Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.05.2010., 14:24   #3721
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
dobre su dimenzije, nisam se zayebo

zracnice su za 26", jedne su continetalove, a druge mislim da su wtb-ove.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2010., 14:34   #3722
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Nekaj se previše rasteže onda. Unutrarnja ili vanjska.
Oglas

Oglas
Staro 11.05.2010., 14:58   #3723
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

vanjska nije tu sam 99% siguran. sve mi se cini da je neki vrag sa unutarnjim, da nisam naletio na neku losu seriju, neznam, opet su u pitanju 2 proizvodaca.

da odem centrirat kotace? ...imam to u planu negdje za mj-dva
Staro 11.05.2010., 15:13   #3724
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Pa koliko ti moraju biti kotači u 8-ici da ti guma toliko krivo nasjeda ?

Jesi ti siguran (ono, jel ti netko potvrdio kad sjediš na bajku) da ti je stvarno guma dole toliko ? Nije da ti ne vjerujem, ipak si napisao da se i teže krećeš (a na 4-5 bara bi trebao bit kao na specki sa širim gumama ), ali ono - čudno je.
Staro 11.05.2010., 15:18   #3725
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

ma nisu puno u 8-ici, blago, totalno zanemarivo.

velim ti da lezi, jer je jako tesko pedalirat s takvim gumama.

prije sam na 3,5-4 bara letio, kak velis "ko na specki", a sad muku mucim.

kuzi se dosta i po penjanju na rizol, itd.
Staro 11.05.2010., 15:42   #3726
BeroVK
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Pozdrav svima, trebao bih uzet bicikl neki do 4000kn. E sad ja vas pitam imate li kakvu preporuku inace visok 190 pa zbog toga mi sadasnji bajk pravi probleme pa bih trebao uzet novi, a neznam koji

Unaprijed hvala na odgovorima!
BeroVK je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2010., 15:52   #3727
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
kao prvo za što ti bicikl treba?

kao drugo jedini savjet trenutno je da paziš da ti je veličina bicikla tj okvira 21", 21.5" ili 22" jer pretpsotavljamd a bi ti to najviše odgovaralo
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2010., 16:04   #3728
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Meni je tlak na 3, a guma kaže 2 - 5. Nisam probao preko 3 jer mi je i ovako tvrdo

@BeroVK: Za početak odredi veličinu: http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer
murina je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2010., 16:11   #3729
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor murina Pregled postova
@BeroVK: Za početak odredi veličinu: http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer
Puno važnije od veličine mu je da kaže gdje se vozit. Specka, trekking, ciklokros, MTB, Dirt/Street
Staro 11.05.2010., 16:30   #3730
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Naravno, i onda ga uputit par stranica prije di su opisane "discipline"
murina je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.05.2010., 16:35   #3731
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

ajd, kad smo se maloprije dotakli sljemena, recite mi jel pametno ic gore sa semislick gumama, 1.95?

btw, vuco, di kupujes zracnice i koji proizvodac ili furas tubeless?
Staro 11.05.2010., 16:40   #3732
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

ako ćeš se cestom spuštati onda je ok.

zračnice kupi bilokoje...ja sam bio uzeo u keindl sporta za 35kn dvije hutchinson zračnice
Staro 11.05.2010., 16:48   #3733
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

ajd, morat cu se zaletit do tih "bisera" jedan dan kad uhvatim vremena pa da probam s tim zracnicama.

raspizdili su me nedavno, 3 puta sam dolazio kupiti vanjske gume. kao imaju na lageru, ali im skladiste ne radi, pa onda ja napravim rezervaciju, kao spremit ce mi odma za sutradan, da bi se 3.-ći put ispostavilo da nemaju uopce te gume. poludio sam
Staro 11.05.2010., 17:10   #3734
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor Čuks Pregled postova
ajd, kad smo se maloprije dotakli sljemena, recite mi jel pametno ic gore sa semislick gumama, 1.95?
btw, vuco, di kupujes zracnice i koji proizvodac ili furas tubeless?
Kupujem gdje stignem . Najčešće od CST-a kod Bizmarka (auto ventil). Imao sam i Continentalove zračnice iz Rog Jome i od Dwarfa što smo mu uzeli .

Što se tiče semislick guma:
Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
ako ćeš se cestom spuštati onda je ok.
dobivate dečki krivi dojam i date se prestrašiti. Gume jesu važne i ja sam uvijek da se imaju primjerene gume za teren po kojemu se vozi.

Ja sam se na Sljemenu vozio pola godine na lošem V-brake-u, biciklu za 2500kn (koji ima loš pogon, Dart2 vilicu i nije brand poznati) i "lošim" (pod lošim mislim da nisu bile brand tipa Schwalbe) semislick gumama. I nije mi bilo baš ništa, jer nisam idiot i znao sam koje su mi granice. A nisam niti vozio na granici jer to onda nije užitak već lagano pretjerivanje.
Ako netko juri, ne moram ja za njim. Ako ste ekipa, uvijek će te čekati svakih 5-6min spusta ili kod križanja putova gdje bi mogao krivo skrenuti ili slično. Tako smo radili kad smo preko ovog thread-a išli grupno na Sljeme. To može potvrditi i buljo, Dwarf koji su bili malo slabiji kondom za Lojstek, Njunjo kojega smo čekali, a vozio je sporije uzbrdo po Lojsteku (ali je oderao sve u komadu). Ide se koliko najslabiji može.

Kao prvo, staze na Sljemenu nisu strme i opasne, ako se pazi. Dobro, neke su teže od drugih, no velika većina je odlična za lagani XC spust. Ako pustiš kočnice možeš postići finu brzinu i ubiti se. Staze su većinom sitno kamenje ili tvrda zemljana podloga, malo korjenja (ovisi kako koja staza), malo većeg kamenja na nekim djelovima, no ako pazite malo, neće vam biti ništa. Ako se forsirate, onda morate biti jako dobri, brzih reakcija i sa dobrim bajkom.

Sljeme je ultra zabavno i nema boljeg osjećaja nego doći na vrh bajkom, popit pivu, pojest grah i spustiti se sigurnim načinom dolje. Pogotovo ako imate s kime. Ima staza, nemojte ići Lojstekom, Omladinskom ili bikčevićevom dolje vikendom i preko tjedna, budite pristojni kad se penjete, pozdravljajte i problema nećete imati, ja vam garantiram. Budite idiot prema sebi i drugima na usponu i spustu i imat ćete problema (bilo da će ljudi negodovati radi vas ili ćete se zabiti u drvo). Neovisno o kvaliteti vašeg bicikla, guma, vilice, kočnica.

Jednom kad odvozite Sljeme vidjet ćete koliko je to brdo lepo, šuma odlična, komarci GMO i ljudi gore odlični. A spust je samo desert na kraju . Dobro je Elvis rekao zadnji puta - da mu je uspon puno draži od spusta. No šteta je ne ići kroz šumu dolje (kad se ne trebaju noge umarati prejako od pedaliranja) ako si se već popeo gore.
Staro 11.05.2010., 17:17   #3735
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

vidis, i ja sam one continetalove zracnice kupovao u rog jomi, i eto, bas s njima su poceli problemi.

eto moj je bajk kao ovaj tvoj losi, samo s jos gorom (suntour) vilicom. za moje potrebe je dosta. vidjet cemo sto ce sljeme rec

morat cu se onda i ja pridruzit voznji na sljeme jedan vikend kad budem nasao vremena i ako dragi bog da sredim ovaj problem sa gumama
Staro 11.05.2010., 17:19   #3736
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
...Pogotovo ako imate s kime...
I pogotovo kad imate nekog da vam prstima izmjeri temperaturu diskova nakon spusta

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2010., 17:20   #3737
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Vuco je pretočio moje misli, ja sam ponosan vlasnik Sljemena triput samo zasad, ali sam svaki put tolko sretan kad dođem gore da me ljudi gledaju čudno, da što sam pio. I onda gledaju u bocu sa medom i vodom ko da je rakija

Stvarno predobar je osjećaj i nema tu nekolegijalnosti.
Staro 11.05.2010., 17:24   #3738
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

je.sve je namjestu što je vuco rekao.

osim što bi dodao malu činjenicu da na putu dogore proklinješ dan kad si donjeo odluku da odeš dogore...i tako cijelim putem.ali nakraju kad dođeš dogore ona zaključiš da i nije to baš toliko teško...doduše to proklinjanje je više nekakav psihološki placebo učinak : isto ako i ono da psovanjem možeš podnjeti veću bol...

jedino bi bilo zgodno da netko tko ima da uploada kartu sljemena da se otprilike zna kuda se spuštati...a da su staze recimo kao lojstek što se konfiguracije terena tiče

ove subote (ili nedjelje) nadam se da ću imati vremena tj da neću imati obaveza pa da se zaletim opet do lugarnice...pa ako se nekom ide turistički dogore lagano odmaranje/guranje/vožnja (ne nužno tim redosljedom ) neka mi se javi...

