|
|||||||||||
|
|
#37861 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Danas najviše boli diranje u imidž koji su si ljudi stvorili na društvenim mrežama. Kad ovakav napravi sranje, da mu država zaplijeni auto, proda ga, i od tih novaca napravi sponzoriranu kampanju na fejsbuku / instagramu, koja će iskakati van na državnoj razini, prvenstveno svim njegovim prijatelijma / rodbini / poznanicima / susjedima, sa svim prekršajima koje je do tad napravio. Ako već ne dobije adekvatnu zatvorsku kaznu, nek mu se to vrti idućih 20 godina, da ne može nigdje otići a da ga se ne prepozna. Prvo kaj je napravio je zatvaranje tih profila...kao i svi drugi prije njega. Probudiš se nakon dvostrukog ubojstva i prva stvar koju napraviš je upališ instagram / fejsbuk... Udari onda tamo, da mu ni to ne pomogne.
|
|
|
#37862 | |
|
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#37863 | ||
|
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#37864 | |
|
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
#37865 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Jel uopće bitno otkud je? Mogao je i iznajmiti takav auto i napraviti isto sranje. Evo, M4 dobiješ za 2800 kn na dan... Problem je u starcima. Da sam u tim godinama došao svojima s idejom da si kupim (ili mi kupe) takav auto, vjerojatno bi mi noge potrgali čisto radi predostrožnosti.
|
|
|
#37866 |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja bi za ovakve stvari kaznu zatvora stavio i to fix po točki optužnice. Pa kad bi robijali xy godina, nebi više palo napamet tako nešto radit. A od ovog nema ništa, platit će brdo para, društveno korisni rad i eo ga opet na cesti, brzo. |
|
|
|
|
|
#37867 | |
|
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
To nije rjesene. Da citiram "Burko": "Tko ce biti budala, bit ce budala bez obzira na sve.". Netko tko zeli ludirat, kupit ce obicno auto pa se zabit u autonomno. Forsirat svima full-autonomno, ne hvala. Zelim slobodu dok vozim. Kad cujem da dosta novijih auta imaju sim kartice s kojima "pricaju" doma, gadi mi se uzet novije auto.. Rjesenje su puno stroze kazne i izrada trkacih staza na kojim se moze svatko sa svojim autom ispuhat. Samo kaznjavat, a ne ponudit alternativu nece rjesit problem. Stvorit ce mrznju i inat u onima koji zele divljat. A kazne se tek dobijue nakon sto se nesto dogodi. |
|
|
|
|
|
|
#37868 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
Ja sam isto protiv autonomne vožnje itd Gle činjenica je da zadnjih nekakvih 3-4 godine je koncentracija na cesti opala drastično.. što zbog mobitela, što zbog samih ljudi, nepažnja itd.. niko se ne koncentrira kao prije i ispada kako ispada btw.. Burko.. pa jesi živ ? od kako je propa Links Forum nema te nigdi :P |
|
|
|
|
|
#37869 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Ako se skalira drugačije, onda super. Dođi u Zagreb i samo promatraj i zapiši svoja zapažanja. Jako ćeš se iznenaditi. |
|
|
|
|
|
|
#37870 |
|
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
U tom i je problem, kaj svi imaju svoju verziju svoje slobode. Ja sam ljubitelj dobrih autiju i volim vozit, ali u zadnje vrijeme izlazim na cestu sa strepnjom, jer su ljudi evidentno sve gluplji, a autoškole imaju više nego upitne kriterije ko može položit i što bi osoba za volanom trebala znati prije no što je sposobna sudjelovati u svakodnevnom prometu. Tako da da, bez obzira na svu "ljubav", podržavam Laka bezrezervno, za svakodnevni promet autonomna vožnja i ista pravila za sve, bez iznimke i dozvoljenih sloboda. Jer su u pitanju ljudi kojima idiot svojom verzijom slobode uzme život ili život najmilijih. Dapače, što sam stariji to bi više sloboda ljudi uzeo, jer je ideja dobra, ali je u praksi kaos. Hoćete slobodu, može, kupite si neautonomni auto i na trkaću stazu, pa se ludirajte slobodno do mile volje, ili neka opcija isključenja autonomnosti i time strogog poštivanja pravila bude dostupna samo na stazi na vlastitu odgovornost i bez opasnosti po druge. Zašto bi ja izgubio ženu, dijete jer netko ima iskrivljeni pojam o svojoj verziji slobode, za što je sposoban i što mu je dozvoljeno? Nema isprike zašto bi promet bio ovakav kaos, (pre)brza vožnja ne može biti opravdana kašnjenjem, količinom novaca u novčaniku ili vjerom u vlastite mogućnosti. Ako bi bila ista pravila za sve, autonomna vožnja sa radarskom kontrolom propisane brzine i udaljenosti između autiju, ljudi bi se prilagodili i svijet bi funkcionirao, ali bi manje dijece ostajalo bez roditelja, i manje roditelja bez djece na račun nečije gluposti. Dapače, autonomni auti mogli bi i bili bi sposobni voziti brže od većine. Znam da će se naći pametni koji će izvući zle autonomne robote ubojice, ali iskreno, radije bi da me ubije kompjuter zbog greške, nego bogati nadobudni klinac iz nepažnje i zlorudosti.
“One morning I shot an elephant in my pajamas. How he got into my pajamas I'll never know.” Zadnje izmijenjeno od: Kristijan_7. 24.08.2018. u 14:33. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#37871 | |||
|
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||
|
|
|
#37872 | |
|
Premium spammer
|
Citiraj:
Jedna budala za volanom i pogodeno je onoliko ljudi koliko on u datom trenutku sa svojim vozilom moze pokupit. Sto bi moralo bit manje nego sto par tisuca auta moze napraviti odjednom. ^ako cemo vec geldat crno-bijelo usporedbu autnomnog i manualnog nacina voznje. Ja vidim moguca dva scenarija: 1. forsirat ce se autonomna auta dok se ne odbije o glavu vecim sw/hw propustom 2. nac ce se kompromis poluautonomnih auta Postivat tudu slobodu i ne ponasat se sebicno je stvar odgoja, a to cesto krece iz vlastitog doma. "Kaznjavat" sve sudionike prometa s autonomnim autima zbog manje grupe ludaka, niposto. Kazni i odgoji divljake. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#37873 | ||
|
Just don't give a fuck
|
Citiraj:
Pogotovo kad posljedično isti ne završe (na lomači?) u zatvoru, nego po školovanjima ili ustanovama poluotvorenog tipa, a istovremeno se žrtvama svojih nedjela smiju na inim socijalnim mrežama. Citiraj:
Je li definicija slobode pojedinca mogućnost da krši norme i propise normalnog ponašanja koje vrijede za zajednicu? Koja je izlika jurcat ako imaš dobar kućni odgoj, i zašto je sloboda mogućnost divljanja autom po cesti? Da se odmah posipam pepelom, ja sam vjerojatno primjerak lude sreće koji je divljao puno više od prosjeka ovdje, jer sam bio mlad i glup - a dobro i još k tome kućno odgojen. Paradoks. I sad se vozim brže od većine, imam sportski auto, ali bi prvi potpisao da mi netko oduzme tu mogućnost, jer je n ebih koristio kad je ne bi ni bilo. Ljudska priroda je ljudska priroda. Lako je k... mlatit dok ne napraviš ili ti netko drugi napravi sranje zbog te slobode. Ne vidim kako bi policija mogla to regulirati unaprijed, osim ako ne zaposle vidovitog Milana kao radar za potencijalne buduće ubojice na cesti, i moment kada će napokon izgubiti kontrolu nad svojim kućnim odgojem jer mu se netko nabio na branik, jer hoće zadiviti trebu ili zato kaj nekam kasni. Veli se u narodu, prilika čini lopova.
“One morning I shot an elephant in my pajamas. How he got into my pajamas I'll never know.” Zadnje izmijenjeno od: Kristijan_7. 24.08.2018. u 15:29. |
||
|
|
|
|
|
#37874 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ima puuuno budala što se navažaju u krntijama po gradu i kad bude nesreća onda se tretira normalno kao i svaka druga, ali kad je AMG u pitanju onda je hajka. Prvi bi u bajbukanu strpao sve koje krše zakone i plijenio vozila no 150 ili 170 ide i jugić i golf dvica pa ne vidim toliki linč kada se nešto dogodi, a dogodi se. To što je netko rekao da bi trebale biti veće kazne za bogate, ako se složimo trebale bi biti i veće nagrade (bonusi na plaće i sl.) pa da bude fer. Ovako je to sve demagogija. Ali za dugotrajni zatvor i pljenidbu se slažem. |
|
|
|
|
|
#37875 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Kad uzmeš u obzir postotak skupih auta na prometnicama, postotak ljudi koji ih posjeduju, doći ćeš do valjda 100 puta većeg broja pizdarija nego da uzmeš aute niže klase. Ovo s bonusima neću komentirat, samo pitaj nekog managera kakav bonus ima, i nekog prodavača. |
|
|
|
|
|
|
#37876 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ne bi opaka represija ništa popravila, pogotovo ne ovakve debile. Samo bi nastradali svi ostali. Za 50km/h iznad ograničenja u naselju već postoji zatvorska kazna. I za alkohol, tj. za obijesnu vožnju. Problem je isključivo u glavama ljudi, i radili bi isto makar im prijetile beskonačno velike kazne. Ovo je tatin sin, s 20 godina je savjetnik nečega, kupljen mu je auto, predsjednik je udruge koja promiče sigurnost i odgovornost u prometu, bio je suvozač u ovakvoj nesreći prije dvije godine i nije ništa naučio. Svo to ponašanje kreće od kuće i obitelji. Omogućene su mu sve dječje želje i snovi, dobio je auto, može se praviti važan tuđim i umišljati da je baja. Nije problem brzina jer svatko tko sjedne u bilo koji auto, sjeda u oružje - problem je što je u glavi. Da se sad javno prozovu tatice i mamice, da ih se poslovni partneri odreknu pa da propadnu, da snose imalo odgovornosti, već bi se nešto počelo mijenjati. Ovako će se potegnuti koja vezica, a on će još kao žrtva biti pošteđen. |
|
|
|
|
|
#37878 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
katastrofa, jebena katastrofa, bas citam, suvozačica tog povlaštenog krmka ispala iz njegove mečke (vec mrtva) i prek nje preso drugi mercedes, jebemti zivot ![]() |
|
|
|
|
|
#37880 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Mene bi stari rasčlanio na proste faktore da divljam na cesti a pomogao mi je da kupim prvi auto koji nije spor. Tako da ono, mislim da je auto tu sekundaran već je odgoj i životni priorireti ali ajde. |
|
|
|
|
|
|
#37881 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Prethodni zakon o ogranicavanju snage vozila za mlade vozace je bio skroz OK samo ga je trebalo rigoroznije provoditi. Samo "eliti" koja je utjecala na izmjenu nije odgocarajuce voziti se u prosjecnom vozilu. Ono sto je sigurno, ovakve i slicne aute treba znati voziti. Ali ono sto vidim svaki dan da nema vise vozacke kulture i svakodnevno dozivim nekoliko nevjerojatnih situacija u prometu. Sto se kazni ticu, ako se.pogledaju zemlje u okruzenju i zapadne zemlje, nase kazne uopce nisu minorne. |
|
|
|
|
|
