|
![]() |
#1 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Novi DVD Minus Verbatimci?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
to je staro nekoliko mjeseci |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=96110
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
sva srece da su minusi zadovoljavajuce kvalitete ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ja sam do sada sprzio jedan i pol spindl od 25kom DVD-R made in Taiwan i otprilike je kvaliteta ista kao i kod starih...znaci odlicna...DVD+R sam sprzio par komada, opet Taiwanci i kvaliteta kao i kod starijih Verbatima...za sada se ne bunim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Moja iskustva s "novim" Verbatimima, koja sam već negdje i napisao, glase: +R - novi lošiji od starih (porast PIF grešaka s cca 400-500 na cca 3-4 tisuće) -R - novi bolji od starih (broj PIF-ova s cca 500-700 na cca 50-150) Ovo se odnosi na Tajvance, danas sam dobio Made in India +R pa ću ovih dana probati kakvi su (stari su bili na 400-500).
![]() |
#10 |
Moderator
|
Ha, nemojmo brzati sa zaključcima... kod lošijih +R radilo se od 2-3 spindla kupljena na dva različita mjesta, pa se može zaključiti da je to raširena pojava (to što su lošiji nego prije), dok se kod -R radilo samo o jednom spindlu pa ne znači da su svi takvi (odlični).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Nije se sjebao samo ima deste puta vise gresaka, ja sam sprzio ovih novih oko 500 kom. i definitivno su dosta losiji od starih, -R nisam probavao jer uvijek koristim +R ali cu probati i njih.
![]() |
#14 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja godinama +R forsiram kad god mogu nisam imao problema ali već dugo nisam TYa nigdje našao sve su MCCi a oni su uvjek bili malo lošiji, iako ruku na srce nisam imao problema s Verbatimom nikad pa nadam se da neće niti sad početi... ![]()
![]() |
#18 |
Moderator
|
Vidim da me čekaju neki... ![]() Imam nekog posla pa sam stigao testirati samo jedan medij, ali ako se po jutru dan poznaje... Dakle, Verbatim DVD+R Made in India, spindle 25kom, godina uvoza 2008., uvoznik Lost d.o.o., cijena 48kn. Snimljeno na LG GSA-H42N (RJ11), vrijeme snimanja 5:58 @ 12x (malo je usporilo jer sam svakog vraga radio za vrijeme snimanja), testirano na BenQ-u DW-1640. ![]() Za usporedbu, "stari Indijci" su mi davali rezultate otprilike ovako: 8x - cca 1000 PIF grešaka 12x - cca 500 16x - cca 1000
![]() |
#19 | |
8-bit Gen.
|
8 Doomy je potvrdio linkom kako ste to vec komentirali, pa rekoh da tamo nastavim. Sad vidim da se ovdje vec izredalo postova. Citiraj:
Kolike smo puta tega ponavljali po forumu? ![]() Samo i sa 10 ADIP-a, price o tome kako ce zbog svih tih narodnih "+" tekovina zapis biti dobar neovisno o kvaliteti medija -> pada duboko u vodu. Tome barem mozemo svi danas posvjedociti. U pocetku, samo zbog tih obecanja kupovao sam iskljucivo + , ali ubrzo nastavio sa oba. Da, ovaj novi "-" spindler jer prvi sa kojim sam glatko opalio nekoliko 18x za redom. Prvi je sniman na brzinu iz šuba za van, jer zaboravih podesiti brzinu. Ocekivao sam da ce pasti za slobodu, zacudo nije! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() koja je razlika između DVD+R i DVD-R, odnosno šta znaće taj + i -. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
Ne mora značiti. Meni su inače PIE razine više na -R medijima nego na +R, bilo da se radi o "starim" ili "novim" medijima. Što se tiče tog skoka PIE grešaka, nije kriv medij nego prža. prilikom zadnjeg podešavanja OPC-a, prža je krivo procijenila snagu laserske zrake, zbog toga je tako nagli skok. Događa se ponekad kod novijih LG prža, naročito na visokim brzinama. Evo ti primjer zadnja dva -R medija koja sam testirao (slučajnim odabirom, naravno, tko bi testirao svaki medij): 8x: ![]() 16x: ![]() Teško je generalizirati na osnovu testa 1-2 medija, pa čak i više, ali na osnovu iskustava više korisnika foruma, čini se da su tajvanski +R dosta lošiji od "starih", tajvanski -R čak bolji, a za indijski +R će se još vidjeti, treba još testova.
![]() |
#23 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Upravo sam naletio na MCC 03RG20, ali Made in China ![]() Dosad su bili iskljucivo Made in Japan (TY) ili Made in Taiwan (MCC). Zadnje izmijenjeno od: morph. 06.04.2008. u 20:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
Je, pojaviše se odnedavno u Europi, ali ovo mi je prvi glas da ih ima i kod nas... Glavni OEM proizvođači za Verbatim su CMC, Prodisc (Taiwan) i Moser Baer (Singapur). CMC i Prodisc imaju svoje tvornice i u Kini (P. R. China), pa je bilo samo pitanje dana kad će početi proizvoditi Verbatime i u tim tvornicama. Nisu fake, a po prvim reakcijama nisu ni bolji ni lošiji od uobičajenih tajvanaca. Jel im kod na unutarnjem hubu MAPNxxxxxxxxx ili nešto slično?
![]() |
#25 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
Ha, ne bi trebali biti lošiji od uobičajenih tajvanaca, čak bi mogli biti bolji od posljednje, kako da kažem, "sfušane" serije CMC Verbatim medija. Znamo, naime, kako je serija Verbatima tajvanaca (CMC) koja je došla kod nas prije mjesec-dva, za klasu lošija od starih serija. Može biti da je jedna linija za proizvodnju "ispala iz vinkla" (ovo je čisto nagađanje, možda su neko vrijeme koristili lošije sirovine, možda... tko zna zašto), pa su mediji bili lošije kvalitete nego inače (serije PAPA... i MAPA...). Stoga, vjerujem da su ovi kineski čak bolji, odnosno na tragu "starih" tajvanaca. Vrijeme će pokazati... ja u zadnje vrijeme preferiram indijsko, i stare i nove, jer su se pokazali najbolji i najstalniji (možda zato što mi je glavna prža Made in India, pa govore istim jezikom... ![]()
![]() |
#27 |
8-bit Gen.
|
8 Da ne otvaram novu temu samo radi ovoga. Svako malo prodjem pored Feniksa i hocu uzeti koji 25 ili 50 Spindle od Kodak DVD-R-a. Uvjek me bode u njihovoj ponudi spomen ovih Kodaka. Na webu je uvjek kvacica kako ih imaju. No kad god pitam nema ih. Kad ce dobiti neznaju? Tamani li mozda neko sa PCE-a te medije? Pa da bar saznamo izvor tog konkretnog DVD-R-ca i mozebitno ime kupca zbog kojeg ih nikad nema ![]() 8 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|