ali samo da znate da će te putem moći odustati samo na tri mjesta : pred tunelom, na adolfovcu(1/3 od tunela do kraja) i gdje staza siječe cestu (2/3 puta)...i funkcioniram isto na motivacijskom principu...ako se vraćate dolje vraćate se bez zračnice mwahahahaha

i da nebi bilo da bi nas odveo preko granice na sljemenu sam bio 4/3 puta ilitiga 1 put do vrha s distrojerom i 1 put 1/3 puta s Drill sergeant Vucom ...hvala bogu distrojeru se pokvario bicikl pa smo pješačili, a vuco je bome u dobroj formi
Staro 11.05.2010., 17:24   #3739
BeroVK
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Uf zaboravio napomenit treba mi nekakav MTB bike, znaci za lagani offroad i slicno
BeroVK je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2010., 17:24   #3740
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
I pogotovo kad imate nekog da vam prstima izmjeri temperaturu diskova nakon spusta
Mlad lud . A ti imaš kila i 160mm rotore. Ne vidim te da se išta voziš po Sljemenu više. Jednom pametnom dovoljno
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Vuco je pretočio moje misli, ja sam ponosan vlasnik Sljemena triput samo zasad, ali sam svaki put tolko sretan kad dođem gore da me ljudi gledaju čudno, da što sam pio. I onda gledaju u bocu sa medom i vodom ko da je rakija
Stvarno predobar je osjećaj i nema tu nekolegijalnosti.
Ne, ljudi na tom sljemenu su odlični. Elivis i ja kad smo se penjali, pozdravili smo ama baš svakoga tko je bio na Lojsteku. Ljudi uglavnom pozdrave natrag, pitaju jel lagano , smiju se i navijaju i slično . Mladi ljudi malo teže već odzdrave (žene pogovoto ; valjda ne vole muške u tajicama ).
Penzići gore su mi neš najbolje - 80 godina, ide bolje od mladih uzbrdo i još je sav nasmijan. To je to
Staro 11.05.2010., 17:26   #3741
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
ali samo da znate da će te putem moći odustati samo na tri mjesta : pred tunelom, na adolfovcu(1/3 od tunela do kraja) i gdje staza siječe cestu (2/3 puta)...i funkcioniram isto na motivacijskom principu...ako se vraćate dolje vraćate se bez zračnice mwahahahaha
Jel to neki optimizam? Izazov za 100kg+ članove maybe?
Staro 11.05.2010., 17:27   #3742
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Mlad lud . A ti imaš kila i 160mm rotore. Ne vidim te da se išta voziš po Sljemenu više. Jednom pametnom dovoljno
A valjda nikako da se sretnemo gore

Konačno mi se pogon slozio i to sam od sebe, pa sam sad spreman za gore. Jel u planu neka grupna vožnja?

Staro 11.05.2010., 17:29   #3743
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Subotu bih ja išao gore. Nedjelju sam rezervirao za sljeme al pješke. Ak dođe do promjene javim.

SUBOTA dakle. Who's in?
Staro 11.05.2010., 17:31   #3744
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Jel to neki optimizam? Izazov za 100kg+ članove maybe?
it worked for me

distrojeru očito da sam ja u planu...ali do petka nemogu javiti nikako
Staro 11.05.2010., 17:35   #3745
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Ja sam isto zainteresiran za subotu..

Staro 11.05.2010., 17:42   #3746
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
jedino bi bilo zgodno da netko tko ima da uploada kartu sljemena da se otprilike zna kuda se spuštati...a da su staze recimo kao lojstek što se konfiguracije terena tiče
Evo Vam najbolja karta Sljemena koju imam i sa najviše planinarskih putova (C/P sa dropbikea što sam pisao):
http://www.mediafire.com/imageview.p...ey=zmtn4mornty (15MB)

Lojstek je staza br. 14, ide od tunela do Lugarnice. Najpoznatija staza. Po njoj se može voziti uzbrdo, rijetko će se tko ljutiti od planinara, dapače, uz lijepo ponašanje (dobar dan i hvala puno kad vas puste) nitko Vam neće zamjeriti apsolutno ništa.

Bikčevićeva staza kreće od parkirališta (Bliznec; jasno je istaknuta tabla i prekrižen bicikl), a mislim da ide do Puntijarke. Mislim da nisam fulao i da je početak staza 18, pa se kod njivica skreće na 19 za Puntijarku. Točkicama sam obilježio i stazu 18 koja također ide do Puntijarke.

