|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
dlink 684T - vise racunala i server
Molio bih pomoc je nikako da rijesim problem ... znaci spojio sam na 684T nekoliko racunala ...od tih racunala jedno je server na kojem su internet stranice i slicno... sa dyndns-om sam mogao pristupiti tim stranicama jer je to racunalo prije bilo jedino..ili se drugo racunalo spajalo na internet preko njega ... sad kad spojim sva racunala na net...te kad se zelim spojiti s preko interneta na server..odnosno web stranice ...javlja mi gresku i otvori prvu stranicu 192.168.1.1. kako da natjeram router da s interneta spaja direktno na drugi lokalni ip npr 192.168.1.3 ? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
trebash namjestiti port forward. mozesh ostaviti port 80 ili staviti recimo 8080 (ukoliko zelish zadrzati mogucnost remote admin. routera)da ti forwarda na 192.168.1.3 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
jesam...no sad sam uvido da je problem u necem drugom ...uzeo sam drugi laptop i spojio se preko T-mobile kartice na internet i s njega pristupio stranicama na serveru.. uglavnom s interneta se sve vidi normalno..server radi...no kad se pristupa serveru s nekog racunala iz lokalne mreze..pa cak i servera...pojavljuje se pocetna stranica routera 192.168.1.1. kako da to rijesim..damn...vise ni sam ne znam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
iz lokalne mreze serveru pristupaj jednostavno IP adresom ili hoste name-om. (tako bi trebalo raditi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ediT ....PROBLEM NIJE RIJESEN! ..damn... Ovako ..kad otvorim stranicu nekog racunala preko interneta ..konkretno http://www.joso49.dnsalias.net/moodle/ ...sve radi ... kad stranicu otvaram na racunalu u mrezi....tada mi se spoji na 192.168.1.1 ako zamjenim upisem 192.168.1.2/moodle/ ili server/moodle/ ...onda se otvori stranica ALI djelomicno....odnosno...sve ono na stranici sto je linkano na www.joso49.dnalias.net/.../ se NE otvara... pokusavao sam hrpu toga promjeniti i izmjeniti i ne znam sto ne...al problem ne znam rijesiti.... problem je u tome sto se jedino na takav nacin mogu stranice mjenjati i nadopunjavati... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Zvonimir_s. 24.03.2008. u 00:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
nasao sam odgovor ovdje..no problem nije rijesen u potpunosti ... http://www.boutell.com/newfaq/creati...essmysite.html znaci mogu li nekako natjerati Dlink 684T da prilikom upisivanja te stranice dobijem server...a ne njegov "meni" ... ili kako da napravim opcije da se server spaja na internet na starinski nacin...a svi ostali se spajaju preko njega?...pokusao sam prebaciti u bridge mode...i nije islo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() Ok, glup ja, totalno sam zabrijao i nisam citao. Kao sto ti je netko iznad mene rekao, napravi port forwarding porta 80 i 443 na IP adresu servera i to je to. Ako ti takva kombinacija ne radi, stavi taj router u bridge mode i napravi od servera gateway.
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
kad to napravim..automatski server dobije IP 192.168.0.1 ..te ga ostala racunala koja su spojena na dlink jednostavno NE vide u mrezi pa se sa ostalih racunala ne modgu spojiti na server koji je spojen na internet na klasican nacin... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
pa, a da ili maknes dhcp na tom serveru i stavis mu neki fiksni ip, tipa 192.168.0.2 ili si u dlinku dhcp stavis da po mac adresama dodijeljuje ip adrese...i problem rjesen...onda neces morati niti portforvarding raditi...iako, cuno mi je da ti na serveru ne javlja da je doslo do ip koflikta, i da si je uopce uzeo taj ip(ako je ukljuceno da automatski komp uzima ip) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
ovako..kad se stavi neko racunalo da se spaja na internet preko PPoE konekcije (il kak se to vec zove)...a da se druga racunala spajaju preko njega na internet (u toj opciju nema problema o kojem pisem s pocetka) ..tada to racunalo automatski postavlja da ima IP 192.168.0.1 ..i spoji se na internet...sto znaci da ga router vidi...ali ga ne prikazuje pod LAN CLIENTS...te ga ostala racunala ne vide u mrezi i ne mogu se spojiti na njega..odnosno na internet ..i s tim racunalom ne mogu pristupiti meniu routera..odnosno nakon upisivanja 192.168.1.1 nista se ne dogadja... ako nakon toga promjenim rucno IP racunala u neki 192.168.1.X i kroz sve moguce i nemoguce kombinacije postavki drugih racunala....OPET se ostala racunala NE spajaju na internet...iako se sad to racunalo nalazi u opcijama Routera i ostala ga racunala vide u mrezi... anyway...problem je rijesen djelomicno editiranjem datoteke c:\windows\sistem32\drivers\etc\host te stavljanjem u njega IP servera i domene npr 192.168.1.2 nekadomena.net problem se javlja kad se ucitava bilo sto iz drugog foldera..odnosno ako se stavi www.nekadomena.net ...i taj WWW stvara probleme.. sad mi stari javlja da je uspio to rijesiti da je registrirao domenu bez toga WWW i sve radi....no nisam isprobao od doma...pa ne bih znao reci... anyway..ovo je klasican problem kod kucnog servera i cudno mi je da toga nema vise na internetu |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|