Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.04.2008., 22:17   #1
uranium
Registered User

Datum registracije: Apr 2008
Flashiranje biosa ASUS P4V800-X

Imao sam nekih problema sa biosom pa sam skinuo sa www.asus.com fajl za flashiranje. Slijedio sam upute u manualu, preimenovao fajl u P4V800X.ROM, snimio na disketu i kod paljenja kompa ALT-F2. Poceo je radit, ERASING, pa PROGRAMMING FLASH i nakon toga ugasio se monitor i nista. Pricekao sam par minuta i nije se nis desavalo. Resetirao sam komp i nista, ni znaka.

Zanima me dal je sad bios izbrisan totalno, i ako je dali ima neki nacin da se vrati. Ako neko zna molim vas pomozite
uranium je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2008., 22:48   #2
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
resetirao CMOS jumperom na ploci? koliko se sjecam taj asusov flasher to ne radi automatski a ako je bilo vecih promjena zna se desiti da ne boota bez da se CMOS resetira
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.04.2008., 00:20   #3
uranium
Registered User

Drzao sam jumper 5 minuta i nista. Najvise me brine to sto je u toku flashanja nestalo sve s ekrana i nisam dobio poruku da je flashanje zavrseno. Mislim da cu odnjet plocu u Links, kazu oni da mogu flashat. Dal zna neko koliko se to placa odprilike?
Staro 09.04.2008., 00:22   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Mislim da su mi javili 120kn+pdv!

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2008., 00:32   #5
uranium
Registered User

Nemogu vjerovat, kud sam iso radit to??? Jos jedno pitanje, tice se bas toga zasto sam flasho bios. Kupio sam hard HITACHI 160GB, Dekstar, SATA 2 i nije ga htjelo prepoznat. Probao sam sve, iscupao DVD-ove stari hard i nista. Naso sam na nekom forumu da je neko imao isti problem s istom maticnom i hardom i odgovor je bio da se skine nova verzija biosa. To sam napravio i jos jedno sranje. Dal zna neko koji je uzrok sto ne prepoznaje hard i kak to rijesiti ak se uopce moze..

Hvala
Staro 09.04.2008., 00:45   #6
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor uranium Pregled postova
Nemogu vjerovat, kud sam iso radit to??? Jos jedno pitanje, tice se bas toga zasto sam flasho bios. Kupio sam hard HITACHI 160GB, Dekstar, SATA 2 i nije ga htjelo prepoznat. Probao sam sve, iscupao DVD-ove stari hard i nista. Naso sam na nekom forumu da je neko imao isti problem s istom maticnom i hardom i odgovor je bio da se skine nova verzija biosa. To sam napravio i jos jedno sranje. Dal zna neko koji je uzrok sto ne prepoznaje hard i kak to rijesiti ak se uopce moze..

Hvala
Vjerovatno ti je u SATA2 modu pa ga matična ne kuži. A koliko vidim to je VIA chipset, pa se i on da prije zblesit nego Intel!
Što se tiče ASUSa 2 sam bacio radi flasha
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2008., 01:12   #7
uranium
Registered User

evo bas sam ovo procitao i malo me zabrinulo
http://support.asus.com/faq/faq.aspx...model=P4V800-X

nije mi jasno zasto bi po defaultu bilo u sata1 modu ako je hard sata2

EDIT1: e sori krivo sam shvatio, znaci samo mi treba taj Feature tool i prebacim ga na 1.5Gbps i to bi trebalo rijesit problem.

Feature tool bi ga onda trebao vidit ne?

EDIT2: Jel ima neko ko moze, il zna nekog ko moze flashat plocu za pivu i cevape?

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 09.04.2008. u 23:51.
Staro 09.04.2008., 01:45   #8
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor uranium Pregled postova
Jel ima neko ko moze, il zna nekog ko moze flashat plocu za pivu i cevape?
Pa ako ima Cras BIOS Free onda na nekom drugom kompu stavi BIOS na disketu i nazovi ga kako piše na netu pa probaj flashat!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2008., 02:04   #9
uranium
Registered User

Mogo bi to al moj komp je skoro pa mrtav, monitor crn tak da neznam dal uopce kaj radi il pokusava nesto radit, a vjerojatno nije ni sposoban disketu ucitat. Prosurfao sam malo i nemozes vjerovat koliko ljudi ima totalno isti problem s tom maticnom
Staro 09.04.2008., 19:51   #10
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Na tebi je da izabereš: 144kn za flashanje ili nabavka druge ploče (200-300kn polovna, 400-500kn nova).
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno