manje) 2-3 male žličice soli (full male) oko 0,5 dcl ulja ili margarina a može i putar Kvasac se diže sa toplim mlijekom (toliko toplim da možete držati prst u njemu) i šećerom i malo brašna da se napravi gusta kaša. U ostatak brašna staviti sol i kad se počne miksati brašno sa germom i toplim mlijekom ili vodom staviti ulje. Kad se napravi tjesto, mora biti ni premekano ni pretvrdo, staviti da se diže. Inače se ovo tijesto diže malo sporije od bijelog brašna jer je teže. Tjesto ostavite u nekakvoj posudi vjerojatno plastičnoj u kojoj ste i miksali, malo ga pobrašnite, odozgora zarežite nožem križ. U sudoper nalijte tople vode i zdjelu sa tijestom stavite u vodu i poklopite sa krpom. Od tog tijesta napraviti male kruščiće veličine otvorene šake ili malu štrucu jer će poslije duže ostati friško. Kada se naprave kruščići ne napravi se križ nego se samo zareže s jedne strane i ostavi da se diže još nekih 15 - 30 minuta. Peče se u zagrijanoj pečnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta.
![]() |
#3879 |
Super Moderators
|
Zahvaljujem na trudu ![]() Jasna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3880 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3881 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() to on same mameka gleedii zi straane i slini kad bu Paapicaaa..... iako...........: nuts : : nuts : : nuts : : nuts : mda, i ideja za Žderonje je čist vredu kaj se mene dotikavle.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3882 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Već dugo nismo. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3884 |
Super Moderators
|
Uf, ja nemogu gledat one "pločice" i šiš u škrinji. ![]() Tako da ću se danas lagano ubit sa tri šiša i pet-šest "pločica, lukom i ljutim ajvarom ![]() Mislim da će i hladno Božićno fino leći poslje njih... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3885 | |
Moderator
|
Citiraj:
imaš sreće da nisam moderator jer bi ti pol postova pobrisal iz zdrastvenih razloga. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3886 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Kiselo zelje s bažulom i suhim rebricama a zalijevam s Panom od litre...hladnim, s balkona...
![]() |
#3887 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Morat ću se drugi put bolje opskrbiti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3888 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
...knedle sa šljivama, posipane przenim mrvicama, posecerene i zalivene vrhnjem... ![]()
![]() |
#3889 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Fino prodajem borove od jutra do navecer i zderem bureke, kebab, sendvice i sl. Valda bum prezivel do Bozica ![]()
![]() |
#3890 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3891 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3893 |
Banned
Datum registracije: Oct 2001
|
Više mi vas dosta slušat(jer ko i mad imam kruljenje na spomen pločica,šnicela,njoka...) pa da i ja nekaj ovdje nadrobim:bijo jučer u meksikanera sa ženom i kumovima pa je krenulo ovako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3894 |
Super Moderators
|
No dobro Jozha-to je bila palačinka ili moddana tortilja??? ![]() Ne izgleda loše. Ja sam danas doma dovukao sominu, brijem da neće cijeli završiti odmah u škrinji....idu za pol vure tri lijepa komada u kukuruzno šnobra pa u tavicu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3895 |
Prigorec po defaultu
|
![]() uhh, ti bokca .. jos da projdeju i ovi praznici i pretvoril se bum u Jabba Hutta....... ono mislim..kak mi sve sepa,hijaoooooo referat: jetrica su bila mljac,fila za krvavice i pecenice mljac,mljac, sunkice ,pleckice i vrat je deda del u pac,nekaj se je i zamrzavalo,al najbolje je da sam si skril 2 kile cvarki i hrdal mesto kikirikija , navecer pred telkom, dok me nije Tanja skuzila!! iiii onda ...sam moral dijelit... ![]() ufff,trebal bum pomoc pokle Bozica za dovrsit, puajcicu,pureka z rola i nekaj londonerica,islera, a morti i ostane koja kinder pingui snitica!(JR cura je doktorica za kinderice!!)...hej haj.... e, da upravo sam presel na broj 60 odijela.... ![]() ![]() a jel mogu Zderonje pred kraj prvoga metra,a?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3896 | |
Super Moderators
|
Re: eto mene male..
Citiraj:
![]() Ja si sve mislim kak bi mi bilo najbolje odmah sad napraviti i zamrznuti nekakav čobanac sa našim domaćim kiselišem za dane poslje ![]() Nešto kao vajn-gulaš... Imam janjetine, junetine, puretine, svinjetine...zdinstat na dosta luka i hrpom povrća, pa meso, pa dvije žlice riže tranu, na kraju vinčina, lovor i (naribana kašica/taranica, ili krumpač ili žličnjaci vulgaris ![]() Gustina se dobije domaćim paradajzem iz boce ili ako je prerijetko malo se "abštrajba". Da bi bilo Žderonjski i šarf-chili...ljuto je a ne sjedne na škembu kao papar. Urghhhh...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3897 |
Prigorec po defaultu
|
jebaltelediriza.....to je prava i dostojna zaamjena za Vajngulash.. ja sam vu niskom startu ,kad se setim onih francuskih salata,pajcice,pureka zmlincimi,opala bu i frtaljka Janka,al vec znam a mi bu najfajn pahala Tastova Brotshinke,prst debelo rezana sunka u kruhu.. ![]() Atila je imal nocne more,kad je videl svu tu mesinu i klobase , ajos kad je senkal svoj dio cvarki i par kozica..juuj, pa si videl slikicu, od gusta ,di je zavrsil... pokazi slikicu ekipi ,ak si dime, ja tek navecer dojdem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3899 |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Danas za vrijeme pauze na faksu .. skoknuo na ručak.. uglavnom igrom slučaja pojedoh 4 porcije ligni sa pomfrijem i tartarom.. i jos nakon toga laganih pol litre svijetlog Velebitskog piva. Spavao sam na slijedećem predavanju. ![]() ![]()
![]() |
#3900 |
Prigorec po defaultu
|
![]() nakon kolinja i silnih isprobavanja... ![]() Zadnje izmijenjeno od: mitzek. 26.03.2006. u 13:20. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|