|
![]() |
#36991 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#36992 |
Samsung Mob!ler
Datum registracije: Mar 2012
|
Cek, to onda znaci da ne bi moga napravit 1x10 s njime? Damn, a bas sam ga mislia nabavit za to... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#36993 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Mar - križanjem lanca si radiš štetu jer se brže troši, pod većim je bočnim opterećenjem i lakše će puknut ako ga siliš. Mitsuoka - kako si ti došao na zaključak da neće radit na 1x10? Radit će savršeno. Ali kod 2x10 nastaje problem jer je kapacitet viška lanca koji nogica mjenjača "guta" dok je u mala-mala ograničen. Kad prebaciš u velika-velika lanac postaje prekratak i vuče nogicu u kazetu i onda dolazi do pucanja.
![]() |
#36996 |
Suit up!
|
22+11= 33 36+36 = 72 Zee navodno ima kapacitet od 36 zubaca, što bi značilo da bi treba raditi na 36+32, ali opet mislim da bi to bilo poprilično nategnuto, a i nije ga dobro koristit u ekstremima, pogotovo na fulki jer se lanac rasteže ovisno o hodu suspenzije. @adaksinjo - štaš kad radi bolje od ovih sa dva ![]()
![]() |
#36997 |
Registered User
|
Za 2x ti nedostaje par zubaca, bilo po tvom izračunu, bilo po mom (pravilnom) gdje oduzimaš manju šajbu od veće naprijed i najmanji zupčanik od najvećeg iza, te zbrojiš razliku. (36-22) + (36-11) = 14 + 15 = 39 Dakle kapacitet je 39, a Zee podržava 36, odnosno 11T zupčanik plus 25T chainwrap nogice. Taman ti fale ta 3. Kad si na 1x onda oduzimaš samo najmanji zupčanik od najvećeg na kazeti, to kod 11-36 ispada 25, dakle miran si. Uglavnom isprobano u praksi da radi odlično dok god ne ukrižaš lanac na najjače, što ionako ne bi trebao raditi.
![]() |
#36998 | |
Suit up!
|
Citiraj:
![]() Čitam malo po netu i ljudima sa 32/24 naprid i ne radi najbolje. FS su još više gladne za lancem i to na 36/22 sigurno neće funkcionirati najbolje. BTW, čudi me kako Zee short cage ima 36T kapacitet kad XT mid cage ima 35T...
![]() |
![]() |
#36999 |
Registered User
|
Baš zato što imaš fulku moraš učit šaltat. Ja ti velim da radi već mjesecima optimalno i to ljudima s fulkama na 2x a ti meni kontra. Ako iskrižaš lanac i onda još botomiraš suspenziju riskiraš s svakim mjenjačem. Dosadila mi ova rasprava, ajmo o nečem što nas sve zanima.
![]() |
#37000 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Može preporuka neke solidne lulice od 50mm, do nekih 350 novaca? Kakva je Zephir sa Superstara, ima li ju netko možda? Zadnje izmijenjeno od: pero_dinamit. 14.01.2014. u 10:43. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#37001 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja imam zephir pro, i destroyer ima, a prilicno sam siguran da sam ih jos vidio. Lulica je cisto oke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37003 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Dobra je lulica, eventualna mana je što je zatezna površina mala pa donekle fleksa. Meni to nije smetalo, na 787mm volanu lulica nije pukla ili nešto slično, a bilo je svega, tako da je dovoljno čvrsta. Ono što zna smetati je lagano tiho krckanje kad se prašina zavuče pod nju. Al niš strašno ![]() ![]()
![]() |
#37005 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2012
|
Jucer mi u paketu iz Švabije stigla krivo isporučena guma, pa nekom treba nek se javi! vračat se ne isplati... Schwalbe Nobby Nic EVO PaceStar 26 x 2,1 TL-Ready Najjače gume u svemiru i šire! pogotovo za blatni svemir! ![]() [edit] Prodano! Zadnje izmijenjeno od: night_rider. 15.01.2014. u 12:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37008 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Jel netko za voznju sutra ujutro? 9.30 tunel? |
![]() |
![]() |
![]() |
#37009 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
ja meraka danas, 3 mušketira, o'š uspon o'š spust. Pošto se Mic naganjo uzbrdo, išli smo i mi kolko smo mogli i tako smo gore dogurali za cca 1h10min (+-5min), a dole N4Speed i to NN. Vozili smo 18-20, nemam brzinomjera ali po prvi puta mi se dogodilo da pedalam nizbrdo i da par puta u prazno zavrtim u zadnjoj brzini, tako je gripozna, eXtra. U jednom trenu obiđem Vekija da se ubacim u kadar heroja3 i tako malko se igram i pljas, više teatralno radi kadra ![]() ![]() opel malko o 5tenkama (ispada k'o da ću postat zastupnik u selu): nakon fure osjetio sam kad uporedim sa vožnjom na spd kako sam znao osjetit zglobove na nogama, a sada toga nema, pogotovo nakon prolaska kanala 20etke. Velim ja to raji, kad oni objasne: em je veća površina pedale na koju se raspoređuje sve to, em đon patike...a kad si na spd praktički imaš manju dodirnu površinu željeza na željezo...tako nekako, uglavnom još jedna reklama. Danas sam skonto da sam par čepova gumenih na stražnjoj strani patike pojeo tako što sam nestručno držao patike na pedalama pa mi peta strugala o zadnji trokut, em mi trokut ima tragove gume (estetika), em pojeo izdanke gumene (oni koji su kao mamuze). Uglavnom: vožnja za vožnjom level-up i to bar 17% sa patikama, e da pojeo sam i one nove zemljane stepke danas ![]() ![]() 2 Borko: dali ti paše kasnije malko Sljeme (okolo 12-13h)? kiša ujutro...vele EDIT: navalilo se jedno drvo popreko taHman prije stepki zemljanih pa opet valja sjašit pa uzjašit...
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 15.01.2014. u 08:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37010 |
Registered User
|
Lako za tenisice Irvine, taj dio ti i ne treba, nego zaštiti chainstayeve (oba) s nekom zračnicom ili helicopter trakom jer će ti se lak i boja poderat. Ja recimo imam obrnutu situaciju, manje osjetim zglobove s SPD-om, đon je mekan ali ne fleksa, apsorbira sve vibracije, više ne osjetim pedalu uopće pod stopalom kao što se znalo desit na fletu, nekako je sve umrtvljeno i to mi se sviđa.
![]() |
#37012 |
Registered User
|
hm, piše da su za mtb, evo vake imam... Jel 'ko sjutra za Sljeme? četvrtak EDIT: dogovoreno za sjutra, tunel 13,30h. Night i ja zasada, bujrum 'ko mere!
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 15.01.2014. u 19:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37013 |
Moderator
|
Ma dobro, jesu za MTB, ali su sa tvrdim đonom. To zna stvarati neugodan osjećaj na pedalama + malo su i cleatovi pomaknuti (najčešće) na takvim cipelama prema napred. Ali nisu niti ove 5.10 loše. Malo izgubiš na penjanju, dobiš na spustu slobodnu. Još ako ne bole noge, odlično.
![]() |
#37015 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Imam ove kakve ima Irvin i Shimano am45 i ako pod tvrdi dzon mislite savitljivost (od pete do prstiju) Mavic su savitljivije. Imajte jedino na umu da su Mavic razgazenije dok Shimanoice nisu vidjele zemlje. Stoje mi doma vec godinu dana i kak se full slabo vozim nisu dosle na red. Odokativno, kad bi ih provozao ko Mavic mislim da bi doslo na isto. Inace, preporuka za Mavic, ja sam svoje uzeo prije tri godine kod Alesa na nekoj akciji, mislim 60E minus porez, stvarno su ok. Jos za usporedbu, Mavicice su sire. Imam siroko stopalo i nakon sat vremena voznje Shimano me pocne stiskati malo prije prstiju. Shimano je onak, ko pancerica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37016 |
Suit up!
|
Pa za SPD je poželjno da budu što kruće... Koja je poanta mekane SPD patike? Tako možeš voziti i flat pedale.
![]() |
#37017 |
Moderator
|
Ko ima problema, njemu će manje trnuti noga radi loše cirkulacije u mekanijim SPD cipelama. To je tvrdi đon i dalje (naprema normalnim tenisicama), ali nije onako plastičan. Očito Mavic radi kvalitetnije đonove, pa nije od tvrde plastike, nego ipak neka guma tvrđa. Moja greška.
![]() |
#37018 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() vi kojima je tvrda plastika, probajte carbon spd cipele pa bute videli kaj je tvrdo... ja moje sa carbonom koristim samo zimi s debelim carapama ![]() ![]() ![]()
![]() |
#37019 |
Registered User
|
ma ja ba, ja sam na mavic napravio über dvajstiljada km i dalje ih vozam, jučer po prigorju 56km ceste i nema bolova, ovo ono...eh kad se neznam dobro odrazit valjda, bosno moja ![]() ...šta sam hteo da kažem jeste da sa: 5tenkama U become 1 with yOur bike (krećem uskoro u novu market. kampanju sa njima sa ovim sloganom ![]() ...beše to ljubav na prvi pogled, garant ![]()
![]() |
#37020 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
To kaj se ti voziš do dućana i natrag bi i šlape bile dobre. ![]() Spd mora bit tvrd. I ako cipela ima opciju za stisnut petu, nema bolje. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|