|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
USB WLAN kartica
Dakle treba mi USB WLAN kartica do nekih 300kn, nije bitno iz kojeg dućana, tražim onu koja ima najbolji prijam signala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Razmisli o pci wlan kartici jer se mnogima (uključujući i mene), događalo smrzavanje kompa sa takvim komponentama.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
imam laptop tako da to nije opcija, nažalost |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Probaj naći neku sa antenicom. Ja imam neku USB sa Zyxelovim čipom i grije se nenormalno. Događa se kod pregrijavanja da veza pukne na par sekundi tek toliko da se stigne malo čip ohladiti i onda radi sve 5. Bušio sam i rupice na plastičnom kučištu, ali nije pomoglo. Jednino radi sa pasivcima od memorije naljepljenima na čip. Tak da kupovina USB wlan kartice je po meni najlošije riješenje. Rađe uzmi kvalitetnu PCMCIA karticu. Evo ti moja preporuka (USB i PCMCIA): Orinoco Silver lucent/hermes/agere PHILIPS SNN6500 atheros Asus WL-167G rt2570 Belkin F5D7050 (EF,ES), D-Link DWL-G122, Edimax EW7318 (UG,USg) Linksys WUSB54 (GC,GR) rt2570 D-Link DWL-G520 (rev. B2,B3,B4) atheros D-Link DWL-G650 atheros
![]() |
#5 |
Premium
|
dakle mora bit usb wlan kartica jer korisitim wlan signal od jednog faksa u blizini u kojim dućanima nude ove šta si ti predložio |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
To što koristiš signal faxa, ne mora izričito značiti da ti treba usb wlan. Pretpostavljam da si to pobrkao s onim karticama koje dolaze od t-mobilea ili vipa. Te nemaju veze s običnim karticama jer u vip i t-mobile ide i SIM (kao u mobitel), a u obične ne ide. Nedavno sam frendu prodao polovnu Siemens wlan pcmcia karticu i radi mu super.
![]() |
#7 |
Premium
|
gle pol mog doma koristi usb kartice za hvatanje wlan signala i vjeruj mi to je jedini način, ja u laptopu imam wlan karticu al mi jako slabo hvata signal, ja namjeravam svoju usb karticu izbacit nekih 1 do 1.5m kroz prozor pomoću štapa i usb produžnog kabela . i zato mi treba usb kartica koja ima najbolji prijam signala |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Edit: Ja imam D-Link DWL-G650 ver.C4 atheros chip. Driver - Linux: Kernel Application: ![]() ![]() Packet injection: Yes Monitor mode: Yes Promiscious Mode: Yes (Backtrack) Device: athX Antenna Connector: Yes (Lažu, nema, ali može se modati bez problema) Price: Low Uglavnom kartica može svašta, samo što ne kuha ručak. Ako netko misli kupovat neka pazi da se ne zaje... i uzme D-Link DWL-G650+ Razlika je u onome + ogromna.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 18.03.2008. u 20:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
u cemu je tocno prednost tog +? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
jel itko koristio ovu http://kbserver.netgear.com/products/WPN111.asp |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Je, jedan moj frend na poslu i vrlo je zanimljiv taj model. Njemu je signal -92 i spaja ga bez pardona na slobodni Ap. U mjerenju sa Network Stumbler-om signal se maltene gubi no njemu radi. Za usporedbu meni je sa panelicom 14dbi i siemens usb108 adapterom signal sa tog istog Ap -80, -84. Bez panelice 108-ica ima isti signal no nema se šanse spojit ako nemam bar -85, -87. U windowsima za WNC njemu piše da nema mreže a radi tako da je izgleda taj model vrlo osetljiv što se spajanja tiče no lega koristi softwer što je dobio s njim ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
-92, Ap, WNC sorry možeš mi objasnit što je to |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
![]() Ap: http://bs.wikipedia.org/wiki/Access_Point WNC: Wireless Network Connection -92dbi, ispravnije rečeno -92dBI, označava jačinu antene u decibelima. Što se tiče Network Stumbler-a radi se zapravo o dBm, međutim kolona signal pokazuje trenutnu vrijednost u dBI. Kod WNC bi to bilo: do -82/Very Low, -82 do -69/Low, -69 pa nadalje/ good |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
ty, uzeo sam tu i oke je |
![]() |
![]() |
|
|