|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
![]() Pozdrav. Imam jedan problmčić koj je vezan uz instalaciju ADSL.a naime dobio sam samionstalacijski paket koji "nebi smio biti problem spojiti" zato jer se radi o jednoj telefonskoj uticnici (prvoj) spliter, router (d-Link) znaci sve standardno... E i dok ja to sve lijepo spojim ADSL radi a Telefon ne radi.. Maknem spliter i prikljucim telefon direktno, telefon naravno radi... zna li tko u cemu bi mogao biti problem? Evo saljem i 3 slike.. da bude jasnije. Hala na pomoci i sugestijama... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Drzim taj splitter u ruci i citam. Sa jedne strane su dva ulaza: DSL i Line (Dsl = lan do PC-a, Line = tel. kabel iz zida, direktna linija) i sa druge strane je Phone ulaz za telefon naravno. Vidim po tvojoj shemi da imas na jednoj strani(1. slika) Line, a na drugoj Phone i modem. ![]() Edit: Vako nekako bi trebalo biti. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ali čak i da je ubo kabele u pogrešne portove na splitteru, ne bi mu telefon mogao raditi kada ga direktno spoji u utičnicu. Prilično neobičan problem.
![]() |
#4 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Kad su meni uvodili ADSL tip je morao krimpat novi priključak za telefon jer nije radilo (Siemens Gigaset)
![]() |
#5 |
Registered User
|
Citiraj:
LINE = utičnica DSL= router phone = "nesretni" telefon vjerovatno budem moral krimpati kabel drugacije.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Ja si isto nekaj mislim da je problem u kabelu.. ali jos mi se to nikad nije desilo.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
|
![]() |
#8 |
Registered User
|
Cu da probam.. thnx! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Problem rijesen, spliter je bio ispravan... trebalo je samo kabla prekrimpati. Pa za sve one koji se budu susretali sa takvim problemom samo da napomenem da telefoni kupljeni na njemackom trzistu najcesce imaju drugi raspored zica... tj kod nas (kod 4 polnog konektora) imaju funkciju srednje )unutarnju par) a kod mojeg problema trabalo je zice prekrimpati na vanjiski par (znaci 1-4) ... sve radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Zato ja imam na zidu utičnicu spojenu tako da i "vanjski" i "unutarnji" par idu na parice u zidu... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Super Moderators
|
|
|