#37882 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Prvi problem je što danas svatko može proći na psiho testu/vozačkom/prvoj pomoći i vrlo nespreman izlazi na ulicu. Uvijek sam govorio i to je živa istina da neki ljudi jednostavno nisu stvoreni za vozilo i za vožnju. Stoga mi nije jasno kako ti i takvi prolaze na vozačkom ispitu. Po meni bez 200 sati u velikom gradu prosječan mladi vozač ne može biti kategoriziran ni kao početnik u vožnji. Drugi problem je nedostatak prisutnosti organa reda tamo gdje ih treba biti. Primjerice, postoje crne točke HR prometa u našim krajevima. Nažalost, policiju ćemo tamo naći vrlo rijetko (ili nikako). Dobivam dojam da policija služi samo punjenju proračuna (bar prometni dio) jer im je u interesu biti na lokacijama gdje fluktuira veliki broj vozila i koje su ni-po-čemu opasne, ali su perfetkno profitabilne radi ubiranja kazni za pojaseve npr. Nekoliko puta sam pisao policiji za crne točke blizu moje kuće unatrag dvije godine, no NIJEDNOM se ondje nisu pojavili. A ekipa juri kao da sutra ne postoji (i događaju se udesi). Treći problem - stanje prometnica. Kolotrazi na autocestama, šahtovi na avenijama, udubine na ulicama - sve to potencijalno dovodi do neupravljivosti vozila i potencijalno smrtnog slučaja. A samo kod mene u selu takvih mjesta ima bar desetak (koliko se trenutno mogu sjetiti). Lako je nama lokalnima izbjegavati dobro poznata oštećenja i rupe, no kada se tu nađe neki turist, primijeti rupu, naglo skrene i pogodi nekoga ili nešto - onda se pišu senzacionalni članci. Puno toga ne štima u prometu i kako stvari stoje, tako će i ostati do daljnjega. Psi laju, a karavane prolaze. Također, pojam kazne ne funkcionira kod mladih vozača koji kaznu nisu osjetili preko kičme (ili novčanika). Mene su kazne urazumile npr vežem se jer sam kažnjen zbog nevezanja i vozim 50-60km/h jer su me dobro otresli po novčaniku. Naučio sam. Ali prije toga sam bio mlad i bedast. Nisu kazne loše i policija može jako dobro utjecati na čovjeka i njegov stil vožnje. No, da, budale ostaju budale nekad.
Zadnje izmijenjeno od: Guls. 24.08.2018. u 16:50. |
|
|
|
|
|
#37883 | |
|
Just don't give a fuck
|
Citiraj:
Da ne velim da ne može biti mamurno, nadrogirano, pijano, zabuljeno u mobitel i slično. Postoji razlog zašto recimo autobuse ne voze svi, već profesionalci, a avioni su primjer autonomnosti uz budnu ljudsku kontrolu. Ja ne propovjedam, nego konstatiram da je glupo ako postoje ograničenja vožnje, i mogućnost da ti se to onda i nametne bez mogućnosti alternative kroz derivat autonomnosti, da se to i ne radi. Činjenica je da je ogroman postotak nesreća sa smrtnim posljedicama izazvan alkoholiziranim vozačima, umorom, brzinom, neodržavanjem i inim stvarima sličnim po prirodi da su u domeni ljudske savijesti i dobrog kućnog odgoja. A mogu se danas kontrolirati vrlo jednostavno. Puno ljudi bi bilo živije i familija puno sretnije da je to tak. Ali kad se dirne u svetu slobodu mogućnosti da voziš 110 ili 150 gdje je propisano 60, onda svi na noge, kad je nekaj od stvarne i opipljive životne važnosti za neke, onda većina gleda svoja posla. Komentare da se diže buka kad je neko dobrostojeći, dobar auto, ili je u autu sponza neću čak ni komentirati jer su primjer zakaj su stvari točno takve kakve jesu.
|
|
|
|
#37884 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Autonomni avion je mala beba kraj autonomnog auta. Samovozeći auto danas je nešto kao VR devedesetih - cijelo vrijeme iza ugla, ali nikako da stigne. Musk i ostali trenutno najavljuju bajke, i ne vidim da će se u skoro vrijeme razviti kompletno funkcionalan autonoman auto. |
|
|
|
|
|
#37885 |
|
Just don't give a fuck
|
Slažem se, ali zašto autonoman == samovozeći? Zašto ne radarska kontrola minimalne udaljenosti od automobila ispred sebe i elektronska limitacija brzine ovisno o prometnici / dionici? Zašto ne kontrola maksimalne dionice i trajanja vožnje za jednog vozača, zašto ne blokada motora u slučaju alkoholizma? Zašto ne onemogućiti mobitele unutar auta uz mirror na HU za mape, bluetooth pozive i slično? Brijem da bi 90% nesreća sa navedenim uzrocima bilo izbjegnuto, ako ništa drugo, barem bi poslijedice za nevine prolaznike bile drastično manje. Ne mora auto voziti sam, ali za ostalo po meni nema isprike u današnje vrijeme. Uostalom, koliko je nesreća izazvanih tvorničkim kvarovima kojima se ne može ući u trag jer ih nakon nesreće više nema? Bilo je na televiziji neki dan, o količini tužbi i procjenama isplativosti povlačenja automobila od strane proizvođača, ako je potencijalni broj nesreća uzrokovanih nedostatkom i time posljedično odšteta < troška povlačenja, then corporate fuck it, a ako si baš ti taj koji nemaš sreće, onda ko te j. Ja to priznajem prvi, dolazim u napast da se vozim brzo i to činim pa, vjerojatno 100% vremena, ponese me, mozak mi radi i dobar sam vozač ali sam i 100% siguran da će se kad tad naći situacija za koju nisam pripremljen ili će se u istoj pitati i druge parametre poput prolaznika, okoline, stanja ceste i drugog što bi moglo u jednadžbu za veličinu sranja, a na koje ja neću moći utjecati ali ću im pridonijeti brzinom svog kretanja i smanjenim vremenom za ispravnu reakciju ili ispravak loše. Također sam 100% siguran da ja kao individua nisam relevantan za ispravno procjeniti svoje mogućnosti kao što sam ih naveo gore, pa posljedično i svoje limite. Ko od Vas može garantirati drugačije? Ovakvo rješenje je utopističko, ali spriječilo bi mene, pa se nadam i ostale potencijalne ubojice koje svakodnevno sjedaju za volan.
|
|
|
#37886 | |||
|
Premium spammer
|
Citiraj:
Pogledaj npr. one bikere, stare rockere, koji sa svojim motorima vozikaju uokolo i uzivaju te pricaju o slobodi naspravm auta. Hrpa od njih ne misli na slobodu da moze 250km/h jurit drzavnom cestom nego misle na uzitak u voznji. tl,dr: promasio si poantu "slobode u voznji". Citiraj:
Citiraj:
Da, jesu [da računala danas upravljaju mnogo kompliciranijim sustavima od autiju]. Samo sto su to sustavi koje si normalan covjek ne moze prisutit. Dok u auta idu proizvodi koji su isplativi za masu. Ja osobno nikad necu vjerovat u takav sustav, kao prvo. A kao drugo, uzivam vozit Auto, te samim time zelim bit gazda u svom vozilu. I ako mislis da pod "uzivam" mislim na 250km/h kroz Ilicu, citaj gore s bikerima. Zadnje izmijenjeno od: pci_e3x. 24.08.2018. u 17:32. |
|||
|
|
|
|
|
#37887 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
|
|
#37888 | |
|
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
Puno njih smatra da na cesti s dvije trake trebaš obavezno voziti desnom trakom, a ne lijevom da ne bi blokirao cestu onima koji su brži od tebe, iako takva zakonska odredba ne postoji. Eto, pojedinci su si umislili da mu se trebaš maknuti bez obzira što ti voziš po ograničenju i po propisu, jer tko si ti da njega blokiraš ako on žuri? |
|
|
|
|
|
|
#37889 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
|
|
|
|
|
#37890 | |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
A ti imas pravo biti prgav ko i na forumu i vozit se u traci u kojoj zelis. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |