|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Pojačavanje Wireless signala ma laptopu
Imam Lenovo N200 3000, i zanima me postoji li ikakav način da se pojača signal, ti da se stavi neka antena... Na normalnom PCI wireless kartici koja se ugradi u PC, ima ona onaj utor za antenu, al pošto to na laptipu nema, to jako otežava stvar...
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Itko? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
RisingPower ocito misli da ti je lakse problemu prici s druge strane tj pribliziti si izvor wireless signala umjesto pojacavati prijem laptopa. logicno ali i skuplje od usb rjesenja. no svakako pruza veci komfor od teglenja neke antena spojene na usb adapter uz laptop ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
aha, znaci ne mozes nagovoriti susjeda da pojaca signal svog wlan routera? ![]() mozes probati na vk news grupi pitati, trebalo bi tamo lurkati par likova za koje znam da ti to mogu srediti pa ti se mozda jave. da se konektor ugraditi na laptop bez nekih prevelikih intervencija i kablova koji ce visiti iz njega, sad jedino ovisi hoce li se nekome dati gnjaviti s time i zelis li ti uopce da ti netko raskopava lap ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
I opet se doalzi na usb solution ! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: mali david. 29.03.2008. u 11:08. Razlog: dodatni podaci |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
15 dbi? taj dizajn ni u teoriji ne moze imati preko 6 ![]() yagicu si vjerovatno zbrljao, ako si ju radio po onoj shemi s zgwirelessa onda pogotovo. iako im nacrt u teoriji valja sve koje sam ja vidio da su ljudi radili su bile katastrofa. a niti na jednoj nisam primjetio neki otklon od orginalnog nacrta. ili nesto jebeno s njime ne stima ili je dizajn osjetljiviji na mikrogreske nego sto sam mislio. u svakom slucaju obicna kantena je bila bolja od tih yagica. btw, pojacanje se bas ne zbraja tako kako ti mislis, 15dbi nije 15x jace od 1dBi nego....jebiga, ne da mi se sad racunat ali pun k jace ![]() googlaj, bit ce ti jasno zasto se uz pomoc komada kartona ne moze od 4dBi antene dobiti ni 10dBi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Sad, vidi, nisam ja neki expert i neću tvrditi da "ima" 15db, samo znam da je velika razlika (ogromna) sa ili bez reflektora. Stick sa istom antenom uhvati jednu ili nijednu mrežu, a ovako biram... AP koji je osjetljiviji "vidi" recimo 3 mreže do snage oko 13 nečega, a sa reflektorom vidi oko 12 mreža i snage preko 20 nečega... Samo bih jedno pitao, imaš li iskustva sa takvim projektima, mislim probao si tako nešto. Ja sam iz vica probao i iznenadio se, a da tek vidiš stick u šerpi... Samo za probu sam stavio u tavan ap na prozor i konektiro se na drugi 300m dalje i imam stabilnih 10mb brzinu, meni ne treba više. Tko ima novaca može ga iskoristiti za kupovinu dobre opreme, a tko nema, mora se snaći kako zna, eto, meni je bitno da stvar radi. Samo sam htio čovjeku dati ideju koju sam ja isprobao i još neki, a da nemora potrošiti više od 180 kn, naravno da će svatko za sebe odlučiti što je za njega dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
ma pazi, ne napadam te ja ili nesto. samo sam morao nesto napisati kako dezinformacija ne bi ostala upisana kao cinjenica. ipak threadovi putem searcha i googla zive dugo, kriva informacija moze znaciti tisuce zabludjele djece u buducnosti ![]() ![]() ![]() nisam rekao da nisi nista postigao windsurferom, iako nisam neki fan takvih rjesenja vidio sam da su ljudi zadovoljni time. no ne treba se razbacivati brojkama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
iskustva sa edimax-om: nesto vise vidi nego u moj lap ugradena intelova 4965agn kartica ali niti ne puno vise, pozitivno je sto ga mogu staviti gdje hocu pa tako jos malo poboljsati signal a ima SMA konektor ako treba zamjenit antenu. za te pare - preporuka ![]() sad pitanje za greg SE (jel vidim da se dosta kuzis a i da ne otvaram novi thread): ovih dana bi mi trebala stici alfa awus036h (500mW). mislio sam uzeti ovu antenu da je koristim uz alfu i edimaxa (ovisno sto imam pri ruci). mislis da je to ok? uglavnom htio bi jos malo povecati broj mreza u dometu, ne ocekujem cuda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ja sam dobivao najbolji signal kad bi karticu rucno stavio na "B" i fiksno na 11Mbit transfer. Kad bi postelao ovako, signal i kvaliteta bi porasli maksimalno. Dok je na "G" i auto onda ima i dosta gresaka ako je udaljeniji AP na koji se spajas. Probaj i javi. Znam jednom kad mi se zapalio ruter i dok nisam rijesio drugi par dana sam se slepao preko susjeda koji je dosta daleko i kad sam stavio manual,B,11Mbit onda kao da je pored mene i sljakalo je super.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|