Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 02.04.2008., 14:22   #1
ToNi_PC
Registered User

Datum registracije: Mar 2008
problem sa bootanjem wina

evo javljam se zbog dva problema, jedan je zbog bootanja windowsa a drugi sličan.

Problemprvi: znači u mojoj školi je netko instalirao win xp media centar editione i sad problem je ovaj
formatiran je hdd na kojem su bili prije windowsi ali smrad to nije prepoznao pa kad upalim komp dođu
mi tri opcije crni ekran i pita me ovako start Win xp pro ispod start Win xp mc edition i ispod toga me pita
start Win xp mc edition setup sad mene zanima kako bi se ja riješio toga da mi autzomatski buta mc edition

probledrugi: spojim hdd - cd čitač - disketnu jedinicu (na hdd-u su mi instalirani windowsi) i javi mi ovu gresku:
NTLDR is missing please reboot press ctrl+alt+delete to reboot is THAT?!?!?! odem lagano u setup
(onaj plavi ekran na početku kad upališ komp i odmah stisneš del) i tamo stavim primari but divajs hdd
sekundari cdrom i third flopy ali nece probam stavit da mi je primarni boot device cd rom (da botam windowse sa njega) ali onda mi piše disk boot failure please insert system disk and reboot kako to rješit ne mogu ni instalirat windowse nanovo bože pomozi.....

Jel mi može netko pomoć pri rješavanju ovih problema bio bi jako zahvalan jer mi je hitno (profesor ce me ubit ako ne)
Hvala na pomoći unapred... PoZ

Zadnje izmijenjeno od: ToNi_PC. 02.04.2008. u 14:45.
ToNi_PC je offline  
Staro 02.04.2008., 14:50   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Upiši NTLDR is missing please reboot press ctrl+alt+delete to reboot u google i brzo ćeš saznati kaj treba radit...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.04.2008., 15:19   #3
ToNi_PC
Registered User

Datum registracije: Mar 2008
da, svugdje piše da butam sa cda ali nece ni to kaže ovako DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER a sa tim cd-om sam instalirao windowse i radili su...
ToNi_PC je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno