|
![]() |
#602 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Bez beda, stroj je slozen za 2D i 3D obradu, animaciju i rendering, tak da, mozda bude i premalo ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Koliko vidim SU ti imas 2 Quad masine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Prečupavi mod
|
Hm, ne? Ova druga iz sig-a je moje chedo na poslu, al nije moj... odnosnim se doduse prema njemu kao da je moj ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
BTW najgore kućište za skrivanje kablova je ovaj dragon u kojem mi je stara konfa. Ajmeee
![]() |
#606 |
Prečupavi mod
|
Ma jok, doso novi kolega na poso, pa je trebalo skrpat nekaj nabrzinu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Hint: očito ima eksternu optiku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
®
|
kuciste je drlja neko no name,brijem ms. pa sam ga modao malo,otkinuo ono sto ne treba,iza rupa za 120vent,napried maknuo svu plastiku i stavio samo taj bruseni aluminium... optike nemam (flat+mreza,komp dolje na kojem je dwdrw),tak da mi je nepotrebno,a ne volim kablove... ![]() lijep pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#613 | |
®
|
Citiraj:
![]() x2 4000,sonic tt,ma 69s3h,2gb kingmax,seagate 250,fortron pnf,gpu 7200,gigabyte global,wireless netgear,g15,mx610,5.1 5300,f700p ![]() jedino sto cu bubnuti staklo umjesto pleksija i našpanovati ventic da se pali sam kad se sonic zagrije.hdd je na gumama bicikla,ali je on trenutno jedina stvar koja se cuje (al ono friki sam),tak da moram to u nesto umotati i milina. gumbove za paljenje i restart,mozda pow led cu strpati sastrane na stranicu... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Premium
|
Elastika od gaća je IMO najbolja ili ona okrugla što možeš izvući iz neke jakne ili trenirke a u sebi ima puno sitnijih gumenih niti. Baš gledam i ne vidim gdje sad pališ komp, na tipkovnicu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 | |
®
|
Citiraj:
![]() na drugoj slici mozes vidjeti da mi vire žice i fanmate. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
samo pitanje...sry, malo nevezano, no da ne otvaram topic. u svezi ovih nacina ucvrscivanja harda i smanjenja vibracija. nebi li trebao hard imati cvrsto uporiste upravo zbog svojeg specificnog ultra brzog trzanja glave simo tamo po ploci? cini mi se da kad je neucvrscen da onda ti brzi pomaci glave tresu hard vise nego kaj bi trebali, i upravo im zamah daje mogucnost da ostete plocu...mislim palo mi je to napamet pa ako neko to moze znanstvenije pojasniti. nekako brijem da u visecem kucistu, brzina pomaka glave se prenosi na cijelo kuciste pa se hard pocne ljuljati. pa s vremenom dode do kontra ljuljanja kad hard zbog tezine ode u jednu stranu a glava u drugu.pa tako malo po malo, i moze li onda doci do takvog kontra pomaka da glava zbog kontra pomaka kucista zadere glavu? a znamo da je glavi na hardu jedina mana upravo to, nefiziolosko kretanje, citaj kontra trzaj.poput toga kada hard padne na podlogu. eto,pitam to jer je hardu predvideno da stoji cvrsto ucvrscen u kucistu zahvaljujem unaprijed.. ![]()
![]() |
#617 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne ljulja se HDD sam od sebe kad nije pričvršćen. Ako si ikada imao HDD na stolu (dok si nešta prebacivao ili slično, u ladici možda), sam vidiš da on ne ide nigdje, a kamoli da bi se on od rotacije glave vrtil po kučištu. HDD je učvršćen da slučajno ne bi (zbog korisnika najčešće) lupio u nešta, jer je osjetljiv na udarce. IMHO...
![]() |
#619 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
ma da ?:P moze to još bolje heh potrudi si vise |
![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() |
#622 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
hmm da. to je istina. no, upravo jer je na stolu, isto je kao da je fizicki ucvrscen za kuciste (ipak je hard onak, tezak dio elektronike pa mu ona i neda da se pomice). i ta tvoja konstatacija nekako ne stoji. ako je toliko osjetljiv na udarce, upravo bi ga onda odavna trebalo ucvrstiti na neki drugi nacin. no, pitah to upravo zato jer se vjesanjem omogucava glavi da dobiva sitne kontra udarce. cvrsto ucvrscivanje glavi pomaze da se tocno pomice kamo treba i koliko treba. i ta cvrstoca koju hard dobije kad ga userafimo, je recimo to tako, neki granicnik po kojem se glava ravna u svom radu. znaci, ucvrscivanje koristi da koci i da ne ode previse simo tamo.no vjesanjem, glava vise nema kocnicu, tj svoj visak snage pri naglim pokretima ce lako prenjeti na viseci okvir, pa se ljuljati sve jace i jace. naravno, nece iskociti van iz kucista, no kako je hard osjetljiv, mozda je to taman dovoljno za defekt...no, mozda samo fantaziram (vjerojatno ![]() mozda je najbolje to objasniti ovako. uzmes hard u ruku, i dok radi pomices ga lijevo desno.kao da se ljulja.znaci, nema udaraca, ali nema ni cvrste osnove. hoce li glavi to smetati pa se mogu pretpostaviti greske pri citanju podataka, ili je hard predviden da stoji cvrsto userafljen da se izbjegnu kontra pomaci>> hard lijevo glava desno. ma ovo def nije tema ovog topica, sry, no fakat me zainteresiralo to vjesanje harda. imam neke lude ideje u svezi vjesanja harda, no zanima me dali bi se vjesanjem mogao hard shebati.sry na ot topica ![]()
![]() |
![]() |
#623 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Te tvoje brige bi imale smisla da je glava u hdd-u teska tj da ima neku vecu masu, ali je masa glave ( i cijele rucke s namotajima) neznatna. Definitivno najvecu masu u radu ima ploca s motorom koji se vrti, pa imas osjecaj da se cijeli disk ljulja kad ga pomices (princip je isti ko i kod ziroskopa). Tak da slobodno objesis diskove bez straha da se bude nekaj shebalo. Btw i moji diskovi vec jedno vrijeme veselo vise i rade u tisini - look.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
Pa čisto sumnjam da može puno bolje, zato jer iza matične ne mogu proći kablovi a od hdd mogu ih jedino precvikati da budu manji ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
joj... pa imas ti tu za posakrivati puno toga nije bed -diskove okreni naopako tak da ti se ne vide konektori -ATA kablove isto iza kroz kavez provuci -ovaj dolje kabel na kucistu ili iza ploce ili ga parem zaljepi po rubu case -front panel zategni koliko ide i bar ga uz rub casea strpaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|