|
![]() |
#35611 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Nemoj tako! ![]() Danas Ivanščica, 26km tura po planini s yebenim spustom, zahtjevan za poludit, dobro dođe znat FWP (Nik je ubio danas skillom). Makadam gore-dolje ubija volju za životom ![]() Jučer smo napravili uspon od 16km po osmici do vrha, a bome nije lagano. Težinski je sigurno ko dva leusteka, na par mjesta je neočekivano strmo... I sad valja odmorit, rekuperat, evo jedem kilu i po voća sad cijelo veče, smazali svatko pizzu u Ivancu, treba se i naspavat ![]()
![]() |
![]() |
#35612 |
Registered User
Datum registracije: May 2012
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#35613 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Koliko sam čuo, nekakva cjenovna granica za "normalan" bicikl je oko 1500 kn. Zanima me, koji su problemi ako se uzme jeftiniji bicikl za nekakvu nezahtjevnu vožnju? Nisam se odlučio na kupnju bicikla, ali sam vidio nekakav Xplorer snižen sa 1200 na 600 kn pa sam se bacio na razmišljanje. Ako uzmem bicikl, vozio bih ga 4-5 puta tjedno (uglavnom ljeti), a ruta bi bila 4 km u jednom i u drugom smjeru, po cesti i biciklističkoj stazi. Ima li uopće smisla uzeti jedan takav bicikl? |
![]() |
![]() |
![]() |
#35615 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Problemi su da je kvaliteta nepostojeca i dijelovi nisu standardni. Velika vecina servisera ti ne zeli servisirati te bicikle. Nadji polovni za 1000kn ako je vec frka s lovom, bolje ces proc |
![]() |
![]() |
![]() |
#35616 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2013
|
Budući da sam višegodišnji korisnik e-xplorera, upravo bio s jednim na maratonu na Velebitu, a klinci moji voze 2, mislim da mogu koju reći... Serije Range, Mantra i Vertigo imaju komponente kao i bicikli niže klase renomiranih proizvođača. Jedino što se razlikuje je rama, ja je nisam uspio slomit, a bilo je žestokih vožnji i imao sam preko 100 kg, ali jesam jednom uspio iskrivit zadnji trokut. Ne vidim zašto bi ih itko odbijao, to nisu klasični pevecikli. Uostalom, popis ovlaštenih servisa za njih je podugačak. Ove druge x-plorere, jeftinije, s njima bih se vozikao samo oko kuće, ponekad. Iako djeluju van okvira, za sve što se kvarilo na njima, bilo je dijelova u servisu. Da se razumijemo, sve zajedno to nije prekvalitetno, ja sam na svom u 5 godina dosad gotovo sve mijenjao ili popravljao, ali jeste bila žestoka uporaba. No, treba bicikl održavat bilo koji bio. Pa, generalni zaključak je: kupiti bicikl s imenom ako se ima love, a x-plorer i x-pert su sigurno među ovim noname bikeovima najbolji izbor. Za "do dućana", svakako najbolji izbor. Servisno pokriveni, dijelovi iznadprosječni za cijenu. Ja sam čak razmišljao o uzimanju fulke rame i kupnje najskupljeg x-perta i samo prebacit dijelove. Ima računice sad kad im prepolove cijenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35617 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2013
|
Zaboravih dodat da izbjegavaš ove sa stražnjom suspenzijom, mada čak i ne radi loše na sinovom biciklu. Ali je zato težak... Zanimljiv je tekst iz reklame za taj od 600 kn: Brdski bicikl sa srednjom optimalnom opremom za nižeg rekreativca. Ima izdržljiviju čeličnu ramu te prednju vilicu sa hard-tail suspenzijom što ga čini odličnim izborom za početnika. Namijenjen je za cross country terene, vožnje po cesti i izlete u šumu. Dolazi u neobičnoj kombinaciji i raspodjeli crne i crvene boje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35619 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
evo nas danas odvezli vlakić: Destro, Mik, Mitsuoka, IlCapitano, 2 destrova jarana i ja...isfurali smo 52-55-57 i staza je eXtra gripozna, s tim da sad imamo jedan poooošten rock-garden ![]() ![]() 0.K. = zero killed today ![]()
![]() |
#35620 |
Avocado
|
Hahaha, ajde da kažemo nešto o stanju staze: Dakle, dio do Siletove bukve je sasvim u redu, nakon Čuksovog dropa je dosta zaraslo, ali da se voziti, nikakvih prepreka nije bilo. Nakon Siletove bukve počinje dernek, još uvijek mekana zemlja i na njoj još neutabano kamenje, tamo gdje su kopali kabel pretpostavljam. Guma ima dosta gripa za kočenje ali prilikom skretanja je čupavo. Kamenje koje strši isto zna bacakati po stazi. Nakon toga je staza ok s upozorenjem na dvije rupe posred staze koje još nisu zatrpali, oko njih ima mjesta za proć puno, ali nemojte po sredini ![]() Brzi dio 57ice je dobar, još kad se malo to utaba bit će prava jurnjava. Nastavak na 55 je skroz prohodan, singlica je dobra, nema previše šikare i da se pogoditi put ![]() Eto, napravili mi sad tunel u žbunju za subotnjake, uživajte ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#35621 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Kak izgleda dio od Tomislavca do Cuksovog dropa? Otkad su sravnili onaj dio ispod trafostanice na početku 12ice kombinacija mi se zgadila. Plus više ne idem do bukve nego zapedaliram 100metara uzbrdo cestom i spojim se na 57. Dio nakon bukve je oduvijek bio gHay.
![]() |
#35622 |
Avocado
|
Krenuli smo sa 57ice, skretanje na 52jku po štengama, od žičare do Siletove bukve je stanje super, nema nikakvih iznenađenja. 12icu smo vozili u utorak, onaj dio od Tomislavca nisam ni probavao, na oko je dosta zaraslo. Dio od one ograde vodoprivrede (možda na to misliš za trafostanicu, ne mogu se sjetit ni jedne trafo na putu, podsjeti me) je skoro pa dobar, ima par granja preko kojih se može nekako prekotrljati, a 3-4 čovjeka bi ih u 5 minuta raščistila. S tim da je to onaj "lijevi" put koji vodi i prema mrcini, onaj desno je još uvijek bananko.
![]() |
#35627 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ivanscica - Osmicom po Ivi, izvjestaj s voznje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35629 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
@destro - ti kazes ima gripa za kocenje al nema za skretanje? a koju ono gumu vozis? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35633 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#35634 |
Samsung Mob!ler
Datum registracije: Mar 2012
|
Evo mene na poslu, boli me svaka kost i mišić, guzica pogotovo od onog tvrdog carbon sica... Uglavnom, u ZG je bilo genijalno, 12-DH Medvedgrad je zabavno za poludit, pokoji gap iznenadi pa se iznad njega misliš što ti je ovo trebalo, ali glavno da se sve dobro svrši ![]() Ivanščica je bila super, čak i uspon je bio zabavan (do 5km pred kraj nakon Oštrca). Spustovi pregenijalni, od prvog strmijeg, bržeg i klizavijeg, do drugog, sporog i zahtjevnog... nemam riječi. Treći dan sam Lojstek odradio rekordno, Destro i ja se mijenjali za okladu (ne formalnu, ali naplaćenu ![]() ![]() ![]() Jelo se dobro, pilo se puno, drogiralo često, jebalo cijelodnevno. Sad radit i studirat, naletit ću možda opet i nakon kolokvija. Još da popravim kola koja su sad na izdisaju lagano, možda i koji veći servis i tako to. Dotad ekipa, hvala i uživajte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35635 |
Registered User
|
dragi brate, lepo te bilo za upoznat i uživo. bujrum ti naHma opet, a i mi tebi ![]() P.S. da da, IlCapitano se ima čime pohvalit u životu, ali to neka on iz svoga pera napiše, a i ja mu zafaljujem na kiseloj i zdravici kod dione ![]()
![]() |
#35636 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35637 |
Samsung Mob!ler
Datum registracije: Mar 2012
|
Evo da i ekipi amo pokažemo kako je to bilo u Splitu kad je de5tr0 zdento^4 obruč. Video je uber kul, mi smo fluid as a pro, stazica je ludilo, od sredine videa se drapa na iskrivljenom kolu, još da imamo sponzore, gdje bi nam bio kraj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35638 |
Registered User
|
eXtra si ovo složio, biraš i kadrove...baš über ![]()
![]() |
#35640 |
tha pilot
Datum registracije: May 2008
|
Super video, super bajkovi, super voznja, super kamenjar ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|