Omladinska je staza, kako je gore napisao Vincent, od Grafičara do Kraljičinog zdenca. Naznačio sam još točkicama stazu 26 koja ide od Tomislavovog doma do Grafičara jer po njoj zna imati ljudi vikendima pa baš i nije preporuka da se spušta biciklima brzo jer ima nepreglednih zavoja .

Miroslavac je staza 13 od Lagvića do Kraljičinog zdenca. Iskreno, jednom sam je prošao uzbrdo biciklom, iako je isto prekrižen isto bicikl na početku, no staza koja je jako lijepa ako idete prošetati. Na kraju krajeva, gore su stepenice i biciklom se ne može nikako.

Citiraj:
Hahaha . Vidiš kak si zapamtil to kaj smo ti uzeli zračnicu radi fail-a .

S Lojsteka se može odustati na više djelova. Nulti je prije tunela na usponu kod Gračana. To se podrazumjeva da Losjtek niste niti vidjeli i da ste umrli na prvom usponu do tunela . Računajte da će Vam po Lojsteku trebati jednak napor ili čak i veći na određenim djelovima, kao po tom usponu po cesti prije tunela. S time da na cesti uspon traje 300-400m, a Lojstek ima 6,5km .

Prvi s Lojsteka je kod Adolfovca, trećina staze kako je zmaj napisao. Onda ide prvi prolaz uz cestu i kod zavoja od 180°. To je ujedno i najteži dio Lojsteka, od Adolfovca do malo nakon tog drugog izlaska. Treći kada se još jednom cepa cesta (s time da to cepate jednosmjernu prema gore, tako da paziti jer ako se mislite spustiti idete u kontra smjeru). Četvrti kada se bira desno prema Runolistu (kada dođete na šoder), lijevo je cesta, a ravno Lojstek kraj. I to je to .

EDIT:
Ja sam isto za subotu .
Staro 11.05.2010., 17:43   #3747
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Rezervna zračnica ili ona pjena za probušene gume su must-have Kod nas, kad ideš na Kamenjak, moraš biti spreman na sve... Pa i na to da ti zračnica može puknuti kad se onako krepan okupan ljetnim suncem vraćaš kući s litrom vode u "gepeku":
http://sportstracker.nokia.com/nts/w....do?id=1287802 (pukla na pola puta)
Jel ima biciklista >rekreativaca< iz Pule?
Staro 11.05.2010., 17:59   #3748
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Citiraj:
S Lojsteka se može odustati na više djelova. Nulti je prije tunela na usponu kod Gračana. To se podrazumjeva da Losjtek niste niti vidjeli i da ste umrli na prvom usponu do tunela . Računajte da će Vam po Lojsteku trebati jednak napor ili čak i veći na određenim djelovima, kao po tom usponu po cesti prije tunela. S time da na cesti uspon traje 300-400m, a Lojstek ima 6,5km .

Prvi s Lojsteka je kod Adolfovca, trećina staze kako je zmaj napisao. Onda ide prvi prolaz uz cestu i kod zavoja od 180°. To je ujedno i najteži dio Lojsteka, od Adolfovca do malo nakon tog drugog izlaska. Treći kada se još jednom cepa cesta (s time da to cepate jednosmjernu prema gore, tako da paziti jer ako se mislite spustiti idete u kontra smjeru). Četvrti kada se bira desno prema Runolistu (kada dođete na šoder), lijevo je cesta, a ravno Lojstek kraj. I to je to .
i samo mala napomena da se potencijalni kandidati za sljeme ne prepadnu : ja sam krepao na svakom mjestu gdje se moglo odustati...zapravo kad malo bolje razmislim : od kojih 300 metara prije tunela pa nadalje ja vozim/guram krepan svejedno me to nije spriječilo da dođem do vrha

koliko se može se vozi, koliko se može se gura...ostatak je izležavanje i razmišljanje : pa nije vrag da će ona bakica koja je starija od Broja 1. doći prije mene do gore
Staro 11.05.2010., 18:26   #3749
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor BeroVK Pregled postova
Uf zaboravio napomenit treba mi nekakav MTB bike, znaci za lagani offroad i slicno
ja uzeo ovoga prosle godine, od bikea za 4200kn ima najbolju opremu

http://www.ex3me.hr/site/mtb087.html

vilja RS Dart2, sifteri deore, mjenjaci deore, kocnice su v brake

dali primate nove clanove za penjanje na sljeme?

Ja sam zainteresiran za ici gore za subotu.
zgmmax je online   Reply With Quote
Staro 11.05.2010., 18:29   #3750
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

tko god hoće nek se prijavi
Oglasni prostor
Oglas

Oglas