|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
ATI + monitir i monitor/TV kako?
Doša sam do zida i da ga hebem ne ide... Imam 3850 grafu i windowse xp 32 bitne i gore je spojen 17" lcd preko dvi/vga adaptera sa vga kabelom.Danas sam kupio 10 metara vga kabel i vga/dvi adapter te spojio svoj lcd tv na drugi izlaz na grafi.Koristim vga kabel jer je na tu dužinu puno jeftiniji od hdmi kabela.U trlrvizor je uključen u vga pc ulaz. Pc je prepoznao novi hardver i moj 17" monitor stavi na poziciju 2 a tv na poziciju 1.Koristim 8.3 drivere. E sada naravno problem..Na tv-u dobijem samo wallpaper a ne i aktivni ekran.Rezolucije sam podesio: na monitoru 1280x1024 a na tv-u 1024x768.Kada ubacim film ili pokrenem neku igru samo na monitoru radi dok na tv-u stoji wallpaper bez ikakvih aktivnosti. Kada preštekam kablove na grafi i zamjenim mjesta tada na tv-u dobijem sve ali na monitoru imam samo pozdinu.Kada se dižu windowsi vidi se na oba ekrana bios i butanje ali od trenutka kada se windowsi upale imam ovakvu situaciju... Ima li tko kakav savjet ili bilo kakvu ideju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
To je men se šini extended display probaj kad ti se vidi tako sam wallpaper povuci pokazivač miša preko ruba ekrana lijevo ili desno.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ukljuci u CCC clone mod.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Da skužio sam sa clone modom radi ali sam razočaran jer u tom modu ne mogu poriktavati rezoluciju pojedinaćno po monitorima tako da ništa od svega toga.Preštekavati ću kabel i koristiti samo monitor i povremeno telku jer ako stavim na 1280x768 onda je slika na telki super ali na monitoru je izobličena a ako stavi na 1024 x 768 tada je na telki tak-tako ali na monitoru je premutno.. Kada skupim lovu složim si neki media centar tj. sadašnji komp prebacim na media centar a za stol si kupim novu pilu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
cek, pa jel ne mozes s Theater mode ukljuciti i prikaz videa na TVu? a sto se tice izoblicene slike na monitoru to se barem da rjesiti u njegovim postavkama geometrije, pretpostavljam da ti desni gornji kut bjezi prema unutra, to je neka standardna boljka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Može..uključio sam theater mode ali mi dvd film izgleda lošije preko vga kabela nego preko komponentnog direktno iz dvd playera.Preko hdmi bi vjerovatno bilo bolje ali 10 metrski hdmi kabeli koštaju skoro kao dvd playeri sa upscaligom... Rastezanje slike na monitoru pri rezoluciji 1280x720 na 1280x1024 putem podešavanja geometrije mi nije palo na pamet...budem i to probao. Uglavnom za povremenu partiju pes-a ili neku vožnju mi nije problem preštekati kabel i u dva klika promjeniti rezoluciju...ali nekakvo oduševljenje je ipak prešlo u lagano razočarenje jer sam se naivno nadao da je to sve skupa bolje riješeno.Mislio sam da ću moći najnormalnije podešavati rezoluciju na monitoru i televizoru neovisno jedan o drugome te imati ujedno isti prikaz na oba ekrana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Krivo si skužio..monitor nema dvi,tv nema dvi.Monitor ima vga,tv ima vga i zato koristim adaptere jer grafa ima samo dvi izlaze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
aj ti meni lijepo Hektore reci što ti želiš napraviti? Extended desktop je odlična stvar samo ako ju znaš koristiti, no meni se čini da ti nemaš pojma što radiš. uglavnom, stavi na extended display, TV stavi kao secondary, a LCD monitor kao primary display. za svaki ekran možeš onda posebno riktati rezoluciju. kakav to LCD TV imaš? jer oni svi imaju rezu 1366x768, i zato ti je mutna slika jer si stavio ne nativnu rezu.. zapravo, nisi uopće napisao kakav to televizor imaš?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
evo link od televizora.. http://www.se-mark.hr/MiniWeb/webtrg...12&ItemID=1621 samo kaj sam ga ja prije pola godine platio 4000 kn jer je bila neka akcija.... Istina je da neznam kaj radim zato i pitam ovdje. Extended display je prvo što sam probao i tada stavljam rezolucije po volji ali neznam kako da na tv-u pokrenem npr. neku igru .Ne mogu ni desktop dobiti nego samo dobijem pozadinu desktopa i jedino što vidim je miš kada na monitoru nestane na tv-u se pojavi i obrnuto. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Lika u mom srcu
|
Clone mode možeš koristiti samo u slučaju da imaš dva ista ekrana sa istom rezolucijom.. a ne bi te Bog da si napisao koji LCD monitor imaš? daj malo detalja više ![]() nego, što se tiče toga da ne možeš igru pokrenut na LCD TV-u, kad hoćeš igrati preko njega, onda kao Primary display staviš LCD TV, a monitor kao Secondary.. i tad će ti bit obrnuto, na TV-u ćeš imat start bar i sve, a na LCD-u samo wallpaper(pozadinu desktopa), ovo ti je SAMO kad želiš igrat igre na TV-u.. ako želiš gledat video, onda ne trebaš stavljat TV kao Primary, nego samo mišom "odvučeš" video player na TV, i staviš u fullscreen. no velim još jednom, MORAŠ staviti na TV-u njegovu nativnu rezu jer će ti inače slika biti poremećena... znači, na LCD monitoru staviš, 1280x1024 (to je nativna reza za 17" LCD-e), a na TV-u staviš 1366x768 (ili 1360x768 ako ti grafa ne daje 1366, ne pitaj zašto, ali događa se) eto, probaj pap itaj dalje.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Monitor je Philips 170X5... Sve sam ja to skužio u kod prvog spajanja,ako promjenim prioritet ekrana naravno da mi se onda "prseli" slika sa monitora na tv i obrnuto.I svaki mi uređaj ima nativnu rezoluciju.To nije problem ,to mi tako i može raditi. Problem je što sam ja naivno mislio da to sve može puno jednostavnije bez nepotrebnih povremenih ili stalnih dodatnih podeavanja.Ono što sam ja mislio (a misliti je drek znati) je da ću ja na monitoru staviti 1280x1024 a na tv-u 1360x768 ili barem 1280x720 i da ću imati istovremeno na oba monitora identičnu sliku.Sada vidim da je to ne ide. Clon mode je za monitore sa različitom rezolucijom neprihvatljiv. Extendet zahtjeva promjenu u kontrol panelu sa primarnog na sekundarni te poslije ponovno vračanje na početnu postavku. U svakom slučaju hvala na pojašnjenju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Lika u mom srcu
|
e pa eto sad si sam skužio ![]() vjeruj mi, boljeg načina od navedenog NEMA. a i meni je tako puno bolje nego clone mode.. jer kad imaš clone, onda ti je UVIJEK ista stvar i na TV i na LCD. znači, pokreneš igru, ona se vrti i na monitoru i na TV-u.. meni je ovako super, ja pustim film na TV, a na kompu mogu i dalje raditi što god hoću, čak i igrati igre dok se na TVu vrti film. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
jednostavno
ja stvarno te ne kontam,pa sve je super jednostavno,povežeš i staviš theatar mode podesiš si sliku i rezu jednom i to je to,ja i ne koristim linijski dvd više,tako na tv mogu klinci gledat neke crtiće sa harda a ja surfam netom! super jednostavno! ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Evo da ne otvaram novu temu postavia bi pitanje sljedece: Imam karticu 3870 i spojia sam na nju tv i monitor, sve mi "radi" odlicno ali sam primjetia jedan problem a to je kad gledam neki film ili upalim neke spotove da mi se vrte na tv-u slika mi konstantno trza, ne da zatrza nego kako da se sve vrti na 20-ak frame-ova pa imate osjecaj konstantnog trzanja, nemam pojma u cemu je problem jer kad gledam na monitoru sve je ok a na tv-u nije. Inace tv mi je spojen s-videom a u CC refresh rate mi je namisten na 25i HZ i to ne mogu minjat |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Lika u mom srcu
|
ljudi, jednom za svagda: DETALJI O TOME ŠTO KORISTITE! koji TV, koji software koristiš?? bem mu mater, kako da ti netko pomogne kad mora nagađati što ti koristiš, i moram najprije ispitivati o kojem hardveru/software-u se radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Tv je obicni 72cm Grundig, komp je spojen preko s-videa (3870 Sapphire) na cinc u tv-u. Software: otvorim player (bilo koji) pa ga dropam na drugi ekran (TV). Rez monitora je 1280:1024 a na tv-u 1024:768. Nakon svega toga- situacija je objasnjena u prvom postu |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Ima opcije ali je ne mogu prominit, stoji tamo na 25i hz i to je to, mozda je u tome kvaka ali vidia sam kod drugih ljudi da nemaju taj problem bez obzira na 25i hz odnosno u njih sve ide tecno za razliku od mene |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|