|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Asus P5B PCI-E x16 problem...
Znaci ovako.... ![]() ![]() ![]() prilazem i CPU-Z SS: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Povecaj NB Vcore. Trebalo bi pomoc. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li prije klokanja stavio PCI-E sabirnicu na 100 MHz?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
naravno da sam locko pCI-e na 100mhz... nisam probao na defaultu... btw proc radi na 3,2 ghz bez povecanja napona, mema na deklariranih 800 mhz na def naponu 1,8V ni jedna druga voltaza nije dizana.... inace ishao sam i gore sa clockom radi benchova ali sa sve vecim FSB opet prebacuje na x1... i evo opet sve radi ok... ma nis nije to toliki bed nega zna nekada biti pegla kad uspijem izvuci dobar clock i onda pri pokretanju grafickih bencheva nula bodova ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Strichek Moderator
|
Gledam na stranici i zadnji BIOS za tvoju ploču je 1803 pa probaj s njim. http://support.asus.com/download/dow...n-us&model=P5B Ja sam mislio da imaš zadnji..
![]() |
#10 |
Premium
|
yap i to sam namjeravao... budem uradio cim nadjem vremena... hvala EDIT: sta mislite o update preko onog EZ Flash ili tako nesto koji se nalazi u biosu?? koliko je to sigurno i negdje sam nacuo da i ako se update korumpira ili mashin a srusi pri update , da ubacivanjem Cd koji dolazi sa plocom ona sama vraca orginalni bios i da nije potrebno reprogramiranje?? pozz ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Strichek Moderator
|
Ako imaš floppy idi preko njega, sigurnije je. Ako nemaš idi na update iz Wina, ali tako da skineš bios na recimo desktop, skineš se s neta, pogasiš sve nepotrebne programe da ne bi bilo nekakvih crasheva i sl.. ![]() Jer ako ti se ugasi komp kod toga onda jedino što možeš je reprogramirat EPROM.
![]() |
#14 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...problem nastaje ukoliko se poveca NB voltaza iznad odredjene vrijednosti ,mislim 1.40v..trazim po netu gdje sam na to naletio pa javim ![]()
![]() |
#16 |
Premium
|
da, samo ja po tome nisam niti prckao ![]() ovako, imao sam vistu sa p35 chipsetom i sve je radilo ok. onda sam uzeo ovu plocu sa x38 i samo zamjenio ploce. komp je pronasao sve drivere ali to vise ne radi kako je radilo. probao sam reinstalirati drivere od chipseta i graficko ali bezuspjesno. ako ne slozim nista do danas popodne, ide novi sistem gore pa cemo vidjeti. BTW meni je max @4 dok se onda prebaci na @1. ubacio sam grafu u najgornji pcix slot koji je po manualu na 16. inace e grafa neclockana dok je mem na sa 800 na 1066 i proc sa 3.0 na 3.6. po naponima nisam nista dirao. ballistix je na 2.05 dok je proc na 1.3V. ostalo je stock. probat cu jos pogledati taj NB napon da niej preko 1.4, thnx... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Update: ako stavim na srednji pcix 16 slot onda radi @16 dok je na prvom koji je deklariran kao 16 radi na @4. Sad mozda update biosa pomogne pa cu jos pricekati, a ako ne, onda reklamacija ploce (na sto mi se ne da cekati 30-ak dana dok to oni obave ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|