Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.03.2008., 21:50   #1
Starča
Registered User
Moj komp

Starča's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Zašto se nemogu spojiti preko LAN-a?

Dakle, moje pitanje je iz naslova. Imam kasdu, neznam koji model, ali dobio sam je prije 11 mjeseci od t-coma. Kada ukopčam LAN kabel u mrežnu karticu komp ga prepozna i local area conection je spojena, evo pogledajte sliku jel sve dobro napisano, radi u bridge modu http://img167.imageshack.us/my.php?i...nectiontn0.jpg . I kranem se konektati na konekciju koju sam napravio i piše connecting trough wan... i tak stoji i onda se pokaže neki error, par puta sam restartao router, ali ništa i dalje isto, ali npr. kad se spajam preko usb normalno hoće i kad odmah probam preko lana hoće, još neki 6 h, jer već sljedeće jutro se neće konektati, a neznam zašto???
Starča je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2008., 18:26   #2
Th3 Cl4n5m4n
Premium

Datum registracije: Dec 2006
U Bridge modu rada ne upisuješ te podatke. Možeš IP adresu i Subnet mask ( automatski koji ti dodijeli odnosno 255.255.255.0 ) i to je sve. Default gateway ne upisuješ jer kad upišeš gateway onda se windowsi žele spojiti preko Router mode rada.

Dakle, samo izbriši brojeve pod default gateway i onda odi u Contol Panel / Network Connections i u gornjem desnom dijeli " Create a New Connection".

Onda tu odabireš :

1. Connect to the internet
2. Set up my connection manually
3. Connect using abroadband connection that requires a user name and password
4. Upišeš naziv konekcije ( tako svejedno šta, ja stavljam inače T-Krebile )
5. pod user name i password upisuješ korisničke podatke - dakle korisničko ime i lozinku ( korisničko ime OBAVEZNO moraš staviti " @htnet-dsl " jer će it u suprotnom biti modemsko spajanje.
6. Finish.

To je to.
Th3 Cl4n5m4n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.03.2008., 19:45   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Th3 Cl4n5m4n Pregled postova
Default gateway ne upisuješ jer kad upišeš gateway onda se windowsi žele spojiti preko Router mode rada.
Sorry, ali krivo. Kako će se ponašati pojedini uređaj (u ovom slučaju Kasda) ovisi o konfiguraciji istog. Za korištenje uređaja u Bridge mode rada unošenje Gateway adrese nije bitno ali je korisno unjeti jer se tada "lakše" otvara web konfig uređaja.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2008., 22:15   #4
Th3 Cl4n5m4n
Premium

Datum registracije: Dec 2006
Meni nije radilo kada sam gateway unio
Th3 Cl4n5m4n je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2008., 22:36   #5
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Ne, ne, gateway nebi smio imati nikakve veze sa ovim problemom konekcije. On isključivo dođe samo da se može pristupit modemu.
Prije bi rekao da je mrežna u qurcu, ako sa USB vezom radi normalno...

Trebalo bi probat modem sa drugom mrežnom ili drugi mrežni modem sa mrežnom na matičnoj.
Moj modem od optime ima sve ručno upisano pa čak i dns i bez problema se spaja u bridge modu, na t-comu nisam imao mrežni pa nebih znao reć no ponavljam, meni je ovdje sumljivac mrežna.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2008., 22:50   #6
Starča
Registered User
Moj komp

Starča's Avatar

Citiraj:
Autor stuc Pregled postova
Ne, ne, gateway nebi smio imati nikakve veze sa ovim problemom konekcije. On isključivo dođe samo da se može pristupit modemu.
Prije bi rekao da je mrežna u qurcu, ako sa USB vezom radi normalno...

Trebalo bi probat modem sa drugom mrežnom ili drugi mrežni modem sa mrežnom na matičnoj.
Moj modem od optime ima sve ručno upisano pa čak i dns i bez problema se spaja u bridge modu, na t-comu nisam imao mrežni pa nebih znao reć no ponavljam, meni je ovdje sumljivac mrežna.
Neznam baš, danas sam odnio komp kod frenda umrežili smo ih preko crossover kabela i sve je normalno radilo, čak smo igrali cod4 cijelo popodne i ništa neočekivanog nije bilo. Čuo sam da je kasda smeće od routera, pa je možda do routera
Staro 31.03.2008., 23:02   #7
Starča
Registered User
Moj komp

Starča's Avatar

Ima ko kakvu ideju?
Staro 01.04.2008., 13:08   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Eto si probao komp / mrežnu na drugoj lokaciji i utvrdio da je navedeno ispravno.
Sad ti preostaje da od nekog posudiš drugi Adsl modem / router na par sati (po mogućnosti ne Kasda šrot).
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno