|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
![]() imam problem sa updejtom grafičke. nikako da nađem kompatibilan driver a da radi. a sve to zbog instaliranja directX 9c, kojeg iako sucessfully instaliranog nema naznačenog u dxdiag-u. ovo su moji podaci iz dxdiag-a: device: MOBILITY ATI RADEON 9000 AGP 0x4C66 Internal DAC 350MHz 64 MB drivers: ati2dvag.dll 6.14.10.6368 ati2mtag.sys notes: Problems were found in the system registry. Details are available in the saved text file. You should reinstall DirectX to get the latest version. To test DirectDraw functionality, click the "Test DirectDraw" button above. To test Direct3D functionality, click the "Test Direct3D" button above. sadasnji direkt je directx 9b 4.09.0000.0902 gericom laptop sa xp home edition sp2 mobile ADM Athlon (tm) XP 2500+ 1.86 GHz 512 MB of RAM jel mi netko moze preporuciti koji driver da instaliram i da rijesim taj problem? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Probaj staviti Dx9.0c. Na podforumu Prijenosnici se motao link za modane ATI drivere za Mobility platformu, pa potraži.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#4 | ||||||||||||||
Premium
|
nemrem staviti dX9c. niti ovaj niti onaj. treba mi pošteni driver. nasla sam na jednom od foruma toshiba laptop sa istim konfiguracijama koji ima instalirani DX 9c. samo me zabrinjava sto je ovo VGA driver a meni pise za chip tipe: AGP. da li cu si opet sranje napraviti ili bo ovo moglo upaliti? dirver je
|
||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
DirectX je i inače vrlo usko povezan sa driverima grafe i vindozama, prema tome i on spada u 'poštene drivere'. I kako to da ne možeš instalirati Dx9.0c? To što piše agp tebi ne igra nikavu ulogu. To je način spajanja na ploču i prijenosa podataka između grafe i ploče.
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
okej. ne znam o tome puno. mogu ali ne radi. instalirala sam sa microsoftove stranice directe pa sa ostalih stranica, te sa cd-a također. no instalacija završi uspješno, no u dxdiagu i dalje stoji directx 9b?!?!?! ovo mi pise u dxdiag-u, pod disply i notes. što da napravim? da instaliram ovaj driver gore? You should reinstall DirectX to get the latest version. To test DirectDraw functionality, click the "Test DirectDraw" button above. To test Direct3D functionality, click the "Test Direct3D" button above. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ajmo ispočetka, malo mi je to nejasno "neće da radi". Ovaj link što ti je Jelc dao - tu su ti driveri koji podržavaju praktički sve moblity grafičke kartice od ATI-ja. Znači, staviš njih i to je to. E sad - što ti točno znači - neće da radi? Pokušavaš instalirati drivere pa ti zbloka instalacija i javi neku grešku? Ili instaliraš drivere ali ne otvara control panel od grafičke kartice? Ili nešto treće? A što se directX-a tiče - skini ovaj programa http://www.softpedia.com/get/Securit...adicator.shtml deinstaliraj s njim DIrect X pa probaj onda staviti zadnju verziju. Ili, odeš na start, run, regedit pa nađeš redak: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\DirectX Obrišeš cijeli DirectX folder, restartaš komp, on ti prilikom restarta vrati originalni directX 8.1 koji dolazi s XP-om i nakon toga možeš instalirati noviji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
no inace mi se sa ovim extraktom cijeli dxdiag izbrisao, a pri koristenju ovog alata pojavila se graska da nije dobro instalirana graficka (crvenim krizicem je bio prekrizen radeon 9000 u display adaptersu). bez tog alata se valjda nis nemre ni instalirati, jer se stalno javljao ovaj error: INF error video driver not found. Try to setup your display adapter with a standard VGA driver before running setup.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
isla po tome i nema directx-a?!?!?! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Administrator
|
Kako nema? ![]() Valjda si gledala nakon šti si izbrisala s ovim alatom? Ovo s VGA riješiš tako da odeš u device manager, desni klik na display adapter, update driver, odjebeš opciju gdje on sam stavlja drivere, odabereš ručno stavljanje, onda ti on izlista listu grafičkih kartica i gore na vrhu imaš standard VGA adapter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Citiraj:
brisem vinse i stavljam ponovno. imam cd od laptopa pa cu sve staviti na tvornicke postavke. samo mi recite kojim redosljedom da updejtam te da sredim vise taj directx 9c? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
rijesila dio problema. zbrisala windowse i ponovno ih instalirala, stavila omega driver i service pack 2 od malog mekanog. imam directx 9c ali nemam drivere za multimedia audio controller! za povračat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Administrator
|
Ma dobro, to je vezano uz drivere za ploču. Jesi probala ih ručno instalirati? Device manager, desni klik, update driver? Imaš cd s driverima od lapa uopće ili sve skidaš s neta? Imaš uopće drivere za zvučnu karticu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
imam cd ali nemere to sa cd-a nac! kak da nadjem te drivere? jel to komplicirano kao i za graficku? ne znam upoce sto na cd od xp trebam trazit za taj driver? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ne treba ti cd od winXP nego CD s driverima od laptopa. mogli bi ti i naci na netu odgovarajuce kada bi imali osnovne podatke (kao npr o kojem lapu se radi). koje moderatori, ocito u transu sto vide zenski nick na forumu nisu zatrazili jos u prvom postu i u napadu bijesa zakljucali thread ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
tet Citiraj:
![]() no glavno je da sam to rijesila. na gericomovoj stranici sam nasla njihove drivere za sound i sve crvći ko ludo ![]() no dobro je znati da prckanje po directx 9c nikako nije dobro. instaliranjem sp2 na tvornicke postavke directx-a automatski instalira dx3D. no prije toga treba graficku updejtat i amen! no imam sam jos jedan bed. ostao mi je cd od vinsa nakon restarta a gumbi su se stisli pa mi se jos jedan xp instaliran do pola. kako maknuti to? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
mala bilježnica bez crta: gericom blockbuster advance 251C1 ![]() i ta kvacica ce mi rijesiti problem sa tim krnjim winsima? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
|
![]() |
![]() |
|