Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.03.2008., 21:31   #1
nikilauda
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
ATI Radeon RAH2600 PRO 512mb

Pozdrav

Evo ima nekoliko dana kako sam kupio ovu graficku, tacnije novu maticnu plocu, graficku kartu, i nakon instaliranja sistema, i instaliranja drivera, stalno mi se pojavljuje kao neka greska. Pojavljuje se nakon sto otvorim opciju, desni klik na ekran, pa PROPERTIES, pa onda na SETTINGS, i da vam ne bi pisao, pokazat cu vam sliku, pa ako iko zna u cemu je problem, bio bih zahvalan kad bi mogli pomoci hvala unaprijed

http://img246.imageshack.us/img246/6...board01xn8.jpg
nikilauda je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2008., 22:30   #2
windfucker
Guest

Pa,očito je problem u driverima
Krive si instalirao,skini nove za OS koji vrtiš-i to je to.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.03.2008., 20:24   #3
nikilauda
Registered User
Moj komp

kad je dosao kompjuter, vec je bilo tako znaci instalirani su originalni driveri i opet je to pokazivalo, a ja sam skinuo drivere sa ati-eve stranice, i opet je bilo isto pa zbog toga ne kontam u cemu je problem
Staro 18.03.2008., 20:46   #4
NeoDJW
Banned
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Problem ti je u winovima maybe??' Pukni nove gore ........ instaliraj i ako opet bude sralo postoji servis..... nema sta drugo bit !
NeoDJW je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2008., 22:56   #5
windfucker
Guest

Hmmm...jesi siguran da si prije instalacije novih drivera temeljito očistio (deinstalirao) te stare(problematične)?
Jesi probao čistiti sa DCpro u safe modu?

OT:...i gdje se sada jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?(dugo nisam bio,ali prolazim uskoro kroz grad pa...)
  Reply With Quote
Staro 18.03.2008., 23:57   #6
nikilauda
Registered User
Moj komp

hehe, samo dodjes na carsiju, kod sebilja i u okolini sebilja gdje god pojedes cevape neces pogrijesiti, a imas i ostalu raznu mezu, al preporuka je ZELJO cevabdzinica jer tamo svi jedu cevape

a sto se tice masine, ma probao sam sve, spustio sistem pa ponovo instalirao, a kontam da nije problem, zato sto imam integrisanu graficku kartu na maticnoj, jer kad dizem sistem, prvo moram prebaciti kabal od monitora na tu graficku na maticnoj, pa onda inst drivere od ove graficke koju imam, pa tek onda prebaciti kabal jer ova graficka ima HDMI ulaz, pa ne moze raditi bez inst drivera iskreno ne znam u cemu je problem, pokusat cu opet spustiti sistem i inst ove sto sam skinuo pa cemo vidjet

a imam jos jedno pitanje, da li je moguce da ova graficka radi bolje za window vista-om..
Staro 19.03.2008., 00:59   #7
windfucker
Guest

restart--->BIOS:"disable onboard VGA"--->ugasi ga--->prebaci kabel na ATI-ja--->upali ga--->instaliraj ATI drivere
-->
Ma,disejblaj tu integrušu u BIOS-u,tebi se kolje nV sa ATI-jem!
Prvo očisti sve VGA drivere sa DriveCleaner pro iz safe moda(i ATI-jeve&NVidijine)--->restart--->BIOS:"disable onboard VGA"--->ugasi ga--->prebaci kabel na ATI-ja--->upali ga--->instaliraj ATI drivere
  Reply With Quote
Staro 19.03.2008., 17:32   #8
nikilauda
Registered User
Moj komp

kontam sve to, al nece da se upali monitor, prije nego instaliram te drivere:S to sam skontao kad sam spustao sistem, morao sam prebaciti u ovu graficku na ploci..
Staro 19.03.2008., 22:36   #9
nikilauda
Registered User
Moj komp

imam jos jedno maleno pitanje, ne znam sto al kompjuter mi se pali jedno 5 min najmanje do cega bi moglo biti???
Staro 19.03.2008., 23:33   #10
cuna
te je a...
Moj komp

cuna's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor nikilauda Pregled postova
imam jos jedno maleno pitanje, ne znam sto al kompjuter mi se pali jedno 5 min najmanje do cega bi moglo biti???
Koliko o/min ti hard ima, ako ima 5400 mislim da je to problem!
cuna je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.03.2008., 14:46   #11
nikilauda
Registered User
Moj komp

joj kralju, sad tek vidim da nemam pojma o kompu iskreno ne znam koliko ima obrtaja, samo ti mogu reci, da ova nova maticna podrzava one nove SATA diskove, a moj je ATA i kontam da nije do toga, a moguce da je i spor...
Staro 20.03.2008., 17:37   #12
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor nikilauda Pregled postova
Može ti bit masa stvari, od ZoneAlarm firewalla, do toga da ti se kolje 200 programa koji su nabacani u Startup pa do toga da nisi instalirao drivere za matičnu ploču. Spor disk usporava podizanje sustava ali ne toliko (5 minuta).

Učini ovo što ti je windfucker predložio. Ti moraš ući u BIOS ako znaš što je to (Del, F2 pri bootu) i isključit integriranu grafičku SAVE-at promjene i prebacit kabel na 2600 Pro. Mora radit. I poželjno bi bilo da reinstaliraš Windowse i poinstaliravaš nove drivere da se poštediš muka.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2008., 22:58   #13
nikilauda
Registered User
Moj komp

znam kralju sta je bios, probat cu tohvala
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori