|
![]() |
#3812 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
zato je mene oprao najveci pljusak od šare do jaruna i nazad do veslacke, jupi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3813 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Imam problem: kad stisnem obe kočnice, i prednje i zadnje kolo mi ima malo hoda (par milimetara) Diskovi su fiksirani i nije u njima problem. Jeli to normalno? Meni se čini da nije i da mi toga prije nije bilo. Pomozite ljudi sa kakvim savjetom, ako ne ide na servis ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3815 | |
Neradnik
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Cijena 2900 kn a model je q520 ja 5-icu pricitao kao S ![]() Evo nasao sam ga ![]() http://bikereviews.com/mountain-bike...mountain-bike/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3817 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Ja isto imam FELTA al q700 i bas i po gradu i nisam vidio puno, al sam sretan kaj je jos neko kupio felta ![]() Zelim ti puno predenih km na njemu ![]() Ja sada odmastio kazetu i prednje zupcanike, odmastio lanac ispro ga mlakom vodom, sada se susi, a poslje idem podmazat to sve. NIsam podmazivo lanac od kada sam kupio bike prije godinu dana |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3819 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Imaš možda Shimano hidrauliku ? Na njima se znaju pakne micati milimetar dva kad se stisne kotač i to se lagano vidi ![]()
![]() |
![]() |
#3820 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Citiraj:
Imam lanac sa onom karikom koju mozes odvojit i tak sam ga rastavio i stavio u tekucinu. Onda sam skinuo kompletno zadnji kotac i sa krpicom sam koju sam isto umocio u tekucinu prosao izmedju svakog reda zupcanika na zadnjoj kazeti da odmastim. Odmastio sam i ona dva mala zupcanika na zadnjoj masinici i zupcanike na pogonu. nakon toga sam obriso sa suhom i cistom krpom i pustio da se susi. Onda sam uzo lanac i sa cetkicom za zube sam ga jos malo iscetko i opro ga u mlakoj vodi i sada se susi. kada se posusi lanac i kada vratim svve nazad cu podmazat sve to sa finish line uljem za lance cito jos prije negdje da je to najbolje ulje za podmazivanje |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3821 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
bas sam danas gledao u reklamnom katalogu lidl-a da imaju tih sranja za odmascivanje i podmazivanje za cunga lungu. mislim da je cijena nekih 10-ak kn. a, ja sam davno podmazivao sve lance sa valvoline-ovim uljem namjenjenim za podmazivanje lanaca kod motora. zapjeni se, ude u lagere i napravi onaj zuckasti sloj na njemu. cistio sa bengom ili wd-om. golim wd-om nikad nisam podmazivao lance nego sam ga koristio kao pomoc kod hardcore prljavih lanaca kao pomoc pri ciscenju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3822 | |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
![]() Samo skidanje zadnjeg kotača i vraćanje mi je SF, kamoli rastavljanje i vraćanje lanca u prvobitni položaj... Koliko mi neki bike serviser može uzeti za to? Ili da ga otpeljam i kažem da hoću generalku? Možda netko ovdje želi zaraditi i odgovarati na glupa pitanja? ![]()
![]() |
![]() |
#3823 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Iz prve ruke mogu reć da ta finish ulja rade dobar posao. No onu veliku bočicu ćete brzo potrošiti ako često vozite po šumi i prašnim terenima jer se brzo skine pa lanac počne škripat. Iako ljudi ne preporučuju litijevu mast zbog toga jer hvata na sebe sve živo, iz osobnog iskustva mogu potvrditi da mi je draža ona nego finish ulje, puno duže traje. Istina je da brzo poprimi onu crnu boju maziva, ali to uopće ne utječe na mast, ona i dalje podmazuje ko velika. Evo zasad 2 sljemena i ni traga škripanju i sve ide glatko. ![]() 850g litijeve masti na INA benzinskama je nekih 52kn.
![]() |
#3826 |
Too much busy
|
![]() |
#3827 |
Avocado
|
Pa u tom je fora sljemena. Ide se gore a kad se stane uvijek se o bajkovima razgovara, prčka i tak dalje ![]() Zato pravac s nama na sljeme u subotu. Ja ću ponijet finish line a ti očisti lanac prije ili ponesi krpu i benzina malo ![]()
![]() |
#3828 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
a čuješ...učenje je uvijek dobra stvar...a komentiranje i učenje se recimo provodi i na sljemenu...jer nećeš 2 sata do vrha ko mutavi tulipan ići...nego se onda priča (kad se uhvati daha) o biciklima i ostalom |
![]() |
![]() |
![]() |
#3829 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Citiraj:
![]() Niti sam ko klinac kada sam imao BMXu i neki MTBu iz italije 100 DEM nista rastavljo jedino sam znao stavit lanac nazad kada je ispao i zamijenit gumu. Sada imas jako puno videa na jutjubu di mozes puno toga naucit. ja sam si sam pokusavo namjestit shiftere al mi bas i nije islo pa sam onda odnjeo bike u servis da mi to sve sloze a onda sam poslje vidio da postoji ovak nekaj u ZG http://www.zelena-akcija.hr/content/view/975/1/lang,hr/ znaci sam si sve popravljas a volonteri te nadgledaju ![]() pozeljno je prije nego odes tamo malo vidjet na netu otprilike kak se kaj radi i stela |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3831 |
Avocado
|
![]() |
#3832 | |
Too much busy
|
Citiraj:
![]() Pokušat ću kad mi bicikl neće trebati. Ako sje***, nagurat ću ga nekako u gepek i doć ti doma da ga složiš ![]()
![]() |
![]() |
#3833 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ljudi, need help...buđet za bajk je jako pao pa sad raspolažem sa cca 1000kn...ima kaj pametnog za te pare na području Vž? Bajk ne treba biti nekaj posebno samo da dugo drži za normalnu gradsku/prigradsku vožnju.
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk SSD Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3834 |
Avocado
|
![]() |
#3835 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Odi tu sutra popodne http://www.zelena-akcija.hr/content/view/975/1/lang,hr/ znaci sam si sve popravljas a volonteri te nadgledaju ![]() pozeljno je prije nego odes tamo malo vidjet na netu otprilike kak se kaj radi i stela i bus to tam napravil, oni imaju svoj alat, danas pogledaj/procitaj kak se to dela da znas kaj opce radis i sutra si to napravi to je 1h posla |
![]() |
![]() |
![]() |
#3837 | |
Too much busy
|
Citiraj:
Garancija na ramu 5god, dijelove 2god. Jedini savjet što se tiče kupovine bicikla, gledaj da ima metalne pedale ili ih kupi posebno. Kad sam svog Bouldera tek kupio, zakačio sam nekakav korijen u Maksimiru i spigao metalnu pedalu. Plastična bi pukla, a ovu sam samo izravnao ![]() Što se tiče Sljemena, odite u nedjelju, pliiiiiiiiz ![]()
![]() |
![]() |
#3838 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Htio sam ga uzeti curi i dok sam cekao da sjedne placa "proso voz"...a TS na zitnjaku mi je prek puta firme da sam znao kupio bi ga ranije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3839 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk SSD Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3840 | |
Too much busy
|
Citiraj:
Kad sam ja kupovao prije 2god gledao sam da ima metalne pedale, barem Acera mjenjač (Deore bolji, ali skuplji, ti traži Altus valjda)), žice od stražnje kočnice i mjenjača sa donje strane rame (ove gornje šipke)... Razgledaj što ima. Pogledaj rog-jomu, keindl, dsg, giant u ilici kod kerempuha.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|