|
![]() |
#3723 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
vanjska nije tu sam 99% siguran. sve mi se cini da je neki vrag sa unutarnjim, da nisam naletio na neku losu seriju, neznam, opet su u pitanju 2 proizvodaca. da odem centrirat kotace? ...imam to u planu negdje za mj-dva |
![]() |
![]() |
![]() |
#3724 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa koliko ti moraju biti kotači u 8-ici da ti guma toliko krivo nasjeda ? ![]() Jesi ti siguran (ono, jel ti netko potvrdio kad sjediš na bajku) da ti je stvarno guma dole toliko ? Nije da ti ne vjerujem, ipak si napisao da se i teže krećeš (a na 4-5 bara bi trebao bit kao na specki sa širim gumama ![]()
![]() |
#3725 |
|
ma nisu puno u 8-ici, blago, totalno zanemarivo. velim ti da lezi, jer je jako tesko pedalirat s takvim gumama. prije sam na 3,5-4 bara letio, kak velis "ko na specki", a sad muku mucim. kuzi se dosta i po penjanju na rizol, itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3726 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Pozdrav svima, trebao bih uzet bicikl neki do 4000kn. E sad ja vas pitam imate li kakvu preporuku inace visok 190 pa zbog toga mi sadasnji bajk pravi probleme pa bih trebao uzet novi, a neznam koji ![]() Unaprijed hvala na odgovorima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3728 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Meni je tlak na 3, a guma kaže 2 - 5. Nisam probao preko 3 jer mi je i ovako tvrdo @BeroVK: Za početak odredi veličinu: http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer |
![]() |
![]() |
![]() |
#3729 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3733 |
|
ajd, morat cu se zaletit do tih "bisera" jedan dan kad uhvatim vremena pa da probam s tim zracnicama. raspizdili su me nedavno, 3 puta sam dolazio kupiti vanjske gume. kao imaju na lageru, ali im skladiste ne radi, pa onda ja napravim rezervaciju, kao spremit ce mi odma za sutradan, da bi se 3.-ći put ispostavilo da nemaju uopce te gume. poludio sam |
![]() |
![]() |
![]() |
#3734 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]() Što se tiče semislick guma: dobivate dečki krivi dojam i date se prestrašiti. Gume jesu važne i ja sam uvijek da se imaju primjerene gume za teren po kojemu se vozi. Ja sam se na Sljemenu vozio pola godine na lošem V-brake-u, biciklu za 2500kn (koji ima loš pogon, Dart2 vilicu i nije brand poznati) i "lošim" (pod lošim mislim da nisu bile brand tipa Schwalbe) semislick gumama. I nije mi bilo baš ništa, jer nisam idiot i znao sam koje su mi granice. A nisam niti vozio na granici jer to onda nije užitak već lagano pretjerivanje. Ako netko juri, ne moram ja za njim. Ako ste ekipa, uvijek će te čekati svakih 5-6min spusta ili kod križanja putova gdje bi mogao krivo skrenuti ili slično. Tako smo radili kad smo preko ovog thread-a išli grupno na Sljeme. To može potvrditi i buljo, Dwarf koji su bili malo slabiji kondom za Lojstek, Njunjo kojega smo čekali, a vozio je sporije uzbrdo po Lojsteku (ali je oderao sve u komadu). Ide se koliko najslabiji može. Kao prvo, staze na Sljemenu nisu strme i opasne, ako se pazi. Dobro, neke su teže od drugih, no velika većina je odlična za lagani XC spust. Ako pustiš kočnice možeš postići finu brzinu i ubiti se. Staze su većinom sitno kamenje ili tvrda zemljana podloga, malo korjenja (ovisi kako koja staza), malo većeg kamenja na nekim djelovima, no ako pazite malo, neće vam biti ništa. Ako se forsirate, onda morate biti jako dobri, brzih reakcija i sa dobrim bajkom. Sljeme je ultra zabavno i nema boljeg osjećaja nego doći na vrh bajkom, popit pivu, pojest grah i spustiti se sigurnim načinom dolje. Pogotovo ako imate s kime. Ima staza, nemojte ići Lojstekom, Omladinskom ili bikčevićevom dolje vikendom i preko tjedna, budite pristojni kad se penjete, pozdravljajte i problema nećete imati, ja vam garantiram. Budite idiot prema sebi i drugima na usponu i spustu i imat ćete problema (bilo da će ljudi negodovati radi vas ili ćete se zabiti u drvo). Neovisno o kvaliteti vašeg bicikla, guma, vilice, kočnica. Jednom kad odvozite Sljeme vidjet ćete koliko je to brdo lepo, šuma odlična, komarci GMO ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3735 |
|
vidis, i ja sam one continetalove zracnice kupovao u rog jomi, i eto, bas s njima su poceli problemi. eto moj je bajk kao ovaj tvoj losi, samo s jos gorom (suntour) vilicom. za moje potrebe je dosta. vidjet cemo sto ce sljeme rec ![]() morat cu se onda i ja pridruzit voznji na sljeme jedan vikend kad budem nasao vremena i ako dragi bog da sredim ovaj problem sa gumama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3737 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Vuco je pretočio moje misli, ja sam ponosan vlasnik Sljemena triput samo zasad, ali sam svaki put tolko sretan kad dođem gore da me ljudi gledaju čudno, da što sam pio. I onda gledaju u bocu sa medom i vodom ko da je rakija ![]() Stvarno predobar je osjećaj i nema tu nekolegijalnosti. ![]()
![]() |
#3738 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
je.sve je namjestu što je vuco rekao. osim što bi dodao malu činjenicu da na putu dogore proklinješ dan kad si donjeo odluku da odeš dogore...i tako cijelim putem.ali nakraju kad dođeš dogore ona zaključiš da i nije to baš toliko teško...doduše to proklinjanje je više nekakav psihološki placebo učinak : isto ako i ono da psovanjem možeš podnjeti veću bol... jedino bi bilo zgodno da netko tko ima da uploada kartu sljemena da se otprilike zna kuda se spuštati...a da su staze recimo kao lojstek što se konfiguracije terena tiče ove subote (ili nedjelje) nadam se da ću imati vremena tj da neću imati obaveza pa da se zaletim opet do lugarnice...pa ako se nekom ide turistički dogore lagano odmaranje/guranje/vožnja (ne nužno tim redosljedom ![]() ali samo da znate da će te putem moći odustati samo na tri mjesta : pred tunelom, na adolfovcu(1/3 od tunela do kraja) i gdje staza siječe cestu (2/3 puta)...i funkcioniram isto na motivacijskom principu...ako se vraćate dolje vraćate se bez zračnice ![]() i da nebi bilo da bi nas odveo preko granice ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3740 | ||
Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() Penzići gore su mi neš najbolje - 80 godina, ide bolje od mladih uzbrdo i još je sav nasmijan. To je to ![]()
![]() |
![]() |
#3741 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3742 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3746 | ||
Moderator
|
Citiraj:
http://www.mediafire.com/imageview.p...ey=zmtn4mornty (15MB) Lojstek je staza br. 14, ide od tunela do Lugarnice. Najpoznatija staza. Po njoj se može voziti uzbrdo, rijetko će se tko ljutiti od planinara, dapače, uz lijepo ponašanje (dobar dan i hvala puno kad vas puste) nitko Vam neće zamjeriti apsolutno ništa. Bikčevićeva staza kreće od parkirališta (Bliznec; jasno je istaknuta tabla i prekrižen bicikl), a mislim da ide do Puntijarke. Mislim da nisam fulao i da je početak staza 18, pa se kod njivica skreće na 19 za Puntijarku. Točkicama sam obilježio i stazu 18 koja također ide do Puntijarke. Omladinska je staza, kako je gore napisao Vincent, od Grafičara do Kraljičinog zdenca. Naznačio sam još točkicama stazu 26 koja ide od Tomislavovog doma do Grafičara jer po njoj zna imati ljudi vikendima pa baš i nije preporuka da se spušta biciklima brzo jer ima nepreglednih zavoja . Miroslavac je staza 13 od Lagvića do Kraljičinog zdenca. Iskreno, jednom sam je prošao uzbrdo biciklom, iako je isto prekrižen isto bicikl na početku, no staza koja je jako lijepa ako idete prošetati. Na kraju krajeva, gore su stepenice i biciklom se ne može nikako. Citiraj:
![]() ![]() S Lojsteka se može odustati na više djelova. Nulti je prije tunela na usponu kod Gračana. To se podrazumjeva da Losjtek niste niti vidjeli i da ste umrli na prvom usponu do tunela ![]() ![]() Prvi s Lojsteka je kod Adolfovca, trećina staze kako je zmaj napisao. Onda ide prvi prolaz uz cestu i kod zavoja od 180°. To je ujedno i najteži dio Lojsteka, od Adolfovca do malo nakon tog drugog izlaska. Treći kada se još jednom cepa cesta (s time da to cepate jednosmjernu prema gore, tako da paziti jer ako se mislite spustiti idete u kontra smjeru). Četvrti kada se bira desno prema Runolistu (kada dođete na šoder), lijevo je cesta, a ravno Lojstek kraj. I to je to ![]() EDIT: Ja sam isto za subotu ![]()
![]() |
![]() |
#3747 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Rezervna zračnica ili ona pjena za probušene gume su must-have ![]() http://sportstracker.nokia.com/nts/w....do?id=1287802 (pukla na pola puta) Jel ima biciklista >rekreativaca< iz Pule?
![]() |
![]() |
#3748 | |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() koliko se može se vozi, koliko se može se gura...ostatak je izležavanje i razmišljanje : pa nije vrag da će ona bakica koja je starija od Broja 1. doći prije mene do gore |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3749 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
http://www.ex3me.hr/site/mtb087.html vilja RS Dart2, sifteri deore, mjenjaci deore, kocnice su v brake dali primate nove clanove za penjanje na sljeme? Ja sam zainteresiran za ici gore za subotu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|