|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Wirelles problem za dummies
Pozdrav drustvo, imam jedan problem, a posto sam totalni neznalica na podrucju spajanja pogotovo bezicnog zamolio bih vas za koji savjet. Trebao bih povezati dva kompa udaljenih cca 50m(ili manje). Frend ima router ,tj ima flat i ja bi se spojio kod njega pa bi zajedno placali. Sad sta i kako, kuce su u istoj ulici a izmedju nas ima samo par ostalih kuca s tim da sam ja na katu tako da imam cistu liniju do njega. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Pogledaj u ovom podforumu, ima dosta tema. Ak to onda neće bit jasno pitaj.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Ako nije problem jel bi mi mogli preporuciti sto i kako, gledao sam na forumu al ne kuzim se u sve to a i ne stojim najbolje sa terminologijom s tog podrucja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Treba ti: wireless kartica - 100-150kn (pci ili usb) kabel za povezat antenu i karticu - do 100kn cantena ili biquad - možeš ju sam izradit ili nekom platit da ti izradi. Frend treba imati wlan ruter. Bilo bi poželjno da imas optičku vidljivost do rutera. Znači da frend stavi ruter na prozor/balkon i da ti usmjeriš antenu prema ruteru, a da između nema nikakvih prepreka. p.s. ako hoćeš javi mi se za antenu na PM. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|