|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
(riješeno) Savijene nožice procesora
na jednom starijem racunalu sam cistio hladnjak procesora od prasine, a posto je proc zaljepljen za hladnjak, morao sam i njega vadit. kad sam ga stavio ponovno sistem se nije htio podici, izvadim proc van i vidim da su neke nozice malo savijene... ima li spasa? s cim da ih ispravim? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pincetom ili tankim kliještima. Budi jaaaako nježan jer su te nožice tanke pa vole puknuti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
ok, pokusat cu. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Evo vidi homepage od SU-a kakao on to doktorski rjesava ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
tehnicki savrseno ![]() eo jos malo pa gotov, javim rez... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
nece sjest da ga ubijes...jel se moze socket 754 skinit s maticne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
Skorom pa nemoguce je skinut. Koliko pinova ne dolazi na svoje mjesto? Jednostavno ces se morat malo vise potrudit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
to bi i ja volio znat, uzasno su sitni pinovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ma, pronađi neki štapić ili neki šarafinciger koji je debeo kolko je razmak između pinova. Gurneš ga između i malo po malo ravnaš. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Ravnalo je najbolje. Tako sam ja ravnao kada sam P4 izvukao s hladnjakom van! Uzmeš ravnalo između redova pinova i mičeš gdje treba kako bi ispravio. Tako su sve nožice jednako poravnate.
![]() |
#12 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
ja sam na 939 izravnao sa ravnalom i pincetom , ravnalo kao granicnik se prisloni i pincetom uz jako lagano potisak izravnati i radilo je ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
jel se moze on odlijepit s hladnjaka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nabavi drugi, ovaj si pusti za privjesak ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
ok, namjestio sam proc, al sistem se opet ne dize...oso proc ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
nema onog "biip" kad se komp pali, na ekranu lampica samo blica, ne pokazuje nist...nece ni do biosa doc |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
nabavio isti taki proc, ubacio ga u komp al isti problem...nista ne pisti, al ni na ekranu se nista dogada...jel moguce da je maticna osla? drugo nema sta...hard je ispravan |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Pa postoji mogućnost, nožice su bile savijene dok je proc bio u socketu. Dodirnule su se nožice i neš se skurilo.
![]() |
#21 |
Registered User
|
cudno mi je to...al ajd. maticna je MB-K8M800-M2 EDIT: koja maticna bi isla osim te? graficka je: gigabyte gv-r925128de, cpu amd sempron 2500+,moze bilo koja za agp? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.02.2008. u 22:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
ja sam ima isti problem, 2 reda nožica su se iskrivile i nakon 3 sata sjedenja u fotelji i ispravljanja istih nožićem procesor je proradio. prvi put nije ni driugi ni treći ali nakon resetiranja biosa (vađenje baterije van 15-20 min) sve je proradilo. dan danas sve radi uredno ko sat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#24 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.02.2008. u 22:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Registered User
|
Citiraj:
ne znam kako drugima, no meni samo zadnji link otvori....koja je razlika između clr cmos i vađenja baterija? ovo prvo sam napravio 2 puta... nista od tog |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne znam za nožice tvog procesora, ali ako se probao drugi CPU, a sistem se opet ne diže, provjeri sljedeće: 1. kabel od struje (220V) 2. napajanje. Probaj sa drugim provjereno ispravnim napajanjem ili tvoje napajanje probaj na drugoj provjereno ispravnoj ploči, 3. ploča. Provjeri kabelić od Power_Switcha, a i sam Power prekidač na prednjoj strani kućišta. Ako nije uspjelo pod 1. i 2, ustanovi da li se zavrte fanovi (napajanje, CPU, VGA), zavrti li se HDD, čuje li se POST beep. Promjeni VGA, RAM, njihove kontakte suho ispuši, prebriši školskom gumicom za brisanje. Provjeri da nisi svinuo i koji pin na MB (kao što si na CPU) i napravio kratki spoj. Odspoji sve kablove (miš, USB, audio, SATA, ATA...) osim tipkovnice. Pregledaj da nisi izvalio koji kondezator, nešto drugo polomio... Posebno provjeri CPU-fan, a na njegov konektor spoji bilo koji drugi fan... Ako se i dalje ništa ne vrti i ne čuje, a ne gore ni LED-ice na kućištu, otišla ti je MB. Najbolje probaj drugu, provjereno ispravnu MB u tvom kućištu, sa tvojim komponentama (CPU, RAM, VGA), uostalom tako rade i po servisima... Možeš probati očistiti CMOS, najbolje vadjenjem baterije na par sati (detalje provjeri u Manualu). Probaj flashati BIOS ( u drugom računalu, naravno) sa drugom verzijom BIOS-a (ne nužno novijom) jer i time djeluješ na CMOS. To je otprilike sve što možeš učiniti za tu MB. CPU je bitno žilaviji od MB (ne mislim mehanički), pogotovo ako ne forsiraš napon, tako da ti ploča ostaje najsumnjivija. Prije par dana meni je krepala ABIT NF8, socket 754, naime nije ništa zavrtila niti se čula. Dakle dešava se... Zamjenio sam s polovnom i riješio problem, a novu ASUS K8V-XE imaš već za cca 250,00... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Registered User
|
Citiraj:
rame sam takoder izvadio, ispuhao, promjenio slot... ovo ostalo cu pokusati sada |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
|
evo nakon dugo vremena da napisem odgovor i rjesenje problema...zamjenio sam maticnu i nakon toga je sve bilo ok. dakle ona je bila u pitanju... eto to bi bilo to, hvala! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|