|
![]() |
#451 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Imam i ja tu plavu, cod leti a sta se crysisa tice to je prica za sebe, taj crysis ne bi treba bit mjerilo za nista, igrica jednostavno nije optimizirana kako triba. Ja mislim da nema te grafe koja bi crysys vrtila na 24 inch sa full opcijama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#452 | |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() To mi je prvi razlog zašto bi je išao kupovati.(te kao nekakvu dugoročnu investiciju - što znam da s VGA nije moguće ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
COD 4 vrti odlicno pa cak i tako velikom monitoru uz puno eye candya - to se ne moras bojati , ta igra je napravljena normalno a ne abnormalno kao crysis . |
![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ma COD je predobro optimiziran tako lipo da svatko ko kupi neku solidnu grafu je igra bez problema a i samoj grafici nista ne fali...... tako da nema frke sta se tice igranja na 22inchnom monitoru sa 3870 |
![]() |
![]() |
![]() |
#456 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() Citiraj:
P4 1.8GHz (@2.4), 512RAM, Radeon 9600xt 256MB , i 40GB HDD (igra mi je jedva stala gore ![]() Normalno, sve postavke na low i na 800x600, ali bitno da je radilo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Vidim da je HGspot stavio na cjenik Sapphire 3870 ULTIMATE FR 1349kn. Sta nije ta tek najavljena da ce doci, ili su oni mozda pomijesali onu novu koja ce biti Pasive cooled i onu sta ju je "windfucker" kupio sa onim nekim fancy coolerom koji fino hladi.
![]() |
#459 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
da ima cijenu kao hd3850 512Mb, isplati se uzeti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Premium
|
3870
Jučer sam u HG Spotu uzeo Sapphire 3870 FR Ultimate. Jako dobro izgleda, nije onaj najčešći dizajn sa crvenom plastikom s kulerom okolo, nego ima heat pipes, pasiva znači. Sama ploča je crvena i kartica općenito ostavlja puno bolji dojam od "plastične", ti pajpovi izgledaju kao nešto iz Mad MAx-a, odlično je. Jako sam zadovoljan, instalacija je prošla odlično. Stranglehold mi ima 160 FPS na max. COD 4 još nisam probao s njom, ali tu bi trebalo biti osjetno manje, nadam nečem oko 80 fps. Eto malo da se napiše nekaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Koje su temperature? Baci par slikica te pasivne 3870. |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Inquisitor DeathWatch
|
da mene isto interesiraju temperature. Jer grafika je "jeftina" za 1349kn dobit pasivnu 3870, mislim da je jeftino. sluzbeno glasilo kaze : SAPPHIRE HD 3870 ULTIMATE Edition External Memory Interface 256-bit Memory Type 1.2GHz GDDR4 Frame Buffer 512 MB Cooler Silent Passive Fanless Heatpipe Power Connector 6-pin PCIe Peak Board Power ~115W Display Interfaces 2x Dual-link DVI with HDCP + HDTV Out (HDMI+Audio with adapter) ATI CrossFireX Dual interconnects (2, 3, or 4 boards) a slikica ima ovdje http://www.fudzilla.com/index.php?op...6526&Itemid=65
Zadnje izmijenjeno od: Zmalamuth. 03.04.2008. u 13:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Premium
|
Da, tak nekak izgleda moja, samo je crvena, no sa strane gdje je Sapphire logo, taj metalni dio oko logoa je veći i robusniji na mojoj, još malo močnije izgleda, ako se ne varam. Nisam slikao, već sam odmah stavio u komp. Tko bi dočekao ![]() Temperatura je dobro pitanje. Prije ove sam imao Club 3D x1950pro kojoj je temp prema Everestu išao do 97 stupnjeva. Tko zna koliko je to blizu istine. Pogledao sam i za ovu, ali u Everestu mi senzor ne pokazuje temp za vga, već samo cpu i mobo. Ne znam, možda sam nešto previdio, a i everest sam do sada izuzetno malo koristio. Ako netko ima savjet kako srediti da vidim temp u njemu neka javi. Ako znate neku drugu aplikaciju za vga prikaz vga temp, recite mi, pa ću rado očitati nakon pola sata COD4, pa postam ovdje da usporedimo temp pasive sa aktivom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Ozi daj izmjeri kolko zauzima hladnjak s gornje strane, kolko ide u visinu jer imam cm gemini koji je ogroman pa neznam dal će bit mjesta za to
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako ne nađem nešto drugo, instalirat ću CCC pa pogledam temp i postam. Nisam se stigao baš puno bavit sa blagodatima karte jučer, tek malo da zadovoljim ego. Danas ću probat više, a budem je i malo pomazio da vidim jel kipuća ili je ok pa javim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#470 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma nema problema, budem izmjerio večeras. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Guest
|
Ma,Everest neda temperature sve u verziji bez licence,ipak je to program za kojega nešto treba i iskeširati za punu funkcionalnost,jel'te... ![]() ![]() Instaliraj ATITool,ovu zadnju verziju i ![]() Usput ju možeš malo i naclockati (da neb' bilo "nema domaće zadaće") ![]() I,da-slike,jako me intrigira ovo. LP E,i još nešto:svakako ostavi monitoring temperature tijekom COD4,ipak je to pasiva&3870,ne ureklo se... |
![]() |
![]() |
#473 |
Premium
|
Evo ga. Gledajući karticu ako stoji na okomitoj podlozi, dužina je 22.5 cm, Širina 10 cm, a visina, znači ono štob' narod rek'o debljina je 3.5 cm. Razmak između krajnjeg ruba hladnjaka i mog 12cm cpu coolera je 4 cm, znači stanu i najveći cpu cooleri u isto kučište s njom. Jedna isprika, zabunom sam rekao da je crvena, nije, plava je. Trenutno mi se pune baterije za fotić, pa ću sutra fotkat. Sori za temp, nisam instalirao CCC, ali budem, no bacio sam 20 min COD4 i popipao heatpipes i kuler i da, moram priznat dosta do jako su vrući. Ne brinem, jer kako je ATI malo veća firma od Hrvatske, a ovakvih je kartica napravila više nego što je nas hrvata, onda se ne bojim da nisu mislili da li je pasiva dovoljna. Inače, iz mog nekog skromnog, ali vjerujem točnog poznavanja fizike, zapravo je dobro da je heatpipe jako vruć, jer to znači da dobro odvodi toplinu. Kako prst mogu držati oko 2-3 sekunde na njemu, ne vjerujem da je topliji od 70 stupnjeva, iskreno. S druge strane, x1950pro je ruku na srce definitivno kalorifer u odnosu na ovu karticu. Što se tiče samog COD4 i FPS-eva, eh, ide od 51-120, ali najčešće bih rekao da se pojavljuje broj 74, tako da je to neki overall po mojoj procjeni. Jedna stvar je zanimljiva, nisu ni ti Tray Tools-ovi FPS-i baš realna stvar. Sa x1950pro sam imao max 55, na istim postavkama, naravno, ali i kada je sa x1950pro sve radilo glatko na nekih 45-50, sada kada igram sa 3870, iako oko ne bih rekao da primjećuje tu neku razliku između 50 i 75, sa 3870 je sve puno više smooth i manje zamara oči. Nije našpanano ako me kužite, a što se tiče kvalitete slike, po meni je identična. Iako je razlika u COD4 u overall FPS oko 50% u odnosu na x1950pro, ja bih rekao da je još više jer sam jučer probao Stranglehold koji mi ima debelo preko 100 FPS, dakle duplo više nego sa x1950pro. Jedno pitanje, da li mislite da bih trebao reinstalirati tray tools? Može zvučati glupo, ali da ne bi nešto ostalo od 1950-ke u tragovima(?) Što mislite? Eto malo za sad, sutra bum vam zakeljil slike. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Inquisitor DeathWatch
|
s obzirom da radim (i igram se) na dva skoro identican kompa, s tom razlikom da je u jednom sapphire 3870, a u drugom sapphire 1950. COD4 na 1280x1024 sa detaljima na mid-high. Na 1950 ide 50-110 FPS na 3870 ide 90-160(200) stavio sam lock na 150, a uglavnom je stabilno 122-135.
![]() |
#476 |
Premium
|
Coconut je u pravu, nova verzija Everesta prikazuje temp. Instalirao sam je i nakon 20 min COD4 kaže 69 stupnjeva za GPU, a u idle je 40, Nije loše. Tako je Greg. Zmalamuth, ovo da 1950 ide do 110 je kod mene bilo nezamislivo, a i ovo što kažeš za 3870. To su ogromne razlike u odnosu na moje. Imaš li neko mišljenje zbog čega je to tako? Zadnje izmijenjeno od: Ozi. 03.04.2008. u 22:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#478 | |
Inquisitor DeathWatch
|
Citiraj:
oba kompa su "skoro" ista, oba imaju Q6600, oba imaju 2gb rama, odnosno ovog doma sam sad podebljao na 6gb, u oba je seagate "speedy gonzales" 250gb kao sistemski i WIn XP SP2. driveri catalyst 8.3 evo nasao sliku sa postavkama: http://www.max-save.org/thumbs/116564COD4.jpg (http://www.max-save.org/viewer.php?id=116564COD4.jpg) sa cime mjesris broj FSP? ja ga mjerim unutar igre sa "cg_drawfps 1" komandom znam da je znalo biti razlika izmedju atitoolsa i onoga sto igra prikazuje.
![]() |
![]() |
#480 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Instaliraj Fraps i smjesti ga u neki kut ekrana koji ti ne treba kad igraš (npr. kod mene je to gornji desni za COD4). Dok igraš, moći ćeš aktivno pratiti fps. Mislim da postoji i opcija da ti snima fps u nekom vremenskom razdoblju pa ti da min, max i prosjek.
![]() |
|
|