Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.03.2008., 21:31   #1
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
problem sa matičnom ili grafičkom? molim bilo koga iz zg za pomoć :(

dakle konfiguracija iz siga osim grafičke koja je nažalost promjenjena u saphire x1950 gt 256mb gddr3
kartica stara nekih 2 mjeseca i od prije par dana me počela zezat, samo nisam siguran dali je do grafičke ili do matične.
dešava mi se da palim komp ali nemam slike,znači crn ekran, niti biosa niti ničega,monitor ostaje u power safe modu a ventilator na grafi se zavrti na full speed i tako ostane,u normalnom modu se zavrti na full na par sekundi i onda se smiri.
moram sto puta palit i gasit komp,pa vadit grafu van pa vraćat unutra dok ona proradi.
temparature su normalne idle od 36-38 load nisam vidio da ide preko 54, proc temparature oko 35, nb oko 30 vent puše po njemu,dakle sve ok sa temparaturama,grafička je radila normalno do prije par dana, nije ni clockana ni ništa,sve na default postavkama, i eto, kad je prvi put zaštekala,vidio sam da se nakupilo prašine pa reko da počistim to malo, skinuo cooler usisao prašinu, skinuo staru pastu i stavio novu arctic silver ceramique,vratio natrag i sve radi,reko super.
no eto prije 2 dana je počelo opet, i od onda svaki put moram prodrmavat karticu,vadit ju van iz matične i neznam više šta da radim da ona proradi,tj da dobijem sliku na monitor. čak sam i matičnu vadio van, usisavao prašinu sa stražnje strane i iz pci-e utora, međutim ne pomaže.
čemu služe ona dva prekidača na grafi, na jednom piše ON na drugom KE,probao sam i njih šaltat u različite pozicije međutim ništa nisam postigao.
jednom kad ju pokrenem,sve radi normalno,igre ne štekaju, znači nikakvih problema,osim samog pokretanja.
jel ima itko ikakvu ideju šta bi još moglo biti,šta da probam jer ja više neznam šta dalje, ili ako ima itko voljan iz zg-a da mu dofuram karticu pa da ju prištekamo u drugu konfu da vidim da mi nije možda do matične,možda me pci-e slot j..e....

da nadodam jer vidio sam par postova u kojima se okrivljuje matična.
ja nemam zvučnika ali čujem hdd kad se zavrti,neki put mi digne windowse a neki put ne,vidim to po led-ici jer nekad svjetluca a nekad samo blicne i zgasi se i dalje tišina, samo se ventilatori vrte.
dalje,mislim da se bios loada jer sam stavio kontrolu brzine ventilatora za cpu preko biosa i stavio sam da se vent pali na 35°c a on se nakon paljenja kompa zavrti na full i onda stane,kao što i uvijek stane dok procesor ne digne temp na 35°c pa ne upali vent,samo što ja ništa od toga ne vidim na monitoru...

Zadnje izmijenjeno od: D-I-A-B-L-O. 25.03.2008. u 21:47. Razlog: dodatak
D-I-A-B-L-O je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2008., 21:59   #2
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ako je AGP verzija nije ni cudo sto ne radi, agp verzije te serije kartica rade velike probleme.
pipe je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.03.2008., 22:10   #3
D-I-A-B-L-O
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

nije agp, pci-e je kartica, i radila je do pred par dana besprijekorno, nikakvih-ama baš nikakvih prigovora nisam imao na nju, prijašnja xtx-ica,koja je nažalost ošla k vragu je bila svojeglava, ali ova je bila bez mane sve do pred par dana.
Staro 25.03.2008., 22:15   #4
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
ma pusti ga, svejedno baljezga. problemi koje prave agp verzije ionako nemaju veze s ovim sto tebe pati.
moglo bi biti napajanje, te kartice povuku dosta struje u startu, posve dosta da ne prodje power-ok ako je napajanje spremno za mirovinu iako ju kasnije i moze tjerati bez vidljivih problema. no opet, ako kazes da nekad "u pozadini" udje u win to donekle otpada iz igre. najbolje rjesenje bi svakako bilo karticu testirati u drugoj kanti, valjda imas nekog kod koga bi to mogao.
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2008., 22:26   #5
D-I-A-B-L-O
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

nažalost nemam, imam par frendova tu u zg ali oni su svi na agp slotu,već bih ja to i napravio ali eto, šanse su protiv mene.
kartica ima garanciju iz links-a, ali iz iskustva,nažalost lošeg sa svim servisima općenito rađe bih prvo sam probao vidjet u čemu je kvar nego furat na servis, nhf ekipi iz links-a koja je ovdje na forumu ali toliko puta su me razni servisi zeznuli da sam izgubio totalno povjerenje a i neznam dali bi mi garancija vrijeldila pošto sam skidao cooler dolje sa nje i stavljao drugu pastu nakon čišćenja.
a gle imam chief-a 400w, to mi je tjeralo i onu xtx-icu koja je brijem trošila ipak dosta više struje.
da probam ući u bios pa nadodati malo struje za gpu,nisam ni gledao dali to mogu, ali ako mogu,možda bi mi to pomoglo?

edit:
može lock na ovo, uspio sam riješit problem.
neznam na koju foru, ali eto, izvadio baterijicu iz matične, pustio da se bios isprazni, upalio komp,pogasio one raid opcije pošto imam samo jedan hdd i evo već valjda 20 puta restartao komp,vrtio occt i ati tool i sve štima.
pitaj boga šta je bilo,nisam po biosu ništa dirao zadnjih par mjeseci tako da neznam u čemu je tu mogao biti problem ali eto,prokletinja sad radi

Zadnje izmijenjeno od: D-I-A-B-L-O. 26.03.2008. u 00:21.
D-I-A-B-L-O je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno